Gençlerbirliği – Başakşehir 1:2 (kon.) | Sivasspor – Gaziantep 1:1 (kon.) | Fenerbahce – Trabzonspor 1:1 (kon.)
Yeni Malatyaspor – Alanyaspor 2:3 (kon.)
konec
Fenerbahce Istanbul
1:1 (1:1)
Trabzonspor AŞ
Neděle 01.09.2019, 20:45 • Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul - Kadikoy, Turecko • Turecká Superliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany už dnes skutečně vše. Přeji vám příjemný start do nového pracovního týdne, studentům úspěšný školní rok a budu se těšit zase někdy u tureckého fotbalu napočtenou! (22:51:18)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    To navíc bylo i to poslední, co jsme dnes viděli. Kdo by čekal po smršti v první půli i druhou půli fantastickou, tak musel být zklamán. Ve druhé části jsme viděli průměrný fotbal, v lepším a horším herním projevu se střídaly oba týmy. Více šancí na výhru měli domácí, jenže dvě akce ze začátku druhé půle nezužitkovaly a i Trabzonspor měl možnost na druhý gól, jenže v tomto případě dobře zasáhl domácí gólman. Když to dohromady shrneme, remíza je v kontextu celého zápasu asi spravedlivá, za první půlku by si ale tři body zasloužilo brát Fenerbahce. I takový fotbal však někdy bývá...
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Tolga Ciğerci to vzal v posledním momentu na sebe a vypálil přes obránce z dobrých 25 metrů, Ugurcan Cakır však tento pokus viděl a ukryl ho ve svých rukavicích.
     
    90+5
    Míč ale propadl k domácím hráčům a ti jdou zřejmě na finální zteč v dnešním utkání.
     
    90+5
    Trabzonspor si vybojoval vhazování. Do konce zápasu už moc nezbývá a exekutor autu, Filip Novák, taktéž moc nepospíchá.
     
    90+4
    „Co s tím mám dělat?“ tváří se rozhodčí Aydinus. Odpískal totiž útočný faul domácím, zatímco se na hřiště vrátil pro zbývající minuty utkání Emre Belözoğlu.
     
    90+3
    Alespoň pro teď se to rozhodně nepovede, neboť je pískán ofsajd. Domácí spěchají a tlačí se do útoku, rozhodně dnes měli šance na výhru a nechtějí doma ztratit body.
     
    90+2
    Hraje se momentálně ve střední části pole a míč na kopačkách má Trabzonspor. Povede se mu překvapit a vyhrát v tomto malém derby?
     
    90+1
    První pokus dostat se blíže vápnu hostí ale Feneru vůbec nevyšel.
     
    90
    Nastavený čas do závěru utkání činí šest minut!
     
    90
    K Emremu Belözoğluovi jsou volána nosítka a Fenerbahce musí závěr zápasu dohrát v deseti, neboť už má kompletně vystřídáno!
     
    88
    Nakonec ne, byl to smluvený signál, na jehož konci byl Yusuf Sari s tvrdou střelou z uctivé vzdálenosti. Pokus po zemi Altay Bayındır lapil a je jasné, že se chvíli hrát nebude, neboť jeden hráč domácích potřebuje ošetření.
     
    87
    Ferdi Kadioglu si počínal proti Yusufovi nepřiměřeně v rámci pravidel, je tak odpískán faul domácímu plejerovi. Následuje rozehrávka trestňáku a vypadá to na centr do vápna.
     
    85
    Centrovaný míč Emreho Belözoğlua sice jako první hrál hostující hráč, jenže nedokázal odvrátit míč dále, než dvacet metrů od své branky. Proto se k zakončení dostal Ferdi Kadioglu, ale ten pálil o dost vedle branky.
     
    85
    Tolga Ciğerci se vrátil k centrování balonů ze své pozice do vápna. První dva pokusy mu však nevyšly, domácí záložník si ale došel pro faul a vzniká nám tak zajímavá standardka.
     
    84
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Mevlüt Erdinç.
     
    83
    Celou situaci po rohovém kopu ukončil obstřelem obránce hostující Yusuf Sari, přesnosti jeho střely však ještě dost chybělo.
     
    83
    Rohový kop pro Trabzon po zblokování střely Nwakaemeho z větší vzdálenosti.
     
    82
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Koray Kilinc.
     
    81
    Po vzdušném souboji na půlce Feneru probíhají stále debaty mezi hráči a sudím, zatímco se chystá střídání.
     
    80
    Brankář Cakir dostává žlutou kartu za zdržování hry. To je pro něj za současného stavu poněkud komplikace do závěru zápasu. Hosté by totiž bod brali všema deseti.
     
    79
    Zajc vrátil pod sebe a z hloubi pole letěl centr na Muriqiho, který neměl šanci hlavou dosáhnout. Míč tedy sbírá Cakir a v poklidu rozehrává.
     
    78
    Z rohu ale přešel Trabzonspor do ofenzivy, Sörlotha však zastavuje to, že proběhl s míčem už v autu.
     
    77
    Miha Zajc se dostal ke střele z čáry šestnáctky, jeho pokus byl tečován, a proto se bude zahrávat další rohový kop.
     
    76
    Posledních 15 minut základní hrací doby dnešního zápasu. Uvidíme, zda nám alespoň v posledních minutách vylepší fotbalisté dojem z jinak nezáživné druhé půle.
     
    74
    Anthony Nwakaeme dostává žlutou kartu za nadměrné protesty v přerušené hře.
     
    74
    Možná až nepochopitelný centr na střed vlastní obranné poloviny se nemusel hostům moc vyplatit, neboť jej zachytil Kadioglu a už chtěl vysunovat průnikovkou Kruseho, jenže nahrál nepřesně.
     
    73
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Ferdi Kadioglu.

    Střelec jediného gólu domácích a hráč, který se za dnešní výkon nemusí vůbec stydět, Garry Mendes Rodrigues, opouští kolbiště. Na jeho místo jde Ferdi Kadioglu.
     
    72
    Roh nebyl ničím nebezpečný a na domácí straně se chystá střídání.
     
    71
    Trabzonspor v posledních minutách přebral iniciativu a mohl z toho vytěžit vedoucí gól! Anthony Nwakaeme postupoval z ostrého úhlu sám na branku a chtěl prostřelit Bayindira mezi nohama, domácí gólman včas zavřel prostor a odklidl na rohový kop!
     
    71
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Parmak, přichází Yusuf Sari.
     
    70
    Ekuban na druhé straně zkusil překonat 1 na 1 Jailsona, ale nepovedlo se mu to, domácí hráč uklidil míč do zámezí.
     
    70
    Nepřesně centrovaný míč na jednoho z domácích hráčů sebral v poklidu hostující gólman a z tribun se ozývá nenápadný pískot.
     
    68
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Deniz Türüç, přichází Miha Zajc.
     
    68
    Hostující gólman si vyžádal ošetření, které i přišlo, po něm následuje vhazování domácích. Před tím se ale bude ještě střídat. Miha Zajc nahradí Denize Türüçe.
     
    67
    Snažil se to však změnit Garry Mendes Rodrigues, který si opět naběhl za obranu a dostal přihrávku, zleva postupoval na branku, Cakir však proti němu opět vyběhl a dobře zasáhl!
     
    66
    Kdyby si divák až teď zapl stream nebo onlajn, hodně by se divil, že v první půli byl k vidění fantastický fotbal plný šancí a emocí. Teď se na hřišti neděje prakticky nic.
     
    64
    Pomalá kombinace domácích nevedla ani k přiblížení se do vápna, hosté však nedokázali odehrát míč přes půlku a jsou znovu pod mírným náporem.
     
    63
    Pátý rohový kop domácích opět nepřinesl žádné nebezpečí, box Trabzonsporu vytlačil útok soupeře skoro až na půli.
     
    61
    Hodina hry za námi a nabízí se nám k vidění velice průměrný fotbal. Fenerbahce si udržuje znatelnou územní převahu, ale jeho tlak je spíše platonická záležitost.
     
    60
    Ekuban se obtočil ve vápně okolo svého obránce, přitom však upadnul a dožadoval se penalty, sudí ale jasným gestem ukázal, že to nemá v plánu.
     
    59
    Jailson dostal přihrávku od Kruseho do volného prostoru, domácí záložník následně nahrával na ofsajdovou hranu pro volného Rodriguese, v poslední chvíli však skluz českého obránce Nováka zastavil přihrávku.
     
    58
    V posledních minutách se ale povedlo domácím uzavřít soupeře v jejich brankovišti, kombinace však k ničemu nevedla a dokonce tu byl náznak rychlého brejku, Sörloth ale sám proti třem obráncům nic nevykouzlil.
     
    56
    Kruse posunul po vyhraném souboji míč k postranní čáře na Rodriguese, nicméně domácí útočník už naběhl blíže brance a domácí tím pádem o balon přicházejí.
     
    55
    Prvních deset minut druhé půle rozhodně nepřináší takový fotbal, jako půle první. Oba týmy hrají o poznání opatrněji a Trabzonspor si vstup do druhé čtyřicetipětiminutovky evidentně hodně hlídá.
     
    53
    Vyplynul z toho rohový kop, který však ale hostům moc starostí nepřidělal.
     
    53
    Max Kruse mohl vrátit domácím vedení! Z hranice malého vápna našel přesně míč ve vzduchu a usměrnil jej na branku, Cakir ale předvedl parádní zákrok!
     
    52
    Rodrigues centroval zleva na bližší tyč, obránce Trabzonsporu dokázal situaci vyřešit blokem a sražením na rohový kop.
     
    52
    Útočný faul domácích sice mohl dát šanci Trabzonsporu, jenže to bylo přesně opačně a nyní Fenerbahce operuje před soupeřovou brankou.
     
    50
    Trabzonspor způsobil před domácím vápnem poměrně velký rozruch a do hry musel vyběhnout gólman Bayindir, aby odkopem vyřešil všechny problémy jednou navždy.
     
    47
    Hra se přesunula převážně do vzduchu, jeden nákop za druhým létá přes celé hřiště a hráči se snaží získat míč pro sebe.
     
    46
    Jdeme do druhé půle a doufejme, že nám nabídne takový zážitek, jako ta první. Do hry uvedl balon Trabzonspor a dlouhým nákopem zkoušel vyzvat Sörlötha, ale ten se nepropracoval k zakončení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Donis Avdijaj, přichází Dogan Erdogan.
     
    Z rohového kopu se ale nic neurodilo a končí pořádně nabušená první půlka dnešního zápasu. V ní jsme viděli klasicky hodně emocí, jak se na turecký fotbal sluší, neskutečné množství šancí a dva góly. Fenerbahce vstoupilo do zápasu ve zcela suverénním stylu a svého soupeře drtilo, jenže z tlaku vytěžilo pouze jediný gól v 16. minutě zásluhou Garryho Mendese Rodriguese. To se ve finále ukázalo jako klíčové, neboť o 12 minut později z ojedinělé akce hostujících hráčů srovnal hlavičkou Caleb Ekuban a Trabzonspor mohl být spokojený. V závěru půle měli domácí další množství šancí, jenže Rodrigues toho spálil až moc a průběžný stav tohoto fantastického fotbalu je tak 1:1. Za 13 minut se vrátíme!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Alexander Sörloth hledal před brankou své spoluhráče, Tufan ale odkopl na roh. Tohle je zřejmě asi poslední akce poločasu.
     
    45+2
    Další útok zakončoval Tolga Ciğerci, obstřelem na pravou tyč však taktéž minul. Hosté se v závěru dostali pod ohromný tlak.
    45+1. Rodrigues velkou šanci neproměnil
     
    45+1
    Garry Mendes Rodrigues spálil podruhé za sebou velkou šanci! Z hloubi pole dostal krásný pas za obranu, kličkou se zbavil gólmana, jenže si do úhlu vyběhl až moc a křížem na zadní tyč těsně minul!
     
    45+1
    Nastavují se navrch dvě minuty.
     
    45
    Rozehrává se pomalu poslední minuta prvního poločasu tohoto neskutečného utkání.
    44. Tyčka zachránila Trabzonspor od druhého gólu
     
    44
    Garry Mendes Rodrigues měl na noze druhý gól! Po přihrávce od Kruseho na osu hřiště napálil z první pravou štangli!
     
    43
    Kruse si na levé straně obehrál sklepnutím ze vzduchu na zem Türkmena a střílel z ostrého úhlu, ke zklamání napěchovaného stadionu však trefil jenom boční síť.
     
    42
    Domácí se vystavili v útoku do ofsajdu a hosté mají možnost rozehrávky. Tu ale Cakir dost natahoval a hlavní sudí ho musel umravňovat a podotknout, že příště to je za žlutou kartu.
     
    40
    Překvapivě vyšel jako jediný trestaný hráč z tohoto konfliktu Nabíl Dirár.
    40. Konflikt Dirára a Avdijaja po útočném faulu hostujícího hráče
     
    40
    Hned po útočném faulu se ale strhla potyčka na hřišti mezi faulovaným Dirárem a Avdijajem! Oba se chytli na hlavě a vytlačili se až za postranní čáru, což bylo něco na fanoušky, které uklidňovala policie se štíty, aby nic na hrací ploše nemohlo přistát. Jak tohle hlavní sudí vyřeší?
     
    39
    Pokračujeme tedy dále, hosté se po chvílích trávených v obraně pomalu vrací do útoku. Zkouší to přes aktivní pravou stranu, Donis Avdijaj byl však až moc aktivní a spáchal útočný faul.
    37. Pereira si při zpracování nepočínal zrovna šikovně
     
    37
    Ozan Tufan se skvěle uvolnil na pravé straně a nacentroval do vápna, kde míč blokoval Pereira a při zpracování zahrál rukou! Domácí stadion vře, ale sudí nehodlá penaltu odpískat.
     
    36
    Rodriguez si sběhl na střed s míčem a z dobrých 25 metrů pustil tvrdou střelu na branku, obránce Trabzonsporu však skluzem tento pokus zastavil. Následovala střela z druhé vlny od Türüce, ta ale nebyla mířena ideálně.
    34. Zákrok, po kterém si Anthony Nwakaeme přál penaltu
     
    34
    Na druhé straně se ukázal individuálně Anthony Nwakaeme, z úhlu chtěl střílet na branku a šel bok po boku s obráncem Zankou, který ho pak při zakončení lehce postrčil. Hostující plejer by si přál penaltu, ta ale pískána nebude.
     
    33
    Garry Mendes Rodrigues byl v další šanci zhruba na oblasti malého vápna, jenže po parádní přihrávce netrefil ani branku. A i kdyby ji trefil, ničemu by to nepomohlo, neboť byl pískaný ofsajd.
     
    32
    Z rohového kopu ale hosté nic nezískali, domácí zcela bez problémů centr na bližší tyč odvrátili.
    31. Donis Avdijaj neproměnil další nabídnutou šanci
     
    31
    Ekuban se na pravé straně uvolnil a poslal do běhu míč pro Avdijaja, který měl mnoho místa okolo sebe a rozhodl se situaci řešit střelou po zemi. Proti němu ale výtečně vyběhl domácí gólman a nohou vyrazil na roh!
     
    30
    Kruse obranným zákrokem zastavil Pereiru a svým způsobem si i vynahradil ztrátu balonu u rohového praporku.
     
    29
    Domácí se ale rozhodně nehodlají smířit s tímto stavem a jsou zpět natlačeni na útočné půlce. Obrana hostí však drží pevně, nepouští tak domácí útočnou letku blíže své brance.
    28. Caleb EKUBAN - 1:1
     
    28
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Prakticky první akce končí gólem Trabzonu! Vše začalo již ve středu pole vyhraným soubojem a přesunutím hry na pravou stranu, kde operoval Avdijaj. Ten krásným centrem našel ve vápně z druhé vlny nabíhajícího CALEBA EKUBANA, posadil mu míč prakticky na hlavu a Bayndir byl v domácí brance bez šance – 1:1! Asistence: Donis Avdijaj.
     
    26
    Domácí zvolnili v nastoleném tempu a převážně kombinují okolo své klece. Trabzonspor navíc vysunul obranu a nechce určitě hrát druhé housle v tomto zápase.
     
    25
    Zhruba v půli prvního poločasu je nařízena občerstvovací pauza. Od první minuty vidíme vysoce kvalitní fotbal a zasloužené vedení domácích, kteří hrají útočně a s ohromnou chutí.
     
    24
    Trabzonspor se už dostal po úvodní dvacetiminutovce hrůzy do tempa a začíná svému sokovi poměrně nebezpečně zatápět. Rychlou kombinaci po zemi zakončoval Anthony Nwakaeme, netrefil ale ani branku.
     
    23
    Pereira zahrával na bližší tyčku, kde si nabíhal Sörlöth, Zanka se však postavil před dánského plejera a nedovolil mu ani zpracovat.
     
    22
    Fenerbahce se nicméně v poslední době samo dostává pod tlak. Nabíl Dirár fauloval poblíž šestnáctky a hosté mají k dispozici trestňák v podobě zkráceného rohu.
     
    21
    Centrovaný míč byl prodloužen vyskakujícím Ekubanem dále do vápna, tam však stál Tufan a nekompromisně odpravil hrací předmět daleko od nebezpečného území.
     
    20
    Po chvlice přišel další nedovolený zákrok, Dirár zezadu sáhl na Pereiru. Teď už situace v podobě trestňáku vypadá pro Trabzonspor lépe.
     
    19
    Vedat Muriqi přidržel zezadu Ekubana a je jasné, že hosté budou mít k dispozici rozehrávku skoro z puntíku ve středovém kruhu.
     
    19
    Alexander Sörloth byl v souboji později a nabral Jailsona pěkně na „vidle“. Přichází tak logicky odpískání faulu a domácí mohou navýšit svoje procentuální držení míče. To činí 84 %!
    16. Garry Mendes Rodrigues - 1:0
     
    16
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Naprosto zasloužené vedení Fenerbahce a stadionem zní legendární song Freed From Desire! Další rychlá rozborka hostující obrany, GARRY RODRIGUES posunul doleva na Maxe Kruseho, který mu míč před prázdnou kasu zpět vrátil a domácí #24 už to měla pak skutečně jednoduché – 1:0! Asistence: Max Kruse.
     
    16
    Ozan Tufan se pokusil nahrát do běhu pro Kruseho, jeho přihrávka ale byla Novákovým skluzem pokryta.
     
    15
    Po nepovedené akci domácích se Ugurcan Cakır ujal rozehrávky a poslal míč prudce na střed, kde si jej však zpracovali domácí hráči a posunují těžiště hry o něco dále od své kasy.
     
    14
    Jailson raději vrací zpět na gólmana, který má čas, hráči Trabzonu totiž ani moc nenapadají rozehrávku soupeře vepředu.
     
    13
    Deniz Türüç si naběhl na přihrávku a z úhlu vystřelil k bližší tyči, jeho prudkou střelu však Cakir skokem na zem dobře pokryl.
     
    13
    Alexander Sörloth si za ohromného pískotu publika zpracoval míč a chtěl se s ním otočit směrem k brance, nebylo mu to však dovoleno a Fenerbahce okamžitě míří vpřed.
     
    11
    Ani se nechce věřit, že domácí z toho množství šancí, co měli, nevstřelili ani jednu branku. Zatím ale sledujeme velice zábavné utkání s množstvím šancí.
     
    10
    Fenerbahce v prvních deseti minutách zcela odmazává svého soupeře ze hry a dělá si, co chce. Trabzonspor je pod ohromným tlakem a prakticky jenom běhá v obraně.
     
    8
    Po této akci se strhla u rohového praporku potyčka, ve které byl nejaktivnější trabzonsporský Sosa a dostává tak první žlutou kartu v dnešním zápase.
     
    7
    Vlivem technických problémů se přenášíme až do sedmé minuty, ve které měl Tolga Ciğerci další ohromnou šanci! Byl vysunut do brejku a šel sám na branku, Cakir však opět skvěle vyběhl a tuto akci pokryl!
     
    3
    Sörloth po dlouhém nákopu od své branky vepředu bojoval o zisk balonu, jenže měl proti sobě o hlavu vyššího obránce, a proto se mu nepovedlo v útoku prakticky nic.
     
    3
    Po zisku balonu na obranné půlce se domácí okamžitě vydali vpřed a útok byl hrán přes Muriqiho, leč finální přihrávka pod sebe postrádala přesnost.
     
    2
    Domácí v prvních minutách nepouští svého soka na balon a útočí nadále s podporou vyprodaných tribun. Trabzonspor si rozhodně takovýto vstup do zápasu nepředstavoval.
     
    1
    Zápas mezi dvěma rivaly nám tedy začíná, výkop provádí Fenerbahce, které mělo hned první velkou šanci po 10 sekundách utkání! Deniz Türüç si řekl o přihrávku na pravém křídle, sběhl si před gólmana Cakira a vystřelil, hostující gólman však výborně zasáhl!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Domácí fanoušci se prezentují choreem, které se dá označit skoro jako celostadionové. Atmosféra je tradičně výborná, oba týmy nastupují na hrací plochu!
     
    -18
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Tufan, Zanka, Jailson, Dirár – Tolga Ciğerci, Belözoğlu – Türüç, M. Kruse, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Aziz, Çiftpinar, Arslan, Ekici, Kadioglu, Sağlam, Zajc, Potuk, Erdinç.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – Avdijaj, J. Sosa, Parmak, A. Nwakaeme – Ekuban – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – I. Fernandes, Campi, Dursun, Obi Mikel, Erdogan, Üzüm, Canbaz, Sari, Kilinc.

    Rozhodčí: Aydinus – Taşçıoğlu, Bayık.
     
    -18
    Ještě jednou vám přeji příjemný poslední večer před zahájením školního roku a dalším pracovním týdnem! Zhruba za 20 minut začne utkání, které slibuje samo o sobě pořádný náboj. Příjemnou zábavu!
     
    FENERBAHCE ISTANBUL
    3. místo, 6 bodů, skóre 7:1, bilance 2-0-0

    Fenerbahce má svá nejlepší léta za sebou, postupně se však vrací zpět na výsluní turecké ligy, kam bezpochyby tento tradiční klub patří. Loni mu i přes mocný finiš utekly poháry o jeden bod. Letní přípravu však mělo Fenerbahce velmi kvalitní, účastnilo se totiž prestižního Audi Cupu na Bayernu, který sice výsledkově nezvládlo, herně ale tolik nepropadlo.

    Vstup do sezony v domácí líze se však klubu z asijské části Turecka dost povedl, Gaziantepspor vypráskal doma jednoznačně 5:0 a proti Basaksehiru otočil nepříznivý stav až v první minutě nastavení, čímž si zajistil výhru 2:1 a stejně jako Trabzonspor, i Fenerbahce tak zůstává neporaženo.
     
    TRABZONSPOR AS
    6. místo, 4 body, skóre 3:2, bilance 1-1-0

    Trabzonspor loni zažil nejúspěšnější ročník, když skončil v lize na čtvrtém místě a vybojoval si tím postup do evropských pohárů. Ve třetím předkole přešel přes pražskou Spartu, kdy si díky zpackanému závěru Sparty v domácím zápase vezl domů remízu 2:2, kterou doma pohlídal, vyhrál 2:1 a šel do ostrého souboje s AEK Athény. Venku vyhrál 3:1, Athény vyhrály v Trabzonu 2:0, ale v součtu postoupil turecký tým kvůli většímu počtu nastřílených gólů.

    Díky tomu, že turecká liga začala později, má Trabzonspor na svém kontě jenom dva zápasy. Ligovou premiéru s Kasimpasou uhrál na remízu, nápravu s Malatyasporem zvládl a vyhrál 2:1.
     
    Příjemný večer všem fanouškům tureckého fotbalu! Od nedělních 20:45 budeme sledovat pořádně pikantní souboj mezi istanbulskými týmy, ty navíc od sebe po silnici dělí zhruba jenom 17 kilometrů. Tradiční klub Fenerbahce Istanbul je známým pojmem na fotbalové mapě, do povědomí se českým fanouškům určitě dostal i jeho soupeř Trabzonspor. Začátek zápasu je naplánován na 20:45, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kalas

    Branky: 16. G. Rodrigues (M. Kruse) – 28. Ekuban (Avdijaj)

    Karty:   40. Dirár (FEN) – 8. J. Sosa (TRA), 74. A. Nwakaeme (TRA), 80. Cakır (TRA)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Tufan, Zanka, Jailson, Dirár – Tolga Ciğerci, Belözoğlu – Türüç (68. Zajc), M. Kruse (84. Erdinç), G. Rodrigues (73. Kadioglu) – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Aziz, Çiftpinar, Arslan, Ekici, Kadioglu, Sağlam, Zajc, Potuk, Erdinç.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák – Avdijaj (46. Erdogan), J. Sosa, Parmak (71. Sari), A. Nwakaeme – Ekuban – Sörloth (82. Kilinc).
    Náhradníci: Kardeşler – I. Fernandes, Campi, Dursun, Obi Mikel, Erdogan, Üzüm, Canbaz, Sari, Kilinc.

    Rozhodčí: Aydinus – Taşçıoğlu, Bayık
    thejrc.org