Tisková konference FBŠ Hummel Hattrick Brno (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Pondělí 02.09.2019, 13:15 • Press centrum, fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Tiskové konference
     
    Tisková konference končí, děkujeme za pozornost a hezký zbytek dne. (13:46:42)
     
    Přijde místo Lukáše Provoda náhrada? Martin Vozábal: "S Plzní jednáme o adekvátní náhradě do ofenzivní části místo Lukáše Provoda. Řešíme ještě příchod jednoho hráče a k tomu jednáme s Radakovičem ze Sparty o jeho možném příchodu. Ale všechno je to ještě v jednání."
     
    Původně se Tomáš Sivok měl rozhodnout do konce července. Proč to trvalo až nyní? Jiří Müller: "Řešila se nabídka ze Švýcarska. Klub nám neustále volal, že se bude měnit majitel, ať Tomáš počká. Nakonec to nedopadlo. Další nabídky už nebyly na takové úrovni, ať už z Turecka či Izraele. Myslím, že by všichni měli ocenit, že se Tomáš rozhodl vrátit do klubu, kde s fotbalem začínal, přestože měl i finančně lepší nabídky."
     
    Měl byste tedy poprvé naskočit v Ostravě a pak doma s Plzní? Tomáš Sivok: "To záleží na trenérech. Přeci jen ještě doběhávám manko a uvidíme. Máme 14 dní na to, abychom se domluvili. Hodil by se mi nějaká zápas na rozehrání. Rozhodně nejsem žádný spasitel. Budu od kluků potřebovat v úvodu pomoci, pak budu moct pomoci já jim."
     
    Co říkáte na start Dynama do této sezony? Tomáš Sivok: "První zápas s Opavou byl trošku nervózní, ale další zápasy vyšly parádně. Ještě jsme některá utkání nedotáhli do vítězného konce, ale to věřím, že se změní. Ještě když mají přijít další hráči, tak ti zvednou konkurenci a to hráče vždy žene dopředu. Česká liga má svoji kvalitu, nejlépe ji nyní reprezentuje Slavie, které to i jako Sparťan přeji. Věřím, že i reprezentace postoupí na mistrovství Evropy a kredit českého fotbalu bude stoupat."
     
    Většinou jste hrál v týmech, které bojovaly o titul. Nyní bude Dynamo hrát pravděpodobně ve druhé polovině tabulky. Jak jste na to připraven? Tomáš Sivok: "Podobné předpoklady bych neřešil. Uvidí se v posledních deseti kolech, může se to stát. V hlavě na to připravený jsem, ale myslím si, že můžeme hrát v klidném středu tabulky."
     
    Byly další nabídky kromě Jablonce? Tomáš Sivok: "V Čechách pro mě kromě Dynama nepřipadala jiná nabídka. Pokud bych šel do zahraničí, tak by se mnou musela jít i rodina a daná země by pro mě musela mít smysl. A nic takového nepřišlo, v Dynamu už jsme byli domluveni."
     
    Jak se těšíte na návrat? Tomáš Sivok: "Těším se samozřejmě moc. Fotbal mě musí bavit, to je pro mě základ. Po svalovém zranění ještě dobíhám tréninkové manko, pomůže mi i reprezentační přestávka. Ale nehrál jsem od 12. května, takže zápasová praxe mi chybí, takže ze začátku to asi nebude ideální. Sice mi řada lidí říkala, že už pokračovat nemám, ale pokračování jsem si trošku vydupal. Dynamo pro mě bylo v případě návratu jasná volba. Chtěl bych poděkovat i panu Peltovi, který mě chtěl do Jablonce, ale nemělo pro mě smysl tam jezdit. Musím poděkovat i Martinu Vozábalovi, který s Davidem Horejšem klub pozvedli. Budu chtít přispět k tomu, aby Dynamo bylo na stálo v první lize. Chci poděkovat i mému agentovi Jiřímu Müllerovi, že se mnou prošel celou kariéru. Tohle už je můj poslední přestup."
     
    Jak dlouhá je smlouva? Martin Vozábal: "Podepsali jsme smlouvu do konce sezony, ale máme gentlemanskou dohodu, že ji případně můžeme ukončit dřív, ale samozřejmě i prodloužit, pokud Tomáše bude bavit fotbal tak, jak ho baví teď."
     
    Martin Vozábal: "Sluší se, aby byl přítomen i pan Müller, protože příchod je spoluprací hráče, klubu a agenta. Jsme rádi, že jsme byli trpěliví a vyplatilo se nám to. Tomášův návrat je pro nás velice důležitý. Jeho příchod není pouze na trávník, ale jsme domluveni, že v klubu bude pokračovat i po konci kariéry. Byla by ostuda si takového hráče v klubu neudržet, když má takový vztah a znalost prostředí. Příchodem Tomáše posilování nekončí, chceme přivést další hráče, abychom šli tabulkou vzhůru."
     
    Hosté už dorazili, tisková konference začíná!
     
    Stále se ještě ladí detaily ohledně smlouvy, za pár minutek by se však mělo začít.
     
    Stále čekáme na trio Vozábal – Sivok – Müller.
     
    Novináři už se sešli v press centru, čeká se na hosty dnešní tiskové konference.
     
    Tiskové konference se zúčastní generální manažer klubu Martin Vozábal, navrátilec Tomáš Sivok a hráčův agent Jiří Müller.
     
    Sivok se k Dynamu připojil již na začátku přípravy a celou ji s týmem absolvoval. Odehrál dokonce i dva přípravné zápasy. Dlouho se mluvilo o jeho návratu, dnes bude smlouva podepsána a Sivok se oficiálně vrátí do mateřského klubu.
     
    Tomáš Sivok (*15. 9. 1983) – obránce
    1994 – 2003 SK Dynamo ČB
    2003 – 2007 Sparta Praha
    2007 – 2008 Udinese Calcio (ITA)
    2008 Sparta Praha
    2008 – 2015 Besiktas Istanbul (TUR)
    2015 – 2017 Bursaspor (TUR)
    2017 – 2019 Maccabi Petah Tikva (IZR)
    2019 – ??? SK Dynamo ČB

    Seniorská reprezentace ČR: 64 zápasů, 5 gólů
    Úspěchy: 3x mistr ČR se Spartou, 1x mistr Turecka s Besiktasem, 2x vítěz tureckého poháru s Besiktasem
     
    Na tiskové konferenci podepíše smlouvu s klubem odchovanec a bývalý reprezentační kapitán Tomáš Sivok.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z tiskové konference SK Dynamo České Budějovice, která proběhne v pondělí od 13 hodin v press centrum stadionu Střelecký ostrov.

    Pavel Kortus ml.

    bahis siteleri