Tisková konference Svazu futsalu ČR (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.) | Tisková konference Handball Club Zubří (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Úterý 03.09.2019, 13:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tiskové konference
    Dresy Mountfieldu HK pro novou sezónu

     
    Tímto tisková konference končí, děkuji za pozornost a z Hradce Králové přeji příjemný zbytek dne. (13:26:39)
     
    Kluci vědí, jakou mají před sebou vizi, a je to jen na nich, jak budou pracovat. Na Filipu Hronkovi názorně vidí, že cesta vede až do NHL. Mělo by je to motivovat k další práci.
     
    S naším příchodem se jim zlepšila perspektiva, potom jsme vyčlenili juniorku z mládeže a dali ji pod sebe, investovali do ni hodně peněz a úspěch přišel. Podařilo se nám postoupit do extraligy juniorů.
     
    Tady se s mládeží pracovalo hodně dobře ještě před naším příchodem. Hradec měl ale dva problémy: Neměl extraligovou juniorku a extraligu jako takovou. Takže všichni talentovaní kluci ze staršího dorostu mizeli do Pardubic, Liberce nebo jinam.
     
    Kluci vědí, že tady šanci dostanou, jinam do extraligy nemusí jít, ale proti odchodům do KHL, Švédska nebo zámoří už toho klub moc neudělá.
     
    Proces postupného budování klubu dělá Schönovi radost. Někdy přijde zase zklamání, názorná ukázka je Filip Hronek: Mám hroznou radost, ale tady ho deset let neuvidím. Potřeboval bych ho mít tady na ledě. Opravdu mu to ale přeju.
     
    Za sebe jen doplním, že ofsajdy ale stejně nepůjde kontrolovat.
     
    Schön doplňuje: Kdyby tohle pravidlo fungovalo už v Cardiffu, a to nechci bagatelizovat mizerný výkon, tak jsme neprohráli. Třetí gól padl z minimálně třímetrového ofsajdu. Tomu nerozumím.
     
    Tomáš Martinec o trenérské výzvě: Věřím, že to bude přínosem a nedopadne to jako ve fotbale. Rozhodčí to nemají jednoduché.
     
    A co odchod Petra Zámorského? Bednář zmiňuje, že počítali s tím, že po něm některý klub KHL sáhne. Dokud měl ale výstupní klauzuli, nic se nestalo. Nakonec došlo k námluvám se Spartakem Moskva, ale tou dobou už Petr žádnou klauzuli neměl. Spartak se ovšem nedohodl s Jaroslavlí, která vlastní jeho práva na KHL, a proto z přestupu sešlo, doplnil Kmoníček.
     
    Spekulace ohledně odchodu Petra Koukala, například do Pardubic, Schön jednoznačně dementuje.
     
    Schön reaguje, že Petr Koukal se dává dohromady rychleji, než se čekalo, a můžeme s ním brzy počítat. Pevně věří, že někdo z mladších hráčů "díru" v týmu na pozici centrů do budoucna zaplní a budeme mile překvapeni. Nevidí to prý černě.
     
    Pokud bychom si v příštích sezónách vyhlásili větší cíle, je jasné, že bychom takového centra museli sehnat.
     
    Nechybí ještě týmu elitní centr? Kmoníček odpovídá, že prioritou byl kvalitní brankář, což se podařilo. Druhá věc, dívali jsme se na centry, kteří se vraceli do ČR. Chtěli bychom Čecha, s cizinci je to složitější. Letos se žádný opravdu špičkový centr kromě Bulíře nevracel, takže to bylo strašně těžké.
     
    Není důvod, proč bychom si nedávali ty nejvyšší cíle, hlásí Smoleňák.
     
    Co Smoleňákovy týmové ambice? Už předloni jsem se rozhodl pro Hradec i kvůli mé touze něco vyhrát. Nic jsem předtím nevyhrál. Mám sen vyhrát pohár a titul. Rád bych slíbil, že to bude letos nebo příští rok, ale nemám křišťálovou kouli. Byl bych rád, kdybychom tam každý zápas nechali srdce a lidem se to líbilo. Když to takhle bude probíhat, tak věřím, že šanci máme. Týmu opravdu věřím.
     
    Schön by do Hradce rád přitáhl i zajímavější týmy.
     
    Kam by se měla aréna vyvinout? Jak Schön odpovídá, Mountfield Cup si získal místo v kalendáři a všichni by chtěli, aby sem celky z KHL jezdily. Ale na to je potřeba důstojnější zázemí. Za absolutní prioritu ale považuje zázemí pro mládež: Když se podíváme, jak venku strkáme kluky do buněk, tak na to vůbec nejsem pyšný.
     
    Kdy začnou práce na stadionu? Už v současnosti jsme uvolnili prostředky na opravu strojovny, říká primátor Hrabálek. Letos jsme ještě hospodařili s rozpočtem minulého vedení, teď tvoříme rozpočet na rok 2020. Zcela jistě tam jsou určeny prostředky na opravu a dostavbu stadionu.

    Martin Voltr

    thejrc.org