Kobra – Slavia 3:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:0 (kon.) | Michalovce – Košice 1:3 (kon.)
Jihlava – Pardubice 1:3 (kon.) | Litvínov – Ústí n/L 2:1 (kon.) | K. Vary – Kassel Huskies 5:4 (kon.)
Žilina – Topoľčany 5:1 (kon.) | Bílina – Řisuty 9:6 (kon.) | Přerov – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 3:4 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 3:2 (po pr.)
Zvolen – Detva 5:1 (kon.) | Jastrzębie – Havířov 2:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 11:1 (kon.)
Martin – Šumperk 3:1 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 5:1 (kon.) | Děčín – Engineers Prague 3:5 (kon.)
Kadaň – Chomutov 2:4 (kon.) | SHK Hodonín – Vienna Capitals B 4:3 (kon.) | Písek – Příbram 1:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
HC Baník Sokolov
Čtvrtek 05.09.2019, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u posledního přípravného utkání před novou sezónou Chance ligy, v němž proti sobě nastoupí domácí HC Stadion Litoměřice proti hostům HC Baník Sokolov. Přeji příjemné počtení.
     
    Pro oba týmy se bude jednat o poslední přípravné utkání z celkových osmi. Lépe se ale v ní dařilo dosud nováčkovi Chance ligy ze Sokolova. Ten vyhrál hned šest utkání, kdežto soupeři podlehl jen jedinkrát. Na své cestě postupně Baník porazil Ústí nad Labem, Karlovy Vary, Litoměřice, Benátky nad Jizerou, německý Bayreuth a Kadaň. Jedinou prohru zaznamenal Sokolov právě v odvetě s druholigovým německým Bayreuthem, jemuž podlehl až na samostatné nájezdy 4:5.
     
    Příprava Litoměřic je výsledkově o něco rozmanitější. V současné době mají kališníci na svém kontě čtyři výhry a tři prohry. Hned na počátku se utkal doma s extraligovým Litvínovem, jemuž podlehl 2:4, následně ale vysoko zdemolovali ústecký Slovan, taktéž na vlastní půdě. Cesta Litoměřic přípravou pak pokračovala třemi venkovními zápasy v Chomutově, Sokolově a Ústí nad Labem. První dvě utkání ovládl soupeř, třetí Stadion. Zbylá dvě utkání odehráli kališníci na domácím stadionu a obě, jak proti Chomutovu, tak proti druholigovému německému Lausitzu ovládli.
     
    Předchozí vzájemné utkání obou týmů v letní přípravě:

    15.8.2019: HC Baník Sokolov – HC Stadion Litoměřice 2:4

    Branky a nahrávky: 3. Švec (Stříbrný, Bernáth), 10. Vrána (Zadražil), 37. Vracovský, 44. Vracovský (Rohan) – 53. Kropáček (Vitouch, Štohanzl), 58. Korkiakoski (Marcel).
    Rozhodčí: Kostourek, Grech – Belko, Juránek.
    Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0.
    Průběh utkání: 4:0, 4:2.

    Sestava Sokolova: D. Fečo – Bernáth, Vodička, Tomeček, Tureček, Michálek, Zavřel – Vracovský, Rohan, Kovařík, Kuběna, Zadražil, Osmík, Švec, Vrána, Stříbrný, M. Fečo, Bečvář, Čurda.

    Sestava Litoměřic: Škorpík – Procházka, Pavlas, Dajčar, Strejček, Kukla, Marcel – Voženílek, Korkiakoski, Kangas, Střondala, Šik, Grim, Štohanzl, Vitouch, Kropáček, Hajšman, Arnošt, Sklenář.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Škorpík) – Marcel, Kukla, Mlčák, Pavlas, Dajčar, Strejček, Procházka – Kadlec, Korkiakoski, Jánský, Voženílek, Střondala, Kangas, Jícha, Štohanzl, Svoboda, Kropáček, Vitouch, Sklenář, Šik, Grim.

    HC Baník Sokolov: Kuchař (Kašpar) – Přindiš, Vodička, Michálek, Tomeček, Rulík, Přibyl, Kubka – Bečvář, Vracovský, Rohan, Kovařík, Kuběna, Zadražil, Osmík, Čurda, Kverka, Stříbrný, Švec, Vrána, Čejka.

    Rozhodčí: Luczków, Folčin – Beneš, Kurtin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Pro první kotouč se po vyhraném buly a Marcelově nahrávce vydal Martin Kadlec, který okamžitě nasměroval hru do útočného prostoru před Ondřeje Kuchaře.
     
    00:43
    Po vhazování po ofsajdu se Litoměřice musely vrátit na vlastní třetinu. Tam se ke kotouči dostal Aleš Pavlas, který neváhal ani nejmenší okamžik a okamžitě hru otočil.
     
    01:41
    O další výjezd podél pravé strany mantinelu se postaral Vojtěch Střondala. Před brankou ale zafungovala síly sokolovské obrany, která kališníky o kotouč obrala.
     
    02:43
    Stíhán Tomášem Rohanem v zádech objel David Vitouch oblouk kolem celé branky. Za ní posunul kotouč na Patrika Marcela, který tvrdě vypálil, avšak nepřesně.
     
    03:42
    Chvilku na to se kališníci opět dostali do útočného pásma. Kombinační akce ale nakonec k ničemu nevedla.
     
    05:16
    Do první akce se dostali i Sokolovští. Tomáš Král se musel držet na pozoru, přesto kotouč udržel.
     
    06:27
    Rychlý výjezd Josefa Jíchy! Zcela sám se vydal mezikružím a pokusil se prověřit Kuchaře. V klíčovém momentu ale branku přestřelil.
     
    07:14
    Povedený zákrok vykouzlil Tomáš Král proti střele Josefa Stříbrného, kterou sokolovský útočník vyslal z hranice brankoviště.
     
    08:45
    Po nějaké době se Sokolov opět dostal před Krále a snažil se zahrozit. Ze série přihrávek ale nedokázal vytěžit ani jednu střelu na branku.
     
    09:32
    Průjezd Litoměřic do útočného pásma zastavil ofsajd. Přesto se do něj po vhazování kališníci přeci jen dostali. Baník ale zmírnil tlak rychlým vyhozením kotouče na icing.
     
    09:53
    Kališníci se dostali k další rozehrávce od vlastní branky, opět je ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    10:17
    Střelu Martina Osmíka zastavil Tomáš Dajčar. Domácí se záhy dokázali velmi rychle přesunout do útočného pásma.
     
    11:19
    Lehké nahození, či střelu měl na své holi Daniel Voženílek. Trojčlenná obrana Sokolova byla ale nad jeho síly a hosté otočili těžiště hry.
     
    12:19
    Ve středním pásmu si rukou srazil k zemi kotouč Jan Mlčák, pokračuje tak kališnický útok.
     
    12:58
    Ondřej Kuchař se nyní musí v brance velmi otáčet. Kališnický kulomet se nezastaví a vysílá na gólmana Baníku jeden kotouč za druhým. Většina střel ale míří mimo, či do náručí gólmana.
     
    13:53
    Famózní výjezd v podání Josefa Stříbrného! Sokolovský útočník se osamostatnil ve středním pásmu a vydal se střemhlav do útočného pásma. Z hranice brankoviště ale byl zadržen Kuklou.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Miroslav Kukla – 2 min., držení).
     
    15:35
    Baník právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól dnešního utkání! Sokolovští se dostali do kombinace těsně před brankovištěm a MATĚJ ZADRAŽIL nahozením z pravé strany využívá přesilovku! Asistence: Pavel Kuběna, Petr Vodička.
     
    15:35
    Domácí v plném počtu.
     
    16:54
    Sokolov se stále drží v útočném pásmu.
     
    17:46
    Po chvíli se ovšem kališníci dokázali přesunout do útočného pásma a prověřit Kuchaře z hranice brankového prostoru. Gólman Sokolova ale celou situaci přečetl a kotouč přikryl svým tělem.
     
    18:36
    O nahození před branku se postaral Bronislav Kubka. Jeho střela ale neměla téměř žádnou razanci, tudíž se pouze dokutálela jen vedle pravé tyče Královy branky.
     
    19:34
    V poslední minutě se ještě snaží zahrozit kališníci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je u konce. Ve vyrovnané pasáži s mnoha šancemi na obou stranách byl úspěšný pouze sokolovský Matěj Zadražil, který navíc využil doposud jedinou přesilovku utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Po prvním buly druhé třetiny se dostali ke kotouči kališníci, kteří jej poslali kolem mantinelu za branku, kde si jej převzal Ondřej Kuchař.
     
    22:47
    Baník právě vstřelil branku!
    Máme tu druhý gól dnešního utkání! Po dlouhé souhře Sokolova se dostal JAKUB VRÁNA na hranici brankoviště, odkud dotlačil kotouč za záda Tomáše Krále. Bez asistence.
     
    22:54
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., faul loktem).
     
    23:06
    V první přesilovce Litoměřic se kališníci drží v útočném pásmu a snaží se kombinací dostat k vhodné pozici ke střele.
     
    23:59
    Peter Jánský se pokusil o prostřelení sokolovského obránce.
     
    24:21
    Další samostatný nájezd Josefa Jíchy! Zcela sám se vydal přes několik protihráčů a z mezikruží vypálil na Kuchaře. Gólman Sokolova ale kotouč vyrazil, avšak do pozice, ze které by mohli kališníci přesně dorážet. Nikdo z litoměřických hráčů ale v tomto prostoru nebyl.
     
    25:33
    Po vyrovnání početních sil dokázali Sokolovští přesunout těžiště hry na opačný konec kluziště, přesto se ke střele nedostali.
     
    26:44
    Výjezd Tomáše Vracovského dostal kotouč do područí Martina Osmíka, který prověřil z levé strany Krále. Gólman Stadionu ale kotouč betony vyrazil a jeho spoluhráči se s ním vydali na opačný konec hrací plochy.
     
    28:06
    Litoměřičtí se drželi v útočném pásmu velmi dlouho. Ondřej Kuchař musel být dosti na pozoru, přesto nakonec Sokolov vyhodil kotouč na icing.
     
    28:25
    Další samostatný průnik Martina Osmíka! Tentokrát se vydal podél pravého mantinelu a z hranice pravého kruhu vypálil. I s touto střelou si ale Tomáš Král dokázal poradit.
     
    29:22
    Dva obránce Sokolova si dokázal obehrát Patrik Marcel, následně i tvrdou střelou prověřil Kuchaře. Ten ale puk přikryl svou lapačkou.
     
    29:55
    Litoměřičtí se dostali ke kotouči za vlastní brankou a s ním se pokouší vydat mimo tento prostor. Což se ale kališníkům příliš nedaří.
     
    31:14
    Samostatný výjezd Litoměřic těsně před brankou zmařil Petr Vodička. Ten následně nasměroval svůj tým do protiútoku.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Čurda – 2 min., podrážení).
     
    32:27
    Svou další přesilovku znovu zahájili kališníci v útočném pásmu, kde navyšují postupně svůj tlak na Kuchařovu branku. Obrana Sokolova se ale drží zuby nehty, přesto zvládají svůj obranný prostor udržet.
     
    33:59
    Hosté v plném počtu.
     
    34:28
    I po vyrovnání početních sil se kališníci drží před Kuchařem.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., sekání).
     
    34:30
    Litoměřičtí se pokouší vyhodit kotouč z obranného pásma. Na modré čáře ale stojí připravená celá letka sokolovských obránců, která odsud vrací kotouče do útočného pásma.
     
    35:12
    Baník právě vstřelil branku!
    Již druhá využitá přesilovka Sokolova v tomto utkání! Odražený kotouč o betony ležícího gólmana Krále převzal LUBOMÍR KOVAŘÍK, který přesně našel prostor ve střední části litoměřické branky. Asistence: Jaromír Kverka, Tomáš Rohan.
     
    35:12
    Domácí v plném počtu.
     
    35:43
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jan Tomeček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:10
    Kotouč do útočného pásma podél levého mantinelu dovezl Martin Kadlec. Ten poté vrátil kotouč dozadu na Korkiakoskiho, který pokračoval v kombinaci po obvodu útočného pásma.
     
    36:47
    Před branku se chtěl dostat Josef Jícha. Vysokou hrou hokejkou mu ale kotouč vypíchl jeden z obránců Sokolova, který vyhodil kotouč mimo ohrožení vlastní branky.
     
    37:43
    Hosté v plném počtu.
     
    37:44
    Velkou šanci na skórování měli litoměřičtí hokejisté z hranice brankoviště. Ondřej Kuchař ale včas kotouč přikryl.
     
    37:48
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jan Bečvář – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:57
    Další litoměřická přesilovka byla zahájena rozehrávkou od vlastní branky, kam Sokolovští poslali po buly rychle kotouč.
     
    38:36
    Po chvilkovém náporu Litoměřic se obrana hostí opět semkla a uvolnila hru ve vlastní třetině. Přesto se kališníci po nějaké době dokázali vrátit.
     
    39:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    I kališníci využívají svou přesilovku! Po výpadu středem pole přesně zacílil VOJTĚCH STŘONDALA, který jako první překonává Ondřeje Kuchaře a vrací svůj tým do hry. Bez asistence.
     
    39:16
    Hosté v plném počtu.
     
    39:44
    V samém závěru třetiny se kališníci drží v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina jakoby přesně kopírovala vývoj té předešlé. Oba týmy sváděly vyrovnaný souboj s téměř stejným počtem šancí na obou stranách. Štěstí ale opět stálo spíše na straně Sokolova, který proměnil dvě šance, kdežto kališníci jen jednu v samém závěru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Začátek třetí třetiny přinesl rychlou akci Baníku. Tu ovšem Tomáš Král bez větších obtíží pokryl.
     
    41:14
    S kotoučem na holi kličkuje útočným pásmem Jaromír Kverka. Do zakončení se ale dostat nemůže.
     
    41:40
    Velká akce v podání Davida Vitoucha! Mladý útočník Litoměřic si najel rychle do útočného prostoru, kde se pokusil překonal Kuchaře. Strážce sokolovské svatyně si ale vyjel dost dopředu a kotouč hokejkou odrazil.
     
    42:12
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Bronislav Kubka – 2 min., hákování).
     
    42:43
    Po krátké souhře před vlastní brankou se kališníci rychle vydali okupovat soupeřovu obrannou třetinu. Ondřeje Kuchaře se zejména snaží ostřelovat Patrik Marcel, jeho střela ale vždy míří vedle.
     
    43:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stav vyrovnání přesilovek se srovnává! Odražený kotouč o betony gólmana Kuchaře převzal na druhé straně brankoviště JOSEF JÍCHA a v rychlém sledu poslal kotouč do odkryté branky Sokolova. Asistence: Vojtěch Střondala, Daniel Voženílek.
     
    45:04
    Hra se ale opět drží před Tomášem Králem, kde se Sokolovští snaží o velkou šanci, namísto toho ale kališníci převzali kotouč a vybruslili mimo.
     
    46:26
    Litoměřickým se daří zatápět pod kotlem Baníku. Ondřej Kuchař tak musí být ve střehu proti většímu množství střel, které se na něj valí. Se všemi si ale zatím dokázal poradit.
     
    46:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    46:43
    Sokolovu se po delší době povedlo převzít kotouč. Proti brance Krále s ním vyjel Tomáš Vracovský.
     
    47:20
    Rušno bylo ale i na druhé straně! Zcela sám se řítil na branku Daniel Voženílek, který se dostal i ke střele. Kotouč ale namířil vedle.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., podrážení).
     
    47:57
    I přes oslabení patří kotouč stále do moci sokolovských hokejistů, kteří se s ním snaží vyjet mimo vlastní obrannou třetinu.
     
    48:45
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zdá se, že přesilovky budou silným faktorem dnešní hry! Tvrdou střelu od modré v podání Tomáše Dajčara tečoval PETER JÁNSKÝ, který svým pohotovým zakončením zcela vrací kališníky do hry a závěr utkání tak bude jistě velmi zajímavý. Asistence: Tomáš Dajčar, Markus Korkiakoski.
     
    50:00
    Kališníci jsou stále v útočné třetině a snaží se ostřelovat Kuchařovu branku. Sokolovští dosavadní tlak zmírnili vyhozením kotouče na icing.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Josef Stříbrný.
     
    51:24
    I v této přesilovce se kališníkům daří držet v útočném pásmu a ostřelovat Kuchařovu svatyni. Sokolovská obrana ale zvládá valnou většinu střel vyrážet.
     
    52:31
    Tlak kališníků ani v nejmenším nepolevuje. Totéž se ale dá říct o důraznosti obrany Baníku.
     
    52:37
    Hosté v plném počtu.
     
    53:14
    Dlouhý výjezd do útočného pásma se snažil zachytit Lubomír Kovařík a pokračovat s kotoučem před Krále. O puk však v pohybu přišel.
     
    53:50
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Vracovský – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    54:34
    I v této přesilovce se kališníkům daří kombinovat v útočném pásmu a čekat na vhodný moment pro střeleckou příležitost.
     
    55:17
    Sokolovu se podařilo vyhodit kotouč až ke Královi, kam si pro něj museli sjet domácí obránci a znovu zahájit kombinaci svého týmu.
     
    55:50
    Hosté v plném počtu.
     
    56:10
    Po vyrovnání početních sil se stále drží na puku kališníci. Přesto jsou nyní před vlastní brankou, odkud se chtějí dostat do volného prostoru.
     
    57:29
    Ve střídavých rychlých přesunech na jednu či na druhou stranu jsou nyní v akci hráči Baníku. Kališníci ale vyhodili kotouč na icing.
     
    58:03
    Rozhodnout utkání mohl Martin Kadlec, který se i přes sevření protihráčů dostal těsně před branku. Střelu z těsné blízkosti si ale Kuchař pohlídal a puk vyrazil.
     
    58:40
    Jan Strejček odstavil vlastním tělem najíždějícího Tomáše Rohana. Přesto nakonec musel Tomáš Král lovit kotouč ve své lapačce, čímž udržel nerozhodný stav i do další části.
     
    59:15
    Baník právě vstřelil branku!
    Tomu se říká štěstí! V samém závěru se na modré čáře chopil kotouče ADAM RULÍK, jehož střela zaplula velmi čistě za záda gólmana Krále a pravděpodobně rozhodla utkání. Asistence: Marek Švec.
     
    59:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:44
    Kališníci se ale nevzdávají a ještě v závěru se drží před brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Po velmi dramatické třetí třetině, která dlouho neměla vítěze, rozhodl 45 vteřin před koncem ve prospěch Sokolova exlitoměřický Adam Rulík. Baník tak zakončil přípravu jen s jednou porážkou, a to až na samostatné nájezdy. Konec přípravy byl dnešním utkáním i pro Litoměřice, na oba celky tak čeká již jen ostrý start nového ročníku Chance ligy.
     
    Pro dnešek je to ode mne odsud z Litoměřic vše. Přeji vám hezký zbytek dne a někdy příště na počtenou! (20:21:26)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 40. Střondala, 44. Jícha (Střondala, Voženílek), 49. Jánský (Dajčar, Korkiakoski) – 16. Zadražil (Kuběna, Vodička), 23. Vrána, 36. Kovařík (Kverka, Rohan), 60. Rulík (Švec)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Škorpík) – Marcel, Kukla, Mlčák, Pavlas, Dajčar, Strejček, Procházka – Kadlec, Korkiakoski, Jánský, Voženílek, Střondala, Kangas, Jícha, Štohanzl, Svoboda, Kropáček, Vitouch, Sklenář, Šik, Grim.
    HC Baník Sokolov: Kuchař (Kašpar) – Přindiš, Vodička, Michálek, Tomeček, Rulík, Přibyl, Kubka – Bečvář, Vracovský, Rohan, Kovařík, Kuběna, Zadražil, Osmík, Čurda, Kverka, Stříbrný, Švec, Vrána, Čejka.

    Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Kurtin
    thejrc.org