Banská Bystrica – Mnichov 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Cardiff 5:2 (kon.) | Hämeenlinna – Plzeň 1:2 (po pr.)
Grenoble – Kärpät 2:6 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Zug 0:5 (kon.) | Liberec – Belfast Giants 6:1 (kon.)
Bern – Skellefteå 4:5 (0:1 po s.n.) | Ambri-Piotta – Färjestad 2:1 (kon.) | Moser Medical Graz 99ers – Frölunda 1:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:0, 0:0, 3:2)
Cardiff Devils
Čtvrtek 05.09.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Michael Gaspar ještě v závěru zápasu vyfasoval dvě minuty za držení a Cardiff tak má přesilovou hru.
    58:41 BIČEVSKIS - 5:2
     
    58:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hra bez brankáře hostům ovoce nepřinesla, naopak Lvi završili bůra trefou do prázdné brány! Matej Paulovič měl ke kotouči i bráně blíže, předvedl ale pěkné gesto a jen posunul puk dozadu na MARISE BIČEVSKISE, který posléze nerušeně zasunul kotouč za čáru – 5:2. Asistence: Matej Paulovič, Rudolf Červený.
     
    58:30
    Ben Bowns je venku z brány, Cardiff hraje v power-play!
    53:07 SOINTU - 4:2
     
    53:07
    Cardiff právě vstřelil branku!
    To je něco, Cardiff znovu udeřil a už je rozdíl ve skóre jen dvoubrankový! Hradečtí byli na ledě znovu v počtu tří útočníků a jediného beka, znovu také inkasovali. MATIAS SOINTU totiž získal prostor na levém kruhu a nekompromisně našel skulinu ve výstroji gólmana – 4:2. Asistence: Mike McNamee.
    52:37 REDDICK - 4:1
     
    52:37
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Devils se dočkávají první branky a snižují náskok soupeře! Hosté založili rychlý protiútok, v němž pronikl po pravé straně BRYCE REDDICK, jenž se s ničím nepáral a z kruhu poslal kotouč mezi betony domácího brankáře – 4:1. Asistence: Joey Haddad.
     
    51:07
    Rozhodčí udělili tresty jednomu hráči na každé straně. Za hrubost si menší trest odpykají Daniel Rákos (MHK) a Charles Linglet (CAR).
     
    46:27
    Ještě před gólem fauloval Mark Louis, který tak odjíždí na trestnou lavici, kde si odpyká trest za hrubost.
    46:27 ČERVENÝ - 4:0
     
    46:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už je to o čtyři branky, Lvi dnes využívají již druhou přesilovku! A akce to byla povedená. Tomáš Vincour totiž na levé straně spatřil úplně volného RUDOLFA ČERVENÉHO, kterému adresoval přesnou nahrávku a hradecká pětašedesátka neměla problém trefit odkrytou půlku svatyně – 4:0. Asistence: Tomáš Vincour, Radek Smoleňák.
     
    44:49
    Daniel Rákos byl při svém průniku do šance podrážen brankářem Bownsem, jenž obdržel menší trest. Přesilovku si tak teď zahrají domácí.
    42:24 RÁKOS - 3:0
     
    42:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale hostující přesilovka má opačný účinek, třetí gól totiž na své konto přidali domácí! DANIEL RÁKOS sebral puk ve středním pásmu a nikým nehlídán ujížděl v samostatném úniku na Bownse. Nic velkého nevymýšlel a poslal kotouč mezi betony do brány – 3:0. Bez asistence.
     
    41:58
    Hradec už byl v plném počtu, teď však půjde znovu do oslabení. Philip Samuelsson totiž vystřelil puk mimo hřiště a jde si odpykat dvě minuty.
     
    39:55
    Pět vteřin před druhou sirénou tu máme trest pro Filipa Pavlíka. Ten se provinil vysokou holí a Devils si zahrají přesilovku!
     
    39:22
    Cardiffští nahodili od levého mantinelu puk před bránu a nechybělo mnoho k tomu, aby se od některého z hráčů odrazil kotouč do klece!
     
    30:43
    Více prostoru v útoku se nyní otevře Cardifuu, jelikož Rudolf Červený se provinil krosčekem a už sedí na trestné lavici.
     
    28:15
    Velké příležitost měl Matěj Chalupa! Nejprve netrefil bránu po sjetí na levý kruh, poté se netrefil ani z vrcholu toho pravého.
     
    25:02
    Další vyloučení na straně Cardiffu. Blair Riley je potrestán za sekání a Hradec si zahraje v početní výhodě.
     
    24:02
    Daniel Rákos krásně obešel soupeře a v přečíslení poslal bekhendem puk Aleši Jerglovi, tomu ale střela do odkryté brány nesedla!
     
    19:22
    Teď se ale Ben Bowns musel v bráně hodně leknout. Rána Aleše Jergla mu totiž prošla kolem výstroje a zahrála na postranní tyč!
     
    18:15
    Matěj Chalupa se ocitl ve slibné pozici na pravém kruhu, jenže jeho svižný pokus se otřel o výstroj brankáře a zamířil pryč.
     
    15:47
    Po komerční přestávce tu bude další početní výhoda pro Hradec. Svým dobrým pohybem donutil Sama Duggana k sekání.
    13:14 CINGEL - 2:0
     
    13:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí fanoušci jsou na nohou. Jejich tým totiž vstřelil druhou branku zápasu a znovu odskočil svému soupeři! První střelu Cingela stihl britský gólman vyrazit, jenže puk se dostal k Mislavu Rosandičovi. A od něj zase rychle zpět k LUKÁŠI CINGELOVI, který stihl mezitím objet branku a před odkrytou klecí neminul – 2:0. Asistence: Mislav Rosandič.
     
    10:13
    Hosté mají ihned možnost srovnat rovněž z přesilové hry, dvě minuty za hákování vyfasoval Mislav Rosandič.
    09:41 VINCOUR - 1:0
     
    09:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hostující síť se zavlnila, domácí využili přesilovou hru a jsou ve vedení! Východočeši zavezli kotouč do pásma a rozjeli sérii nahrávek, na jejímž konci stála přímka od Aleše Jergla na hůl TOMÁŠE VINCOURA. Ten svou hokejku nastavil před odkrytou bránou a přiklepl puk do sítě – 1:0. Asistence: Aleš Jergl, Oskars Cibulskis.
     
    09:06
    Gól z toho sice není, Hradec ale vybojoval alespoň přesilovku. Sean McMonagle se totiž provinil podrážením a Devils se budou muset bránit.
     
    07:46
    Ben Bowns nyní zažíval horké chvilky. Východočeši totiž dvakrát nebezpečně vystřelili zprava, přičemž při obou pokusech hrozilo velké nebezpečí dorážek!
     
    06:37
    Teď nechybělo mnoho k tomu, aby šel Cardiff do vedení! V přečíslení totiž obdržel na druhou tyč nahrávku Matthew Myers, jeho příklep mezi betony ale zlikvidoval přesouvající se Marek Mazanec!

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 10. Vincour (Jergl, Cibulskis), 14. Cingel (Rosandič), 43. Rákos, 47. Červený (Vincour, Smoleňák), 59. Bičevskis (Paulovič, Červený) – 53. Reddick (Haddad), 54. Sointu (McNamee)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Gaspar, Rosandič, F. Pavlík, Šalda – Jergl, Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – Červený (A), Bičevskis, Paulovič – Perret, Dragoun, Chalupa – Miškář.
    Cardiff Devils: Bowns (Murdy) – Jardine, Reddick, Richardson (C), Fournier, Louis, McMonagle, Rutkis – Dixon, Marjamaki, Sointu – Linglet, McNamee, Pope – Bentivoglio, Haddad, Riley (A) – Duggan, Myers (A), Batch.

    Rozhodčí: Stolc (AUT), Jeřábek (CZE) – Hynek, Lhotský (oba CZE)

    Diváci: 2 499
    thejrc.org