Banská Bystrica – Mnichov 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Cardiff 5:2 (kon.) | Hämeenlinna – Plzeň 1:2 (po pr.)
Grenoble – Kärpät 2:6 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Zug 0:5 (kon.) | Liberec – Belfast Giants 6:1 (kon.)
Bern – Skellefteå 4:5 (0:1 po s.n.) | Ambri-Piotta – Färjestad 2:1 (kon.) | Moser Medical Graz 99ers – Frölunda 1:5 (kon.)
po prodl.
HPK Hämeenlinna
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 05.09.2019, 18:00 • Pohjantähti Areena • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zatímco domácí soutěže mají do svého začátku ještě trochu času, Liga Mistrů už je v plném proudu. Evropská soutěž má na programu třetí kolo skupinové fáze a v jednom ze zápasů se představí HPK Hämeenlinna a HC Škoda Plzeň.
     
    Západočeši zatím vládnou skupině B, když si do tabulky zapsali pět bodů. O jediný bod méně pak má švýcarský Zug. V prvním kole otočila Plzeň právě utkání s Hämeenlinna, kterou udolala po prodloužení. Ve druhém kole čekal na indiány dánský Rungsted, jenž odjel z České Republiky s debaklem. Pokud se zaměříme na Hämeenlinnu, tak ji najdeme na třetím místě tabulky. O utkání s Plzní již byla řeč, ovšem ve druhém finské mužstvo zdolalo Zug po samostatných nájezdech. Za hostující celek nastupuje Slovák Filip Krivošík, jenž nastupoval v mládežnických týmech za Chomutov.

    Zápasy Plzně v LM:

    Plzeň – Rungsted 9:3
    Plzeň – Hämeenlinna 5:4 po prodloužení

    Zápasy Hämeenlinny v LM:

    Zug – Hämeenlinna 3:4 po nájezdech
    Plzeň – Hämeenlinna 5:4 po prodloužení
    Porovnání nejproduktivnějších hráčů
     
    Úvodní sestavy:

    HPK Hämeenlinna: Voutilainen (Karjalainen) – Nikkilä, Laatikainen, Eronen, Friman, Latvala, Tyni, Laavainen – Innala, Kunyk, Nenonen – Cornet, Lucenius, Krivošík – Tavi, Tikka, Puustinen – Ruokonen, Kanninen, Lahtela – Kombe.

    HC Škoda Plzeň: Pavelka (Frodl) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Vlach, Gulaš – Němec, Heřman, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Raming, Koistinen – Nikulainen, Pekkala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Finský celek vyhrál vhazování, ale poté se přes plzeňskou hráz nedostal. Kotouč letěl ze středního pásma zase zpátky.
     
    00:44
    Hostující celek získal u mantinelu kotouč a hnal se do akce. Ovšem celou situaci vyřešil Niklas Friman a oba celky odjíždí střídat.
     
    01:01
    Střelou od mantinelu se prezentoval Martin Heřman, jehož pokus letěl těsně nad ledem. Domácí brankář byl poprvé připraven a hru v klidu přerušil.
     
    01:52
    Hämeenlinna se nacházela v další akci, ale kombinace za brankou nepřišla. Plzeň se následně ubránila za cenu vysokého obloučku do středního pásma.
     
    02:05
    Jaroslav Pavelka si poradil s první střelou soupeře, ale musel se hodně natahovat. Paavo Tyni oklamal pohybem obránce a mířil na první tyč, jenže jeho pokus z kruhu pro vhazování vyrazil český gólman.
     
    03:01
    Finské mužstvo je zatím lepším celkem. Doufejme, že se jedná jen o počáteční nápor. Domácí celek se aktuálně nachází za vlastní brankou a střídá.
     
    03:41
    Před Plzeňskou brankou se nacházel jeden z domácích hráčů. Jeho první střela brankáři vypadla, jenže Jaroslav Pavelka si poradil i s následnou dorážkou.
     
    04:29
    Znovu se domácí hnali do nebezpečného prostoru, ovšem mezi kruhy jim byl kotouč odpálen k mantinelu. Indiáni si mohou trochu odpočinout, jelikož jsou na puku.
     
    05:10
    Nejproduktivnější hráč Plzně si našel střeleckou pozici a hned poslal pokus proti brance. Ovšem Gulašovu střelu pod horní tyč zlikvidoval finský maskovaný muž.
     
    05:30
    Západočeši dostali soupeře pod tlak, a tak se Hämeenlinna osvobodila za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši se dostávají do vedení! MILAN GULAŠ si z finské obrany udělal dobrý den, když se z rohu prokličkoval až před branku, odkud propálil Voutilainena střelou na první tyč. Plzeňský kapitán potvrzuje, proč patří mezi nejlepší hráče v české nejvyšší soutěži. Asistence: Roman Vlach.
    05:47 Milan GULAŠ - 0:1
     
    06:48
    Philippe Cornet se protáhl kolem obránce a vyslal bekhendový pokus, který si ale Jaroslav Pavelka pohlídal. Plzeňští obránci mají s pohybem soupeřů zatím menší problémy.
     
    07:58
    Další šance indiánů končí zákrokem brankáře. Mezi kruhy si najel Jan Eberle, jehož pokus vyrazil Voutilainen. Stejný plzeňský hráč se pokusil o přihrávku před branku, která na spoluhráče neprošla.
     
    09:00
    Zatím se hraje hodně plynule, ovšem tentokrát se finské mužstvo dopustilo ofsajdu. Hra se tak přesune do středního pásma, kde následuje vhazování.
     
    09:55
    Čeští hráči si dlouho přihrávali mezi obránci, jelikož soupeř se dobře pohyboval ve střední třetině. Následně přišlo nahození za branku, což si domácí pohlídali.
     
    10:38
    Škoda Plzeň získala černou gumu ve vlastní třetině a do akce se nežene. Do hry opět přicházejí čerstvé síly.
     
    11:05
    Západočeši se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, ale nepohlídali si postavení na modré čáře. Je tu další ofsajd a také stěhování do střední třetiny.
     
    12:01
    Aktuálně se hraje v obranném pásmu Hämeenlinny, ovšem o kotouč se bojuje u hrazení. Plzeň během této situace postupně střídá.
     
    12:31
    Lukáš Pulpán zastavil soupeřovu akci na modré čáře a hned se dostal k zakončení. Ovšem Joona Voutilainen měl čistý výhled, a tak pokus schoval do lapačky.
     
    13:25
    K dobré šanci se dostal Miroslav Indrák, který převzal přihrávku přes střed hrací plochy. Ovšem jeho zakončení do protipohybu zlikvidoval finský brankář betonem.
     
    14:21
    Po jednom ze soubojů zůstal na hrací ploše ležet Roope Laavainen, kterého atakoval Petr Straka. Plzeňského hráče si hned našel jeden ze soupeřů, ovšem rozhodčí byli blízko.
     
    14:46
    Chybnou rozehrávku Plzně nepotrestal Cody Kunyk, jenž byl sám mezi kruhy, ale dlouho mu trvalo zpracování. Do akce se ještě zapojil Markus Nenonen, který Jaroslava Pavelku nepokořil z hranic brankoviště.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., hákování).
     
    15:25
    Přihrávku na modré čáře převzal Petteri Nikkilä, jenž rychle vystřelil. Ovšem jeho pokus zastavila dvojice bojujících hráčů v předbrankovém prostoru.
     
    16:12
    Plzeňští ve čtyrech hrají velmi dobře, po vyhození nepouštějí Hämeenlinnu zpátky do pásma.
     
    16:48
    Další velký zákrok hostujícího brankáře! Valtteri Puustinen přihrál přes celou šířku hrací plochy, kde se nacházel Cody Kunyk. Jeho zakončení z kruhu pro vhazování pokryl znovu skvělý Jaroslav Pavelka.
     
    17:52
    Úvodní třetina plyne ke svému konci a hraje se daleko od branky indiáni. Ti výborně napadali rozehrávku soupeře, a tak jej donutili ke schování za branku.
     
    18:47
    Luboš Rob se rychle vracel po kotouč, který ještě zachytil v útočné třetině. Ovšem před brankou nebyl nikdo ze spoluhráčů, a tak přišlo jen nahození podél hrazení.
     
    19:17
    Skvělý pohyb předvedl na druhé straně Jere Innala, který si vybruslil do kruhu tak, aby mohl přes obránce zakončit. Jenže hostující brankář celou akci přečetl a připsal si další zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli zajímavou podívanou, po které výsledkově jsou spokojenější Západočeši. Ovšem herní projev se zatím jeví zcela opačně. Jenže Jaroslav Pavelka se rozchytal k výbornému výkonu a navíc Milan Gulaš se zapsal mezi střelce. Akce plzeňského kapitána byla ukázková, jelikož si ze soupeřů postavil tréninkové panáky. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet dále.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Také druhé úvodní vhazování vyhrál domácí celek. Ovšem situace na levé straně přinesla nepřesnost a puk se pak ocitl ve střední pásmu.
     
    20:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:41
    Jeden z hostujících hráčů využil zaváhání soupeře a okamžitě poslal černou gumu za soupeřovu branku.
     
    21:04
    Za českou obranu si najel Jere Innala, který se řítil sám na branku. Ovšem jeho pokus po ledě vyrazil Jaroslav Pavelka betonem, to byl další fantastický zákrok.
     
    22:15
    Hämeenlinna se znovu usadila v útočném pásmu a kombinovala. Jenže přihrávka přes střed na domácího hráče neprošla, a tak puk putuje znovu do neutrální zóny.
     
    22:45
    Jakub Pour už je na hrací ploše, což znamená, že se indiáni ubránili.
     
    23:29
    Po nepřesné přihrávce se domácí hnali ve dvou do přečíslení. Jenže zakončení z levé strany zlikvidoval Jaroslav Pavelka lapačkou.
     
    24:14
    Po početní výhodě je Hämeenlinna aktivnější, opět se totiž nachází před plzeňskou svatyní. Přihrávku před brankou převzal Valtteri Puustinen, který jej ale neusměrnil za západočeského gólmana.
     
    24:57
    Také český celek se nacházel v útočné akci, ale zradila jej přihrávka na střed, kterou zastavil bránící hráč. Následně se Hämeenlinna ubránila posunutím kotouče do neutrální zóny.
     
    25:55
    Čtvrtá formace indiánů se usadila před brankou soupeře. Mezi kruhy už se dostával Petr Straka, jenž byl v poslední chvíli zbaven černé gumy.
     
    27:00
    Český celek se opět nacházel pod tlakem, ale získal puk za brankou, který pak protečoval do středního pásma, kde byl najetý Jakub Pour.
     
    27:27
    Dalším zakončením se prezentoval Vojtěch Budík, jehož ale vychytal Joona Voutilainen. Následuje vhazování po pravici finského maskovaného muže.
     
    28:02
    Západočechům se nepodařilo rozjetí útočné akce, a tak přišlo nahození za branku. Hráči Plzně se poté sbalili a odjeli zklamaně na střídačku.
     
    29:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., hákování).
     
    29:18
    Z modré čáry putovala přihrávka na pravý kruh, kde se nacházel Jere Innala. Finský hráč směřoval zakončení na zadní tyč, ovšem branku trestuhodně minul.
     
    30:34
    Plzeňští opět získali černou gumu, kterou okamžitě vyhodili přes všechny čáry. Podařilo se jim i vystřídat, ovšem Hämeenlinna se rychle vrací do pásma.
     
    31:04
    Domácí celek opět zkusil signál, kdy přihrávka šla z modré čáry do kruhu pro vhazování. Zakončení z jedné ale vyrazil výborným zákrokem Jaroslav Pavelka, který se po puku vrhl lvím skokem.
     
    31:59
    Do střelecké pozice si najel Innala, jenž se k vystřelení odhodlal. Finský hráč si pak najel do strany, ale pokus z úhlu zlikvidoval brankář indiánů.
     
    32:39
    Jednomu z domácích hráčů utekl puk před vlastní branku, jenže Jakub Pour už byl v pohybu vzad, a tak velkou šanci Plzně nezaznamenal.
     
    32:56
    České mužstvo se hnalo do další akce, jenže nevyšel přechod přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrátí do středního pásma, ovšem až po komerční pauze.
     
    33:41
    Mezi kruhy se nacházel Henri Kanninen, který dlouho čekal až k němu kotouč dojede. To se ale nestalo, jelikož jeden z plzeňských hráčů se výborně stáhl.
     
    34:31
    Západočeši dál brání hubené vedení, ovšem tlak finského soupeře roste. Hämeenlinna se znovu stěhuje před branku Jaroslava Pavelky.
     
    35:09
    Přihrávku přes osu hrací plochy převzal Jere Innala, který ale v kruhu pro vhazování se střelou dlouho otálel, a tak se plzeňský gólman stihl přesunout.
     
    36:17
    Ve velké příležitosti se objevil Vojtěch Němec, který si najel před branku z levé strany. Hostující útočník už byl sám před brankářem, ale finskou svatyni střelou na zadní tyč minul.
     
    37:16
    Na modré čáře byl zastaven jeden z hostů, a tak přišlo jen nahození, kterého se zmocnila Hämeenlinna. Jenže ani ona toho směrem dopředu moc nevymyslela.
     
    37:57
    Lukáš Pulpán zastavil na modré čáře pronikajícího soupeře. Celou situaci pak vyřešili další hráči Plzně.
     
    38:46
    Na pravé straně se ocitl Jakub Pour, který už byl sám před brankářem, ovšem kotouč mu přeskočil v rozhodující chvíli hůl.
     
    39:20
    Po levé straně vjel do pásma Petr Straka, který odmítl soupeře a zakončil. Jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel, výkon Plzně se na konci třetiny zlepšuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině vedou hráči Plzně nejmenším možným rozdílem, ovšem hlavně díky Jaroslavu Pavelkovi. Hämeenlinna si vypracovala řadu šancí, které hostující brankář zlikvidoval výbornými zákroky. Až ke konci třetiny pochopila Škoda, že musí být aktivnější, což potvrdila také na ledové ploše. V poslední dvacetiminutovce se rozhodne, zda Západočeši odvezou ze severu Evropy cenné vítězství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    V ideální pozici se nacházel Markus Nenonen, který z nadějné pozice branku přestřelil. Ovšem Hämeenlinna dál pokračuje v tlaku.
     
    40:38
    Hämeenlinna právě vstřelila branku!
    Musíme přiznat, že je zaslouženě vyrovnáno! CODY KUNYK ujel soupeři za brankou a po jejím objetí zasunul kotouč po ledě za brankovou čáru. Jaroslav Pavelka dlouho odolával, jenže tentokrát si už neporadil. Asistence: Jere Innala a Arto Laatikainen.
    40:38 Cody KUNYK - 1:1
     
    42:00
    Český celek se pokouší znovu odskočit, a tak zvýšil sou aktivitu. Kombinace v útočném pásmu ale zakončení nepřinesla.
     
    42:22
    Hämeenlinna se nacházela pod tlakem, a tak se osvobodila vyhozením přes všechny čáry. Následuje vhazování po pravé ruce Joona Voutilainena.
     
    42:40
    Finský brankář si poradil také s pokusem, jenž vyletěl z levé strany hrací plochy. Domácí mužstvo může po předešlém icingu vystřídat.
     
    43:13
    Na modrou čáru dostal nabito Arto Laatikainen, jehož pokus hostující brankář dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    44:10
    Hämeenlinna je po vyrovnání polita živou vodou a znovu se usadila v útočném pásmu. Trochu to připomíná její hru v početní výhodě, ale přihrávka před branku neprošla.
     
    44:58
    Ve střední třetině se zmocnil puku Jakub Kolda kotouče, jenže do akce se nevydal. Plzeň totiž znovu vymyslela jen nahození za soupeřovu branku.
     
    45:45
    Plzeň mohla jít do vedení, ovšem to by si Petr Kodýtek musel počínat mnohem zkušeněji. Hostující útočník převzal přihrávku mezi kruhy, kde byl sám, jenže zakončil jen do betonu gólmana.
     
    46:19
    Hämeenlinna se řítila do přečíslení a Jaroslav Pavelka měl znovu plné ruce práce. Celou situaci na sebe vzal Markus Nenonen, jenž mířil do šibenice, jenže český brankář byl připraven.
     
    46:19
    Tak to je nemilé, protože Jaroslav Pavelka míří na střídačku a jeho místo nově zaujme Dominik Frodl.
     
    47:03
    Přihrávku proti holi dostal Petr Straka, který se pokusil hned zakončit. Jenže jeho střelu zablokovali bránící hráči. Plzeň se tak stěhuje do středního pásma.
     
    48:21
    Střelou přes obránce se znovu prezentoval Petr Straka, který zakončoval z vrcholu kruhu pro vhazování. Jenže Voutilainen byl znovu na místě, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.
     
    49:15
    Roman Vráblík přejel modrou čáru středem hrací plochy a vystřelil. Jenže finský brankář pokus dobře viděl a vyrazil jej do bezpečné zóny.
     
    49:44
    Směrem mezi kruhy si navedl kotouč Niklas Friman, jenž mířil do protipohybu Dominika Frodla. Hostující gólman se výborně natáhl a černou gumu schoval do lapačky.
     
    51:05
    Vývoj zápasu je stále otevřený a není jasné, kdo si do tabulky připíše vítězství. Aktuálně se na ledové ploše odehrává hodně vyrovnaná partie.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu HPK Hämeenlinna (Valtteri Puustinen – 2 min., sekání).
     
    52:12
    Milan Gulaš přihrál přes soupeře mezi kruhy, kde se nacházel Petr Straka. Jeho zakončení se ale do prostoru tří tyčí nevešlo, tohle mělo skončit gólem.
     
    53:14
    Plzeňští přišli o kotouč u hrazení a soupeři se se štěstím povedlo vyhodit.
     
    53:54
    Vojtěch Němec neměl podporu spoluhráčů, kteří střídali, a tak to vzal na sebe. Jeho zakončení letělo jen nad branku, a tak Voutilainen zasahovat nemusel.
     
    54:36
    Hämeenlinna se hnala do přečíslení, ovšem Niclas Lucenius postrádal síly, a tak byl dojet. Následně domácí útočník pokazil i přihrávku a bylo po slibné akci.
     
    55:42
    Plzeňští se schovali za Dominika Frodla a střídají. Lukáš Pulpán tak čeká až mu nově příchozí najedou.
     
    56:53
    České mužstvo se nacházelo v kombinaci, jenže přihrávka vlevo byla nepřesná. Hämeenlinna využila šanci a vyhodila na icing.
     
    57:36
    Od hrazení nahazoval puk před branku Innala, do jehož pokusu vložil hůl Markus Nenonen. Puk pak zamířil těsně vedle branky a halou to jen zahučelo.
     
    58:22
    Vypadá to, že duel doputuje minimálně do prodloužení. V akci je znovu finský tým, ale po nepřesnosti se bude muset zase bránit.
     
    59:18
    Pas z obranné modré čáry mířil na útočnou polovinu, kde byl najetý mezi obránci Tommi Tikka. Domácí hráč už jel sám na Dominika Frodla, jenž si kličku do forhendu pohlídal betonem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Na začátku třetí dvacetiminutovky se prosadil Cody Kunyk, který tak poslal střetnutí do prodloužení. Nutno přiznat, že vyrovnání si Hämeenlinna za svou aktivitu zasloužila. Uvidíme, kdo za pár minut sebere bod navíc.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, druhý bod putuje do západočeské metropole! MILAN GULAŠ zachytil rozehrávku soupeře a dostal se přes Petteriho Nikkilü. Následně nejproduktivnější hráč Plzně na dvakrát překonal Voutilainena. Bez asistence.
    60:17 Milan GULAŠ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Plzeň opět předvedla, jak je důležité mít v kádru Milana Gulaše, jenž se společně s Jaroslavem Pavelkou stal mužem zápasu. Kapitán indiánů zaznamenal po individuálních akcí dvě branky a dopomohl Škodě k vítězství. Hämeenlinna sice byla mírně lepším celkem v duelu, ale brankáři Západočechů podali výborné výkony.

    Střely na branku: 19:26.

    Dnešní utkání sledovalo 2965 diváků.
     
    S konstatováním, že indiáni loupili na severu Evropy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:16:10)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 41. Kunyk (Innala, Laatikainen) – 6. Gulaš (Vlach), 61. Gulaš


    HPK Hämeenlinna: Voutilainen (Karjalainen) – Nikkilä (A), Laatikainen (A), Eronen, Friman (C), Latvala, Tyni, Laavainen – Innala, Kunyk, Nenonen (TS) – Cornet, Lucenius, Krivošík – Tavi, Tikka, Puustinen – Ruokonen, Kanninen, Lahtela – Kombe.
    HC Škoda Plzeň: Pavelka (47. Frodl) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Vlach, Gulaš (C, TS) – Němec, Heřman, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Raming (RUS), Koistinen – Nikulainen, Pekkala (všichni FIN)

    Diváci: 2965
    bahis siteleri