Estonsko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Kypr – Kazachstán 1:1 (kon.) | Německo – Nizozemsko 2:4 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Wales – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Polsko 2:0 (kon.) | San Marino – Belgie 0:4 (kon.) | Skotsko – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Německo
2:4 (1:0)
Nizozemsko
Pátek 06.09.2019, 20:45 • Volksparkstadion, Hamburk • Kvalifikace ME • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zajímavého střetnutí je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:08)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 7
    Střely mimo branku: 4 – 4
    Držení míče: 43% – 57%
    Rohové kopy: 2 – 4
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 7 – 10
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Je dobojováno! Nizozemci byli celou první půli mnohem častěji na míči, ale i tak odcházeli do šatny s jednogólovým mankem způsobený dorážkou Gnabryho. Po změně stran to byla mnohem otevřenější partie, kterou v 59. minutě vyrovnal Frenkie de Jong. O šest minut později už hosté vedli, když si míč do vlastní sítě srazil Tah, ale zanedlouho poté ruku de Ligta z penalty potrestal Kroos. Ani stav 2:2 ale dlouho nevydržel, nizozemský debutant Malen vrátil hostům vedení a to v samotném závěru ještě navýšil Wijnaldum. Svěřenci kouče Koemana tak Němcům oplatili domácí porážku 2:3 a z třetího místa kvalifikační skupiny C na ně ztrácí už jen tři body. Na čele přesto zůstává Severní Irsko, které ve čtyřech zápasech proti slabším soupeřům jako jediné bodovalo naplno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nizozemci se po rozehrávce Cillessena nikam neženou a klidnou souhrou ve středu hřiště už jenom čekají na závěrečný trojhvizd rozhodčího Diase.
    90+3. Serge Gnabry v poslední šanci neskóroval
     
    90+3
    Gündoğanova střela ze střední vzdálenosti byla sražená. K balónu se později dostal Kimmich, který fantastickým pasem za obranu našel Gnabryho, ale ten z voleje trefil Cillessenovu levou tyč.
    90+1. Georginio WIJNALDUM - 2:4
     
    90+1
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Na konci první nastavené minuty je definitivně rozhodnuto! Domácí se po autu Schulze znovu zbytečně vrátil do míst, kde chyboval Süle. Stoper Bayernu pak chyběl vzadu a jen z dálky sledoval kontr Depaye zakončený fantasticky načasovanou přihrávkou na GEORGINIJA WIJNALDUMA. Ten už byl sám před Neurem a střelou z jedničky mu nedal šanci zasáhnout.
     
    90+1
    Nakonec to jsou čtyři minuty, které jsou přidány nad rámec základních pětačtyřiceti!
     
    90
    Není to žádný drtivý tlak, během kterého by se Nizozemci museli bát o výsledek. Domácím nezbývá než doufat, že nastavený čas bude co nejdelší.
     
    89
    Brandt neodcentroval přes Blinda, který po svém zákroku ještě jednou zabojoval a zabránil rohovému kopu. Po autovém vhazování se Němci vrátili do klidného středu hřiště.
     
    88
    Joshua Kimmich přenesl těžiště hry doleva na Schulze, kterého ještě doplnil Havertz, ale jeho centr před brankou bez problémů zneškodnil Daley Blind.
     
    87
    A další německá ztráta. Van Dijk se postavil do cesty jedné z přihrávek a odrazil balón do míst, kam si pro něj došel Jasper Cillessen.
     
    86
    Každá chybička teď stojí Němce velké penzum času, kterého do konce moc nezbývá. A nutno dodat, že laciných ztrát mají domácí na kontě opravdu mnoho.
     
    85
    Gündoğan pokazil krátkou nahrávku na Kroose. Depay se vydal do protiútoku, ovšem Wiljanlduma po jeho přihrávce odstavil od balónu Niklas Süle.
     
    84
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Matthias Ginter, přichází Julian Brandt.
     
    83
    Matthias Ginter zastavil svůj pozvolný postup a vrátil míč až ke stoperům. Přes Kroose a Taha se pak do hry dostal i Schulz, jenže žádný centr zleva nepřišel.
     
    82
    Gnabry s Havertzem dělali co mohli na pravém křídle. Míč z něj ale nevyvezli a navíc byl pískán nedovolený zákrok na obránce Ajaxu Daleyho Blinda.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Gnabry, 73. Kroos (pen.) – 59. F. de Jong (Babel), 66. Tah (vla.), 79. Malen (Wijnaldum), 90+1. Wijnaldum (Depay)

    Karty:   35. Kimmich (GER) – 35. Depay (NED), 49. de Roon (NED), 72. F. de Jong (NED)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:10.
    Německo: Neuer (C) – Klostermann, Süle, Tah, Ginter (84. Brandt) – Kimmich, Kroos, N. Schulz – Gnabry, Werner (61. Havertz), Reus (61. Gündoğan).
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Brandt, Can, Gündoğan, Halstenberg, Havertz, Hector, Stark, Waldschmidt.

    Nizozemsko: Cillessen – Dumfries (58. D. Pröpper), de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – de Roon (58. Malen), Wijnaldum, F. de Jong – Promes, Depay, Babel (81. Aké).
    Náhradníci: Vermeer, Zoet – Aké, S. Berghuis, L. de Jong, Malen, D. Pröpper, Strootman, van Aanholt, Veltman, Vilhena, Kluivert.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Soares (všichni POR)
    thejrc.org