Králův Dvůr – Rakovník 3:1 (kon.) | Příbram B – Štěchovice 4:0 (kon.)
konec
FK Příbram B
4:0 (2:0)
TJ Štěchovice
Pátek 06.09.2019, 17:00Česká fotbalová liga (A) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbramští mladíci v dnešní předehrávce pátého kola České fotbalové ligy deklasovali na domácím hřišti Štěchovice 4:0 a svému soupeři se v tabulce přiblížili na jeden bod, nyní je Příbram sedmá a Štěchovice šesté. Domácí potvrdili, že se jim před vlastními fanoušky daří, když zvládli vítězně a navíc s čistým kontem po Motorletu také duel proti Štěchovicím. (18:51:57)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    88
    Příbramští ještě jednou vystrašili Kohoutka, ten jen kontroloval střelu mimo.
     
    83
    Zápas se prakticky jen dohrává. De facto už hrajeme jen o tom, zda si mladý příbramský brankář Martin Melichar udrží své druhé čisté konto v letošní třetiligové sezoně.
     
    79
    ...a když už se teď odhodlali ke střele z přímého kopu, letěl balon mimo tři tyče a skončil v zámezí.
     
    78
    Další šance a střelecké pokusy počítají jen domácí. Zdá se, že hosté pod vedením trenéra Jiřího Hrušky už pro dnešek rezignovali.
    75. POLÁK - 4:0
     
    75
    Tým Příbram B právě vstřelil branku! A teď už to asi můžeme konstatovat se stoprocentní jistotou, Příbramští totiž počtvrté rozvlnili síť Kohoutkovy svatyně. Tentokrát se raduje střídající Martin Polák.
     
    75
    Vstupujeme do poslední čtvrthodiny dnešního utkání a pomalu můžeme začít konstatovat, že pokud se nestane žádný zázrak, fotbalisté příbramského béčka zvládnou za tři body i svůj druhý domácí zápas nové sezony.
     
    71
    Po delší době měli nebezpečný útok také fotbalisté Štěchovic, ale domácí gólman Melichar ani nemusel zasahovat, a přesto má stále nakročeno k čistému kontu.
     
    65
    Zdá se, že Štěchovičtí trošku přestávají snášet nepříznivý vývoj zápasu a dostávají hned posléze další napomenutí žlutým kartónkem, provinil se kapitán Michal Švejda.
     
    63
    Žlutou kartu dostává hráč TJ Štěchovice – Lukáš Batka.
     
    63
    Příbramskou střelu na bránu hostující strážce svatyně Štěpán Kohoutek kryl.
     
    61
    Obrana Štěchovic pod vedením rodáka z jihočeské Volyně Michala Švejdy zastavila nebezpečný útok Příbrami. Hosté se teď ale potřebují věnovat zejména útoku, pokud chtějí se zbytkem zápasu ještě něco udělat.
     
    59
    Příbramští drží míč na svých kopačkách. Do bezprostřední blízkosti Kohoutkovy svatyně se sice nedostávají, ale to jim za stavu, který svítí na světelné tabuli, rozhodně nevadí.
    53. MEZERA - 3:0
     
    53
    Tým Příbram B právě vstřelil branku! Teď už se zdá být de facto rozhodnuto. Domácí udělali důležitý krok k vítězství brankou po rohovém kopu. Stav utkání je po trefě Jiřího Mezery 3:0 a Štěchovičtí jsou tak říkajíc na ručník.
     
    52
    První střelecký pokus si tak připsal domácí tým, ale rána z přímého kopu takřka na středu hřiště si prostor zařízení nenašla.
     
    50
    Už se zdálo, že Štěchovičtí zahrozí ve druhé půli jako první, ale nakonec na první pohled nebezpečný útok ani nezakončili.
     
    49
    Druhý poločas odstartoval v podobném duchu jako celé utkání, tedy bez vážnějšího ohrožení jedné z branek.
     
    46
    Začal druhý poločas, rozehrávku tentokrát měli hosté.
     
    Hráči už přicházejí na hřiště, za pár okamžiků vypukne druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas předehrávky pátého kola třetí ligy. Po první půli mají mnohem blíže k tříbodovému zisku fotbalisté Příbrami B, kteří se po oťukávací desetiminutovce prosadili dvakrát v rychlém sledu a odskočili zkušenějšímu soupeři.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí mohli ještě před pauzou navýšit své vedení, ale nebezpečný projektil z přímého kopu skončil mimo tři tyče.
     
    39
    Žlutou kartu dostává také první hostující hráč Štěchovic, konkrétně Štěpán Kučera.
     
    38
    Svěřenci trenéra Jiřího Hrušky se pokouší před pauzou alespoň snížit, poslední nebezpečný útok ale ke korekci skóre nevedl.
     
    34
    Domácí měli k dispozici sérii standardních situací – po přímém volném kopu z pravé strany ihned následoval roh. Štěchovická defenzíva se pro tentokrát ubránila.
     
    31
    Domácí mladíci drží dvoubrankový náskok a soupeře příliš nepouštějí na dostřel vlastního gólmana Martina Melichara.
     
    28
    Podobně skončil také volný přímý kop na druhé straně v podání vedoucí Příbrami...
     
    27
    Štěchovice se pomalu oklepávají z dvoubrankového šoku v rozmezí tří minut. Teď měly standardní situaci zhruba z poloviny hřiště po faulu domácích. Ti ale balon odvrátili do bezpečí.
     
    21
    Postupný útok Příbrami ohrožením hostující svatyně neskončil. Obrana vedená kapitánem Michalem Švejdou si mohla oddychnout.
     
    16
    Rohový kop Příbramských se neujal, to už by asi bylo na štěchovickou lavičku moc...
    13. BELEJ - 2:0
     
    13
    A pozor! Štěchovičtí se ještě ani neoklepali z prvního úderu a Kohoutek loví míč ze své sítě podruhé. Úspěšným střelcem je útočník František Belej. Hrstka domácích fanoušků se raduje, místní mladíci udělali dvěma góly v rozmezí tří minut důležitý krok k zisku všech bodů.
     
    12
    Štěchovičtí zakončili rohový kop mimo tři tyče. Melichar odkopává od brány.
     
    11
    Volný kop hostí z nějakých 25 metrů od Melicharovy brány se neujal. Úvodní desetiminutovku máme za sebou, zatím hrajeme bez gólu.
    10. KŘÍŽ - 1:0
     
    10
    Příbram B právě vstřelila branku! Jako blesk z čistého nebe se vedení ujímají domácí, kteří se doposud na první pohled spíše bránili. Teď bude utkání velmi zajímavé. Prvním střelcem zápasu byl Dominik Kříž.
     
    9
    Další faul Příbramských, kteří se zdají být v úvodu utkání méně aktivním týmem. Začátek patří hostujícím svěřencům kouče Jiřího Hrušky.
     
    8
    Žlutou kartu dostává domácí hráč 1. FK Příbram B, konkrétně Stefan Vilotič.
     
    7
    Příbramští se provinili útočným faulem, z rozehrávky Štěchovic nebylo nic, co by se zapsalo do historie tohoto utkání.
     
    5
    Po úvodním oťukování měly první nebezpečný útok k dispozici Štěchovice, ale stav zatím zůstává nezměněn.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FK Příbram B: Melichar – Šíma, Puchmertl, Vilotič, Mezera, Vlček (K), Janota, Hájek, Ptáček, Kříž, Belej.
    Náhradníci: Smrkovský – Jelínek, A. Rohlík, D. Rohlík, Petrák, Polák.

    TJ Štěchovice: Kohoutek – Busta, Švejda (K), Košata, Pavlík, Volešák, Kučera, Štědronský, Batka, Nehoda, Novák.
    Náhradníci: Grégr – Obermajer, Jakobovský, Těžký, Pešl, Woitek.

    Rozhodčí: Vít – Pilný, Arnošt.
     
    Z dosavadního průběhu sezony je patrné, že oba celky jsou silné především před vlastními fanoušky. Využije tedy domácí Příbram B této výhody, nebo naopak Štěchovice oslaví první tříbodové venkovní vítězství sezony?
     
    Hostující TJ Štěchovice jsou naopak tradičním účastníkem třetí nejvyšší soutěže. Mužstvo kapitána Michala Švejdy je po čtyřech kolech na velmi slušném pátém místě se ziskem osmi bodů. Doma jsou zatím Štěchovičtí stoprocentní, porazili Benešov 2:0 a naposledy Karlovy Vary 3:1. Venku pak udolali poslední Hostouň 2:1 na penalty a podlehli Královu Dvoru 2:3.
     
    Domácí 1. FK Příbram B, jeden z mnoha nováčků po reorganizaci soutěží a zrušení Juniorské ligy, je po čtyřech kolech soutěže na dvanáctém místě šestnáctičlenné tabulky se ziskem čtyř bodů za jedno vítězství doma s Motorletem Praha (3:0) a jednu prohru na penalty v Karlových Varech (2:3 na pen.). Prohry Příbramští utrpěli na hřištích Plzně B (0:1) a Táborska (0:5). V pátém kole se tedy Středočeši představí teprve podruhé na domácím trávníku, naváží na výhru s Motorletem?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z dnešního utkání pátého kola FORTUNA České fotbalové ligy mezi Příbramí B a Štěchovicemi. Utkání začíná v 17 hodin a jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Petr Vít. Na pomezí mu budou po ruce Marek Pilný a Zdeněk Arnošt, delegátem zápasu je Václav Havránek.

    Pavel Pubal

    Branky: 10. Kříž, 13. Belej, 53. Mezera, 75. Polák

    Karty:   8. Vilotič (PRB) – 39. Kučera (STE), 63. Batka (STE), 65. Švejda (STE)


    FK Příbram B: Melichar – Šíma, Puchmertl, Vilotič (87. Jelínek), Mezera, Vlček (K), Janota, Hájek (82. D. Rohlík), Ptáček (68. Polák), Kříž (77. Petrák), Belej (71. A. Rohlík).
    Náhradníci: Smrkovský – Jelínek, A. Rohlík, D. Rohlík, Petrák, Polák.

    TJ Štěchovice: Kohoutek – Busta, Švejda (K), Košata, Pavlík, Volešák (71. Pešl), Kučera, Štědronský (46. Těžký), Batka (79. Obermajer), Nehoda (46. Woitek), Novák.
    Náhradníci: Grégr – Obermajer, Jakobovský, Těžký, Pešl, Woitek.

    Rozhodčí: Vít – Pilný, Arnošt.

    Diváci: 87
    thejrc.org