Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
po prodl.
Dynamo Moskva
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 06.09.2019, 18:30 • VTB Ice Palace, Moskva, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, páteční večer s KHL tímto oficiálně končí. Přeji vám příjemný víkend a pohodovou páteční noc. Budu se těšit zase někdy u KHL napočtenou! (21:23:03)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 637 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    DYNAMO MOSKVA
    Dmitrij Jaškin (útočník, #23) – 0+1, 1 střela na branku, ice-time 24:38
    Michal Čajkovský (obránce #65) – 1+1, 3 střely na branku, ice-time 23:29

    SPARTAK MOSKVA
    Robin Hanzl (útočník, #78) – 0+1, 0 střel na branku, ice-time 19:00
     
    Dnešní moskevské derby je za námi a přineslo nám dramatický závěr, který rozhodlo až prodloužení. Zápas byl od začátku velice vyrovnaný, postrádal však šance. O krok vepředu byl od 12. minuty Spartak po zásahu Jakova Rylova. Ten samý hráč, zástupce kapitána, ale strávil v součtu čtyři minuty na trestné, z čehož druhý trest byl prakticky zbytečný. Důsledkem toho Dynamo vyrovnalo v 17. minutě na 1:1 zásluhou Juusa Hietanena.

    Na další góly se čekalo až do samotného závěru třetí třetiny, v té druhé jsme viděli sice vyrovnaný a poměrně svižný hokej, ale bez šancí. Zápas pomalu směřoval do prodloužení, když se v přesilové hře na začátku 54. minuty napřáhl Michal Čajkovský a prostřelil všechno před sebou. V tu dobu to pro Dynamo vypadalo dobře, avšak přišlo špatné střídání a Patrik Hersley zařídil v čase 54:47 srovnání. V samotném závěru měli domácí ohromný tlak na branku, který umocnilo vyloučení Gončarova 29 sekund za nedovolené bránění.

    V prodloužení sice Spartak oficiálně přesilovku přečkal, fakticky však ne, Gončarov nestihl ani naskočit do hry, když z mezikruží přesnou trefou rozhodl o druhém bodu pro Dynamo Juuso Hietanen. Spartaku tak zbyla jenom pachuť po sporném vyloučení, které rozhodlo o výsledku.
     
    Konec zápasu.
    61:33 Juuso HIETANEN - 3:2
     
    61:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Spartak velice kruté, zvláště v kontextu vyloučení za faul/nefaul Gončarova v závěru. Už v době, kdy se Gončarov vracel na led, vrátil Šipačov kotouč z předbrankového prostoru pod sebe do oblasti mezikruží pro JUUSO HIETANENA, který napřahoval snad až někde z Petrohradu, prostřelil Bespalova a odpálil radost v aréně – 3:2! Asistence: Vadim Šipačov.
     
    61:14
    Už jenom 20 sekund zbývá Dynamu z přesilové hry. Spartak však obětavě brání.
     
    60:34
    Při přihrávce na Šipačova k levému kruhu puk uskočil lehce vedle a Spartak na to konto mohl vyhodit a vystřídat.
     
    60:03
    Buly vyhrálo Dynamo, které tak začíná přesilovou hru usazeno v útočném pásmu soupeře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak to i skutečně je, třetí třetina nabídla nejzajímavější část až ke konci, kdy se nejprve v čase 53:04 prosadil v přesilové hře střelou od modré Michal Čajkovský, aby o minutu a půl později potrestal druhé špatné střídání Dynama Patrik Hersley. V závěru si domácí vytvořili ohromný tlak, který byl umocněný vyloučením Gončarova 29 sekund před koncem. Skóre ale zůstalo 1:1 a do prodloužení si modrobílí přenesou minutu a půl početní výhody 4 na 3! Pětiminutové nastavení začne každou chvíli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Spartak ale nekompromisně vyhazuje a body se nám budou zřejmě v nějakém poměru dělit. Zvláště, když se Dynamo při přechodu modré čáry dopustilo ofsajdu.
    59:31 Vyloučení Gončarova za nedovolené bránění
     
    59:31
    Ale pozor! 29 sekund před koncem přichází vyloučení na straně Spartaku. Maxim Gončarov postrčil na zem Šipačova, který ale šel na led jako po zásahu šrapnelem. Přesto dostává hostující obránce dvě minuty a Dynamo bere time-out.
     
    59:13
    Vysokým obloukem Spartak vyhazuje k domácí brance a maže střídat. Zatím to hraje všechno pěkně do jeho karet.
     
    58:45
    Tvrdou střelu od modré zvládli hosté zblokovat. Stále jsou však pod ohromným tlakem.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Hietanen (Jaškin, Čajkovský), 54. Čajkovský (A. Petersson), 62. Hietanen (Šipačov) – 12. Rylov (Hersley), 55. Hersley (Karsums, R. Hanzl)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Igumnov – Jaškin, Tarasov, Šipačov (C) – Mojsejev, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Polygalov, A. Petersson, Indrašis – Kruglov, Afinogenov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Hersley, Rylov (A), Pedan, D. Višněvskij, Kutuzov, Gončarov, Nikišin, Arkalov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Kokarev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (C), Talalujev, Stoljarov – Šablovskij, Zlobin, Chochlačov.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko – Zacharenko, Sivov (všichni RUS)

    Diváci: 7 637
    bahis siteleri