Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglie – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francie – Albánie 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
konec
Kosovo
2:1 (1:1)
Česko
Sobota 07.09.2019, 15:00 • Stadiumi Fadil Vokrri, Priština • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Český národní tým bude muset zabrat v úterý, kdy hraje další utkání kvalifikace na hřišti Černé Hory. Z mé strany je to dnes vše, díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (16:59:13)
     
    Kvalifikační utkání číslo čtyři je u konce. Český tým po dobrém začátku nakonec nezvládá utkání a je sesazen z postupové pozice na EURO. Domácí Kosovo pořádně slaví, tak trochu to připomíná oslavy už přímo na samotném šampionátu. Do vedení poslal národní tým Patrick Schick, který se dobře zorientoval v pokutovém území. Celkem vzápětí ale srovnal Vedat Muriqi.

    Druhá polovina duelu začala aktivní hrou Čechů, ale nic nepřinesla a brzy skončila. Mërgim Vojvoda se krátce po hodině hry prosadil po laxní obraně české defenzívy a rozhodl o třech bodech pro Kosovo, které se dostalo na druhý flek za Anglii.

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Kosovo vybojovalo rohový kop, ale hned jej zazdilo. Hráči nechtějí riskovat a do vápna vůbec nešli. Tomáš Vaclík má nyní poslední výkop utkání, stadion v Prištině bouří.
     
    90+4
    Martin Doležal se poté dostal do zákroku na útočné polovině, kde si pomohl rukama. Píská se tedy útočný faul jabloneckého forvarda a vyrovnání nejspíše už nepřijde.
     
    90+3
    Český tým už neví, jak obranu domácího celku překonat. Jakub Jankto šel do útoku, ale jeho rána levačkou nestála za nic. Míč skončil vysoko nad brankou.
     
    90+2
    Závar před brankou Kosova zkoušel utnout Ondřej Čelůstka, ale jeho dělová rána byla zablokována domácí obranou. Ta se následně osvobodila odkopem na útočnou polovinu.
     
    90+1
    Michael Krmenčík se sice dostává do útočných situací, ale to zakončení není ideální. Nyní si balon před vápnem zpracoval, ale následně jej ani netrefil. Nastavuje se pět minut.
     
    90
    A domácí reprezentaci nyní vychází takové to klasické zdržování u rohového praporku v posledních minutách...
     
    89
    A po dlouhé době také útok Kosova. Valon Beriša se hnal do útoku a před vápnem zakončoval. Marek Suchý ale dobrým blokem posílá míč na rohový kop.
     
    88
    Z nějakých třiceti metrů centroval od pravé lajny Pavel Kadeřábek. Jeho centr ovšem letěl asi pět sekund a Muric byl na toto připraven. Žádné nebezpečí pro domácí obranu.
     
    87
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Anel Raškaj.
     
    86
    Další šance od českého týmu. Jan Bořil se na levé straně dostal přes obránce a odcentroval na penaltu. Tomáš Souček v těžké pozici zakončoval jen nad branku.
     
    85
    Hned po autu míč propadl ve vápně a pořádně se do něj opřel Martin Doležal. Jeho dělovka šla pod břevno, ale nyní Arijanet Muric špičkami prstů míč parádně vytěsnil na roh!
     
    85
    Národní tým ale začal tlačit. Na konci další akce byl Jakub Jankto, který se na levé straně pokoušel prostřelit obranu. Ta ale jeho ránu zablokoval na aut.
    84. Krmenčík ve výborné přiležitosti netrefil míč
     
    84
    Další šance pro plzeňského útočníka! Jakub Jankto našel na hranici malého vápna Krmenčíka, jenž ve skluzu zakončoval. Míč ale ani netrefil, to je zase škody...
     
    83
    Po rychlém ošetření Muriqiho, který ale spíše jen tahal čas, přišel centr do vápna. Arijanet Muric byl ale nyní úspěšný a pohotovým zákrokem centr kryje v rukavicích.
    82. Krmenčíkův pokus vykopl jeden z domácích hráčů

    David Panuška

    Branky: 20. Muriqi (Rašani), 66. Vojvoda (Valon Beriša) – 16. Schick (Jankto)

    Karty:   15. Muriqi (KSV) – 18. Čelůstka (CZE), 77. Masopust (CZE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.
    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi (87. Raškaj) – Žegrova (56. Muslija), Celina, Rašani (51. Valon Beriša) – Muriqi.
    Náhradníci: Ujkani, Bekaj – Drešević, Raškaj, Hasani, Muslija, Valon Beriša, Paqarada, H. Kryeziu, Nuhiu, Bernard Beriša.

    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (80. Doležal), Král (72. Hušbauer), Jankto – Schick (61. Krmenčík).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Brabec, Coufal, Simič, Krejčí, Kalvach, Novák, J. Kopic, Krmenčík, Doležal, Hušbauer.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    thejrc.org