Anglie – Kosovo 5:3 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:3 (kon.) | Litva – Portugalsko 1:5 (kon.)
Lucembursko – Srbsko 1:3 (kon.) | Albánie – Island 4:2 (kon.) | Francie – Andorra 3:0 (kon.)
Moldavsko – Turecko 0:4 (kon.)
konec
Litva
1:5 (1:1)
Portugalsko
Úterý 10.09.2019, 20:45 • LFF stadionas (Vilnius) • Kvalifikace ME • Skupina B
Předzápasové kurzy
    90+2. William CARVALHO - 1:5
     
    90+2
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Zřejmě poslední branku zápasu vsítil WILLIAM CARVALHO. Počkal si na odražený míč a šikovnou střelou k pravé tyči uspěl. Pátá v litevské síti právě teď odbyla. 1:5.
     
    90+2
    Šetkus ještě dokázal vyrazit dalekonosný pokus z pětadvaceti metrů.
     
    89
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Pizzi.
     
    79
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Cristiano Ronaldo, přichází Gonçalo Guedes.
     
    77
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Ovidijus Verbickas, přichází Donatas Kazlauskas.
    76. Cristiano RONALDO - 1:4
     
    76
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Čtyři! CRISTIANO RONALDO si z domácí defenzívy dělá střelnici. Kapitán Portugalska dokázal přesně zakončit pobídku Bernarda Silvy a dalším bezchybným zakončením k zadní tyči znovu nedal Šetkusovi čuchnout. 1:4. Asistence: Bernardo Silva.
     
    69
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Mantas Kuklys, přichází Arturas Žulpa.
     
    68
    João Félix krásně pronikl po levé straně v obrovské rychlosti až do vápna. Následnou střelou pod břevno pořádně protáhl Šetkuse, který zasáhl velmi dobře. Následovat bude roh.
     
    65
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Karolis Laukžemis, přichází Deimantas Petravičius.
    65. Cristiano RONALDO - 1:3
     
    65
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Galapředstavení portugalské hvězdy ale pokračuje. CRISTIANO RONALDO si naběhl na skvělý centr Bernarda Silvy a nikým nehlídán dopravil bez problému míč za záda Šetkuse. 1:3. Asistence: Bernardo Silva.
    62. Cristiano RONALDO - 1:2
     
    62
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Šetkus úplně zazdil svůj dnešní skvělý výkon a daroval Portugalcům vedoucí branku. CRISTIANO RONALDO nevystřelil zhruba z dvaceti metrů úplně ideálně, střela mu nesedla a skákala. Šetkus ale celkem jednoduchý míč vyrazil nad sebe a následně si jej srazil za záda. Je možné, že tato branka nakonec bude připsána brankáři Šetkusovi jako vlastní. 1:2.
     
    56
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Rafa Silva.
     
    50
    Odražený míč propadl až k zadní tyči k nohám Félixe, jehož křížná rána nebyla gólová. Tady by Šetkus zareagovat nedokázal, protože skákal na opačnou stranu.
     
    37
    Félix si na levém křídle počkal na odražený míč a nikým nehlídán pronikl do vápna. Levačkou mířil na zadní tyč, ale Šetkus dalším skvělým zákrokem míč vytáhl.
     
    34
    Šetkus dokázal vyrazit parádní ránu Félixe zhruba z dvaadvaceti metrů nad břevno! Hrdina litevského týmu je v dnešním zápase zatím jasný.
     
    32
    Cancelo si navedl balón na levou nohu, ze které vyslal dělovku směrem na bránu Litvy. Šetkus se znovu činil a dokázal tuto ránu vyrazit na rohový kop.
     
    30
    Hosté se okamžitě snaží odpovědět. Ronaldo si naskočil na centr z pravé strany a hlavou jen těsně minul bránu. Tady by Šetkus reagoval těžce.
    28. Vytautas ANDRIUŠKEVIČIUS - 1:1
     
    28
    Litva právě vstřelila branku!
    Litevci rázem trestají. Z rohového kopu se prosadil VYTAUTAS ANDRIUŠKEVIČIUS. Naskočil si na přesný centr Kuklyse a hlavou uklidil, odrazem o tyč, míč do sítě. Patrício neměl šanci zasáhnout. 1:1. Asistence: Mantas Kuklys.
     
    23
    Ronaldo se dostal obranou Litvy jako nůž máslem a z poměrně velké vzdálenosti pravačkou mířil na zadní tyč. Šetkus se znovu vytáhl.
     
    19
    Málem jsme byli svědky vlastní branky Litvy. Celou akci rozjel Silva, následně postrčil míč na Cancela, jehož centr Girdvainis nešťastně srazil směrem na bránu. Jen díky fantastickému reflexu domácího brankáře Litva podruhé neinkasovala.
    10. Ronaldova šance
     
    10
    Velkou šanci na druhý gól měl opět Ronaldo. Navedl si míč až na hranici šestnáctky, odkud pravačkou vypálil těsně vedle šibenice. Střela byla lehce tečována, a proto se bude kopat roh.
    7. Cristiano RONALDO - 0:1
     
    7
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalci se uklidňují hned v úvodu a zásluhou CRISTIANA RONALDA se dostávají do vedení. Míč si na penaltový puntík nemohl postavit nikdo jiný, než hvězdný útočník, který nezaváhal. Poslal míč k pravé tyči, zatímco domácí brankář skočil na stranu opačnou. 0:1.
    6. Palionis zahrál ve vápně rukou
     
    6
    Bude se kopat penalta! Félix trefil ruku domácího beka Palionise.
     
    3
    Hostující obrana naprosto zaspala a nechala na hranici malého vápna volného Slivku. Záložník Litvy ale při střeleckém pokusu míč netrefil ideálně a přestřelil zařízení.

    Daniel Fekets

    Branky: 28. Andriuškevičius (Kuklys) – 7. Ronaldo (pen.), 62. Ronaldo, 65. Ronaldo (B. Silva), 76. Ronaldo (B. Silva), 90+2. W. Carvalho


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:14. Střely mimo: 3:12. Rohy: 4:14. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7.
    Litva: Šetkus (C) – Mikoliūnas, Girdvainis, Palionis, Andriuškevičius – Šimkus – Slivka, Vorobjovas, Kuklys (69. Žulpa), Verbickas (77. D. Kazlauskas) – Laukžemis (65. Petravičius).
    Náhradníci: Černiauskas, Zubas – L. Klimavičius, Jankauskas, Žulpa, D. Kazlauskas, Vaitkūnas, Golubickas, Matulevičius, Petravičius, Baravykas.

    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Rúben Dias, J. Fonte, Guerreiro – Neves, W. Carvalho, B. Fernandes (56. R. Silva) – B. Silva (89. Pizzi), Félix, Ronaldo (C) (79. Guedes).
    Náhradníci: J. Sá, Beto – Carriço, Moutinho, Diogo Jota, Danilo, R. Silva, Sanches, Guedes, Pizzi, Rui, F. Ferreira.

    Rozhodčí: Nijhuis – Balder, Goossens (všichni Nizozemsko)
    thejrc.org