KHL
Vladivostok – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Soči 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 4:2 (kon.)
Spartak Moskva – Omsk 2:3 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Avangard Omsk
Úterý 10.09.2019, 18:30 • CSKA Arena, Moskva, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:28 Taylor BECK - 2:3
     
    60:28
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromná chyba gólmana Chomčenka a pro Spartak se jedná opět o krutý závěr utkání. TAYLOR BECK si přejel jen tak přes celé pásmo a z velice ostrého úhlu vystřelil na Chomčenka. Ten vypadal, že jednoduchý kotouč přikryje do lapačky, jenže ho zřejmě zradil kluzký led a pod jeho lapačkou projel puk až do branky – 2:3! Bez asistence

    Domácí se zřejmě pokusili vyvolat ještě diskuzi ohledně coach challenge kvůli přezkoumání situace útočícího hráče v brankovišti, která mohla nastat ještě před gólem, sudí ale toto odmítají a zápas tímto definitivně končí.
    56:25 Výborný Chomčenkův zákrok proti Andrighettovi
     
    56:25
    Výborné čtení hry nyní předvedl Chomčenko, který vyjel proti Andrighettovi v brejkové situaci až někam na mezikruží a „skokem pod nohy“ zabránil švýcarskému forvardovi, aby se mohl možná radovat z gólu!
    52:00 Jevgenij KULIK - 2:2
     
    52:00
    Spartak právě vstřelil branku!
    Omsk přišel o dvougólové vedení, čímž zajistil, že jedeme zase pěkně od nuly! Ilja Talalujev vrátil puk podél prken na modrou pro JEVGENIJE KULIKA, který si povyjel a vystřelil napříč pásmem na Bobkovovu branku. Gólmanovi Avangardu však propdl kotouč lapačkou a došel až do kasy – 2:2! Asistence: Ilja Talalujev
     
    44:40
    Rozhodčí Fraňo ovládá ruský jazyk na vysoké úrovni, o tom není žádný pochyb. Brilantní ruštinou oznámil trest pro Sergeje Šumakova (OMS) za podrážení při obranném souboji.
    38:51 Anton ZLOBIN - 1:2
     
    38:51
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak se však 69 sekund před koncem vrací do zápasu z nenápadné akce! DENIS KOKAREV podél mantinelu vyvezl kotouč až na modrou, odkud vystřelil přes clonu na branku. Přes dvojičku hráčů puk však propadl až do branky, prvně to vypadalo na Zlobinovu teč, za autora je však právoplatně označen Kokarev. Bez asistence
     
    36:05
    Poslední čtyři minuty třetiny zahajuje vyloučení, tentokrát na straně Omsku. Nikita Ščerbak (OMS) nabral u mantinelu za brankou Nikišina a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Pro Spartak možná klíčová možnost na návrat.
     
    30:20
    Sergej Širokov (OMS) laboroval na rozhraní faulu kolenem a podrážení. Jeho faul na Nikišina nakonec sudí Fraňo posoudil jako podrážení, Širokov si tak s přikrytou kamerou na trestné odsedí dvě minuty.
    30:03 Semjonov selhal v koncovce megašance
     
    30:03
    Kirill Semjonov využil brutální chyby v domácí obraně a dostal se do gólové šance! Obrana nezvládla přikrýt jednoduché nahození, které propadlo k dvojici útočníků Omsku. Důležitá přihrávka mířila na volného Semjonova, který v rychlosti najel před branku, rozhýbal si Chomčenka, ale ve finální fázi mu sklouzl puk z hole a poslal jej vedle levé tyče!
    25:12 Jevgenij GRAČJOV - 0:2
     
    25:12
    Avangard právě vstřelil branku!
    Podobně jako v posledním zápase proti Minsku, i teď dostává Spartak pořádné kapky! Nikita Ščerbak podél mantinelu pronikl do nebezpečné zóny a takovou polostřelou donutil Chomčenka použít betony při zákroku. Kotouč se však od nich přímo odrazil k JEVGENIJOVI GRAČJOVI, který bekhendovým pokusem vymetl levý vingl – 0:2! Asistence: Nikita Ščerbak, Semjon Košelev.
    24:52 Sven ANDRIGHETTO - 0:1
     
    24:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Prakticky z ničeho se Omsk dostává do vedení! Sergej Širokov ve středním pásmu posunul kotouč na SVENA ANDRIGHETTA, který si najel do útočného pásma a nepříliš viditelnou střelou prostřelil přes lapačku Chomčenka – 0:1! Asistence: Sergej Širokov.
     
    21:43
    ..nahodil na Chomčenka a tím prakticky vytvořil snad první šanci zápasu! Nahrávka od Pokky z rohu kluziště našla přesně Ščerbaka osamoceného před brankou, hostující útočník ale velice trestuhodně přestřelil branku!
     
    19:03
    Martinš Karsums (SPM) je 57 sekund před koncem první třetiny vyloučen za pozdní dohrání Bondareva ve středním pásmu.
     
    11:32
    Jen co se Spartak zbavil přesilové hry, další jde tentokrát proti němu. Arťom Fjodorov (SPM) si připisuje dvě trestné minuty na své konto za nedovolené bránění.
     
    09:17
    Sergej Šumakov (OMS) si pomohl nějakým háčkem a dostává dvě minuty za hákování. Pro Spartak první přesilovka dnešního zápasu.
     
    04:10
    Ilja Arkalov (SPM) dneska nastupuje jako člen útoku, své následující minuty ale stráví na trestné. Důvodem je přidržení Šumakova na pravém kruhu po prohraném souboji.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 39. Kokarev, 52. Kulik (Talalujev) – 25. Andrighetto (Širokov), 26. Gračjov (Ščerbak, Košelev), 61. Beck


    Spartak Moskva: Chomčenko (Bespalov) – Hersley, Rylov (A), Nikišin, D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Kutuzov, Trišin – Nikoncev (C), Karsums, R. Hanzl – Arkalov, Cyplakov, Talalujev – Leščenko, Juňkov, Fjodorov – Kokarev, Stoljarov (A), Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Vojnov, Pivcakin, Martynov, Čudinov – Širokov (C), Andrighetto, K. Semjonov – Pjanov, Beck (A), Šumakov – Stas, Dědunov, A. Potapov (A) – Ščerbak, Košelev, Jaremčuk – Gračjov.

    Rozhodčí: Soin (RUS), Fraňo (CZE) – Kučava, Novikov (oba RUS)

    Diváci: 7 013
    thejrc.org