Chabarovsk – Barys 1:3 (kon.) | Vladivostok – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Čerepovec – Jokerit 1:4 (kon.)
Nižněkamsk – Magnitogorsk 3:0 (kon.) | N.Novgorod – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 11.09.2019, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (20:16:29)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:29.
    Zblokované střely – 12:10.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/6.
    Vhazování – 28:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nižněkamsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Poslední perioda tohoto zápasu byla pro domácí celek velice dobrá, Nižněkamsk se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo natolik dobře, že ze dvou protiútoků udeřil. Metallurg si v tomto duelu vytvořil dost šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Šaryčenkovem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté jsou v pásmu, nicméně stále celkem daleko od branky domácího mužstva.
     
    59:10
    Metallurgu se nedaří usadit v pásmu soupeře, pakliže se to stane, zřejmě se dočkáme odvolání Košečkina ze své svatyně. V tuto chvíli je hra přerušena.
     
    57:55
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Vitalij Aťušov – 2 min., sekání).
     
    57:08
    Jakovlev podpořil útočnou snahu svého celku, avšak ta nepřinesla žádné zakončení. Na druhé strany se do pásma dostával Chafizov, kterému puk sjel.
     
    56:11
    Boj u zadního hrazení lépe vyšel hostujícímu kapitánovi Mozjakinovi, který se dostal až k hranici modré čáry, odkud v tísni nahazoval podél pravého mantinelu.
    55:00 Pavel PORJADIN - 3:0
     
    55:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí udeřili krátce po svém oslabení! PAVEL PORJADIN totiž vyskočil z trestné lavice, načež obdržel přihrávku do jízdy. Člen první formace tak uháněl na brankáře Košečkina, kterému nejprve naznačil forhendovou kličku, avšak poté zakončoval do bekhendu.
    Asistence: Timur Chafizov.
     
    54:02
    Poté za brankou soupeře operoval domácí Grošev, který tak nasbíral cenné vteřinky. Jeho celek stačil vystřídat, přesilová hra soupeře se blíží ke svému konci.
     
    53:20
    Hosté se bleskovým způsobem dostali do pásma, kde rozjeli klasickou přesilovkovou kombinaci, po které si další zákrok připsal brankář Šaryčenkov.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Pavel Porjadin – 2 min., držení).
     
    51:10
    Jako první se k volnému puku dostal domácí Zacharčuk, který ho nahazoval podél zadního mantinelu. Metallurg to tak zkouší z vlastního pásma.
     
    50:02
    Antipinovi se podařilo ukořistit kotouče, který ihned poslal na volného Galuzina. Bezmyšlenkovité nahození nebylo nahození, Šaryčenkov raději přerušil hru.
     
    49:30
    Paršin se chtěl vydat po levém křídle, avšak tento úmysl si nakonec rozmyslel. Místo toho to zkoušel středem hrací plochy, což vedlo k zisku útočné třetiny.
     
    48:02
    Na opačné straně mohutně napřahoval obránce Zacharčuk, jehož střela z velké dálky neprošla na místo určení. Mezitím se na ledovou plochu dostaly čtvrté formace.
     
    47:10
    Šaryčenkov si připsal další velice složitý zákrok, přičemž to utajenou střelou zkoušel Rasmussen. Domácí brankář vyrazil puk před sebe, tam číhal Sergejev.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Z. Mitchell (White, Rjasenskij), 42. Chafizov (Avcin, Bikmullin), 55. Porjadin


    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Rjasenskij, Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Aťušov, S. Zacharčuk (C), Pajgin, Šarifijanov – White, Z. Mitchell, Porjadin – Chairullin, P. Kulikov, Černikov – Bikmullin, Chafizov, Avcin – Šiksatdarov, Fazlejev, Grošev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (S. Galimov) – Postma, Antipin (A), J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Běreglazov, Matuškin, J. Birjukov – O'Dell, Rasmussen, Mozjakin (C) – N. Kuljomin (A), Loktionov, Paršin – Timkin, Galuzin, Dorofejev – Rožkov, Několenko, Ljubimov.

    Rozhodčí: Ansons, Gamalej – Antonov, Golovljov
    thejrc.org