Bílina – Děčín 1:5 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Řisuty 7:2 (kon.) | Nová Paka – Trutnov 3:2 (kon.)
Mostečtí Lvi – Jablonec n/N 10:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Nový Jičín 8:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Mor. Budějovice 10:1 (kon.)
Žďár n/S – Šumperk 1:5 (kon.) | Kobra – Klatovy 4:2 (kon.) | Kolín – David Servis 3:1 (kon.)
Opava – Kopřivnice 5:3 (kon.) | Příbram – Písek 3:2 (po pr.) | China Golden Dragon – Tábor 0:7 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
HC Klatovy
Středa 11.09.2019, 18:00 • Zimní stadion HC Kobra Praha, Praha 4 (Braník) • 2. liga skupina Střed (ČR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dlouhé měsíce čekání jsou definitivně za námi, druholigoví fanoušci mohou začít jásat – právě dnes totiž začíná nový ročník třetí nejvyšší české hokejové soutěže! Přeji vám příjemný večer při sledování tohoto přenosu, ve kterém si posvítíme na souboj ambiciózní Kobry Praha a hostů z Klatov.
     
    HC KOBRA PRAHA

    Hokejisté pražské Kobry mají letos jen ty nejvyšší ambice, oproti loňskému ročníku značně posílený celek by se chtěl minimálně probojovat do kvalifikace o 1. ligu. Pomoci by mu k tomu měla celá řada zvučných jmen, které se vedení klubu podařilo přilákat na Braník. Nechybí mezi nimi například druholigoví matadoři Kamil Bříška a Lukáš Tondr, zkušený veterán Tomáš Plíhal, navrátilec Dominik Novák, mladý Denis Heldák či obránci Aleš Knesl, Tomáš Mrkvička a Karel Šefl.

    Výsledky Kobry v přípravě
    8. 8.: Kobra – Kolín 5:1
    11. 8.: Kobra – Most 7:3
    16. 8.: Kobra – Příbram 5:0
    21. 8.: Most – Kobra 7:2
    23. 8.: Kobra – Řisuty 9:2
    25. 8.: Kobra – China 7:3
    30. 8.: Řisuty – Kobra 4:7
    5. 9.: Kobra – Slavia 3:7
     
    SHC KLATOVY

    Klatovští hráči loni ve své skupině skončili na úctyhodném druhém místě a ani letos to nevypadá, že by měli být v soutěži jen do počtu. V průběhu léta došlo jen k pár pohybům na západočeské soupisce – klub pravděpodobně opustili útočníci Richard Kristl a Jakub Vavřička, zatímco David Michel vyměnil Klatovy za Německo. Adama Berana by v brankovišti měla nahradit trojice Martin Hauser, Nir Tichon a Kristián Kolář, zatímco z Polska se do týmu vrátil obránce Jan Walter.

    Výsledky Klatov z přípravě
    12. 8.: Písek – Klatovy 1:5
    13. 8.: Kadaň – Klatovy 2:5
    22. 8.: Klatovy – Plzeň 1:11
    26. 8.: Klatovy – Písek 0:1pp.
    29. 8.: Klatovy – Tábor 0:2
    3. 9.: Klatovy – Kadaň 1:3
    6. 9.: Tábor – Klatovy 5:1
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ 2018/19

    Loňský ročník nabídl čtyři vzájemná střetnutí dnešních soupeřů. První dvě vyhrály Klatovy, zatímco v listopadu a v únoru se z úspěchu radovali zase hokejisté z Braníku. Který tým bude slavit dnes?

    19. 9. 2018: Kobra – Klatovy 2:4
    20. 10. 2018: Klatovy – Kobra 7:2
    28. 11. 2018: Kobra – Klatovy 2:1sn.
    6. 2. 2019: Klatovy – Kobra 2:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Šefl, Šteiner (A), Mrkvička, Šmíd – Petrov, Hlinka, Antončík (C), Šťastný, Novák, Netolický, Bříška (A), Šeba, Smejkal, Heldák, Hrubý, Tondr, Mucha.

    SHC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík (C), Šiller, Houdek, Lokajíček, Kremláček, Houfek, Walter – Uhlík, Matiášek, Roubal D. (A) – Rohla, Tulačka (A), Mužík – Eret, Roubal J., Vávra – Hasman, Hanzlík, Procházka.

    Rozhodčí: Vokřál – Marek, Ovsík.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný středeční večer, tentokrát už přímo z mrazivé branické haly. Úvodní buly prvního letošního duelu bude vhozeno už za pár minut.
     
    Hosté už jsou na ledě, domácí se k nim za chvilku připojí. Od startu zápasu mezi Kobrou a Klatovy nás dělí jen několik desítek sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Ročník 2019/2020 budiž zahájen, úvodní vhazování vyhrála domácí Kobra. Ta se hned pokusila přesunout dopředu, obrana Klatov ale byla připravena.
     
    00:51
    Klatovy chtěly rozehrát kotouč zpoza vlastní branky dopředu, přihrávka ovšem nemířila přesně a puk vyjel z pásma až na zakázané uvolnění.
     
    01:30
    Hostující kapitán Jakub Slavík se dostal ke kotouči na modré čáře, odkud jej lehce nahodil na domácí klec. Pokus minul branku jen o pár centimetrů.
     
    01:57
    Západočeši v úvodu pořádně koušou, Sochůrek teď zastavil jednovatou ránu Roubala z bezprostřední blízkosti brankoviště!
     
    02:04
    Hru teď kouskuje jedno přerušení za druhým, tentokrát rozhodčí pískal kvůli zakázanému uvolnění Kobry. Za chvilku se tak bude vhazovat před Sochůrkem.
     
    03:05
    V rohu za domácí klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno po dvou hráčích z obou klubů. Uvidíme, kdo si nakonec pryž pro sebe vybojuje.
     
    03:48
    Netolický rychle přejel modrou čáru a už naznačoval střelu, zničehonic se však ozvala píšťalka rozhodčího – domácí se totiž dostali do ofsajdu.
     
    04:18
    Na zakázaná uvolnění je dnešní duel opravdu bohatý, sudí už odpískal celkem asi páté. Tentokrát se jej dopustili hráči hostujících Klatov.
     
    04:51
    Novák našel na modré čáře volného Knesla, s jehož následným zakončením si připravený mladík v hostující svatyni hravě poradil. Kobra srovnává krok.
     
    05:28
    Jeden ze Strakových svěřenců zkusil štěstí od modré čáry, slabší střela rozvířila prach v Sochůrkově lapačce. Vhazovat se bude před klecí Pražanů.
     
    05:57
    Tondr hledal před branku najíždějícího Šťastného, který ovšem jeho nabídku nezvládl zachytit! Velká škoda pro domácí výběr.
     
    06:46
    Sledujeme napínavou a vyrovnanou bitvu, které akce zatím rozhodně nechybí. Momentálně jsou v útočném pásmu usazeny Klatovy, jenž tam kují pikle.
     
    07:29
    Eret se snažil proklouznout skrz houževnatou pražskou obranu do předbrankového prostoru, domácí jej však nakonec zvládli včas odzbrojit.
     
    07:54
    Lukáš Sochůrek má zatím dnes více práce než jeho protějšek na druhém konci ledové plochy, po střele Houdka z modré si na konto připsal další zákrok.
     
    08:52
    Slavík připravil Antončíka o kotouč, útočná akce Kobry tak rychle končí. Klatovy jsou nyní s pukem ve vlastním pásmu a snaží se něco vymyslet.
     
    09:03
    Západočeši si zahrají přesilovku! Zkušený obránce Tomáš Mrkvička (KOB) u střídaček dost okatě podrazil protihráče, za což dostává menší trest.
     
    10:08
    Pražané zatím oslabení zvládají na jedničku, na Sochůrka dosud neletěla ani jediná střela. Klatovy mají problém se usadit v útočném pásmu.
     
    10:47
    Na volného Procházku se na kruhu okamžitě pověsil Knesl a zavezl jej za branku, kde jej důrazně připravil o puk. Hosté tuhle přesilovku asi nevyužijí.
     
    11:40
    Další icing. Už jsem upřímně ztratil přehled o tom, kolik jich dnes bylo odpískáno. Tentokrát uvidíme vhazování po pravé straně Kolářovy klece.
     
    11:48
    Jeden z domácích chtěl Koláře překvapit střelou takřka okamžitě po vhazování, mladý talentovaný gólman se ale nenechal nachytat.
     
    12:29
    Kamil Bříška z hostující obrany udělal kužely a dostal se až před brankoviště, nakonec ovšem nezvládl pořádně zakončit!
     
    13:50
    Šefl se snažil marně, Eret se i dotěrnému obránci navzdory dostal ke střele. Prudké zakončení z levého kruhu chytil připravený Sochůrek do rukavice.
     
    14:32
    Domácí zamkli soupeře do jeho obranného pásma a tlačí, Smejkal teď trefil boční síť hostující svatyně. Klatovy se snaží co nejrychleji Kobru oddělit od puku.
     
    15:44
    Mrkvičkovu ránu z vysokého úhlu tečoval Šťastný, Kolář si nicméně trajektorii kotouče pohlídal a včas zasáhl. Na první branku tak stále čekáme.
     
    16:35
    Ani jeden celek soupeře nešetří, sledujeme pěkně fyzickou hru. U mantinelu před chvilkou úřadoval domácí Knesl, o chvilku později pak byl sám sestřelen.
     
    17:38
    Další přesilovka pro hostující výběr Michala Straky. Na trestnou lavici tentokrát usedá mladý bek Vojtěch Šmíd (KOB), jenž vystřelil puk mimo kluziště.
     
    18:44
    Klatovy se poprvé v přesilovce dostaly za modrou čáru a nyní se snaží kombinovat. Hosté aktivně brání a snaží se soupeře co nejrychleji vyštípat ven z pásma.
     
    19:40
    Eret hledal před brankou jednoho ze svých spoluhráčů, nakonec ovšem omylem poslal kotouč na hůl domácího Antončíka. Ten jej okamžitě vyhodil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Pěkně dlouhá první část je za námi, v Braníku zatím platí bezbrankový stav. Sledovali jsme relativně vyrovnanou podívanou – chvilku měli navrch hosté, jindy zase domácí. Akce úvodní periodě rozhodně nechyběla, ani jeden z gólmanů však nehodlal kapitulovat, a po první části tak na světelné tabuli v kolonkách gólů svítí nuly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Josef Roubal se dostal do kvalitní střelecké šance, z bezprostřední blízkosti brankoviště ale zasáhl jen připraveného Sochůrka. Klatovy jsou aktivní.
     
    21:22
    Zatím se hraje výhradně před domácí svatyní, Klatovy si snaží vypracovat šance. Obrana Kobry je ale ve střehu, soupeře pečlivě hlídá a drží jej na uzdě.
     
    22:23
    Halou zaznělo dunění Kolářova betonu, gólman si na své konto připsal první zákrok druhé periody. Následně se rozhodl kotouč schovat pod rukavici.
     
    23:33
    Oproti první části teď sledujeme trochu klidnější hru, nebezpečných akcí jsme zatím viděli poskrovnu. Ani jeden gólman nemá příliš mnoho práce.
     
    24:03
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí jdou v pětadvacáté minutě zničehonic do vedení, první branku Kobry v letošní sezóně má na svědomí druholigový matador KAMIL BŘÍŠKA! Ten z prostoru mezi kruhem a brankovištěm přetavil signalizovaný trest Klatov v úvodní trefu! Asistence: Tomáš Mrkvička.
     
    24:50
    Sochůrek teď zariskoval a vyjel z brankoviště rozehrát ujíždějící kotouč až k mezikruží, vyhozená pryž se dostala až za zadní čáru – zakázané uvolnění.
     
    25:27
    Domácí vstřelená branka nabudila, hokejisté Kobry jsou konstantně u kotouče a vůbec k němu soupeře nepouští. Kolář teď musí být ve střehu.
     
    26:01
    Před brankou teď nebezpečně operoval Tondr, který se snažil připravit o kotouč jednoho z domácích beků. Ten se ale nedal a včas se pryže zbavil.
     
    26:32
    Poprvé v zápase uvidíme přesilovku v podaní svěřenců Miloslava Šeby. Zchladit si hlavu na trestnou jede po krosčeku útočník Josef Roubal (KLT).
     
    27:33
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braníku už je to o dvě branky, domácí využívají přesilovou hru! Denis Heldák našel u opačné tyče úplně volného FILIPA HLINKU, který ranou z první bez slitování prostřelil bezmocného Koláře! Asistence: Denis Heldák, Dominik Valík.
     
    28:26
    Klatovy se pokusily rychle snížit, Vojtěch Tulačka z levého kruhu zamířil těsně mimo domácí klec. Sochůrek tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    29:36
    Hasmanova rána od modré se od vyrážečky připraveného Sochůrka odrazila vysoko nad branku, letící kotouč se zastavil až v ochranné síti.
     
    30:05
    Novák teď u modré čáry tvrdě sestřelil Petra Ereta, který zůstává ležet na zemi. Tohle bylo úplně zbytečné, bude se vylučovat...
     
    30:05
    Nakonec to bude jen dvouminutový trest za pozdní dohrání. Dominik Novák (KOB) tak usedá na trestnou lavici, Strakovi svěřenci budou opět hrát přesilovku.
     
    31:12
    Mrkvička ve vlastním oslabení dlouhou přihrávkou poslal do útoku Bříšku, jehož ránu hbitý Kolář s přehledem vyrazil. K puku se následně dostaly Klatovy.
     
    31:51
    Novák se za pár sekund vrátí na ledovou plochu, Klatovy toho v přesilovce moc nepředvedly. Na hrách v početní výhodě budou muset ještě zapracovat...
     
    32:59
    Hosté se teď na pár desítek sekund probojovali před Sochůrka, jejich mírný nápor vyústil v slabší střelu z pravé strany. Gólman Kobry byl připraven i tentokrát.
     
    33:57
    Tondr nabil volnému Bříškovi, který z první nakonec trefil jen Kolářův beton! Exjablonecké duo řádí i v barvách Kobry!
     
    34:35
    Nadvakrát se teď pokusil klatovského gólmana překonat Heldák, ani jednou ale uspěl! Kolář neprožívá zrovna dvakrát příjemné chvíle.
     
    35:16
    Dvířka domácí trestné lavice se po nějaké době opět otevírají, na lavici hanby tentokrát míří Aleš Knesl (KOB). Ten od sudí dostal menší trest za hákování.
     
    35:32
    Kobra vyhrála vhazování před vlastní svatyní a okamžitě vyhodila, Klatovy se pro kotouč musí vrátit až za svou klec. Přesilovka pro ně nezačíná nejlépe.
     
    36:13
    Poměr sil na ledové ploše se vyrovná, Vojtěch Tulačka (KLT) je na dvě minuty vyloučen za sekání. Nějakou dobu se tak bude hrát čtyři na čtyři.
     
    37:20
    Braničtí jsou v plném počtu, Knesl přesprintoval šířku kluziště a okamžitě vystřídal. Domácí se začínají usazovat před svatyní Kristiána Koláře.
     
    38:22
    Petr Eret schytal další ostrý hit, tentokrát od Tomáše Mrkvičky. Ten se k němu následně sklonil a něco na něj zařval, celou situaci musel uklidnit až sudí.
     
    39:21
    Druhá perioda se mrazivé hale chýlí ke konci, sledujeme relativně vyrovnanou podívanou. Častěji jsou na puku hráči výběru Michala Straky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    Na jihu Prahy dnes sledujeme parádní hokej, úvodní duel sezóny rozhodně nenudí! Po dvou třetinách mohou být se sebou o něco spokojenější hráči Kobry, kteří díky přesným zásahům Kamila Bříšky a Filipa Hlinky vedou o dvě branky. Klatovy ovšem dnes předvádí sympatický výkon a rozhodně není vyloučeno, že ve třetí třetině ještě průběh duelu zdramatizují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Klatovy třetí část zahájí oslabením, Západočeši teď špatně vystřídali. Hráčská lavice dostává menší trest za příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Adam Rohla (KLT).
     
    41:24
    Kamil Bříška zavezl kotouč za modrou čáru, domácí se usazují před Kolářem a kují pikle. Uvidíme, co vymyslí. Uvidíme další přesilovkový gól?
     
    42:05
    Mrkvička se do toho pořádně opřel, jeho prudká dělovka orazítkovala zadní mantinel za Kolářovou svatyní. Gólman Klatov teď musí být konstantně ve střehu.
     
    42:47
    Dominik Novák se v závěru přesilovky protáhl do pásma po pravém křídle a z vysokého úhlu zakončil, jeho slabý pokus Kolářovu klec úplně minul.
     
    42:58
    Rohla se jen před chvilkou vrátil na led, Klatovy si hru v plném počtu moc dlouho neužili. Na trestnou totiž tentokrát míří Jan Walter (KLT), a to za hákování.
     
    43:53
    Kobra vyhrála buly před vlastní klecí a nyní se snaží najít nějakou skulinu v soupeřově defenzívě, kterou by mohla proklouznout před Kolářovu svatyni.
     
    44:30
    Hosté oslabení zvládají bez větších obtíží, Šebovi svěřenci se zatím nedostali snad ani k jediné střele. Tahle přesilovka pravděpodobně zůstane nevyužita.
     
    45:22
    Jeden z hostů nic neřešil a okamžitě po přejetí modré čáry vypálil, kotouč zaletěl přímo do nastavené rukavice Lukáše Sochůrka. Hra je přerušena.
     
    46:50
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jeden tým teď nemá více ze hry. Gólmani mají minimum práce, obrany pracují na jedničku.
     
    47:31
    Kobra teď zničehonic vytáhla z rukávu pěknou akci, domácí se dostali do přečíslení tři na jednoho! Kolář si s celou situací ale poradil.
     
    48:33
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A pozor, tohle možná bude ještě drama! Domácí obrana zaspala a nepohlídala si volného JOSEFA ROUBALA, který ukázkovým zakončením z voleje vykřesal jiskru naděje pro Klatovské! Asistence: Vojtěch Tulačka, Jakub Houfek.
     
    49:11
    Jakub Slavík (KLT) teď v klíčové pasáži hry oslabuje svůj tým, Kobra může přesilovkovým gólem zhasnout klatovské naděje. Bek byl vyloučen za hákování.
     
    50:26
    Tomáš Šťastný se uvolnil na pravém kruhu a vypálil, nemířil ale moc přesně a jeho rána trefila jen mantinel za Kolářovou klecí. Domácím přesilovka nevychází.
     
    51:59
    Kobra právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro hosty pořádně hořká pilulka, kotouč se teď jen těsně proskákal za Kristiána Koláře! Pod třetí trefu domácích se podepisuje slovenský forvard DENIS HELDÁK, Kobra tak osm minut před koncem znovu vede o dvě branky! Asistence: Dominik Novák, Filip Hlinka.
     
    52:59
    Lukáš Netolický (KOB) si dnes už pravděpodobně nezahraje, domácí útočník dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    53:58
    Heldák nahodil kotouč za Kolářovu branku, kde si jej na hůl vzal jeden z klatovských borců. Hostující hokejisté se nyní snaží protlačit před Sochůrka.
     
    54:59
    Další z hostujících hráčů ve středním pásmu padl k zemi a i tentokrát u toho byl Dominik Novák, který teď u trestné lavice diskutuje s rozhodčím.
     
    55:00
    Protesty byly Dominiku Novákovi (KOB) málo platné, důrazný útočník odchází na lavici hanby s dvěma trestnými minutami na kontě. Nedovolené bránění.
     
    55:44
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Novák se po čtyřiačtyřiceti minutách vrací na led, hlouček hostujících příznivců se raduje! Z bezprostřední blízkosti brankoviště Sochůrka překonal DAVID ROUBAL, a na Braníku je to tak opět jen o jedinou branku! Čekají nás zajímavé poslední minuty... budou vůbec poslední? Asistence: Josef Hasman, Jakub Slavík.
     
    56:59
    V rohu za Sochůrkem se bojuje o kotouč, Klatovy jsou nyní dravějším týmem na ledě a snaží se vyrovnat. Pražané se brání, co jí síly stačí.
     
    57:58
    Kobra poslala kotouč na druhý konec ledové plochy, kde se k němu dostali hosté. Ti se nyní snaží protlačit ven z vlastního pásma dopředu.
     
    58:48
    Klatovská klec zeje prázdnotou, Kristián Kolář míří na střídačku! Hosté už nemají co ztratit a zkouší štěstí při power-play!
     
    58:57
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, tři body dnes zůstanou v Praze! Opuštěnou klatovskou svatyni trefil z velké vzdálenosti KAMIL BŘÍŠKA, a pojistil tak domácí vítězství. Bez asistence.
     
    59:41
    Utkání se dohrává před svatyní Lukáše Sochůrka, Klatovy chtějí v samotném závěru třetí části ještě snížit. Gólman Kobry je ale ve střehu.
     
    59:59
    A Kamil Bříška (KOB) si krom dvou přesných tref dnes na své konto připíše i stejný počet trestných minut, sekundu před koncem je vykázán za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Na Braníku jsme dnes sledovali velmi atraktivní podívanou, která končí vítězstvím domácích. Klatovy v Praze předvedly sympatický výkon, na výhru to ovšem nestačilo. Sečteno, podtrženo – 4:2!
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (20:17:09)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Bříška (Mrkvička), 28. Hlinka (Heldák, Valík), 52. Heldák (Novák, Hlinka), 59. Bříška – 49. Roubal J. (Tulačka, Houfek), 56. Roubal D. (Hasman, Slavík)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Valík, Knesl, Šefl, Šteiner (A), Mrkvička, Šmíd – Petrov, Hlinka, Antončík (C), Šťastný, Novák, Netolický, Bříška (A), Šeba, Smejkal, Heldák, Hrubý, Tondr, Mucha.
    HC Klatovy: Kolář (Hauser) – Slavík (C), Šiller, Houdek, Lokajíček, Kremláček, Houfek, Walter – Uhlík, Matiášek, Roubal D. (A) – Rohla, Tulačka (A), Mužík – Eret, Roubal J., Vávra – Hasman, Hanzlík, Procházka.

    Rozhodčí: Vokřál – Marek, Ovsík.

    Diváci: 127
    thejrc.org