Sparta – Plzeň 7:6 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
7:6 (1:3, 4:0, 1:3 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 12.09.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:23 Jan KOŠŤÁLEK - 7:6
     
    64:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poslední minuta prodloužení vyzněla lépe pro domácí! Obránce JAN KOŠŤÁLEK zůstal sám na levém kruhu a přesnou ranou k tyči vystřelil svému týmu druhý bod. Asistence: Miroslav Forman a Marek Ďaloga.
    56:40 Vojtěch NĚMEC - 6:6
     
    56:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny vyrovnávají! VOJTĚCH NĚMEC se dostal do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou mezi betony. Asistence: Vojtěch Budík a Peter Čerešňák.
    54:15 Tomáš MERTL - 6:5
     
    54:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A plzeňští hráči rozehráli svou početní výhodu na výbornou! Gulaš poslal kotouč přesně na TOMÁŠE MERTLA, který v předbrankovém prostoru nezaváhal a poslal kotouč za záda Matěje Machovského. Asistence: Milan Gulaš a Jakub Pour.
    43:40 Milan GULAŠ - 6:4
     
    43:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňské naděje žijí! Mertl posunul puk na najetého MILANA GULAŠE, který bez přípravy napálil puk do sparťanské branky. Sparťanské vedení se tak ztenčuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Tomáš Mertl.
    40:09 Martin DOČEKAL - 6:3
     
    40:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům se daří dobře vstoupit i do poslední části! Jeden z plzeňských obránců se pozapomněl ve středním pásmu, čehož využil Jiří Smejkal, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na MARTINA DOČEKALA a ten už střílel do takřka prázdné branky. Asistence: Jiří Smejkal a Jan Košťálek.
    37:22 Robert ŘÍČKA - 5:3
     
    37:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak ve druhé třetině to jsou zatím sparťané, kteří dávají branky! Smejkal posunul kotouč na ROBERTA ŘÍČKU, který si položil Frodla a poté pohodlně zasunul kotouč do sítě. Asistence: Jiří Smejkal a Matúš Sukeľ.
    34:29 Jan KOŠŤÁLEK - 4:3
     
    34:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Frodl o pár chvil později musí lovit kotouč ze své sítě! Lukáš Pech parádním pasem vybídl ke skórování JANA KOŠŤÁLKA, který nekompromisní ranou poslal touš do branky! Jednalo se o gól v přesilovce, sparťanská početní výhoda bude navíc ještě pokračovat. Asistence: Lukáš Pech, Adam Polášek.
    20:55 Michal ŘEPÍK - 3:3
     
    20:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro plzeňský tým! Krátce poté totiž zaúřadoval kapitán MICHAL ŘEPÍK, který tak vrací svůj tým do hry. Začínáme od začátku. Asistence: Marek Kvapil, Vladimír Růžička a Petr Kalina.
    20:38 Jiří SMEJKAL - 2:3
     
    20:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je snový vstup pro Spartu do druhé třetiny! JIŘÍ SMEJKAL odvedl pořádný kus práce a dotlačil puk za brankáře Frodla. Ale situaci ještě zkoumal videorozhodčí na základě trenérské výzvy plzeňské střídačky. Gól platí! Sparta tedy snižuje na rozdíl jedné branky. Bez asistence.
    15:42 Petr STRAKA - 1:3
     
    15:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A krátce nato hosté utíkají do dvoubrankového trháku! Eberle ujel společně s PETREM STRAKOU do přečíslení dvou proti jednomu a druhý jmenovaný přesnou střelou rozvlnil síť za brankářem Machovským. Asistence: Jan Eberle.
    14:02 Milan GULAŠ - 1:2
     
    14:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté otáčí vývoj skóre! Pulpánovi se uvolnil prostor na levém křídle, který plzeňský zadák dokonale využil, když přesně naservíroval puk MILANU GULAŠOVI, jenž dorážel už do téměř prázdné branky. Západočeši se ujímají vedení. Asistence: Lukáš Pulpán a Tomáš Mertl.
    04:21 Luboš ROB - 1:1
     
    04:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí Kudrna byl ve velké šanci, ale gól nedal. Na druhé straně tak hosté trestají. Plzeňští se bleskurychle přesunuli k Machovskému a LUBOŠ ROB sám před gólmanem Sparty nezaváhal. Asistence: Milan Gulaš a Tomáš Mertl.
    01:35 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    01:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A první přesilovou hru sparťané rázem využívají! Růžička si počkal na vhodný okamžik a nahrál na modrou Poláškovi. Sparťanský obránce vystřelil a jeho ránu zřejmě ještě tečoval MICHAL ŘEPÍK! Sparťané jdou do jednobrankového vedení! Asistence: Adam Polášek, Vladimír Růžička.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Řepík (Polášek, V. Růžička), 21. Smejkal, 21. Řepík (M. Kvapil, Kalina), 35. Košťálek (Pech, Polášek), 38. Říčka (Smejkal, Sukeľ), 41. Dočekal (Smejkal, Košťálek), 65. Košťálek (Forman, Ďaloga) – 5. Rob (Gulaš, Mertl), 15. Gulaš (Pulpán, Mertl), 16. Straka (Eberle), 44. Gulaš (Mertl), 55. Mertl (Gulaš, Pour), 57. V. Němec (Budík, Čerešňák)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Košťálek, T. Pavelka – Dočekal, Černoch, Smejkal – Kudrna, Pech, Forman – Rousek, Sukeľ, Říčka – M. Kvapil, V. Růžička, Řepík.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Mertl, Gulaš – V. Němec, R. Vlach, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Lederer

    Diváci: 8 632
    ocianews.com