Ufa – Jekatěrinburg 0:2 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 5:2 (kon.)
Spartak Moskva – Riga 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Salavat Julajev Ufa
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Čtvrtek 12.09.2019, 16:00 • Ufa-Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jakub Kovář dovedl Jekatěrinburg k vítězství, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (18:27:42)
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) čisté konto, 36 zákroků, 100% úspěšnost zákroků
     
    Jekatěrinburg ve vyrovnaném zápase těsně vítězí a Jakub Kovář si připisuje první čisté konto v této sezóně! V poslední dvacetiminutovce ale byla Ufa jasně nebezpečnější, ovšem nenašla recept na českého brankáře, jenž vytáhl několik spektakulárních zákroků. Avtomobilist mohl na svůj styl v poslední části doplatit, ale tentokrát se tak nestalo. Po brankách Nigela Dawese a Dana Sextona vítězí a zapisuje si do tabulky další tři body.

    Střely na branku: 36:32
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:4
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Pašnin – 2 min., krosček).
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., podrážení).
     
    59:19
    Tohle klidně mohl být technický gól, jelikož se Arťom Garejev sám hnal na branku a zezadu jej podrazil Philip Larsen.
     
    59:10
    V závěru zápasu si Salavat Julajev vybírá ještě oddechový čas. Uvidíme, s čím domácí přijdou do posledních chvil střetnutí.
    57:45 Dan SEXTON - 0:2
     
    57:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Publikum i hráči Ufy se už radovali z branky, ovšem Kovářů beton je dnes nepřekonatelný. Český gólman zničil další tutovku soupeře a založil protiútok Avtomobilistu. Hosté ujížděli do přečíslení a celou akci na sebe vzal DAN SEXTON, jehož pokus zapadl ke vzdálenější tyči. Asistence: Geoff Platt a Peter Holland.
     
    56:13
    Hokejové zákony porušil na modré čáře Rodion Amirov, který předvedl kličku. Spoluhráči mu ale přejeli do pásma a je z toho jen ofsajd.
     
    55:14
    Domácí publikum si žádá vyrovnávací branku, jenže Ufa hraje ve vlastním pásmu. Navíc se Salavat Julajev rozhodl ke střídání formací.
     
    54:20
    Teemu Hartikainen se pokusil o kličku na střed hrací plochy, jenže celou situaci přečetl jeho strážce. Hostující tým pak znovu vyvezl černou gumu do středního pásma.
     
    53:27
    Od modré čáry se střelou prezentoval Jefim Gurkin, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. K dorážce se ještě dostal Brooks Macek, který trefil Metsolovu lapačku.
     
    52:55
    Od pravého mantinelu přihrával Pavel Koledov, jenž našel najetého spoluhráče. Nikita Sošnikov rychle zakončil do protipohybu brankáře, ovšem Kovářův beton byl znovu připravený.
     
    52:22
    Hostující mužstvo se znovu nedostalo přes střední pásma a pouze nahodilo kotouč za soupeřovu branku. Jekatěrinburg znovu střídá a tenhle styl hokeje mu stačí.
     
    51:22
    Před branku mířil aktivní Nikita Sošnikov, na kterého také mířila přihrávka. Domácí útočník ale byl pokryt, a tak nezakončil.
     
    50:42
    Aktivita Ufy je v posledních minutách obrovská, i díky přesilovým hrám. Ovšem Jakub Kovář dál drží těsně vedení pro Jekatěrinburg.
     
    49:51
    Sražený pokus od modré čáry si našel mezi kruhy Nikita Sošnikov, který z otočky ihned pálil. Jeho zakončení bylo ale sražené do ochranné sítě. Jakub Kovář tak zasahovat nemusel.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Dawes (Alexej Vasilevskij, Obidin), 58. Sexton (Platt, Holland)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Arzamascev, Koledov, Ar. Sergejev, Pašnin, Muchamadullin, A. Semjonov – Hartikainen, Manninen, Omark (A) – Kugryšev, Burmistrov (A), Sošnikov – Gimatov, Kadějkin, Soloduchin – Amirov, Chochrjakov, M. Majorov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Berezin, I. Višněvskij, Batyršin, Valitov – Macek, Litovčenko, Dawes (C) – Sexton, Holland, Platt (A) – Obidin, Kučerjavenko, A. Garejev – Chripunov, V. Popov, Mozer – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Denis Bondar, Konstantin Olenin – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin
    thejrc.org