Ufa – Jekatěrinburg 0:2 (kon.) | Minsk – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 5:2 (kon.)
Spartak Moskva – Riga 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 12.09.2019, 18:10 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (20:29:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:16.
    Zblokované střely – 8:14.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/6.
    Vhazování – 25:18.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Třetí třetina nám opět nabídla celkem ofenzivní podívanou, avšak směrem dopředu byl výrazně nebezpečnější právě Sibir, který přidal třetí branku, díky které se hodně uklidnil. Dinamu se při hře bez brankáře podařilo snížit, avšak na vyrovnání nezbývalo moc času. Sibir tak bere z tohoto zápasu plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:16 Marc-Andre GRAGNANI - 2:3
     
    59:16
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jenom snižují na rozdíl jediné branky! Běloruský celek se totiž opět usadil v nebezpečné vzdálenosti od branky, načež to nenápadným nahozením zkoušel MARC ANDRÉ GRAGNANI, který poslal puk přesně pod břevno.
    Asistence: Drew Shore.
     
    59:10
    Timašov zůstal po jednom ze soubojů ležet na ledové ploše, avšak sudí hru nepřerušil. To se domácí celek snažil potrestat, avšak trefil pouze brankáře do ruky.
     
    58:20
    Domácí to zkoušejí bez brankáře!
     
    57:05
    Dinamu se jedna z posledních přesilových her vůbec nedaří. Soupeř zasáhl u levého kruhu, konkrétněji se jednalo o důrazného Jokipakku, který okamžitě vyhodil touš.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Loginov – 2 min., držení).
     
    55:07
    Sibir podnikl bleskový protiútok, který přinesl velice pohotové zakončení od Šarova. S jeho ránou si Osipkov dokázal poradit, posléze touš schoval pod rukavicí.
     
    54:14
    Za volným pukem se jako první dostal hostující Milovzorov, který bekhendem zkoušel přihrát před brankáře Osipkova, avšak žádný ze spoluhráčů se k puku nedostal.
     
    53:03
    Jokipakka měl na modré čáře celkem dost času, avšak to ještě zkoušel střílenou nabídkou, která pouze prolétla vedle tyče. Dinamo je stále pod tlakem.
     
    52:11
    Jermakov si nebral servítky, naopak nekompromisním způsobem poslal puk přes všechny čáry. To znamená, že se hra bude stěhovat do pásma hostujícího celku.
     
    51:08
    V krátkém časovém sledu je hra opět přerušena, puk se totiž dostal na domácí střídačku. Před malým momentem proběhla poslední komerční přestávka.
     
    50:20
    Sledujeme vyrovnanou bitvu ve čtyřech na obou stranách. I tak to ránou od modré čáry zkoušel Ruohomaa, jehož tvrdá rána orazítkovala zadní mantinel.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Kosticyn – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., držení).
    48:48 Jegor MILOVZOROV - 1:3
     
    48:48
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Nahozením na branku soupeře to zkoušel Chabarov, jehož ránu Osipkov vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel patřičně důrazný JEGOR MILOVZOROV, který zasunul puk za ležícího brankáře.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Prince (Paré, A. Kosticyn), 60. Gragnani (Shore) – 17. Ruohomaa (Jokipakka), 31. Ruohomaa (Puustinen, Ilja Morozov), 49. Milovzorov (Kazakov, Loginov)


    HC Dinamo Minsk: Osipkov (Enroth) – Gragnani (A), Děrjabin, Elliott, Znacharenko, Gotovec, Jevenko, Stefanovič, Ustiněnko – An. Stěpanov, Děmkov, Pavlovič – Pulkkinen, Shore, Martynov – Prince, Paré, A. Kosticyn (A) – Kogaljov, Kitarov (C), Pavlenko.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jermakov, Jokipakka, K. Alexejev, Demidov, Timašov, Chabarov, Jefremov (C), Ilja Morozov, Loginov (A) – J. Peltola, Ruohomaa, Puustinen – Milovzorov, Sajustov, Kazakov – Michajlov, Torčeňuk, Česalin – Šarov, Romancev, Pervušin.

    Rozhodčí: Beljajev, Sergejev – Zacharenkov, Šeljanin
    thejrc.org