Košice – HC Slovan 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HC Slovan Bratislava
sk Čtvrtek 12.09.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte mi vás srdečne privítať pri priamom prenose z predohrávky prvého kola Tipsport ligy v sezóne 2019/2020. Z košickej Steel Arény sa už na vás teší Lukáš Pancurák.

    Leto prinieslo v lige niekoľko zmien. Azda žiadna však nie ja tak výrazná, ako tá účastnícka. Do slovenskej najvyššej súťaže sa totiž po siedmich sezónach strávených v KHL vrátil HC Slovan Bratislava. A práve bratislavský klub budem tým, kto v predohrávke vyzve Oceliarov. Sezónu tak otvorí súboj dvoch historicky najúspešnejších slovenských hokejových klubov.


    V HC Košice neostal po uplynulej sezóne kameň na kameni. Nečudo, veď Oceliari v nej nepostúpili po tretíkrát v rade zo štvrťfinále play-off, čo nie je pre najúspešnejší slovenský hokejový klub rozhodne dobrou vizitkou. Aj to bol tak dôvod, pre ktorý sa v Košiciach menilo prakticky všetko — výkonný riaditeľ, športový manažér, trénerský tím a v neposlednom rade aj hráči.

    Oceliari si od tohto ťahu sľubujú predovšetkým úspešnejšiu sezónu. A zdá sa, že chémia v tíme je už teraz o čosi lepšia. Svedčia o tom výsledky z prípravných zápasov. Tých odohrali Košice celkovo osem, pričom z víťazstva sa tešili šesťkrát. Postupne zdolali účastníka KHL (Admiral Vladivostok) aj českej najvyššej súťaže (HC Dynamo Pardubice). Pridali štyri triumfy nad slovenskými tipsportligistami (DVTK Jegesmedvék Miškovec, HK Poprad a dvakrát HK Dukla Ingema Michalovce). Naopak, Košice nestačili na účastníka EBEL ligy (Orli Znojmo) a poľskej Ekstraligy (Comarch Cracovia).

    Tieto výsledky stačili Košiciam na to, aby si na Memoriáli Zbyňka Kusého v Pardubiciach vybojovali trofej pre víťaza a na Tatranskom pohári obsadili konečné tretie miesto. Oceliari sa v príprave presadili celkovo 35-krát, pričom sami inkasovali 19 gólov. Čisté konto si už v ich drese na svoje konto stihli pripísať obaja gólmani — Andrej Košarišťan i Stanislav Škorvánek.

    Prípravné zápasy Košíc:
    HC Košice — Admiral Vladivostok 5:4
    Orli Znojmo — HC Košice 5:4
    HC Dynamo Pardubice — HC Košice 3:5
    HC Košice — DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:2
    Comarch Cracovia — HC Košice 5:3
    HK Poprad — HC Košice 0:6
    HC Košice — HK Dukla Ingema Michalovce 4:0
    HK Dukla Ingema Michalovce — HC Košice 1:3

    Súčasný káder HC Košice:
    Brankári: Andrej Košarišťan, Stanislav Škorvánek
    Obrancovia: Jakub Cibák, Dávid Boldižár, Jurij Repe, Filip Maňák, Tomáš Slovák, Patrik Koch, Martin Bučko, Václav Čížek, Christian Michalčin, David Růžička, Vojtech Zeleňák
    Útočníci: Jakub Suja, Oliver Jokeľ, Marcel Haščák, Dávid Skokan, Pavel Klhůfek, Jakub Köver, Juraj Majdan, Branislav Rapáč, Martin Belluš, Filip Vrábeľ, Dalibor Bortňák, Michal Chovan, Juraj Bezúch, Juraj Milý
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Koch (A), Čížek (A), Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Klhůfek, Skokan (C), Bezúch — Rapáč, Bortňák, Belluš — Milý, Suja, Jokeľ

    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) — Bačík, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Podlipnik, Hudec — Vandas, Zigo, Abdul — Puliš, Kytnár, Sloboda — Miklík, Kukumberg (A), Matoušek — Petráš, Urbánek, Bondra — Žitný

    Rozhodca: Stano, Snášel — Gegáň, Stanzel.
     
    Vážení športoví priatelia, najväčší hokejový sviatok je konečne tu. Trvalo to dlhých 7 rokov, no dnes vás môžem privítať pri priamom prenose z tipsportligového stretnutia, v ktorom si budú sily merať HC Košice a HC Slovan Bratislava.
     
    Oba celky v tejto chvíli nastupujú na ľadovú plochu. Košičania za špeciálnych ohňových efektov a cez tradičnú vysokú pec, Slovanisti sú v tme. Domáci zápas odohrajú v bielych dresoch, Slovan v tradičnej belasej farbe.
     
    Oba celky v tejto chvíli nastupujú na ľadovú plochu. Košičania za špeciálnych ohňových efektov a cez tradičnú vysokú pec, Slovanisti sú v tme. Domáci odohrajú zápas v bielych dresoch, Slovan v tradičnej belasej farbe.
     
    Ešte zaznie štátna hymna v podaní sólistu opery Štátneho divadla Košice, majstra Jaroslava Dvorského. Po nej už nebude stáť úvodnému buly nič v ceste.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Zápas sa začal. Ako prví sa k puku dostali košickí korčuliari, ktorí tak budú chcieť čo najrýchlejšie ohroziť bránku svojho bývalého gólmana — Vladislava Habala.
     
    00:20
    O puk sa napokon v strednom pásme ešte bojovalo. Pýtal si ho Štajnoch, ktorý smeroval dopredu, no Bratislavčanov zastavilo len postavenie mimo hry.
     
    00:37
    Bačík zahral pred Bezúchom, všetko bolo v rámci pravidiel. Slovanisti sa tak pokúsia sformovať v obrannej tretine a založiť úvodnú akciu zápasu.
     
    00:47
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michael Vandas – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    01:10
    Hostia sa okamžite oslobodili, hrá sa za bránkou Andreja Košarišťana.
     
    01:40
    Skvelý teč Juraja Majdana! Slovanisti ho nechali medzi kruhmi a takmer to ľutovali. Vladislav Habal stihol vykopnúť svoj betón, to bolo ich jediné šťastie.
     
    02:14
    Ďalšie pokusy Košičanov už síce také presvedčivé neboli, ale Oceliari teraz zovierajú Slovan priamo pred Habalom. Hostia sa potrebujú nutne oslobodiť.
     
    02:20
    A to sa im darí.
     
    03:40
    Kytnár sa snažil s pukom obtočiť okolo Belluša, to sa mu nepodarilo. Oba celky už ale potrebovali striedať, preto Košičania pred Habalom nevymysleli nič.
     
    04:22
    Po puku teraz výborne vyštartovali belasí, ktorí prekvapili súpera v hĺbke jeho obranného pásma. Prišla však len čitatrľná strela, ktorú košická defenzíva zblokovala.
     
    05:06
    Trochu nezmyselne teraz Podlipnik ustupoval pred Haščákom, čím mu umožnil zakončiť. Síce len z veľkého uhla, no Vladislav Habal musel dobrým zákrokom hru prerušiť.
     
    06:01
    Štajnoch skúsene nakorčuľoval do obranného pásma Slovana a zaujímavým oblúkom odtiaľ vyviezol puk. Následne ešte chcel kombinovať so spoluhráčmi, tí ale pred Košarišťanom absentovali.
     
    06:59
    Hra mierne stratila na svojom tempe. Podlipnik teraz napravil to, čo pred malou chvíľou pokazil. Dobrou prihrávkou našiel spolurháčov, tí ale nemali záujem ďalej kombinovať a išli striedať.
     
    07:58
    Na štadióne to len tak zhučalo. Habal teraz puk vyrážal, našťastie pre Bratislavu sa už k nemu Juraj Majdan nedostal, aj keď sa o to všemožne snažil.
     
    Vedeli ste?

    Košičania sa v uplynulých ročníkoch Tipsport ligy trápili. Trikrát po sebe nepostúpili zo štvrťfinále play-off, keď ich postupne vyradili Martin, Banská Bystrica a Poprad.
     
    08:50
    Košičania opäť zavreli Slovan v jeho obrannom pásme. Prišlo tam viacero zakončení, ja spomeniem napríklad Klhůfkov pokus o teč. Habal bol nalepený na svojej ľavej žrdi a všetko bravúrne vyriešil.
     
    09:10
    No ale pozor! Do šance sa tlačil aj Slovan, ktorý to skúšal aktivitou priamo pred bránkou. Všetko to prinieslo menšiu šarvátku, ktorých dnes budeme vidieť s najväčšou pravdepodobnosťou viacero.
     
    09:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Branislav Rapáč – 2 min., krosček).
     
    09:40
    Slovanisti nezačali svoju presilovú hru ideálne. Martin Štajnoch musí zbierať puk za Habalom, odkiaľ sa bude ponáhľať na opačnú stranu ľadovej plochy.
     
    10:14
    Ďalšie košické vyhodenie. Situáciu sa snažil rýchlou prihrávkou vyriešiť Sersen, po jeho aktivite sa belasí konečne usadili vo svojom útočnom pásme.
     
    10:26
    Slovan Bratislava dal gól!
    Rana pre Košice, hostia skórujú zo svojej prvej väčšej šance v zápase. Gól padol tesne po vhadzovaní, ktoré Slovan vyhral. K puku sa dostal MARTIN ŠTAJNOCH a jeho rana od modrej prepadla za Andreja Košarišťana. Asistencie: Andrej Meszároš, Jindřich Abdul.
     
    11:07
    Slovan po góle ožil a znova sa tlačil pred košickú svätyňu. Tentokrát to už také vzrušenie neprinieslo, každopádne, belasí majú výhodu vhadzovania v ich útočnom pásme.
     
    12:20
    Dávid Skokan nezvládol osobný súboj za Habalom, v ktorom sa pošmykol a spadol. To je vodou na mlyn pre Slovan, hostia už kombinujú pred bránkou svojho súpera.
     
    12:50
    Vladislav Habal potreboval za bránkou rozohrať pred dobiedzajúcim Rapáčom, podarilo sa mu to. Puk neskôr opustil hraciu plochu, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    13:03
    Košičania sa teraz hnevajú na postranného arbitra, ktorý ich po zakázanom uvoľnení vykazuje pred Košarišťana. Zbytočne, správny verdikt.
     
    13:20
    Puk teraz po aktivite Slovana pomerne často opúšta priestor hracej plochy. Hostí to stojí možnosť kombinovať, niekoľkokrát sa vhadzovalo v ich obrannom pásme.
     
    14:23
    Absolútne nezmyselný ťah Radovana Bondru. Príklepom to teraz posielal zo stredného pásma na spoluhráčov, toto nemal šancu zachytiť nik.
     
    14:56
    Košarišťan musel puk podržať vo svojej moci, vhadzovať sa bude v obrannom pásme Košíc.
     
    Vedeli ste?

    Sedem sezón. Toľko trvala účasť Slovana Bratislava v nadnárodnej súťaži KHL. Za toto obdobie sa darilo belasým najviac v premiérovej sezóne. V ročníku 2012/2013 im patrilo konečné 13. miesto. Slovanisti skončili následne na 21., 26., 15., 18., 24. a 25. priečke.
     
    15:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vojtech Zeleňák – 2 min., držanie).
     
    16:02
    Andrej Meszároš musel rozohrať spoza Habala, kam Košice puk bleskovo poslali. Podarilo sa mu to, Slovanisti si následne vypracovali tlak pred bránkou Košarišťana.
     
    16:30
    Košický bránkar bol teraz ako na strelnici. Lietalo to zo všetkých strán, belasí výborne využívajú potenciál tejto početnej výhody.
     
    17:02
    Chýbalo tomu ale prekvapivejšie zakončenie. Všetky boli relatívne ľahko čitateľné a aj to je dôvod, prečo sa ďalej bude pokračovať v strednom pásme.
     
    18:20
    Obraz hry pripomína dve minúty pred koncom začiatok stretnutia, počas ktorého dominovali Košice. Sledovali sme aktivitu Haščáka aj Majdana, ani jeden z nich sa ale do lepšej streleckej pozície nedostal.
     
    19:10
    Posledných 50 sekúnd prvej tretiny.
     
    19:47
    Domáci ešte so snahou o gól do šatne, zastavil ich ale ofsajdový verdikt.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Slovanom je na konci. Vypredaná Steel Aréna sledovala atraktívny hokej plný zaujímavých momentov, po 20 minútach hry platí stav 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 6:13

    Druhá tretina sa začne približne o 18:58.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Prostredná časť riadnej hracej doby sa začala. Na ťahu sú Košice, ktoré za súperom zaostávajú o gól, čo budú chcieť napraviť. Slovan ale bude určite proti.
     
    20:28
    Rýchle zakázané uvoľnenie v podaní Košíc. Toto sú situácie, ktoré dnes brzdia oba celky zrejme najviac. A nutné je povedať aj to, že úplne zbytočne.
     
    20:58
    Bačík sa pri zadnom mantineli nenechal odzbrojiť, čo znamenalo útočný tlak Slovana. Nie však v tom pravom slova zmysle, prišlo tam rýchle zakončenie, ktoré Košarišťan vyriešil.
     
    21:35
    Repeho ruky teraz vyleteli pomerne vysoko, nie však tak vysoko, aby sa muselo vylučovať. Bratislavčania sa ešte pozerali na hlavných arbitrov, či svoje rozhodnutie nevylučovať nezmenia.
     
    22:30
    Urbánek sa pohral s pukom a oklamal Košičanov, následne sa ale sám nedokázal odlepiť od mantinelu. Slovan je zatiaľ v druhej tretine jednoznačne lepším celkom.
     
    23:55
    Košice sa teraz usadili v pásme, ale defenzíva súpera ich pohyb výborne čítala. Ostalo to tak bez vážnejšieho zakončenia.
     
    24:20
    Majdan prebral puk pristavený Košarišťanom, ale Košičania sa s ním ďaleko nedostali. Naopak, museli sa stiahnuť a gólman Oceliarov musel riešiť strelu belasého tímu.
     
    25:03
    Výborná hra telom v podaní Vojtecha Zeleňáka. Ten najskôr vytesnil súpera von z palebnej pozície a následne mu aj znemožnil rozohrať. Sledujeme obojstranne taktický výkon, ale chýba tomu väčšia aktivita.
     
    26:10
    Rýchle prenesenie hry na útočnú modrú a následný pokus o krížnu prihrávku popred bránkovisko stroskotali. Košice sa napriek tomu udržali pri puku a prinútili Habala hru prerušiť.
     
    26:13
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Martin Štajnoch – 2 min., hrubosť).
     
    26:55
    Košický tlak sa gólom nekončí. Dobre si to tam domáci posúvali, ale zvolili len minimum striel. Navyše, prvá bola nepresná a druhá zblokovaná. Až tretí puk Musel Habal prikryť. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    27:40
    Košice neprestali útočiť. Teraz im chýbalo aj trochu šťastia, puk im odskakoval od čepelí, čím Slovanisti získavali potrebné sekundy na rozostavenie sa.
     
    28:01
    Tlak v podaní Oceliarov, ani toto sa ale gólom nekončí. Vladislav Habal nemal puk pod kontrolou, čo sa snažili využiť azda traja domáci korčuliari. Neúspešne.
     
    Vedeli ste?

    Posledný zápas medzi Košicami a Slovanom sa odohral 6. 8. 2014. Išlo o pripravné stretnutie, v ktorom Bratislavčania svojho súpera v Steel Aréne zdolali 3:1. Za Oceliarov sa presadil Bartánus, v drese belasých skórovali Bližňák, Mojžíš a Foster. Aj vtedy bola Steel Aréna vypredaná.
     
    28:40
    To bolo nebezpečné! Košarišťan vyrážal puk s dobrým úmyslom, avšak len na voľného Michaela Vandasa. Našťastie pre Košice to slovanistický útočník nemal na zakončenie z prvej.
     
    29:50
    Nepresnosti na oboch stranách, hra sa presťahovala do obranného pásma Bratislavy.
     
    29:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Aké je to jednoduché. Vyzeralo to na stratený puk zavezený pred bránku. To by sa však k nemu nemohol dostať — paradoxne — košický odchovanec RADOVAN BONDRA, ktorý pohotovým švihom prepálil Košarišťana. 2:0 pre Slovan Bratislava. Asistencie Šimon Petráš, Jakub Urbánek.
     
    30:26
    Majdan rozohrával do strany, jeho spoluhráčom následne chýbala rýchlosť. Košičania potrebujú nutne niečo vymyslieť, v opačnom prípade to veru na body nebude.
     
    30:57
    A ďalšia šarvátka. Nebude to bez trestov.
     
    30:57
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jurij Repe – 2 min., hrubosť).
     
    30:57
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Marek Sloboda – 2 min., hrubosť).
     
    31:47
    Košická snaha niečo vymyslieť v pásme stroskotala. Zverenci trénera Draisaitla následne puk ešte udržali v pásme, ale už ho nedokorčuľovali.
     
    32:48
    Pavel Klhůfek bol teraz najvýraznejším mužom na ľade. Najskôr zastavil slovanistický útok, následne sa presunul pred Habala a skúsil to strelou zápästím. Neúspešne.
     
    33:52
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    34:04
    Košice dnes zrejme dokážu zahodiť aj nemožné. Vladislav Habal bol vysoko z bránky, Oceliari pri puku. Napriek tomu ho do siete neprepasírovali.
     
    34:29
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., krosček).
     
    35:40
    Trestuhodne teraz Košičania zahadzujú šance počas svojej presilovky piatich proti trom. Bolo tam viacero pokusov — z krídla, od modrej aj z medzikružia, ale nič z toho do bratislavskej bránky nepadlo.
     
    35:47
    Navyše, Slovan sa oslobodzuje.
     
    36:30
    Hovorí sa, že tím, ktorý nedokáže využiť presilovku o dvoch mužov, si nezaslúži vyhrať. A Košice to nedokázali. A čo viac, neskórovali ani počas hry piatich proti štyrom.
     
    Vedeli ste?

    Na košickom ľade sa dnes stretávajú dva najúspešnejšie hokejové celky našej krajiny. Aboslútne prvenstvo patrí s 18 medailami Košiciam, ktoré sa zo zlata tešili 8-krát, zo striebra 7-krát a pridali aj tri bronzové úspechy. Slovan bol majstrom rovnako často, na svojom konte má však len dve strieborné a päť bronzových medailí. Celkovo ich tak Bratislavčania získali 15.
     
    36:52
    Emócie lomcujú hráčmi. Rozhodcovia toto tolerovať nebudú. Všetko ale nasvedčuje tomu, že sa dnes dočkáme aj zhodenia rukavíc.
     
    36:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Oliver Jokeľ – 2 min., napadnutie).
     
    37:40
    Košičania sa rýchlo oslobodili a puk poslali cez všetky čiary. Slovan tak bude musieť začínať spoza Vladislava Habala.
     
    37:53
    Zakončenie od modrej schytal do chrbta Vojtech Zeleňák. Ten puk zblokoval na ochrannú sieť, čo znamená, že Košice sa zo zovretia Bratislavy zatiaľ nedostanú.
     
    38:20
    Už to neplatí. Posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:49
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Tomáš Zigo – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    39:21
    Košičanom sa v tejto presilovke nedarí, Slovan sa oslobodzuje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila a ohlásila koniec druhej tretiny. 40 minút zo zápasu je už minulosťou, do tretej tretiny sa bude vstupovať za stavu 2:0 v prospech Slovana.

    Pomer striel po 2. tretine: 20:21

    Druhá tretina sa začne približne o 19:55.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Posledná časť riadnej hracej doby je tu. Budeme zvedaví, či sa ešte dočkáme nejakej výraznejšej dramatizácie, alebo sa už toho na ľade veľa neudeje.
     
    41:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Branislav Rapáč – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    42:20
    Tretia tretina má zatiaľ najpomalší štart. Ani jeden z celkov si nedokáže vypracovať súvislejšiu útočnú akciu, ktorou by sa presunul pred súperovu bránku.
     
    42:49
    Snažil sa o to Repe, no Habal pred nim puk dobre prikryl. Gólman Slovana, ešte v minulej sezóne brankár Košíc, dnes podáva skvelý výkon.
     
    43:30
    Oba tímy hrajú v plnom počte — a oba tímy pokračujú v najstatickejšej hre, akú sme počas tohto zápasu videli. Neporovnateľne viac to vyhovuje bratislavskému celku.
     
    44:36
    Ani teraz to Košiciam nevyšlo. Teč pred bránou nebol myslený zle, ale puk po ňom len ostal stáť pred bránkoviskom. Tam už chýbal jeden z domácich, ktorý by ho dokázal doklepnúť do siete.
     
    45:49
    Martin Štajnoch vie, že sa nemá kam ponáhľať. Puk preto skúsene podržal za Habalom a počkal na rozostavenie svojich spoluhráčov. Až následne rozohrával smerom dopredu.
     
    45:54
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    Vedeli ste?

    Štyria hráči zo súčasného kádra Slovana obliekali v uplynulom ročníku dres ich odvekého súpera — Košíc. Ide o gólmana Vladislava Habala, obrancu Eduarda Šedivého a útočníkov Romana Žitného a Šimona Petráša.
     
    47:09
    Puk vyletel na ochrannú sieť, hra je prerušená.
     
    47:30
    Obrovská šanca Košíc! Slovanu zrejme pri prvej strele pomohla konštrukcia jeho bránky, následne neuspel dorážkou z uhla ani Pavel Klhůfek.
     
    48:03
    A Košice pridali aj následný tlak. Domáci to ešte nevzdávajú.
     
    48:36
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dalibor Bortňák – 2 min., držanie).
     
    49:57
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Milan Kytnár – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    50:00
    Posledných desať minút do konca riadnej hracej doby. Už to budú mať Košičania len veľmi ťažké, navyše, vhadzovať sa bude pred ich brankárom. Najlepšie karty majú v rukách Slovanisti.
     
    50:23
    Skrytá strela Bortňáka. Ten to skúšal k bližšej žrdi a hľadal štrbinku medzi Habalovym telom a rukou. Nenašiel ju, stopercentný gólman Bratislavy je naďalej neprekonaný.
     
    51:58
    Oceliari ešte dohrávali presilovú hru. Snahu im uprieť nemožno, no chýbala tomu koncepčnejšia práca. Ďalšia minútka k dobru pre bratislavský Slovan.
     
    52:57
    Nešťastne to teraz zahral domáci celok priamo na hokejku Štajnocha, ktorý puk po ľade vyviezol do stredného pásma. Oba tímy následne prestriedali počas hry.
     
    53:36
    Nepresností je v ostatných minútach viac než dosť. Potvrdili to aj Bratislavčania, ktorí si sami zamotali hlavy a nedostali sa cez útočnú modrú čiaru.
     
    55:01
    Košice dali gól!
    Tak kontaktný gól napokon predsa len prichádza — a rovnako prekvapivo, ako ten druhý bratislavský. MICHAL CHOVAN zaviezol puk do pásma a nenápadnou strelou prepálil VIadislava Habala. Asistencia: Tomáš Slovák.
     
    55:37
    Steel Aréna si pýta "ešte jeden", Bratislavčania sú proti. Nasleduje komerčná prestávka, tímy to využijú a rozdajú si najnutnejšie pokyny.
     
    Vedeli ste?

    V historických rebríčkoch patrí Košiciam viacero zaujímavých prvenstiev. Medzi inými platí tiež fakt, že sa Oceliari prebojovali do semifinále najvyššej hokejovej súťaže Slovenska 20-krát, čo je najviac spomedzi všetkých ligových tímov. Patrí im tiež najvyšší počet účastí vo finále — 15.
     
    55:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    56:40
    Slovan zatvoril súpera v obrannom pásme a chce rozhodnúť, no chýba tomu početnejšia streľba. Hostia sa zatiaľ do vyložených streleckých pozícií nedostávajú.
     
    57:16
    Michal Sersen s kapitánskym "Céčkom" štartoval spoza bránky Vladislava Habala. Vymyslel napokon peknú akciu, ale Košice sa znova oslobodzujú.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:23
    Slovan sa previnil zakázaným uvoľnením, Košarišťan smeruje na košickú striedačku. Domáci to ešte skúsia hrou bez brankára.
     
    58:41
    Sersen vystrelil, puk je v strednom pásme.
     
    58:46
    Marcel Haščák si zanadával, po ofsajdovom verdikte totiž nemohol pokračovať v útočení. Posledné dve minúty prinášajú ešte pomerne časté prerušenia hry.
     
    59:06
    Košický tlak. Habal dvakrát vykopával, prakticky reflexívne. Puk je teraz už ďaleko od bratislavskej bránky.
     
    59:47
    Toto bol pravdepodobne najdôležitejší zákrok zápasu. Nie som si istý, či pálil z bezprostrednej blízkosti Růžička, alebo to bolo Belluš, každopádne, Habal mu vystavil parádny semafór.
     
    59:47
    Oddychový čas domácich.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas predohrávaného 1. kola Tipsport ligy v sezóne 2019/2020, v ktorom si sily merali odvekí rivali — HC Košice a HC Slovan Bratislava. Po výsledku 1:2 môžu byť spokojnejší hostia, ktorí si do tabuľky pripisujú prvé tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 33:29

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:35:55)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 56. Chovan (Slovák) – 11. Štajnoch (Meszároš, Abdul), 30. Bondra (Petráš, Urbánek)


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Koch (A), Čížek (A), Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Klhůfek, Skokan (C), Bezúch — Rapáč, Bortňák, Belluš — Milý, Suja, Jokeľ
    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) — Bačík, Sersen (C), Štajnoch, Meszároš (A), Šedivý, Podlipnik, Hudec — Vandas, Zigo, Abdul — Puliš, Kytnár, Sloboda — Miklík, Kukumberg (A), Matoušek — Petráš, Urbánek, Bondra — Žitný

    Rozhodčí: Stano, Snášel — Gegáň, Stanzel
    ocianews.com