Třinec – Kladno 6:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (po pr.) | K. Vary – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 13.09.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:53:38)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5976 diváků.
     
    Střely na branku: 28 – 37
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté uhájili své těsné vedení a na úvod nového ročníku hokejové extraligy tak připisují na svém ledě první tři body do tabulky. Kometa v závěru měla tlak umocněný powerplay, ale domácí to ustáli a vyrovnání se tak nekonalo. Kometa tak z litvínovského ledu odjede bez zisku jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Po střele Zaťoviče musel zasahovat Janus a přikryl puk pod sebou. Hra je přerušena a ještě se vteřinu před vypršením základní hrací doby bude vhazovat před ním.
     
    59:53
    Vhazuje se po pravé ruce Jaroslava Januse. Do konce třetí třetiny zbývá sedm vteřin.
     
    59:51
    Oddechový čas si vybírá lavička domácího celku.
     
    59:45
    Hosté ještě bojují před brankou soupeře, ale už to vypadá, že Verva tento tlak ustojí a dostává puk na zakázané uvolnění.
     
    59:13
    Domácí vyhodili kotouč a poté se před prázdnou klecí nedokázali prosadit. A ani napodruhé pak Helt netrefil prázdnou branku, neboť Plekanec mu v tom jako zázrakem zabránil!
     
    59:03
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:56
    Vejmelka je na střídačce a Kometa hraje se šesti bruslaři v poli. Poslední šance, jak se dostat k vyrovnání.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:46
    Kubát dobře clonil před brankou Januse a nepovolil hostům žádnou střelu. Domácí tak mohou založit další akci a jdou dopředu.
     
    57:01
    Bartejs má puk ve své moci a v obranném pásmu čekal na vystřídání spoluhráčů. Poté poslal puk do středního pásma a Kometa jde před Januse.
     
    56:05
    Trávníček se snažil pasem najít Helta, ale přihrávka nebyla přesná a druhý jmenovaný se tak nemohl dostat k žádné střele. Na opačnou stranu tak rychle spěchají brněnští hokejisté.
     
    54:41
    Kometa na nic nečeká a dostává se do dalších akcí před brankou domácích, zatím se však k vyrovnání ne a ne dostat. Místo toho přichází další zisk kotouče pro Vervu.
     
    54:07
    Gulaši pálil po přihrávce Horkého od modré čáry a jeho pokuse betony vyrazil do bezpečí Jaroslav Janus. Odražený puk pak hned dostala obrana pod kontrolu a poslala do středního pásma.
     
    52:55
    Kometa se snažila ve středním pásmu dostat puk před domácí branku, ale hráči Vervy jí to nepovolili a sami pak dostali puk do své moci.
     
    52:19
    Kometa je v plném počtu.
     
    51:52
    Další Lukešova střela končí na Vejmelkovi, ten u své levé tyče zamkl prostor a kotouč za svá záda nepustil. Nechal však znovu hru zastavit.
     
    51:41
    Zblízka zakončoval František Lukeš, ale na Vejmelku si nepřišel. Jeho další zákrok drží Brno ve hře. Hra je pozastavena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    51:28
    Ščotkova rána byla sražena do bezpečí a přichází další vyhození puku až před domácí klec.
     
    50:55
    Domácí zatím nemohou najít recept na hosty v přesilové hře a Kometa se nyní podruhé osvobodila a poslala puk až před Januse.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Hruška – 2 min., držení).
     
    49:50
    Tomáš Plekanec se dostal do šance, ještě udělal kličku obránci Vervy, ale jeho následné zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    49:39
    Další střela hostů, s ní ale Janus neměl sebemenší problém a dostal kotouč pod kontrolu. Před dotěrnými hosty ale raději nechal hru přerušit.
     
    49:09
    Mueller po pravé straně vyslal jedovku z pravé strany a Janusovi při zákroku vypadla hůl. Dalším zákrokem tak domácí brankář podržel svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    49:09
    Po Trávníčkově střele zasáhl Karel Vejmelka a hru přerušil. Po další komerční přestávce se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    48:35
    Martin Zaťovič čekal na přihrávku před brankou Vervy, té se však nedočkal a rázem tak skončila další slibně se rodící akce na straně brněnské Komety.
     
    47:29
    Chyba v rozehrávce Litvínova, k puku se dostal Silvester Kusko, ale nakonec domácí omyl nepotrestal a Januse nevystrašil. Litvínov pak bere puk a jde do útoku.
     
    46:22
    Znovu od své branky šli do akce Litvínovští, ale před Vejmelkou se ke střele vůbec nedostali. Na druhé straně spěchal za kotoučem Horký, ale počínal si podobně.
     
    45:35
    Kometa Brno je v plném počtu.
     
    45:07
    Domácí se sami vykázali z útočného pásma, kdy Hübl neudržel kotouč u modré čáry a ten se ocitl už ve středním pásmu.
     
    44:56
    Z pravého kruhu vyslal ránu jeden z domácích hráčů, ale Vejmelka neměl s projektilem příliš velké problémy a ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    44:18
    Karel Kubát nedotáhl kličku v mezikruží do konce, kotouč získali hosté a hned ho poslali až před domácí branku. Verva tak zakládá další akci od svého brankáře.
     
    43:56
    Domácí mají další přesilovou hru a od vlastní branky míří postupně do útočné akce před branku Brna.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Dalimil Mikyska – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:31
    Ondřej Jurčík svižnou střelou z pravé strany nechal vyniknout Karla Vejmelku a ten si tak připsal další hodně důležitý zákrok a po něm hru pozastavil.
     
    42:22
    V obranném pásmu získali puk hosté a hned ho zavezli před Januse. Jenže tam se nedostali k žádné střele, neboť zakročila včas litvínovská obrana.
     
    41:28
    A další akce Litvínova. Hübl dostával přihrávku od Válka, ale před Vejmelkovou brankou pouze promáchl.
     
    40:48
    František Lukeš zakončoval z mezikruží, ale proti němu se zaskvěl Vejmelka. Jeho dalším zákrokem podržel Brno a to nyní otáčí hru.
     
    40:10
    Hosté hned nahodili puk na branku domácích, ten se ale odrazil od zadního mantinelu a získala ho obrana Vervy. Na opačnou stranu tedy míří domácí hráči.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 30
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se v devětadvacáté minutě dostali do vedení domácí hráči, když po pěkné akci zakončoval z pravé strany Jan Myšák a nedal tak Vejmelkovi žádnou šanci. Hosté měli poté k dispozici dvě přesilové hry, ale k vyrovnání to nevedlo. Čeká nás ještě hodně zajímavá třetí třetina a uvidíme, co nám nabídne. Ta začne přibližně v 19:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    V závěru druhého dějství se ještě dostali před branku hostů hráči Vervy, ale Jurčík zblízka neprostřelil Vejmelku a ten tak podržel opět svůj tým.
     
    39:14
    Jarůšek vybojoval za brankou hostů puk nad Němcem a zblízka se pak snažil sklepnout puk za Vejmelku, ten však ve své brance utěsnil všechny škvíry.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:20
    Filip Pyrochta pálil z první z vrcholu levého kruhu, jeho projektil ale zastavila obrana Litvínova. Následovala jeho další střela a tu už ukryl Janus.
     
    37:19
    Hosté rozehráli akci od své branky, avšak nedotáhli ji znovu do konce. Janus ale dostal puk pod kontrolu a raději nechal hru přerušit.
     
    36:49
    Jaroslav Janus si znovu sáhl na kotouč, když dostal pod kontrolu střelu hostů z pravé strany a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    36:26
    Litvínov je v plném počtu.
     
    36:12
    Znovu se povedlo Vervě vyhodit puk a její oslabení se už chýlí ke konci. Vejmelka rychle rozehrál puk a poslal ho daleko od své branky. Jeho spoluhráči však akci nedotáhli.
     
    35:27
    Plekanec neudržel puk na hokejce a toho využili domácí hráči k dalšímu vyhození kotouče až před Karla Vejmelku. Verva tak ušetřila další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    34:59
    Mueller ve spolupráci s Holíkem zavezl puk do útočného pásma, prvně jmenovaný se pak dostal ke střele z levého kruhu, jeho pokus k bližší tyči však skončil jen na zákroku Januse.
     
    34:26
    Další faul domácích a Kometa má šanci vyrovnat v další početní výhodě. Na lavici hanby putoval Lukáš Doudera, jenže si odsedí dvouminutový trest za podrážení.
     
    34:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., podrážení).
     
    33:53
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:28
    Trávníček je na ledové ploše a domácí jsou v plném počtu.
     
    32:39
    Nic z toho však není, jen vyhození puku domácími hráči znovu až před Vejmelku.
     
    32:16
    Holíkovi se nepovedlo najít přihrávkou Filipa Pyrochtu, nicméně stále Kometa svírá svého soupeře v jeho pásmu a snaží se srovnat.
     
    31:45
    Hosté se usadili před brankou Vervy, ke střele se však nedostali a místo toho kotouč vyhazují domácí hráči až před Vejmelkovu branku.
     
    31:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., hákování).
     
    31:28
    Plekanec poslal puk Pyrochtovi, který se neprosadil. Puk má ve své moci Janus a hra je pozastavena. Dojde tedy na vyloučení litvínovského hráče.
     
    30:59
    Hosté mají signalizovanou výhodu a pokud nevsítí branku, zahrají si po přerušení hry přesilovou hru.
     
    30:19
    Hned poté se k puku dostali domácí hráči a zavezli ho do útočného pásma, ale jejich střelecký pokus skončil jen vedle hostující branky.
     
    30:02
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí se nyní dopustili zakázaného uvolnění. Hra se stěhuje před Januse a hosté tak mají útočné pásmo.
    29:00 Jan MYŠÁK - 2:1
     
    29:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Na druhé straně se už ale skóre mění. Po krásné akci po ose Jarůšek – Kašpar dostal od druhého jmenovaného přihrávku na pravou stranu JAN MYŠÁK a ten poté trefil částečně odkrytou hostující klec – 2:1. Verva tak strhává vedení na svou stranu. Asistence: Lukáš Kašpar a Richard Jarůšek.
     
    28:39
    Petr Holík hledal přihrávkou Jana Hrušku, ale ten na kotouč nedosáhl a Janus tak mohl být v klidu. Zakončení před jeho brankou se nekonalo.
     
    27:56
    Následuje komerční přestávka.
     
    27:07
    Bartejs čekal na hráče, až se mu lépe postaví a poté zpoza brněnské branky poslal dlouhý pas až před útočnou modrou čáru. Kuska poté nevystřelil i díky pozorné obraně Litvínova.
     
    26:30
    Domácí celek své první oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    25:36
    Další osvobození domácích a šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení. Hosté tak musejí zakládat další akci ze svého obranného pásma.
     
    25:06
    Hosté se usadili v pásmu domácích a Pyrochta střílel od modré čáry. Puk však zachytila obrana Vervy a poslala ho až před Vejmelku.
     
    24:30
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Říha – 2 min., podrážení).
     
    24:15
    Říha dojel kotouč v rohu útočného pásma, nakonec se puk dostal k Juraji Mikúšovi, ale jeho pokus z levé strany chytá Karel Vejmelka a znovu pozastavuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    22:49
    Z pravého kruhu vyslal střelu na Vejmelku Michal Trávníček. Dlouholetá opora Vervy však nedokázala brankáře Komety prostřelit. Další zákrok Vejmelky a hra je přerušena.
     
    22:12
    Další pokus Kusky, který byl před domácí klecí zase hodně aktivní, ale ani tentokráte se před Janusem střelecky neprosadil. Domácí pak rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    21:58
    Němec poslal Kuskovi puk a hosté se tak postupně dostali zase do útoku, tam je ale k žádnému zakončení nepustila obrana litvínovské Vervy.
     
    21:10
    Pyrochta udržel puk před brankou domácích a Kometa je opět v akci. Barankovo nahození ale Hruška před Janusem nedokázal procpat za jeho záda.
     
    20:48
    Kometa ubránila své druhé oslabení a je už v plném počtu.
     
    20:10
    Druhá třetina začala a domácí ještě dohrávají svou přesilovou hru. Pomalu se snaží dostat se do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 13
     
    První třetina je za námi a byly v ní k vidění dvě branky. Nejprve v deváté minutě otevřel účet zápasu Jan Hruška, který do domácí branky sklepl Plekancovo nahození. Hosté se však radovali pouhých dvanáct vteřin. Hned po vhazování totiž dostal na levou stranu namazáno František Gerhát a jeho pokus skončil za Vejmelkou. Po první části hry je tak stav vyrovnaný a uvidíme, co nám přinese prostřední třetina, která začne přibližně v 18:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V samotném závěru prvního dějství došlo před domácí brankou k menší potyčce mezi oběma tábory. Vypadá to ale, že sudí vylučovat nebudou a nechají hru pokračovat dále.
     
    19:38
    Puk letí až před Januse a hosté se tedy osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    19:11
    Karel Kubát se dostal do blízkosti hostující branky, jeho pokus však nešel mezi tři tyče. Nicméně domácí stále mají puk a operují před brankou Karla Vejmelky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., hrubost).
     
    18:48
    Velký závar před brankou Komety. Nikdo z domácích ale nedokázal prostrčit kotouč za Vejmelku a hra je pozastavena. Navíc došlo k faulu domácího hráče a bude se opět vylučovat.
     
    18:22
    Opět se vhazovalo v pásmu Komety a domácí tak měli znovu možnost dostat se ke střele před Vejmelkou. Nestalo se tak a na opačnou stranu míří hosté.
     
    18:00
    Další zakázané uvolnění Komety Brno.
     
    17:34
    Trávníček v obranném pásmu Komety zkomplikoval rozehru hostů a hned na to se dostal sám na kotouč. V další akci však Verva nedokázala zakončit.
     
    16:57
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje zpět před Vejmelku. Domácí tak prakticky zadarmo získali útočné pásmo. Vhazuje se po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    16:29
    Marek Baránek dostal přihrávku na modrou čáru a jeho následná prudká rána končí na Karlu Vejmelkovi. Ten tak byl ve svém brankovišti znovu pozorný a podržel svůj tým.
     
    15:55
    František Gerhát se ocitl v dobré šanci, z prostoru mezi kruhy Vejmelku nepřekonal a hostující brankář si připsal cenný zákrok, po němž nechal hru přerušit. Stále tak na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav.
     
    14:58
    Richard Jarůšek se natlačil na pravý kruh a odtud pak z bekhendu vyslal střelu na Vejmelku. Ten kotouč vyrazil před sebe, ale prvně jmenovaný už na dorážku nedosáhl.
     
    14:18
    Po delším pobytu hostů v pásmu Vervy se domácí vymanili z menšího tlaku a dostali puk až před Karla Vejmelku. Před jeho brankou ale nevymysleli zhola nic.
     
    13:36
    Nicméně hráči Komety opět obléhali brankou soupeře, z levé strany šťouchl do puku Ivan Baranka, avšak i jeho snaha byla před Jaroslavem Janusem marná.
     
    12:46
    Hráči Komety jsou znovu hodně aktivní a zavezli puk před domácí branku. Mueller dostal puk na modrou čáru pro Gulašiho a ten od modré čáry neprostřelil brankáře litvínovské Vervy.
     
    12:19
    Jakub Lev vyslal další pokus směrem na domácí branku, proti byl zákrok Jaroslava Januse.
     
    12:15
    Jakub Lev prošel přes Kubáta a poté dostal puk na Lukáše Kucseru, jenž svou střelou donutil Januse k dalšímu zákroku. Hra je pozastavena a následuje komerční přestávka.
     
    11:08
    Vhazovalo se v obranném pásmu Komety, buly nad Myšákem vyhrál Tomáš Plekanec a okamžitě puk dostal na druhou stranu. Sám poté zvolil střelu po zemi, ale ta končí mimo.
     
    09:10
    Domácí se dostali do další akce, ale tu zastavila obrana Komety. Na druhé straně pak zahrozil Jenyš, ale jeho pokus se mezi tři domácí tyče nevešel.
    08:34 František GERHÁT - 1:1
     
    08:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To jsou věci. Hned po vhazování se do akce dostali domácí. Hanzl zavezl puk za branku a zpětnou přihrávkou ho naservíroval FRANTIŠKU GERHÁTOVI, který poté z levé strany Vejmelku prostřelil – 1:1. Brzy se tak začíná znovu od začátku. Asistence: Martin Hanzl a Juraj Mikúš.
    08:22 Jan HRUŠKA - 0:1
     
    08:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jen co se hosté ubránili v oslabení a byli v plném počtu, udeřili a jdou do vedení. Tomáš Plekanec chytře nahodil puk před branku, kde ho dojel JAN HRUŠKA a poté do něho jen ťukl. Kotouč nakonec skončil za Janusovými zády – 0:1. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    08:20
    Hosté v plném počtu.
     
    08:09
    Adam Jánošík pálil od modré čáry, rána mu však příliš nesedla a hosté se už ubrání.
     
    07:37
    Ve vlastním oslabení se do akce dostala Kometa, ale Mueller nakonec nestihl puk a nezakončil. Alespoň ale hosté ukrojili další cenné vteřiny.
     
    06:56
    Litvínovští zakládali další akci z vlastního pásma, ale nedokázali puk zavést do útoku a toho využili hosté k dalšímu vyhození.
     
    06:31
    Kometa okamžitě po vyhraném buly v obranném pásmu odpálila kotouč až před Jaroslava Januse a pošetřila cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    06:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., sekání).
     
    06:20
    Filip Helt chtěl střílet z levého kruhu, ale byl faulován a sudí zdvihl svou pravici. Bude se vylučovat a jako první si přesilovou hru zahrají hráči Litvínova.
     
    05:55
    Následně pak už musel jít do zákroku brankář Vervy a hra je pozastavena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    05:39
    Litvínovští si špatně přihráli, kotouč se dostal k Silvesterovi Kuskovi, jenž střílel z mezikruží, ale jeho pokus znovu branku domácího celku neohrozil.
     
    04:38
    Jakub Lev dostal kotouč pod kontrolu v obranném pásmu a poté projel až před branku Litvínova. Tam si vyměnil puk s Orsavou, ale Janus mohl být v klidu, nešla na něho totiž žádná nebezpečná střela.
     
    04:08
    Avšak ani tato akce nevyšla a na druhou stranu mohli zamířit domácí. Po ráně Adama Jánošíka pak zakročil Vejmelka a hra je pozastavena.
     
    03:28
    Hra pokračuje dále, hosté jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují před Jaroslavem Janusem.
     
    03:12
    Na ledě zůstal ležet hostující hráč Komety Štencel, který neustál střet s Michalem Trávníčkem a je hodně otřesen. Už jsou u něho lékaři a za pomoci spoluhráče odjíždí na střídačku. Doufejme, že bude hráč Komety v pořádku.
     
    03:06
    Na levé straně se dostal k puk Petr Holík a pohotovou svižnou střelou vyslal na domácí branku svižnou střelu, která byla zastavena jedním z domácích obránců.
     
    02:16
    Juraj Mikúš se málem dostal ke střele v prostoru mezi kruhy, když tam byl chvíli osamocený kotouč. Obrana Komety se ale stihla vrátit a nebezpečí zažehnala.
     
    01:57
    Hosté udrželi puk v souboji u mantinelu a poté se z pravé strany dostal ke střele Silvester Kusko, avšak Janus byl u levé tyče pozorný a po svém zákroku přerušuje hru.
     
    01:06
    Po neúspěšné akci Litvínova ujel po pravém mantinelu do útočného pásma Tomáš Plekanec, někdejší útočník Montrealu Canadiens však nakonec nedostal puk na svoji hůl a nemohl zakončit.
     
    00:32
    Jaroslav Janus si připsal zákrok proti hostující střele a i on rychle kotouč odehrál. Verva se už stěhuje znovu před branku Komety Brno.
     
    00:06
    Karel Kubát hned v útočném pásmu nahodil puk na Vejmelku, ten ho ale bez problémů dostal pod kontrolu a předal ho svým spoluhráčům, kteří míří do první akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Trončinský – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, Myšák, Kašpar (A) – Gerhát, J. Mikúš, M. Hanzl.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek ml., Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a třikrát se z výhry radovala Kometa, jednou pak Verva.

    Kometa Brno – Verva Litvínov 3:1
    Verva Litvínov – Kometa Brno 2:3
    Kometa Brno – Verva Litvínov 3:5
    Verva Litvínov – Kometa Brno 3:4
     
    HC Kometa Brno

    Hosté z Komety Brno v minulé sezóně mohli dosáhnout na hattrick, třetí titul v řadě ale nezískali. V semifinále jim stopku vystavili Bílí Tygři z Liberce a sen o dalším titulu v řadě za sebou se jim rozplynul. I letos ale mají Brněnští ty nejvyšší cíle. Na lavičce skončil úspěšný trenér a majitel klubu Libor Zábranský, kterého nahradil Petr Fiala. I u Brna nastaly změny v hráčském kádru.

    Letitá opora v útoku, kapitán Leoš Čermák ukončil hráčskou kariéru. V Brně ale bude působit po tom, co pomohl Kladnu k postupu do extraligy, Tomáš Plekanec, na kterého budou hokejisté Komety Brno určitě hodně spoléhat. Do Brna pak dále přišli z vítkovické Ridery Jakub Lev a Lukáš Kucsera a ze zámořské ECHL se pokusí vyztužit obranné řady Filip Pyrochta. Z americké ECHL se také vrací do Komety odchovanec Pavel Jenyš, jenž bude pomáhat v útoku. Jinak v Brně zůstala většina opor a opět tak je cílem získat titul.

    Co se týče přípravy, tak Brněnští odehráli devět přátelských utkání. V nich pětkrát dosáhli na výhru, čtyřikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Nyní je už ale příprava minulostí a Kometa už vyhlíží, stejně jako její dnešní soupeř, úvodní kolo nového ročníku, ve kterém budou chtít její hráči uspět.
     
    HC VERVA Litvínov

    Po uplynulém ročníku nebyli na severu Čech spokojeni. Vervě jen těsně uniklo předkolo play-off a musela tak hrát pouze nepopulární play-out, kde měla takový náskok, že jí nemohla hrozit baráž o udržení se v nejvyšší soutěži. Přes léto tak kádr doznal jistých změn a nyní z ní z litvínovské kabiny jasný cíl, a sice vybojovat vyřazovací boje.

    Do litvínovského klubu se vrátil obránce Karel Kubát, jenž ukončil působení v ruské KHL, kde oblékal dres Admiralu Vladivostok. Obranu také posilnil David Štich, jenž přišel z Chomutova, který sestoupil do Chance ligy. Z bratislavského Slovanu přišel bek Adam Jánošík a z Mladé Boleslavi pak Jiří Říha. Na měsíc pak Litvínovu pomůže Marek Trončinský.

    Co se týče útoku, tam bude Verva spoléhat opět na duo František Lukeš a Viktor Hübl a také samozřejmě na Jakuba Petružálka či Lukáše Kašpara. Zapomenout se také nesmí na poslední posilu útočných řad. Zatím na měsíční zkoušku přišel ze Sparty ostrostřelec Richard Jarůšek, který se bude snažit o to, aby v Litvínově zůstal déle.

    Litvínovští mají za sebou porci deseti přípravných duelů. Pětkrát se radovali z vítězství, pětkrát pak prohráli. Mimo jiné se Verva utkala s dvěma týmy, které hrají ruskou KHL, a sice se Spartakem Moskva a s Vladivostokem, odkud se vrátil Karel Kubát. V obou případech Litvínov prohrál těsnými výsledky. Se Spartakem 1:2, s Admiralem pak 3:4. Dnes už ale jdou do prvního zápasu v nové sezóně a jejich cíl je jasný, a sice začít úspěšně, čili výhrou.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Po dlouhé pauze ve čtvrtek odstartovala Tipsport extraliga utkáním mezi Spartou a Plzní a dnes jsou na programu zbývající zápasy úvodního kola. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Gerhát (M. Hanzl, J. Mikúš), 29. Myšák (Kašpar, Jarůšek) – 9. Hruška (Plekanec)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Trončinský – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, Myšák, Kašpar (A) – Gerhát, J. Mikúš, M. Hanzl.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Lev, Kucsera – Plášek ml., Kusko, Jenyš.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5976
    ocianews.com