Pardubice – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Vyšehrad – Třinec 1:2 (kon.) | Brno – Líšeň 2:0 (kon.)
Prostějov – Varnsdorf 3:2 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
1:2 (1:0)
FK Třinec
Sobota 14.09.2019, 10:15 • Stadion Evžena Rošického, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:17:29)
     
    Dnešní utkání je u konce. Třinec po parádním závěru utkání nakonec dokázal zvrátit nepříznivý vývoj utkání a ze Strahova si odváží všechny tři body za výhru 2:1.

    Gólové konto sobotního utkání otevřel v 27. minutě Nitrianský, když se po přihrávce od rohového praporku prosadil přízemní střelou k pravé tyči. Další velká domácí šance přišla ve 42. minutě, když Laňka popostrčil míč na nabíhajícího Vejvara, který z tutové pozice tváří v tvář hostujícímu gólmanovi ale přestřelil branku.

    V druhém poločase byli k vidění branky rovnou dvě. Nejdříve v 81. minutě vyrovnával střelou do prázdné branky po zaváhání domácího gólmana Kubala, v druhé minutě prodloužení pak výhru Třinci zajistil přízemní střelou k pravé tyči Samiec.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po centru z levé strany se sice do zakončení dostal Lukáš Veselý, ten z nadějné pozice ale hlavičkoval pouze do náruče hostujícího gólmana!
     
    90+2
    Centr Filipa Drobílka z pravé strany odhlavičkoval jeden z bránicích hráčů na roh.
     
    90+2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Třinec ve druhé minutě prodloužení zvrátil nepříznivý vývoj utkání a jde do vedení! Po centru z pravé strany se do zakončení nohou na hranici šestnáctky dostal MARTIN SAMIEC, který přízemní střelou k pravé tyči prostřelil domácího gólmana!
     
    90+1
    Centr Jiřího Janoščína z poloviny hřiště vyboxoval domácí gólman Martin Otáhal mimo šestnáctku Vyšehradu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Elvis Mashike Sukisa, přichází Lukáš Veselý.
     
    90
    Rozhodčí nastavil dvě minuty.
     
    88
    Střídající Muhamed Tijani se po kličce do pravé strany procpal do zakončení z osy hřiště zpoza vápna. Jeho nevýrazná střela navíc letěla přesně doprostřed branky, kde ji v rukavicích schoval Martin Otáhal.
     
    88
    Rozhodčí při rohu Třince poměrně spekulativně odpískal útočný faul. Tohle se jednoznačně pískat nemuselo, ba ani nemělo.
     
    87
    Třinec bude kopat roh.
     
    86
    Centr Jiřího Janoščína vápnem Vyšehradu pouze proletěl, na druhé straně se ale dostal k míči jeden z hráčů v červeném, akce Třince tak může pokračovat.
     
    85
    Vysoký centr našel přesně nohu volného Filipa Hlúpika, který z nadějné pozice ale poslal míč placírkou přesně do náruče připraveného Martina Otáhala.
     
    84
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Muhamed Tijani.
     
    84
    Petr Rothe (Vyšehrad) byl v souboji o míč kousek před vlastním vápnem pozdě a do třineckého útočníka tak tvrdě zajel. Uviděl za to nejen žlutou kartu, ale i trest v podobě možná rozhodujícího volného kopu.
     
    83
    Elvis Mashike Sukisa se pokusil vysokým balónem přenést hru na druhou stranu hřiště, jeho pas ale postrádal na potřebné kvalitě, a skončil tak u jednoho z hostujících obránců.
     
    82
    Třinec chytl po vyrovnávací brance druhý dech! Tomáš Omasta popostrčil míč na pravou stranu na nabíhajícího Ondřeje Kušníra, který z první nacentroval. Míč ale doletěl pouze k prvnímu obránci, který ho ihned odkopl do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    81
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle musí domácí hráče mrzet! Martin Otáhal šel odvážně naproti dobrému pasu za obranu na nabíhajícího FILIPA KUBALU, ten ale byl u míče první, udělal si jednoduchou kličku do strany a z hranice vápna zakončil do prázdné vyšehradské branky. Je vyrovnáno!

    Libor Kokoška

    Branky: 27. Nitrianský – 81. Kubala, 90+2. Samiec

    Karty:   29. Vejvar (VYS), 84. Rothe (VYS) – 11. Omasta (TRI), 71. Valenta (TRI)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Drozda, Nitrianský, T. Jablonský – Kozel (71. Žežulka), Rothe, Laňka (66. Drobílek) – Vejvar, Pouček (C) – Mashike Sukisa (90+1. Veselý).
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Žežulka, Drobílek, Pardubský, Veselý, Verner.

    FK Třinec: Adamuška – Kušnír (C), Gáč, Bedecs – Machalík (84. Tijani), Omasta, Samiec, Valenta (79. Kubala), Hlúpik – Akulinin, Arroyo (46. Janoščín).
    Náhradníci: Chmiel – R. Vaněk I., Janoščín, Janošík, Kubala, Tijani, Wojnar.

    Rozhodčí: Petr Hocek – Jaroslav Poživil, Martin Leška

    Diváci: 421
    thejrc.org