Ústí n/L – Jihlava 2:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Vsetín 2:0 (kon.)
Sokolov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 1:7 (kon.) | Benátky n/J – Slavia 3:1 (kon.)
Třebíč – Přerov 4:5 (po pr.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 724 diváků. (18:31:01)
     
    Momentálně na ústeckém zimním stadionu krouží rolba a technici snáší dolů kamerové vybavení. Já zde dopisuji poslední řádky dnešního přenosu. Přeji vám klidný zbytek víkendu, potažmo sobotního večera a kdo ví, třeba se opět do Ústí nad Labem někdy podívám a nějaký zápas vám zprostředkuji.
     
    Dámy a pánové, dnešní utkání v ústecké aréně je minulostí! Po tuhém boji si připisuje další tři body do tabulky jihlavská Dukla, která nedopustila ztrátu svého vedení po druhé třetině. Povedlo se jí ho navýšit v čase 49:07, když se štěstím zaznamenal druhý gól do statistik Peter Lichanec. Už to sice vypadalo na klidný závěr, šťastný gól Tomáše Vildumetze v 58. minutě ale dal zpět prvek dramatu. Kdyby Severa v posledních sekundách zápasu během powerplay umístil kotouč do branky, ještě bychom tu asi hráli. Nicméně se tak nestalo a Dukla zůstává neporažena, tentokrát vyhrála poměrem 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Václav Veber pak možná trošku z frustrace přišpendlil Poletína společně se sirénou na mantinel a je posledním vyloučeným v tomto utkání.
     
    59:50
    Severa měl v posledních sekundách tutovou šanci na srovnání! Po přihrávce od Havla střílel z hranice brankoviště na vzdálenější tyč, kotouč ale lehce lízl pravou tyč a letěl dále do rohu kluziště!
     
    59:38
    Vysoký oblouček mířil na jihlavskou branku, Lundström si nebyl vůbec jist, a proto raději lapačkou puk zachytil, navíc i přerušil hru.
     
    59:24
    Až nyní se jí povedlo dotlačit kotouč do středního pásma, Slovan se dopustil následného ofsajdu. 36 sekund do konce, domácí kotel zbrojí na závěrečný chorál.
     
    59:01
    Buly ale vyhrála Jihlava. Nicméně nevyhodila a je stále pod tlakem šesti útočníků Ústí.
     
    58:58
    Oddechový čas pro Ústí! To už půjde určitě do hry v šesti 62 vteřin před koncem.
     
    58:49
    Jihlava střeží modrou čáru skutečně velice dobře a nepouští Ústí do hry. A když se to náhodou nepovede, tak vyhazuje na icing.
     
    58:17
    Jdeme pomalu do závěru, Ústí si vytváří postupný tlak a dá se čekat hra bez gólmana.
    57:25 Tomáš VILDUMETZ - 2:3
     
    57:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Pět sekund před koncem přesilové hry se skóre popáté mění! Vyhození zachytil Stahl a nahrál na TOMÁŠE VILDUMETZE, který přejel do útočného pásma a vystřelil. Tento pokus by zajisté Lundström měl, padající Staněk ale bruslí přizvedl puk nešťastně nad Lundströmův beton – 2:3! Asistence: David Stahl
     
    57:15
    Veber trefil jenom Lichance před sebou a Jihlava opět vyhazuje.
     
    56:33
    Hes dostal nabito na osu ledové plochy od Roubíka a opravdu se nebál skoro zlomit hokejku, ale na úkor přesnosti. Lundström ani nemusel zasahovat.
     
    55:30
    Michal Poletín v útočném pásmu sroloval jednoho ze soupeřů na mantinel a za napadení si míří odpočinout na trestnou. Tohle je pro Ústí asi opravdu poslední šance, jak se vrátit do utkání.
     
    55:06
    Během signalizované výhody vyplaval kotouč na volného Procházku před jihlavskou brankou, do střely ale v poslední chvíli skočil po hlavě Půža a troufám si tvrdit, že uchránil Duklu od gólu!
     
    53:39
    Dobře pokrytý brejk Slovanu značí, že ze situace 3 na 2 bylo hned 3 na 5 a Ústí bylo tím pádem bez šance. Dukla v závěru opravdu bojuje a nechce si nechat vedení vzít.
     
    53:28
    Po Staňkově pokusu od modré čáry, který Stahl pokryl do lapačky, je nařízena poslední komerční přestávka v zápase. Dukla má nyní k výhře blíže, ale tři body v autobuse ještě zdaleka nemá.
     
    52:28
    Vildumetz si vzal kotouč do parády a ze střední vzdálenosti jej pustil na branku, od zadního plexi se hrací předmět odrazil před branku a částečně překvapil Lundströma, žádný šok ale švédský gólman nedopustil.
     
    52:01
    To samé platilo i na druhé straně o přesilovkové střele Vladimíra Brože, Lundström měl před sebou dálnici na rozhled a včas zareagoval lapačkou.
     
    51:34
    V oslabení předvedl Skořepa rychlý výpad a zakončil jej střelou z vrcholku levého kruhu. Stahl ale bez problémů lapil.
     
    51:23
    Staněk vyhazoval kotouč skoro přes mantinel, Hes tomu pomohl rukavicí a je jasné, že hra musí být přerušena, neboť není s čím hrát.
     
    50:51
    Slovan má šanci na druhý comeback. Tomáš Jiránek obdržel dvě minuty za pozdní dohrání, tolik diskutované pravidlo. Přesilovka se rozehraje až po komerční pauze.
    49:07 Peter LICHANEC - 1:3
     
    49:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ohromný nedůraz nyní předvedla ústecká obrana a tvrdě za to platí! PETER LICHANEC si po přihrávce od Čachotského proklestil cestu až před brankoviště, kde ho zastavili hned tři obránci Ústí. Ale ti nedokázali odvrátit kotouč do bezpečí, Lichanec do něj ledabyle plácl a kotouč skončil překvapivě za zády Stahla. I když je podle skupiny Karpina město Prievidza, tedy Lichancovo rodiště, největší díra, i v ní se mohou rodit dobří hokejisté – 1:3! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    48:34
    Vála prostrčil na Čermáka, který se vrhnul do brejku mezi tři obránce, ale upadl. K velké nelibosti trenéra Vlka na střídačce se ale nevylučuje.
     
    47:20
    Obě pětky jedou střídat, Jihlava se však vlastní nešikovností dostala pod tlak. Holý totiž upadl a Půža odjel brzy střídat. Ústí tak hrálo chvíli v situaci 3 na 1, nedopadlo to ale ani střelou.
     
    46:32
    Stahl předvedl výborný zákrok proti dorážce Zemana u levé tyčky, proti svižné střele vytáhl skvěle levý beton v krkolomné pozici!
     
    45:26
    Zukal vracel o mantinel puk svému spoluhráči, ten jej ale podjel, a proto může hrát Tomáš Harkabus, tentokrát už v jihlavském dresu. Mezitím jsme viděli tvrdý hit Vebera na Čachotského, dukelský hráč se těžce zvedá.
     
    44:33
    Ústí je zpět v plném počtu a hned získalo kotouč. Může tak útočit vpřed. Ale nepřesná přihrávka do útočného pásma okamžitě obraz hry mění.
     
    43:58
    Tvrdá Jiránkova střela z nápřahu po přihrávce křížem skončila na Stahlově rameni, který puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    43:13
    Fronk neuspěl proti dvěma obráncům Ústí a je tu další vyhození domácího týmu. Ten zatím brání přesilovku v pohodě.
     
    42:41
    Ústí ale první buly vyhrálo a vyhazuje kotouč na druhou stranu. V jihlavské snaze se co nejrychleji vrátit do útoku byl ale odhalen ofsajd.
     
    42:30
    Dominik Málek dostává dvě minuty za zahákování Poletína v útočném pásmu. Dukla hraje druhou přesilovku v zápase.
     
    41:38
    Havel přejel modrou čáru a zápěstím vystřelil na branku, Lundström nicméně svůj tým stále drží. Jihlava je však v úvodu pasivnější tým a Ústí toho využívá k plnému útočení.
     
    40:31
    Vladimír Brož si sjel na pravý kruh a střílel, Lundström vyrazil betonem. To samé platilo i o odražené střele ze zadního plexi, švédský vtipálek v kabině Dukly je dnes jistý.
     
    40:02
    Dukla dohrává minutu a půl v oslabení, vyhrála však úvodní buly a přesným vyhozením až za domácí branku získává cenný čas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina už byla o hodně bohatší na momenty a emoce. Dukla v ní byla jasně lepším celkem a vytvářela si od úvodního buly gólové momenty jako na běžícím páse. Také byla za svoji aktivitu odměněna dvěma góly, nejprve se zapsal do listiny střelců Tomáš Čachotský po trma vrma před Stahlovou brankou, následně to byl Lukáš Anděl, který potrestal chybu domácí obrany. Od té doby se do hry vnesly emoce, bylo to především o nepřesném metru sudích, kteří nedokázali udržet stejnou linii trestů na obou stranách. Ústí se povedlo snížit v 34. minutě díky Petru Maršounovi a od té doby se již stav neměnil. Do třetí třetiny si však Ústí přenese přesilovku. Za zvuků legendárního songu kapely Rammstein – Mutter si dáme zhruba patnáctiminutovou přestávku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    U Tomáše Chlubny ještě chvíli zůstaneme. Ten obdržel dvouminutový trest za sekání gólmana, bylo to právě po Stahlově zákroku.
     
    39:16
    Čtvrtá útočná formace Dukly dělá ohromný nepořádek před domácí brankou a troufám si tvrdit, že v dnešním zápase patří k té nejlepší. Tentokrát Čermák zblízka mohl zakončit, Stahl ale výborně zasáhl a udržel puk i před dotírajícím Chlubnou.
     
    38:26
    Nepříjemně sražený kotouč po střele Müllera šel do protipohybu Lundströma, a také o pár centimetrů vedle levé tyče!
     
    37:47
    Čachotský zpoza branky nabil Kolářovi mezi kruhy, hostující bek promáchl. Celé trápení ústecké obrany trvalo skoro dvě minuty, domácí pak zvládli vyhodit a dokonce přejít do ofenzivy, střela Kružíka z podobné pozice jako při prvním gólu Ústí ale skončila pouze v Lundströmovi.
     
    36:37
    Pohl střílel po Pekrově přihrávce s nápřahem někde z Teplic, trefil ale jenom Wojnara do brusle. Domácí ale končí tuto třetinu pod velikým náporem.
     
    35:29
    Ústí má ohromný problém dostat se z pásma a Dukla toho využívá k dalším a dalším útokům na branku. Nyní si však hosté mohou drbat hlavu za nezvládnutou situaci 3 na 1, po přihrávce Chlubny křížem na Harkabuse měla hostující #71 ideální palebnou pozici, avšak promáchla.
     
    34:24
    Jiránek měl proti sobě dvojici obránců, dokázal přes ně ale přejít a přes Koláře se poslal puk na Staňka, jeho střela ale šla jenom na zadní plexi.
    33:04 Petr MARŠOUN - 1:2
     
    33:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústí se dostává prakticky z první šance ve třetině na příjemnější stav utkání! Vše začalo u neúspěšné přihrávky Anděla, kotouč si na hůl převzal David Merta a šikovnou zadovkou uvolnil v útočném pásmu PETRA MARŠOUNA. Mladý útočnék přesnou střelou na protější tyč prostřelil Lundströma – 1:2! Asistence: David Merta.

    Domácí ještě reklamovali domnělý faul na Málka, po dohodě rozhodčích se ale za tento zákrok vylučovat nebude.
     
    32:26
    Pekr se z ostrého úhlu natlačil před Stahla a nechal puk na bližší tyči, Skořepa se hotovil na dorážku, ale jenom do té doby, než zjistil, že je puk na boční síti. Mezitím sudí přerušil hru a bude se vhazovat.
     
    32:17
    Skořepovu střelu se pokusil tečovat před brankou Anděl, ale neúspěšně, Stahl i přes dva inkasované góly chytá velice dobře.
     
    31:37
    Harkabus odmítl střet se soupeřem, otočil se okolo něj a nahrával na Chlubnu, jeho střela ale nebyla přesná, Stahl pouze kontroloval, kam kotouč letí.
     
    31:15
    Chlubna dobrusloval kotouč marně, Stahl jej před jeho bruslemi včas přikryl puk do lapačky.
     
    30:48
    Ale teď už opravdu ke hře! Dukla měla k dispozici další šanci, tentokrát dvakrát střílel ze stejného místa Daniel Kolář a Stahl předvedl při dorážce výtečný zákrok. Následovala menší roztržka, sudí jí řeší domluvou.
     
    30:14
    Po delší době se budeme moci soustředit zase na hru a nikoliv na popis gólu. Domácí produkce se za dnešní playlist nemusí vůbec stydět, Slipknoty střídá raná tvorba Linkin Park.
    28:48 Lukáš ANDĚL - 0:2
     
    28:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skromný jihlavský kotel slaví, neboť se Dukla dostala do vedení o dvě branky! David Čermák po Chlubnově nahození dobruslil do rohu, odkud i přes dohrání od domácího obránce přesně nahrál mezi kruhy na volného LUKÁŠE ANDĚLA. Ten přesnou ránou do vinglu nedal Stahlovi šanci – 0:2! Asistence: David Čermák, Tomáš Chlubna
    27:26 Tomáš ČACHOTSKÝ - 0:1
     
    27:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tenhle gól budí na ústeckém stadionu emoce! Matěj Vála nahodil puk na branku a před Stahlem tak vznikl závar. Sudí ale nepřerušoval hru, neboť stále viděl puk ve hře. Nakonec Stahl situaci neustál, zasedl do branky a TOMÁŠ ČACHOTSKÝ za něj kotouč dostal. Po velkých protestech domácího týmu však gól platí – 0:1! Asistence: Michal Poletín, Matěj Vála.
     
    26:20
    Slovan dostal kotouč do své moci a snaží se s ním vydržet na holích déle, než pár sekund. Moc se to ale nepodařilo a Lukáš Anděl se opět ukázal, jeho střelu Stahl vytahoval koncem levého betonu.
     
    25:31
    Pohl vracel puk od mantinelu před branku na volného Harkabuse, trojice obránců Slovanu však kotouč dokázala zachytit a přerušit tuto akci. Po domácím ofsajdu následuje komerční přestávka.
     
    24:53
    Kružík přejel do útoku a těžkou střelou po zemi přes obránce překvapil Lundströma, který ale nakonec ve spolupráci s obránci zvládl přerušit hru zákrokem.
     
    24:04
    Čachotský vyslal střelu na branku z pravého kruhu, Stahl kotouč vyrazil betonem. Přesto je Slovan jednoznačně horší, co se nástupu do druhé třetiny týče.
     
    23:12
    Další tutovka Dukly! Skořepa křížem našel u druhé tyče Pekra, který neměl nikoho okolo sebe v okruhu dvou, tří metrů. Pekr ale kotouč předržel a Stahl se posadit nenechal.
     
    22:10
    Kolář neudržel kotouč na modré a dostal tím pádem Jihlavské z útočného pásma. Přesto vznikla velká šance Dukly, Čermák vracel zpětnou přihrávkou kotouč před branku na zcela volného Chlubnu, který jenom těsně netrefil odkrytou klec!
     
    21:40
    Zeman postavil do cesty Havlovi urostlý strom a domácí hráč do něj napálil. Nakonec to ale dopadlo pro něj dobře, sám se zvedl a pokračuje ve hře.
     
    21:11
    Ústí se dopustilo zakázaného uvolnění a první minuta a čtvrt jednoznačně patří herně Dukle. To samé však platilo i v první části, nakonec z toho byl vyrovnaný hokej.
     
    20:26
    Ústí se ve zbytku přesilovky už ubránilo, opět to ale byl Skořepa, který se dostal sám před gólmana, ale v momentě přihrávky byl v ofsajdu, což čárový sudí správně rozpoznal.
     
    20:03
    Ve druhé třetině dohrává Dukla přesilovku a hned z toho byla šance. Z oblouku nahrával Pekr na volného Skořepu před brankou, který to vzal z první, ale těsně minul levou tyč!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního souboje zde v Ústí nad Labem je za námi. K vidění byl vyrovnaný hokej, oba týmy se pravidelně střídaly v lepších a horších momentech své hry. Stav 0:0 je asi logickým vyústěním první třetiny, zda se bude měnit skóre v té druhé, na to si budeme muset minimálně 15 minut počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Ústí dokázalo dostat kotouč za modrou čáru a je jasné, že v této třetině už gól neuvidíme.
     
    19:16
    Poslední minuta první třetiny a Dukla má přesilovku až do konce třetiny. Holý se na modré napřáhl a one-timerem pustil puk na branku. V předbrankovém prostoru tečoval Lichanec, ale nepřesně.
     
    18:19
    Přesilovka Slovanu tak logicky končí. Jan Müller dostává za zásah do oblasti hlavy a krku 2+10 minut. Díky skvělé akustice místního zimáku bylo i krásně slyšet, co si soupeři mezi sebou v nastalém tichu povídali. Stejně jako v případě rozzlobených fanoušků důchodového věku to ale nebylo nic pěkného. Menší trest odsedí Kordule.
     
    17:55
    Havel se mohl dostat k pokusu z předbrankového prostoru, agilní Anděl jej však včas zarazil. Za brankou ale došlo k tvrdému souboji Müllera se Staňkem a bude se vylučovat.
     
    17:07
    Chyba Zukala dala vznik brejku v oslabení Dukly poměrem 2 na 1, Andělova přihrávka na pravý kruh však byla zachycena právě jediným hráčem Slovanu.
     
    16:25
    Jan Holý pak musel v protiútoku Ústí zatáhnout před brankou za protihráče během zakončení a dostává dvě minuty za držení. Slovan má tak první přesilovku.
     
    16:02
    Jiránek měl ohromnou možnost na vedoucí gól Dukly! Nadvakrát se dostal k zakončení z levého kruhu, poprvé zasáhl Stahl, podruhé cinkla levá tyčka!
     
    15:02
    Čachotský vracel zpoza branky na Lichance, který vystřelil nikým nehlídán. Stahl si ale s tímto pokusem poradil a dokázal i zvládnout další nepříjemné momenty před svou brankou.
     
    14:45
    Těsný ofsajd Dukly opět přerušuje hru. Jak jsem v úvodních minutách byl nadšen z kvality dnešního hokeje, poslední minuty už taková sláva nejsou.
     
    14:17
    Kladenští hráči v dresu Slovanu opravdu zlobí hostující obránce. Tentokrát Veber vystřelil a Lundström nezachytil kotouč napoprvé, v závaru před brankou se už ale zorientoval a přerušil hru.
     
    13:45
    Chlubna v útočném pásmu sprintoval za kotoučem, nakonec se mu povedlo vystřelit z velice ostrého úhlu a puk šel až do ochranné sítě.
     
    13:36
    Ofsajd Ústeckých jednak zahajuje odpovídačku domácího kotle se zbytkem stadionu, druhak přerušuje samozřejmě hru.
     
    12:47
    Vladimír Brož si vyjel ze svého pásma až na útočnou modrou, odkud přišla další nepříjemná střela na Lundströma, švédský gólman ale stále odolává.
     
    12:25
    Ústí tlačí i nadále, v posledních minutách je lepším týmem a Dukle hodně nebezpečně zatápí. Nyní však šel touš na střídačku a komerční přestávka přerušuje tento tlak.
     
    11:39
    Odražený puk od zadního mantinelu si vzal mezi kruhy do parády Procházka a poslal jej bez rozmyslu na branku, k přesné střele do vinglu chyběly jenom centimetry!
     
    10:57
    Bláha se obtočil na mezikruží s kotoučem a tvrdě napálil puk z první na kasu, Lundström ale žádné překvapení nebo zklamání na hostující střídačce nedopustil.
     
    10:14
    Čárový sudí nyní udělal chybu, když odpískal zakázané uvolnění Ústí, o kterém nemohla být řeč. Za nový bod vhazování tak máme určen středový kruh.
     
    09:47
    Harkabus průnikovou přihrávkou vyzýval Tomáše Chlubnu, ten však na modré škrtl o svoji brusli a zpomalil tím svůj pohyb. Proto je pískáno zakázané uvolnění.
     
    09:01
    Holý zakládá další útok. Zatím se dnešní hokej musí divákům líbit. Hraje se rychle, bez přerušení a k vidění jsou i poměrně pohledné akce.
     
    08:09
    K Roubíkovi se dostal puk na mezikruží a ústecký matador si jej musel zpracovávat. Místo očekávané střely však nahrával na lépe postaveného spoluhráče, to už tam ale byl Půža a přihrávku převzal na svoji hokejku.
     
    07:14
    Vildumetz, což je mimochodem další kladenský hráč, zkusil proskočit mezi dvojící obránců, obranná dvojka Dukly se ale skvěle sjela a nepovolila mu projet dále.
     
    06:46
    Komerční přestávku okořeňuje tvrdý playlist domácí produkce, nyní nám servíruje kapelu Die Happy v čele s Martou Jandovou.
     
    06:05
    Holý podržel puk na mantinelu a nahrával ho na najíždějícího Harkabuse, který si všiml na druhé straně zcela volného Čermáka. Puk také k mladému hráči šel, skvěle se vrátil Zdvořáček a vložil mladému útočníkovi Dukly v poslední chvíli do střely hůl!
     
    04:56
    Jiránek nahrával za sebe na spoluhráýče, Kolář sice střílel, ale jenom do prvního bránícího hráče. Ústí opět přešlo do útoku a střílí na Lundströma ze všeho možného.
     
    04:08
    Po buly střílel od modré Vála, jeho pokus ale zastavil včas Kružík bruslí. Následně domácí vyvezli puk a vedlo to k zajímavému výpadu vpřed, Roubík z levého kruhu střelou na delší tyč minul.
     
    03:37
    Roubík nepřesně nahrál a dal prostor první útočné formaci Jihlavy. Domácí však toto dočasně překazili zakázaným uvolněním.
     
    02:59
    Čermák vrátil podél prken na Půžu, který od trestných lavic vyslal důrazný projektil, Stahl měl však dost času na reakci a povedlo se mu zasáhnout. Z toho plynula situace 2 na 1 pro Slovan, Duklu nyní zachránil ofsajd.
     
    02:26
    Harkabus šel středem přes dva obránce, za sebou měl Chlubnu, než mu ale stačil bývalý Ústečák vrátit puk, už byl bez něj.
     
    01:51
    Zeman vracel o mantinel kotouč zpět do útočného pásma, z jeho spoluhráčů tam ale už nikdo nebyl a Ústí se dostává do držení puku.
     
    01:33
    Potlesk z tribun nyní dostává domácí Jakub Wojnar, který předvedl útočný výpad a zakončil jej střelou z křídla, Lundström udržel kotouč pod betonem.
     
    01:18
    Michal Poletín to vzal po levém křídle a vypálil z vrcholku kruhu, Stahl udržel kotouč ve své výstroji. Na začátek své práce v dnešním utkání si rozhodně stěžovat nemůže.
     
    00:35
    Zahajovací pětka Dukly dostala svého soupeře pod tlak v jeho obranném pásmu, převážně střely od modré však k ničemu nevedou a Slovan se dokázal osvobodit.
     
    00:13
    Ale to se nestalo, naopak na druhou stranu šel Matěj Pekr s Lukášem Andělem v nadějné situaci 2 na 2, Pekr zakončoval sám z pravého kruhu, Stahl sebral kotouč do lapačky.
     
    00:02
    Úvodní buly tohoto zápasu vyhrála Jihlava, která ale hned puk ztratila, proto se musí bránit úvodní ústecké síle.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré slunečné odpoledne z Ústí nad Labem! Za pár minut začne druhé kolo, konkrétně pak zápas mezi ústeckým Slovanem a jihlavskou Duklou. Divácky je to (nejenom) dnes v Ústí poměrně propadák, tribuny zejí spíše prázdnotou, než nějakým zaplněním. Mírné zápory návštěvy však vyvažuje velmi kvalitní catering. Příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Volke) – Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček – J. Havel (A), O. Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík (C), Severa – Maršoun, D. Merta, Wojnar – O. Bláha, Kordule.

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Jan Brož) – Piegl, J. Pohl, Půža, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.

    Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel.
     
    HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM
    9. místo, 2 body, skóre 2:1, bilance 0-1-0-0

    Těžko říci, s jakými ambicemi vstupuje ústecký klub do této sezony. Během letní pauzy totiž vyšel na zpravodajském webu ČT blog, který ostře kritizoval poměry v Ústí a nabízel pohled z druhé strany. Na severu Čech se podařilo složit poměrně mladý tým, kterému vládne nestárnoucí legenda Jaroslav Roubík. Navíc se mohou opřít o spolupráci se Slovanem i kladenští Rytíři. Vstup do sezony neměl rozhodně Slovan jednoduchý, neboť zavítal na led nevyzpytatelné Slavie. I přes ohromný tlak sešívaných to však bylo Ústí, které vedlo 1:0 od 17. minuty. Slavia však dokázala dotáhnout zápas do prodloužení gólem čtyři minuty před koncem, přesto Severočeši brali dva body za výhru 2:1 po prodloužení.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    2. místo, 3 body, skóre 3:1, bilance 1-0-0-0

    Jihlava vstoupila se zajímavým kádrem, který sice nevypadá zprvu na to, že by mohl bojovat o finále Chance Ligy, při bližším pohledu tento tým ale reálně na boj o nejvyšší příčku má. Rozlosování bylo vůči Dukle poměrně milosrdné, v prvním kole totiž z toho bylo domácí zahájení sezony proti Kadani. Od prvních minut měla Jihlava konstantní tlak a v první třetině se dostala do dvoubrankového vedení. Jenže druhou třetinu neodehrála optimálně a Kadaň toho využila na stažení náskoku zásluhou Chalupy. Třetí část už ale Dukla zase odehrála v jiném tempu, šťastným gólem Petera Lichance navýšila na 3:1 a připsala si povinné, ale vydřené tři body.

    Nutno ale dodat, že dnes nečeká Duklu nic lehkého. Pro ilustraci, v loňské sezoně nevyhrála venku až do 14. října v Benátkách!
     
    Dobré odpoledne příznivcům Chance Ligy! V sobotu 14. září se odehraje druhé kolo této soutěže. Tentokrát se utkají týmy, které po prvním kole zůstaly neporaženy. Na domácí straně bude stát Ústí nad Labem, které překvapivě porazilo Slavii, jihlavská Dukla zase přetlačila ve vyrovnaném souboji Kadaň. Netradičně se vám hlasím z ústeckého stadionu, tentokrát začínáme v 16:00. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Maršoun (D. Merta), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (D. Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Volke) – Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček – J. Havel (A), O. Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík (C), Severa – Maršoun, D. Merta, Wojnar – O. Bláha, Kordule.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Jan Brož) – Piegl, J. Pohl, Půža, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.

    Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel

    Diváci: 724
    thejrc.org