PSG – Štrasburk 1:0 (kon.) | Bordeaux – Méty 2:0 (kon.) | Brest – Rennes 0:0 (kon.)
Dijon – Nîmes 0:0 (kon.) | Montpellier – Nice 2:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (2:0)
FC Méty
Sobota 14.09.2019, 20:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (22:07:36)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 16 – 15
    Střely na branku: 6 – 2
    Držení míče: 46% – 54%
    Rohové kopy: 4 – 6
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 14 – 13
    Žluté karty 2 – 2.
     
    Je dobojováno! O všem podstatném se v tomto střetnutí rozhodlo již v první desetiminutovce, kdy se v rozmezí několika málo vteřin gólově prosadili Briand a de Préville. Bordeaux s vědomím slušného náskoku polevilo a přenechalo iniciativu na hostech, kteří se celý zbytek zápasu marně pokoušeli alespoň o vyrovnání. Stopeři Koscielny a Pablo úspěšně odráželi jeden útok za druhým a výrazným dílem se podíleli také na čistém kontu brankáře Costila, který musel předvést snad jenom jeden těžší zákrok. Girondins si před podprůměrnou diváckou návštěvou vedení 2:0 pohlídal a díky tomu může slavit druhou výhru v sezóně a společně s ní i posun tabulkou na sedmé místo. Méty naopak potřetí v řadě vůbec nebodovaly a před nedělními zápasy pátého kola jsou až sedmnácté.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Tak ještě jeden útok pro Méty. Ambrosemu se na levé straně nabídl Delaine, který odcentroval na zadní tyč a výrazně se podílel na zisku rohového kopu, který Girondinds taktéž ubránil. Standardní situace dnes rozhodně nebyly hostující silnou stránkou.
     
    90+5
    N´Doram hledal dlouhým nákopem Dialla, který musel podstoupit souboj u levého kraje velkého vápna. Vukašin Jovanović v něm byl úspěšnější, a tak se na stavu 2:0 už asi nebude nic měnit.
     
    90+4
    Úkíddžá zůstal stoprocentně koncentrovaný a i díky tomu perfektně přečetl kolmici na Joshe Maju. Hostující gólman před zraky anglického útočníka míč sebral.
     
    90+3
    Asi poslední šance na zdramatizování zápasu hostům nevyšla. Centr na přední tyč byl odvrácen, což platilo i v případě pobídky Ambroseho a několikátého dobrého zákroku Koscielného.
     
    90+2
    V první z nich si Méty vybojovaly roh, s jehož rozehrávkou musí posečkat. Po předchozím sprintu si totiž ošetření vyžádal vyždímaný Salomon Kalu.
     
    90+1
    Trocha času do konce zápasu ještě zbývá. Čtvrtý sudí na své tabuli oznámil světu, že se bude nastavovat dalších pět minut.
     
    90
    Doslova z posledních sil se dopředu vydal Kalu. Rychlostní souboj s hostujícím kapitánem Boyem ale prohrál a Alexandr Úkíddžá tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    89
    V těchto okamžicích už asi není pochyb o tom, že Girondinds získá z tohoto zápasu všechny tři body. Jedinou otázkou zůstává, zda to bude s čistým koncem pro brankáře a kapitána Costila.
     
    88
    Kalu nastartoval Maju, který mu míč na pravém křídle vrátil. Do celé akce se ještě vložil Adli, který však byl na hranici pokutového území čistě zastaven Boyem.
     
    87
    Adama Traoré využil čerstvých sil a vrhl se do přesily obránců. V pravý čas se balónu zbavil, jenže Diallo po jeho nahrávce vypálil hodně vedle Costilovy levé tyče.
     
    86
    Hosté nedokázali definitivně zažehnat nebezpečí a míč v nebezpečném prostoru na křídle ztratili. Kalu připravil dobrou palebnou pozici pro Otávia a ten vysoko přestřelil.
     
    85
    Adli přihrál Kamanovi na paty. Hned vzápětí ale dostal šanci na reparát a to už dostal do šance Kalua, který mířil ze svého pohledu k pravé tyči, ale Úkíddžá u ní byl včas.
     
    84
    Další velká pochvala pro Tchouaméniho, který u postranní čáry pohlídal Maïgu. Záložník Mét navíc fauloval a hrát mohou muži v modrém.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Habib Maïga (FC Méty).
     
    81
    Tchouaméni rychle přenášel hru doprava, odkud centroval Kalu a Stoppila Sunzu z jedničky odkopl míč za koncovou čáru, což znamená rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 7. Briand, 9. de Préville (Hwang Ui-jo)

    Karty:   59. de Préville (BOR), 67. Kamano (BOR) – 60. N'Doram (MTZ), 82. Maïga (MTZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:13.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Koscielny, Pablo, Jovanović – Tchouaméni, Otávio – Kalu, de Préville (67. Kamano), Hwang Ui-jo (75. Maja) – Briand (55. Adli).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Mexer, Poundjé, Maja, Kamano, Benrahou.

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Sunzu, Boye (C), Delaine – N'Doram, Maïga, Angban (72. Adama Traoré II) – Gakpa (78. Niane), Diallo, Nguette (66. Ambrose).
    Náhradníci: Delecroix – Fofana, Cabit, Cohade, Niane, Ambrose, Adama Traoré II.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Courbet
    ocianews.com