Kunlun – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 0:1 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Viťaz Ice Arena, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pavel ČERNOV - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Viťaz Moskevská oblast.
    Autorem vítězné branky je PAVEL ČERNOV.
     
    64:16
    Sjomin se dostal do přečíslení s Lajunenem, druhý jmenovaný ale nakonec jen promáchl! Velká škoda pro domácí, mohlo být vymalováno.
     
    52:27
    Poslední minuty rozhodně nenudí, teď zase několik těžkých zákroků musel z rukávu vytáhnout Ježov! Tempo hry je až neuvěřitelné.
     
    51:30
    Sibiru začíná téct do bot, Laričev byl jen milimetry od vyrovnání! Při brankáři hostů teď stáli všichni svatí, obrat mohl být na světě!
    48:56 Ilja ŠINKEVIČ - 2:2
     
    48:56
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda v podání ILJI ŠINKEVIČE, v polovině třetí třetiny máme opět vyrovnáno! Obránce s osmičkou na zádech se uvolnil na kruhu, bleskově si zpracoval přihrávku a prudkou ranou rozvlnil síť Sibiru! Asistence: Svjatoslav Grebenščikov, Ville Lajujen.
     
    48:14
    Poměr sil na ledě se vyrovná, přesilovka Sibiru předčasně končí. Na trestnou lavici míří Andrej Jermakov (SIB), jenž byl vyloučen za podrážení.
     
    47:14
    Sjomin se ještě dohaduje s rozhodčím, pravděpodobně mu to ale nebude nic platné – Ivan Laričev (VTZ) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    40:01
    Daniil Pylenkov (VTZ) a Jevgenij Česalin (SIB) jdou z kabin rovnou na trestnou lavici, oba dostali menší trest za strkanici, která se odehrála těsně po siréně.
     
    39:20
    Čtyřicet sekund před koncem je po chaotické situaci před brankou vyloučen Alexander Šarov (SIB), který podrazil zakončujícího Alexandera Sjomina.
    35:07 Andrej JERMAKOV - 1:2
     
    35:07
    Sibir právě vstřelil branku!
    Když to nejvyjde napoprvé, zkus to znovu. Přesně tímhle heslem se teď řídil ANDREJ JERMAKOV, který se ujal kotouče v rohu kluziště, najel si k levé tyči a uklidil pryž za nepřipraveného Ježova. Sibir tak jde podruhé v zápase do vedení – 1:2! Asistence: Jukka Peltola.
     
    32:29
    Na Sjomina zívala prázdná branka, zkušený domácí veterán ale nezvládl zachytit přihrávku od spoluhráče! Velká škoda pro Viťaz.
     
    31:51
    Sibir jde na sedmnáct sekund do tří! Menší trest za zdržování hry po vyhození puku nad plexisklo dostává Konstantin Alexejev (SIB).
     
    30:08
    První potyčka, po přerušení se do sebe pustili Jevgenij Mons (VTZ) a Jukka Peltola (SIB). Domácí hráč hostovy stáhl helmu z hlavy, oba dostávají trest za hrubost.
    28:18 Alexandr ŠEVČENKO - 1:1
     
    28:18
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Krátce před polovinou utkání je vyrovnáno, v Podolsku začínáme zase od začátku! ALEXANDER ŠEVČENKO se protlačil na pravý kruh a dotěrnému protihráči navzdory zakončil, přičemž jeho rána zaplula přímo do prázdné škvíry v hostující svatyni! Asistence: Jakub Jeřábek.
     
    24:33
    Situace se pro Sibir komplikuje, poprvé v utkání se vylučuje. Hráčská lavice hostů dostává menší trest za příliš mnoho hráčů, který odpyká Nikita Korotkov (SIB).
    09:12 Dmitrij SAJUSTOV - 0:1
     
    09:12
    Sibir právě vstřelil branku!
    No, tak to je neuvěřitelné! Sibir po drtivou většinu dosavadního průběhu duelu tahal za kratší konec pomyslného lana, nakonec jde ale jako první do vedení on! Loginovovu odraženou střelu se stěstím za Ježova doklepl DMITRIJ SAJUSTOV – 0:1! Asistence: Alexander Loginov, Jegor Milovzorov.
     
    04:22
    Säteri je teď pod velkým tlakem, obrana před ním se úplně rozpadla a na jeho klec míří jedna střela za druhou! Nejblíže gólu byl Nättinen.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 29. A. Ševčenko (Jeřábek), 49. Šinkevič (Grebenščikov, V. Lajunen), rozh. náj. P. Černov – 10. Sajustov (Loginov, Milovzorov), 36. Jermakov (J. Peltola)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Alexandr Ševčenko (VTZ)
    1:0   Juuso Puustinen (SIB)
    2. série:
    1:0   Alexandr Sjomin (VTZ)
    1:0   Danil Romancev (SIB)
    3. série:
    1:0   Danila Mojsejev (VTZ)
    1:0   Jegor Milovzorov (SIB)
    4. série:
    1:0   Alexej Makejev (VTZ)
    1:1   Jukka Peltola (SIB)
    5. série:
    1:1   Jevgenij Mons (VTZ)
    1:1   Mikael Ruohomaa (SIB)
    6. série:
    1:1   Juuso Puustinen (SIB)
    1:1   Alexandr Ševčenko (VTZ)
    7. série:
    1:1   Jukka Peltola (SIB)
    2:1   Pavel Černov (VTZ)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Samonov) – Jeřábek, Katičev (A), Golovkov, V. Lajunen, Pylenkov, Voronkov, Šinkevič – A. Sjomin (C), P. Černov, Makejev – Jo. Nättinen, M. Aaltonen (A), Grebenščikov – A. Ševčenko, Petrakov, Kulagin – Koltygin, Laričev, Mojsejev – Mons.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jokipakka, Jermakov, Loginov (C), K. Alexejev, Chabarov, Piganovič, Ilja Morozov, Jefremov – Ruohomaa, Puustinen, J. Peltola (A) – Sajustov, Milovzorov (A), Šarov – Torčeňuk, Česalin, Šaškov – Pervušin, Romancev, N. Korotkov.

    Rozhodčí: Bukin, Gusev – Zacharov, Ponamarenko.

    Diváci: 5 221
    thejrc.org