Kometa Brno – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Sparta 8:7 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Plzeň – Litvínov 2:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Pardubice – K. Vary 2:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:5 (1:4, 0:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 15.09.2019, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z pardubické enteria areny! Druhé kolo Tipsport extraligy zavane dění, mimo jiné, právě do Pardubic, budeme sledovat souboj domácího Dynama Pardubice a soupeře z Karlových Varů! Kdo bude po utkání veselejší?
     
    Dynamo Pardubice v úvodním kole nezlomilo prokletí mladoboleslavského ledu, kde se mu dlouhodobě nedaří. Tentokrát v úvodním extraligovém kole podlehlo Bruslařům výsledkem 1:4, jedinou branku pardubického celku vstřelil Radoslav Tybor.

    Pardubičtí by rádi zažili klidnější ročník, než byl ten minulý a v letní přestávce pro to dělali možné i nemožné. Přišel nový generální manažer, ze zahraničí se vrátili odchovanci Robert Kousal a Jan Kolář, zdá se, že jde vše k lepšímu. Důležité ale budou body a ty chce Dynamo dnes urvat právě proti Energii.
     
    Karlovarská Energie vyhlásila před novou sezonou útok na pozice zaručující účast ve vyřazovacích bojích a hned v prvním kole svým fanouškům ukázala, že to myslí vážně. Proti Zlínu sice Energie inkasovala jako první, poté však po trefách Beránka a Koblasy otočila skóre ve svůj prospěch.
    Do Pardubic se v létě vrátil obránce s reprezentačními zkušenostmi
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Vlk) – Eklund, Piché, J. Kolář (A), Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – D. Kindl, R. Kousal, Tybor – Harju, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček (A), Látal – Rolinek (C), Pochobradský, Rouha.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek.
     
    Pardubická enteria arena se začíná plnit, za malou chvilku budou hráči nastupovat na ledovou plochu.
     
    Karlovarská Energie dnes celá v zeleném, jako je jejím častým zvykem. Na domácí straně můžeme očekávat bílé barvy. Druhé kolo Tipsport extraligy za malou chvilku v Pardubicích odstartuje!
     
    Ve druhé útočné formaci s Mandátem a Hovorkou nechybí švédský útočník Johan Harju, pro kterého bude dnešní zápas naprostou premiérou v české nejvyšší soutěži.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    První minuta patřila jednoznačně karlovarskému týmu, který se usadil před brankou Kacetla a pořádně mu zatápěl. Dynamo se ale dokázalo ubránit.
     
    01:20
    Chvíli na to to byly právě Pardubice, kdo zahrozil. Střela Hovorky vypadla brankáři Novotnému z rukavice, k dorážkám se ale domácí hokejisté již nedostali. Energie si nekomplikovala situaci a vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    02:08
    Domácí hráči se drželi v útočném pásmu, Poulíček se vytočil s pukem až do středu hřiště, odkud ho poslal přímo do lapačky Filipa Novotného.
     
    02:21
    Další útočná akce Dynama končí kvůli postavení mimo hru.
     
    02:38
    Pro změnu se hra vrátila před Kacetla, nahození Dominika Graňáka zřejmě tečoval před brankou Dynama Jakub Flek. Ani změna směru ale domácí jedničku na startu extraligy rozhodit nedokázala.
     
    03:25
    Kindl byl u kotouče za brankou Karlových Varů pozdě, útočnou akcí chystají hosté.
     
    04:16
    Sledujeme zajímavé pasáže hry na obou stranách, nyní to byli právě Karlovarští, kdo dokázal domácí tým podržet před jeho brankou. Dobrou pozici na střelu měl Rohan, nakonec se ale rozhodl ještě pro přihrávku.
     
    04:39
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    V polovině páté minuty utkání zde máme úvodní branku! Nástřel od modré čáry byl před Ondřejem Kacetlem několikrát tečován, kotouč se nakonec vykutálel na brankovišti na hokejce JAKUBA FLEKA, který ho lehkým dloubnutím pod Kacetlem posunul do branky – 0:1! Asistence: Michal Plutnar a Tomáš Rachůnek.
    04:39 Jakub FLEK - 0:1
     
    05:15
    Energie při chuti motá Pardubice v jejich obranné třetině, z rohu se ale vykombinovat nedokázala.
     
    06:16
    Rychlá akce hostujícího týmu ztroskotala na nepřesné finální přihrávce, hra se vrací před Novotného.
     
    06:40
    Švédský útočník Johan Harju se mohl do Dynama zapsat tím nejlepším způsobem! Z levé strany táhl přečíslení dva na jednoho, volil něco mezi střelou a přihrávkou, jeho prudký pas po ledě ale proklouzal kousek od levé tyče Novotného branky!
     
    07:02
    Po reklamním brejku se bude vhazovat před Ondřejem Kacetlem.
     
    07:55
    Rachůnkovo nahození od modré čáry vytáhl Kacetl mimo tři tyče pravým betonem, hosté ale zůstanou s kotoučem v útočné třetině.
     
    09:05
    Dlouhá pasáž hry bez jediného přerušení žádné nebezpečí nepřinesla, Rouhův nástřel byl jedním z bránících hráčů přizvednut nad branku.
     
    09:24
    Už už to vypadalo, že se bude konat velká šance Dynama, všechny naděje domácích fandů ale maří postavení mimo hru.
     
    09:52
    Knotek vypálil od modré mimo, prudká rána navíc ještě vyhnala Energii z útočné třetiny.
     
    10:23
    Zahraniční spolupráce v pardubickém dresu putovala po ose Eklund – Piché, druhý jmenovaný se opřel do kotouče, který ale zaplul přímo do náruče karlovarského gólmana.
     
    10:40
    Harju je zatím hodně vidět, další jeho nástřel si Filip Novotný u své pravé tyče dokázal pohlídat.
     
    11:00
    Na pravé straně dostal kotouč do jízdy Marek Hovorka, vyslal příklepem ostrou ránu. Novotný si vyjel, kotouč mu sice vypadl z výstroje, ale k velkému štěstí karlovarské Energie se kutálel mimo karlovarskou klec!
     
    11:39
    Na opačné straně musel Ondřej Kacetl řešit vkleče nepříjemný závar na jeho brankovišti. Na rozdíl od situace z páté minuty, tentokrát kotouč ve své síti nepovolil.
     
    11:55
    Čeká nás první přesilová hra, Energie má výhodu.
     
    12:05
    Ta ale neměla dlouhého trvání. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění pardubický Jan Zdráhal (PCE). V prvním extraligovém kole Energie proměnila jednu z pěti přesilovek, jak si povede dnes?
     
    12:31
    Karlovarští už rozjeli svůj přesilovkový zámek, z čehož ihned vyplynuly dvě zajímavé střely zadáků. Nebezpečnější byl pokus Stříteského, který lapil brankář Kacetl do své výstroje.
     
    13:12
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nepříjemná situace pro domácí Dynamo! Pardubice se v oslabení provinily dalším trestem, oslabení tři na pět se ale nekoná. Signalizovanou výhodu totiž Energie využívá, před brankou zůstal naprosto nehlídaný ONDŘEJ BERÁNEK, jenž si troufl na bekhendovou kličku a rychlé zakončení – 0:2! Asistence: Dominik Graňák.
    13:12 Ondřej BERÁNEK - 0:2
     
    13:12
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Tomáš Rolinek – 2 min., podrážení).
     
    14:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Druhá přesilová hra, druhý gól v početní výhodě! Ač se Dynamo bránilo poměrně v pohodě, po oslabení se dostal kotouč k DÁVIDU GRÍGEROVI, který ho z bezprostřední blízkosti poslal pod víko – 0:3! Asistence: Petr Šenkeřík.
    14:20 Dávid GRÍGER - 0:3
     
    14:20
    Po třetí brance končí mezi tyčemi Ondřej Kacetl, jeho místo zaujme brankář juniorského věku Tomáš Vlk!
     
    15:26
    Podobný start si pardubické Dynamo nepředstavovalo ani v těch nejhorších nočních můrách. Času na případný obrat je ale ještě dostatek.
     
    15:57
    Piché a Eklund dvěma ostrými ranami v krátkém sledu karlovarskou branku netrefili.
     
    16:24
    Nicolas Hlava mohl vést další pohromu pro Dynamo, na útočné modré čáře ale udělal kličku, která vystavila své spoluhráče do ofsajdu.
     
    17:30
    Icing pardubického Dynama vrací hru před Tomáše Vlka.
     
    18:19
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se přibližuje na rozdíl dvou branek! ROBERT KOUSAL dostal přesnou přihrávku do jízdy a z hranice levého kruhu poslal kotouč přímo pod břevno branky Filipa Novotného – 1:3! Asistence: Denis Kindl a Jan Kolář.
    18:19 Robert KOUSAL - 1:3
     
    18:41
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Jenže karlovarská odpověď byla bleskurychlá. Chvíli po vhazování hosté propluli středním pásmem, zpoza něho vyslal skrytou střelu k levé tyče Tomáše Vlka MATĚJ STŘÍTESKÝ a trefil více než přesně – 1:4! Asistence: Adam Raška a Tomáš Mikuš.
    18:41 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:4
     
    19:14
    Kotouč se dostal na hokejku Filipa Novotného, který ho přes všechny čáry vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    19:40
    Dvacet minut před sirénou ještě jedno vhazování před Novotným.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dějství druhého extraligového kola je za námi, Dynamo si svůj vstup do prvního utkání na vlastním ledě představovalo úplně jinak. Energie předvedla kvalitní nástup, dvě využité přesilové hry a kvalitní odpověď na pardubické snížení. To vše jí dává dobrou pozici pro případný zisk tří bodů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Do branky Pardubic se vrací Ondřej Kacetl, Tomáš Vlk se znovu usadil na hráčskou lavici.
     
    20:48
    Pardubičtí vstoupili do utkání aktivně, rána Hollanda ale skončila úspěšným zákrokem Filipa Novotného.
     
    20:57
    Zbytečný zákrok v útočné třetině posílá Dynamo znovu do čtyř. Viníkem je Denis Kindl (PCE), který se provinil podrážením.
     
    21:43
    Dynamo dvakrát za sebou vyhodilo puk až do karlovarské obranné třetiny.
     
    21:57
    A potřetí.
     
    22:33
    Energie dnes již skórovala v početní výhodě dvakrát, tentokrát se jí ale kloudně nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    22:57
    Kindl zpět na ledě, Dynamo hraje v plném počtu.
     
    23:16
    A rázem si první přesilovku v zápasu vyzkouší i tým Dynama Pardubice. Za držení v rohu ledové plochy je na trestnou lavici vykázán Vladimír Eminger (KVA).
     
    23:57
    Hosté vyhazují kotouč až k Ondřeji Kacetlovi, Pardubice musí začít útočnou akci od nuly.
     
    24:41
    Martin Látal se opřel do kotouče, jeho tečovaná rána nadělala Novotnému značné potíže. Nakonec jí musel vytáhnout z branky holí, která byla nad úrovní břevna. Hra je tedy přerušena.
     
    25:16
    Úvodní početní výhodu v zápase Dynamo zužitkovat nedokázalo.
     
    25:27
    Skuhravý se vydal se Stříteským do nadějného přečíslení ve dvou proti jednomu, první jmenovaný byl při střele zablokován, následnou zadovku již nikdo ze spoluhráčů nevyslyšel.
     
    26:35
    Na hokejky hostujících hráčů se vloudila nepřesnost, která znamená zakázané uvolnění a vhazování v obranné třetině Energie.
     
    27:20
    Nyní již delší dobu sledujeme hokej bez výraznější příležitosti na jedné či druhé straně. A nic se nezmění, pískán je ofsajd.
     
    27:44
    Ke střele z otočky se dostal Machala, jeho pokus vypadl z lapačky hostujícího brankáře, opět ale jen na hokejky hráčů Karlových Varů.
     
    29:38
    Hosté se dokázali dlouho držet před Kacetlem, lehké nahození od modré čáry si ale pardubický brankář kryl. Po otočce pod něj natlačil kotouč Ondřej Beránek, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    30:17
    Další pokus na pardubickou klec vyslal Tomáš Knotek, Kacetlova lapačka byla připravena.
     
    31:07
    Icing Dynama vrací hru znovu před Ondřeje Kacetla.
     
    31:56
    Tomáš Rachůnek dostal v souboji s dvěma pardubickými hráči pořádně naloženo a po svých zamířil okamžitě přímo do kabiny. Vylučovat se nebude, pokračovat budeme v pěti hráči na obou stranách.
     
    32:25
    Sympatický průnik si střihl Radoslav Tybor, který se dlouho háčkoval obranným pásmem soupeře. Ke střele ale nedošlo.
     
    33:19
    Nástřel karlovarského Mikuše přišel z ostrého úhlu, nic složitého pro Kacetla.
     
    34:40
    Látal se po levé straně do útočné třetiny neprobil, Dynamo musí zakládat útok znovu od vlastní branky.
     
    35:06
    Následně již bylo úspěšné, kombinace dospěla až k nahození Jana Koláře, který ho neomylně sebral do své lapačky.
     
    35:15
    Druhý nástřel zřejmě nejzvučnější posily Dynama Jana Koláře vypadal mnohem zajímavěji, Novotný nemohl nic vidět. Měl ale velké štěstí, že ho puk zasáhl do levého betonu.
     
    35:50
    Budeme svědky další přesilové hry Karlových Varů. Radoslav Tybor (PCE) je vykázán na trestnou lavici s menším trestem za podražení.
     
    36:22
    Domácí čtveřice se zatím v oslabení brání velmi úspěšně, dokonce se bude vhazovat po levici Novotného.
     
    37:12
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Třetí využitá přesilová hra Energie! Znovu po skrumáži na brankovišti prokázali hostující hráči svůj důraz, vyšťourali puk zpod Kacetla a po kličce ho dopravili do sítě. Bekhendovým zakončením se prosadil VÁCLAV SKUHRAVÝ – 1:5! Asistence: Jakub Flek a Matěj Stříteský.
    37:12 Václav SKUHRAVÝ - 1:5
     
    37:48
    Další nebezpečí vezl na pardubickou branku Plutnar, Kacetl vyrážečkou odrazil puk do rohu hřiště.
     
    38:30
    Pardubické Dynamo v problémech, řešením je vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    39:16
    Hosté vyčkávají s rozehrávkou za vlastní brankou a čtyřicet vteřin před koncem se již nikam neženou.
     
    39:55
    Nyní se domácí v kombinaci nepohodli, po zakázaném uvolnění uvidíme ještě jedno vhazování před Kacetlem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhém dějství karlovarská Energie ještě o branku odskočila a zdá se, že se již o tři body nenechá připravit. Hosté zatím válcují Dynamo v početních převahách, právě tři přesilovkové góly jsou zatím rozhodující.
     
    Třetí dějství započne zhruba v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala chybně odpískaným icingem Pardubic, vhazování na středu si tak rozhodčí zopakují.
     
    40:49
    Po střele Koláře se k dorážce dostal Denis Kindl, i jeho rychlé doklepnutí ale pozorný Filip Novotný zvládl zpacifikovat!
     
    41:23
    Vzápětí si karlovarský brankář smlsl na střele Mikuše, po zákroku lapačkou stihl ještě rozehrát.
     
    41:48
    Domácí hokejisté sympaticky přidali a ihned jsou za svoji aktivitu odměněni. Na trestnou lavici míří za podrážení Martin Rohan (KVA).
     
    42:10
    Hostující hokejisté se osvobodili, Dynamo je ale velmi rychle zpět v útočném pásmu.
     
    42:28
    Nepřesnost na straně Pardubic nabídla hostujícímu týmu rychlou protiakci, po sražené přihrávce se ke střele dostal Václav Skuhravý, Kacetla ale nenachytal.
     
    42:48
    Filip Novotný dlouhým vyhozením pozdravil svého konkurenta na opačné straně, domácí musí zakládat útočnou akci znovu od vlastní branky.
     
    43:23
    Johan Harju se zapojil do přesilovkové kombinace, nakonec vzal puk zpoza branky a nahrnul se do brankoviště. Ač situace vypadala nebezpečně, Novotný snížení Dynama nepovolil.
     
    43:44
    Eklundova tečovaná rána končí na mantinelu na karlovarskou brankou.
     
    43:48
    Hosté v plném počtu.
     
    44:09
    Unavení hosté si nedělali starosti a vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:47
    Martin Rohan mohl ještě zvýšit rozdíl mezi oběma týmy, když se dostal do samostatného úniku! Volil zakončení mezi betony, kde připravený Kacetl ucpal mezeru včas.
     
    46:30
    Flekovu střelu ukryl Kacetl do lapačky, hra je opět přerušena.
     
    47:08
    Úvodní tlak Dynama ve třetí třetině je pryč, nyní hrají častěji s kotoučem hokejisté z Karlových Varů. Zdá se, že žádné velké drama nás již dnes nečeká.
     
    48:34
    Energie držela soupeře pod zámkem, z rohu se ale do střelecké příležitosti vymanit nedokázala.
     
    49:20
    Icing Karlových Varů znamená přerušení a vhazování po pravé ruce Filipa Novotného.
     
    50:09
    Piché nyní trochu vystrašil ukázkovou malou domů Kacetla, práci s holí pardubický brankář zvládl na výbornou.
     
    50:53
    Nicolas Hlava byl dvakrát poměrně blízko šestému gólu. Nejprve na zadní tyči promáchl, o několik sekund později z opačné strany prostor mezi třemi pardubickými tyčemi nezasáhl. Za současného stavu mu to ale tolik vadit nemusí.
     
    54:30
    Sympatický krok od Michala Pochobradského. Rozhodčí signalizovali faul na jeho osobu, domácí útočník ho ale odvolal a nechal hru pokračovat při rovnovážném počtu hráčů. Tleskáme!
     
    54:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen bude výsledek z pardubické strany vypadat trochu veseleji! Po vyhraném vhazování si ho za modrou čarou vzal SEBASTIAN PICHÉ a čistým průstřelem snížil na rozdíl tří branek – 2:5! Asistence: Robert Kousal.
    54:37 Sébastien PICHÉ - 2:5
     
    55:15
    Machala v souboji s brankářem Novotným za brankou o kotouč přišel, následná střela Poulíčka končí mimo branku Energie.
     
    56:20
    Dnešní utkání sleduje 7347 diváků.
     
    56:27
    Na tříbrankovou ztrátu již domácí zřejmě stačit nebudou. Obzvláště, když jejich další akce končí zakázaným uvolněním.
     
    58:04
    Odstartovaly závěrečné dvě minuty, Dynamo je nastěhována před Novotným a pokouší se ještě potěšit více než sedm tisícovek fanoušků v enteria areně.
     
    59:07
    Průnik Tomáše Rolinka přinesl jen nahození zpoza branky do nebezpečného prostoru, v něm se ale nikdo v bílém nenacházel.
     
    59:44
    Rána Michala Pochobradského byla sražena do ochranné sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Pardubické Dynamo ve druhém kole Tipsport extraligy nestačilo na karlovarskou Energii v poměru 2:5. Za rozhodující lze označit úvodní třetinu a přesilové hry, protože právě hosté v nich skórovali hned třikrát.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Pardubice: Robert Kousal
    Karlovy Vary: Jakub Flek
     
    To je pro dnešek vše, příjemný zbytek dne a celého týdne přeje z enteria areny Petr Dejnožka. (19:23:45)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 19. R. Kousal (D. Kindl, J. Kolář), 55. Piché (R. Kousal) – 5. Flek (Plutnar, T. Rachůnek), 14. O. Beránek (Graňák), 15. Gríger (Šenkeřík), 19. Stříteský (Raška I, T. Mikúš), 38. Skuhravý (Flek, Stříteský)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (15.–21. Vlk) – Eklund, Piché, J. Kolář (A), Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – D. Kindl, R. Kousal, Tybor – Harju, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček (A), Látal – Rolinek (C), Pochobradský, Rouha.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka (A) – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa (C), Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek

    Diváci: 7347
    thejrc.org