Německo – Česko 0:4 (kon.)
konec
Německo
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Česko
Neděle 15.09.2019, 11:00 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    V listopadu se v Chebu odehraje odvetné dvojutkání. Pro tento víkend se s vámi z německé půdy loučím, děkuji za pozornost i podporu české reprezentace a někdy příště se s vámi budu zase těšit na počtenou! (13:15:26)
     
    Po rozpačitějším rozjezdu následoval naprosto suverénní závěr, ve třetí třetině jsme Němky víceméně dvacet minut mačkali a skóre mohlo klidně atakovat desítku. Ale nevadí. České hokejistky do 16 let porazily v Selbu domácí tým 2:0 a 4:0 a do olympijské sezóny vstoupily povedeným způsobem. Po Michaele Hesové dnes vychytala nulu v premiérovém startu za šestnáctku také Barbora Hromádková!
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Už je to jasné, můžeme slavit druhé vítězství s čistým kontem!
     
    59:16
    Od modré čáry chtěla před branku projet Karolína Veverková, jenže tam už bylo opravdu příliš husto.
     
    58:50
    Druhá čárová rozhodčí odpískala Němkám ofsajd, který v žádném případě nebyl. No ale my si nestěžujeme.
     
    58:06
    Na konci svého střídání ještě pozlobila gólmanku naše kapitánka Andrea Trnková, která mířila přesně na růžek. Jörgová zasáhla, ale pak vůbec nevěděla, jestli jí puk nevyjel.
     
    57:50
    Odvahu zkusit vyjet z úhlu nenašly Malicka ani Jílková, následná přihrávka před brankoviště nenašla adresáta.
     
    57:03
    Oblouček od Anny Vaníčkové nedokázala žádná spoluhráčka tečovat a Jörgová ho zkrotila.
     
    56:55
    Ve třetí třetině sledujeme opravdu jednostranný hokej a je škoda, že skóre už nemá daleko vyšší podobu.
     
    56:42
    Ze zajímavé pozice to zkoušela ještě Šapovalivová, pak své parťačky podpořila zezadu Veverková. Ta vzápětí celé střídání ukončila, když téměř z nulového úhlu nenašla místo pod gólmankou.
     
    55:56
    Ani další útok Lucie Gruntové na hattrick se neujal! Naše dvacítka uháněla na gólmanku sama, nevyšlo jí však první zakončení ani dorážka.
     
    55:13
    Češky se chvilku bránily a už potřebovaly vystřídat. Tereza Plosová to nakopla i přes nohy v medu, pak vybídla Anežku Hračovou, která zakončovala bekhendem. Jörgová to neměla snadné.
     
    54:08
    No a třetí útok teď našlápl dopředu a parádně zakombinoval. Už jsem si myslel, že střela Andrey Trnkové propadne Jörgové skrz výstroj do branky, nakonec ho však udržela před čarou.
     
    53:34
    V rychlém sledu přicházejí další české šance. Juříčková nejdřív tečovala střelu Wojnarové vedle, potom Andrea Trnková asi už zbytečně vybízela Malickou, měla to zkusit sama.
     
    52:35
    Po delší době je kotouč poblíž Barbory Hromádkové, která už čeká na zákrok pěkně dlouho. Určitě ji ale zahřívá povzbuzování Michaely Hesové ze střídačky. Řeknu vám, že stát vedle ní je opravdu zážitek. Mohl bych jí dát mikrofon a vysílat to živě. Pak by ale už nikdo nečetl onlajny.
     
    51:57
    Už když byly Němky kompletní, další tlak první lajny skončil u úplně volné Lucky Gruntové. Ta před odkrytou klecí odmítla hattrick, protože puk zvedla tak, že napálil břevno a odrazil se až do ochranné sítě!
     
    51:31
    Pas Bartákové na Šapovalivovou zblokovala gólmanka hokejkou, potom už se druhá jmenovaná dostala k puku, ale Jörgová zatím drží.
     
    50:59
    Zleva si to k brance namířila Lucie Gruntová, nejspíš její střelu ale lehce zblokovala obránkyně nataženou hokejkou a šla těsně nad.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 19. Veverková (A. Trnková), 31. Gruntová (Mašková), 35. Bartáková (Gruntová), 45. Gruntová (Šapovalivová)


    Německo: Lubyová (31. Jörgová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Hoppeová, Schricková, Mayerová (A), Stöberová, Kohbergová (A) – Gottfriedová, Thierolfová Fernandezová, Bürgeová, Pietschmannová, Clementová, Roseová, Hofverbergová, Häckelsmillerová (C), Böttcherová, Schochová, Schmidtová, Grussová. Trenér: Daniel Bartell.
    Česko: Hromádková (Hesová) – Vališová, Hračová, Veverková, Hotová, Vaníčková, Wojnarová, Černá, Mašková – Šapovalivová, Bartáková (A), Gruntová (A) – Pištěková, Plosová, Mazancová – A. Trnková (C), Jílková, Malicka – Vrhelová, Z. Trnková, Juříčková. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Strohmengerová – Buttová, Wernerová.
    thejrc.org