Novosibirsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Minsk – Chabarovsk 1:0 (po pr.) | Riga – Jaroslavl 2:3 (kon.)
Viťaz – Čerepovec 4:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 18.09.2019, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (21:04:07)
     
    Dohráno! Riga dnes na svém ledě předvedla velmi bojovný výkon, za který by si zasloužila minimálně jeden bod, ovšem nakonec odchází s prázdnou – Jaroslavl vítězí těsně 3:2! Vítězství svému klubu vystřelil na začátku třetí třetiny Nikita Čerepanov.
     
    Československá stopa
    Jakub NAKLÁDAL (JAR) – 0+0, 2 střely, icetime 22:09
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 25.
    Zblokované střely: 15 – 15.
    Vhazování: 26 – 31.
    Trestné minuty: 16 – 8.
    Využití přesilovek: 1/4 – 1/3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Do konce zbývají už jen dvě sekundy, výhra hostujícího celku je takřka jistá. Uvidíme ještě jedno poslední buly, opět se bude vhazovat před brankou Jaroslavle.
     
    59:14
    Další icing Lokomotivu, šestačtyřicet sekund před koncem základní hrací doby tak opět uvidíme vhazování po levici Alexandera Lazušina.
     
    58:22
    Ke kotouči se dostal jeden z hostujících borců, který následně minul opuštěnou domácí klec jen o pár centimetrů! Mohlo být rozhodnuto...
     
    58:11
    Lokomotiv vyhodil na icing, Gudlevskis po přerušení opustil svou klec! Dinamo už nemá co ztratit, a zkusí tak své štěstí v power-play!
     
    57:48
    Dinamo se probojovalo před Lazušina a kombinuje, hokejisté Lokomotivu teď působí možná až příliš pasivně. To by se jim velmi brzo mohlo vymstít...
     
    56:57
    Kovalenko se dostal ke kotouči a bleskově jej zavezl na modrou čáru, po přejetí hranice pásma se na něj ale okamžitě pověsil jeden z bránících hráčů Rigy.
     
    55:46
    Znovu byl vidět Ben Marshall, tentokrát se mu podařilo u mantinelu odzbrojil Rattieho. Lokomotiv se tak po vyhození puku musel opět klidit z útočného pásma.
     
    54:29
    Marshall drží kotouč za svou klecí, Dinamu na vyrovnání zbývá už jen pět a půl minuty. Zdramatizují domácí duel, nebo si Jaroslavl hubený náskok už pohlídá?
     
    53:32
    Za kruhem se kotouč dostal na hokejku Maxima Osipova, který jej obratem poslal do výstroje připraveného strážce domácí klece.
     
    52:16
    Ty Rattie předal u hranice pásma kotouč Savčenkovi, který jej následně rychle nahodil na rižskou svatyni. Gudlevskis si na své konto připsal další zákrok.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 537 diváků (63,4% kapacity).
     
    51:35
    Gudlevskis se rozhodl před najíždějícími protihráči raději schovat kotouč pod rukavici, po krátké pauze se tak bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    50:48
    Momentálně na ledě hrají prim obrany obou celků, zajímavější střelecký pokus jsme už nějakou dobu neviděli. Gólmani moc práce nemají.
     
    48:59
    Berglund drží kotouč za vlastní svatyní a čeká, až na led vyjede čerstvá lajna Dinama. Domácí hráči se následně opět pokusí protlačit před Lazušinovu klec.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 6. Ullström (McMillan, M. Redlihs), 40. McMillan – 17. Rafikov (Kudrjavcev, Svitov), 37. S. Da Costa (Lander), 43. Čerepanov (Kajumov, Ivanov)


    Dinamo Riga: Gudlevskis (Treťjak) – Berglund, Sotnieks, Balinskis, Marshall, Ališauskas, Zile, Gimajev (A) – Ashton, Marenis, McMillan – M. Redlihs (A), Ullström, Sarkanis – Darzinš (C), Džerinš, Razgals – Pavlovs, Gillies, Grinbergs – Trastasenkovs.
    Lokomotiv Jaroslavl: Lazušin (Konovalov) – Savčenko, Kronwall (C), Nakládal, Rafikov, M. Osipov, Čerepanov, Afanasjev – Sannikov, Lander (A), Rattie – Denisenko, J. Averin, S. Da Costa – Ivanov, Kajumov, Kovalenko – Iljenko, Apalkov, Kudrjavcev – Svitov (A).

    Rozhodčí: Gašilov, Morozov – Viljugin, Nikolajev.

    Diváci: 6 537
    thejrc.org