Přerov – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 9:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 5:7 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Tábor 2:1 (po pr.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 2:3 (po pr.)
Plzeň – Kobra 14:2 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 2:5 (kon.)
Třinec – Zlín 2:10 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:5 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 9:1 (kon.)
Havířov – Poruba 3:1 (kon.) | Olomouc – Vsetín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 19.09.2019, 17:15 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    59:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    V Malé sportovní hale je hotovo, tři body z dnešního duelu poputují do Chomutova! Přesilovku v pátý zásah Pirátů přetavil JIŘÍ KULICH, čímž hostům pojistil jejich výhru. Asistence: Jan Ekrt.
     
    57:52
    Tohle už pro domácí vůbec nevypadá dobře. Nino Tomov (SPA) v klíčové pasáži utkání oslabuje svůj celek, bek Sparty je na dvě minuty vyloučen za hákování.
     
    54:27
    Situace se pro hosty komplikuje, Piráti špatně vystřídali a budou za to pykat. Trest za příliš mnoho hráčů za hráčskou lavici odpyká Jan Vostiňák (CHO).
     
    50:51
    Ve vlastním oslabení se před brankoviště probojoval Broš, výborný maskovaný Pirát v hostující svatyni byl ale připraven zasáhnout!
     
    49:53
    A právě Petra Horáčka (SPA) teď na ledě nějakou dobu neuvidíme. Domácí bek byl totiž hlavním sudím vykázán na trestnou lavici, provinil se podrážením.
     
    46:56
    Závar před hostující klecí přerušil hvizd hlavního rozhodčího, bude se vylučovat. Za podrážení míří na trestnou lavici obránce Josef Rykl (CHM).
     
    45:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí ve třetí třetině ožili a svou aktivitu na začátku šestačtyřicáté minuty přetavují ve druhý gól! Tentokrát se pod sparťanskou trefu podepisuje JAKUB ČERVENKA, který teď svým spoluhráčům vykřesal jiskru naděje – 2:4! Asistence: Adam Mácha.
     
    38:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tohle je pro Spartu naprosto horrorová třetina, svěřenci Dareka Stránského inkasují už po čtvrté! Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal FILIP DÖRING, díky jehož trefě Severočeši odskakují do pohodlného tříbrankového náskoku – 1:4! Asistence: Jiří Kulich, Ondřej Čech.
     
    36:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    ONDŘEJ ČECH uzavírá svůj hattrick, Chomutov tři minuty před koncem prostřední periody vede už o dvě branky! Pirátský útočník byl úplně sám před domácí klecí a po převzetí Svobodovy krátké přihrávky neomylně zakončil mezi betony. Asistence: Tadeáš Svoboda, Martin Pöschl.
     
    35:15
    Do skvělé šance se dostal Broš, který ale ani nadvakrát nezvládl překonat výborného Malanta! Velká škoda pro domácí, mohlo být vyrovnáno!
     
    32:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov jde poprvé v utkání do vedení, ONDŘEJ ČECH přetavuje rychlý protiútok ve svou druhou branku v dnešním duelu! Útočník pirátského dorostu si tak zadělal na hattrick. Asistence: Adam Frollo.
     
    27:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno, v osmadvacáté minutě tak začínáme zase od začátku! První kotouč do sparťanské sítě z bezprostřední blízkosti brankoviště propasoval ONDŘEJ ČECH – 1:1! Asistence: Jiří Kulich.
     
    21:39
    Jedno oslabení před chvilkou skončilo, další zase teď začíná – na trestnou lavici si tentokrát za držení odebírá Adam Frollo (CHM). Přesilovka pro Spartu.
     
    19:22
    Dominik Perný (CHM) na trestné lavici vzteky třísknul hokejkou o zem, obránce Chomutova je v závěru první dvacetiminutovky vyloučen za sekání.
     
    15:58
    Další vyloučení, tentokrát si zchladit hlavu na lavici hanby jede zase jeden z domácích borců. David Straka (SPA) míří ven za nedovolené bránění.
     
    13:02
    Severočeská přesilovka předčasně končí, nikoliv však kvůli vstřelenému gólu. Piráti dostávají trest za příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Ondřej Čech (CHM).
     
    12:23
    Svěřenci Petra Jíry se poprvé v utkání vyzkouší hru v početní výhodě, na trestnou lavici za nedovolené bránění na dvě minuty odjíždí Jan Ludvík (SPA).
     
    08:17
    Je to tak, dvě minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Za hrubost dostávají menší tresty Filip Ducháč (SPA) a Lukáš Koblížek (CHM).
     
    08:17
    Atmosféra houstne, u sparťanské střídačky jsme viděli první menší potyčku utkání. Bude se vylučovat, zřejmě uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    03:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané prudký výpad přetavují v úvodní branku duelu, a už ve čtvrté minutě tak odskakují do vedení! Bleskově do útočného pásma projel DAVID STRAKA a následně překonal bezmocného Malanta střelou k tyči – 1:0! Bez asistence.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Straka, 46. Červenka (Mácha) – 28. Čech (Kulich), 33. Čech (Frollo), 37. Čech (Svoboda, Pöschl), 39. Döring (Kulich, Čech), 60. Kulich (Ekrt)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Döring, Pöschl (A), Frollo, Poch, Perný, Rykl, Rusín – Pavlák, Svoboda (C), Spudich, Čech, Kulich (A), Ekrt, Koblížek, Šugár, Vostiňák, Šilar.

    Rozhodčí: Battěk – Klouček, Svobodová.

    Diváci: 46
    ocianews.com