Jekatěrinburg – Kunlun 5:4 (po pr.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Omsk 2:5 (kon.)
CSKA Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Soči – N.Novgorod 5:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Admiral Vladivostok
Čtvrtek 19.09.2019, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to už úplně vše, děkujeme za pozornost. (20:49:52)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jiří Sekáč (CSKA)
    do hry nezasáhl.
     
    Střely na branku: 44 – 20 (12:6, 11:2, 19:12).
     
    Je dobojováno! CSKA na svém ledě potvrdilo roli favorita a bez větších komplikací zvítězilo nad Vladivostokem 4:0. Hosté se v první třetině drželi na bezbrankovém skóre, krátce po změně stran ale inkasovali od Kaprizova a od té chvíle už nebylo moc co řešit. Moskevský velkoklub do druhé pauzy přidal další dva góly a díky šesté výhře v sezóně se posunul na úplné čelo Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Moskvané dvakrát za sebou dostali puk ven z obranné třetiny a Vladivostok se podle všeho nedočká ani kosmetického snížení.
     
    59:18
    Hosté to po vyhraném vhazování rychle sehráli na Lafondea, který tvrdě vystřelil zpoza levého kruhu, ovšem ze zasahujícího Sorokina puk nevypadl.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 2 min., hrubost).
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:28 Maxim MAMIN - 4:0
     
    58:28
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Dvaadevadesát vteřin před koncem zápasu je tu ještě jedna radost pro domácí hráče a fanoušky. Svůj vynikající výkon korunoval druhým gólem MAXIM MAMIN, který si v mezikruží zpracoval Okulovovu přihrávku z pravého křídla, kotouč si rychle přehodil na bekhend a s trochou štěstí ho prohodil až za záda Jussiho Olkinuory. Asistence: Konstantin Okulov.
     
    58:08
    Bekhendový centr Butuzova srazil Olkinuora za branku. Souboj těchto dvou se posléze opakoval ještě jednou, ale výsledek byl vesměs totožný.
     
    57:24
    O něco podobného se na druhé straně pokoušel Adam Almqvist, ovšem tečovaný puk vůbec nesměřoval na Sorokinovu klec.
     
    56:58
    Nepříjemné rychlé nahození od modré čáry od Romanova proletělo přes několik clonících hráčů až do brankoviště, nicméně Olkinuora si kotouč našel.
     
    56:26
    Vladivostok si dvakrát vystačil s posunem kotouče do středního pásma. Naumankov se poté jel schovat až za Sorokina, zatímco ostatní střídali.
     
    55:57
    Dobrý výsledek se samozřejmě projevuje i v hledišti, které sice není úplně zaplněné, ale i tak jim probíhá mexická vlna.
     
    55:35
    Zatím to vypadá že ano, neboť se hraje před Olkinorou. Jeho spoluhráči úspěšně zablokovali ránu zpoza levého kruhu.
     
    54:55
    CSKA zvládlo i třetí oslabení v této partii a teď už by si mělo svůj náskok pohlídat až do konce. Jedinou otázku je, zda to bude s čistým kontem pro Sorokina.
     
    54:23
    Domácí v plném počtu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Kaprizov (Světlakov, Grigorenko), 34. Mamin (Okulov, Al. Popov), 36. Marčenko (Mamin), 59. Mamin (Okulov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson (A), Dahlbeck, Marčenko, Kiselevič, Nestěrov (A), A. Romanov, Naumenkov – Grigorenko, Světlakov, Kaprizov – Okulov, Al. Popov, Mamin – Tělegin, P. Karnauchov, Slepyšev – Rtiščev, Andronov (C), Kalinin.
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Ibatullin, Miščenko, Ďakov (A), Bobrjašov, Kozlovskij, Ostrovskij – V. Butuzov, Ljungh, Bakoš – A. Strelcov, V. Strelcov, Lomako – K. Voronin, Vicharev, Glazačev (C) – Zajcev, Mereskin (A), Lisin.

    Rozhodčí: Kočetov, Kuljov – Ivanov, Černyšjov
    ocianews.com