Jekatěrinburg – Kunlun 5:4 (po pr.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.) | Ufa – Omsk 2:5 (kon.)
CSKA Moskva – Vladivostok 4:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.) | Kazaň – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Soči – N.Novgorod 5:4 (kon.)
konec
HK Soči
5:4 (1:0, 3:1, 1:3)
Torpedo Nižnij Novgorod
Čtvrtek 19.09.2019, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na bránu 29:26, vhazování 33:23, hity 15:15, čas v útoku 8:54-8:45, vyloučení 2:3, využití 2:0. (20:50:08)
     
    V nádherné přestřelce zvítězilo přece jen Soči! Hostům se podařilo neuvěřitelně dotáhnout ze 4:0 na 4:4, ale krátce po vyrovnání inkasovali z nenápadné akce rozhodující úder a vše se z jejich pohledu zase obrátilo vniveč. Soči bylo více než půl zápasu jasně lepším celkem a celkově je jeho výhra zasloužená, zato o některé hostující fanoušky v kotli se po páté brance Soči pokoušel infarkt.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Nastřelený puk klouže vedle prázdné brány Nižného Novgorodu.
     
    59:11
    U puku jsou však hokejisté Soči, v rozhárané hře se hostům daří blokovat jejich nahazování na prázdnou bránu, ale už nikoli založit vlastní kloudnou akci.
     
    58:53
    Hosté zavezli puk do útočného pásma, odvolávají brankáře a hrají v šesti!
    58:24 Arťom TOMILIN - 5:4
     
    58:24
    Soči právě vstřelilo branku!
    Gól po přezkumu videa platí, domácím vrací vedení ARŤOM TOMILIN, jenž si nabruslil obloukem zpoza brány a z těžkého úhlu z pravé strany trefil skulinku v postoji brankáře Lindbäcka. Hala bouří, hosté jsou v šoku. Asistence: Kirill Kapustin, Denis Mosaljov.
     
    58:22
    Soči se raduje z vedoucího gólu, ale nižněgorodský trenér si vyžádal přezkoumání situace na videu! Na první pohled se nezdálo, že by útočící hráč stál v brankovišti, ale Torpedo nemá co ztratit.
     
    57:51
    Šikin vyráží do rohu tvrdou ránu Varnakova.
     
    57:12
    Další zakázané uvolnění zkoprnělých sočinců. Hosté nemají dost a chtějí rozhodnout ještě před třetí sirénou!
    56:23 Michail VARNAKOV - 4:4
     
    56:23
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak už nejenom pražská Sparta dokáže ztrácet čtyřgólový náskok. Totéž teď potkalo Soči, ze 4:0 na 4:4 se dotahuje po krásné kombinaci v útočném pásmu trefou do horníhjo růžku MICHAIL VARNAKOV. Asistence: Michail Orlov, Arťom Aljajev.
     
    55:54
    Zakázané uvolnění Soči.
     
    55:39
    Nastává poslední komerční přestávka. Dosáhne po ní Torpedo z čtyřbrankového manka na senzaci?
     
    55:21
    Ofenzíva Torpeda uvízla u mantinelů, domácím se daří šikovně vyhodit a vyhnout se při tom zakázanému uvolnění.
     
    53:49
    Domácí promarnili naprostou tutovku! Přes Strömwalla a Roséna se k puku dostal napravo zcela volný Ilja Krikunov, položil si brankáře, jenže pak zblízka nedokázal zakončit do odkryté klece.
     
    53:07
    Kirill Kapustin vypíchl přihrávku a vystartoval do sóla, dal si ale kotouč hodně daleko před sebe a vysunutý Lindbäck ho před ním odpálil do bezpečí.
     
    52:23
    Hokejistům Soči se daří konečně vyvézt kotouč za červenou čáru, avšak pouze na chvilku. Třetí třetina patří Nižnému Novgorodu.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 10. Bertilsson (R. Rosén), 24. Točickij (Altybarmakjan, J. Alexandrov), 28. Strömwall (Pogorišnyj, Krikunov), 34. Pogorišnyj (A. Petrov, Tomilin), 59. Tomilin (Kapustin, Mosaljov) – 34. Varnakov (Žafjarov, Ch. Genoway), 42. Belevič (Aljajev, Ch. Genoway), 43. Žafjarov (Schroeder), 57. Varnakov (Orlov, Aljajev)


    HK Soči: Šikin (Proskurjakov) – Ellis, Gordejev, J. Alexandrov, Bertilsson, A. Petrov, Pogorišnyj, K. Vorobjov – Krikunov, R. Rosén, Strömwall – Lugin, Collins, Šmeljov – Starkov, Točickij, Altybarmakjan – Archipov, Tomilin, Kapustin – Mosaljov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Mišarin, Ch. Genoway, Aljajev, Volčenkov – Varfolomejev, Schroeder, Žafjarov – Bočarov, Šenfeld, Belevič – Szczechura, Varnakov, Urakov – Šachvorostov, Gončaruk, Smolin.

    Rozhodčí: Bondar, Soin – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 4935
    thejrc.org