Carolina – Tampa 2:0 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 3:2 (kon.)
Montreal – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:3 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Detroit 2:1 (kon.) | Calgary – San Jose 6:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 19.09.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:16 Nicholas SHORE - 4:3
     
    59:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak ještě to bude zajímavé. První střela vyletěla hodně vysoko a v prostoru před brankou se nejlépe zorientoval NICHOLAS SHORE, který dává svému týmu naději zavěšením pod horní tyč. Asistence: Nic Petan, Matt Read.
    57:43 Brady TKACHUK - 4:2
     
    57:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Risk s prázdnou bránou ale hostům nevyšel. Ottawa vyhrála vhazování ve vlastním pásmu, Borowiecki vyjel až do středního pásma, kde posunul Connoru Brownovi a ten střelil do prázdné branky. Puk údajně ještě tečoval projíždějící BRADY TKACHUK, který se tím pádem dnes taky zapisuje mezi střelce. Asistence: Connor Brown, Mark Borowiecki.
     
    52:50
    Abergova rána zápěstím z pravé strany Gustavssonovi vypadla před Tylera Gaudeta. Domácí obrana měla plné ruce práce, aby mu zabránila v dorážce.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jaroš – 2 min., sekání).
    47:27 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    47:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jednoznačně nejlepší pasáž Toronta za celý zápas zkrátka musela skončit gólem. Johnsson zpoza branky nabízel na střelu Nylanderovi, jeho zakončení bylo zblokováno tak, že spadlo na hruď AUSTONU MATTHEWSOVI, který chladnokrevně srazil padající kotouč za bezmocného Gustavssona. Asistence: William Nylander, Andreas Johnsson.
     
    46:26
    Tyler Gaudet si u pravého mantinelu nádherně prohodil soupeřova obránce a okamžitě servíroval křižnou přihrávku Mattu Readovi. Ten už byl ovšem v ostrém úhlu a z první nedokázal přesně zamířit.
     
    40:01
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Anderson, přichází Gustavsson.
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Hutchinson, přichází Halberson.
    36:55 Šance - Nic PETAN
     
    36:55
    Krásná kombinace v podání hostí! Kivihalme přejel modrou čáru, přenechal Agostinovi, který nádherně našel křižně sjíždějícího Petana. Jeho kličku do bekhendu ale skvěle přečetl Craig Anderson v bráně.
    26:09 Tyler ENNIS - 3:1
     
    26:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Puk, o který bojovali dva hráči v rohu útočného pásma Ottawy, nakonec vyplaval v mezikruží, kde si ho stáhl TYLER ENNIS a nekompromisní střelou vrátil svému celku dvoubrankové vedení. Bez asistence.
    24:45 Auston MATTHEWS - 2:1
     
    24:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Bylo signalizováno vyloučení domácího hráče, s čímž Torontští naložili s klidem. V šesti kombinovali v útočném pásmu, až se puk dostal k AUSTONU MATTHEWSOVI, který z pravého kruhu střílel zápěstím přesně k tyčce. Asistence: Morgan Rielly, William Nylander.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Sabourin – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Harpur – 5 min., bitka + 2 min., vyprovokování bitky + 10 min., nesportovní chování).
    17:26 Mark BOROWIECKI - 2:0
     
    17:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nepovedená přihrávka před branku došla až na modrou, kam sjel MARK BOROWIECKI a ihned střílel. Hutchinson neviděl úplně dobře a střela proto prošla až do brány. Asistence: Connor Brown, Brady Tkachuk.
     
    12:30
    Brady Tkachuk zůstal zapomenutý za obranou Toronta a ujížděl sám na Hutchinsona. Zakončoval střelou bez jakéhokoli naznačení, s čímž si poradila vyrážečka hostujícího gólmana.
     
    09:49
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Sabourin – 2 min., podrážení).
    08:25 Max VERONNEAU - 1:0
     
    08:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mladý MAX VERONNEAU se na pravém kruhu s ničím nemazal, našel si skulinku a přesnou ranou nedal Hutchinsonovi šanci. Asistence: Ron Hainsey.
     
    07:57
    Logan Brown krásně vybídl ke střele Ennise v mezikruží, jeho střelu Hutchinson vyrazil pouze k Anisimovi, ten ale z otočky nedokázal přesně zamířit.
     
    06:44
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Shore – 2 min., držení).
     
    02:10
    Teď to ale Toronto sehrálo výborně, přihrávku zpoza branky dostal úplně volný William Nylander, Anderson ale včas snížil úhel a vyrazil jeho střelu.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tkachuk – 2 min., podrážení).

    Ondřej Mikušek

    Branky a nahrávky: 9. Veronneau (Hainsey), 18. Borowiecki (C. Brown, Tkachuk), 27. Ennis, 58. Tkachuk (C. Brown, Borowiecki) – 25. Matthews (Rielly, Nylander), 48. Matthews (Nylander, Johnsson), 60. Shore (Petan, Read)


    Ottawa Senators: Anderson (41. Gustavsson) – Labrie, Guenette, Borowiecki (A), Hainsey (A), Jaroš, Murray – Tkachuk, Ryan, Paul, Veronneau, L. Brown, Szwarz, C. Brown, White (A), Sabourin, Anisimov, Carcone, Ennis.
    Toronto Maple Leafs: Hutchinson (41. Halberson) – Harpur, Liljegren, Sandin, Rielly (A), Kivihalme, Ceci (A) – Read, Kerfoot, Johnsson, Agostino, Shore, Gaudet, Matthews (A), Aberg, Kossila, Petan, Michejev, Nylander.

    Rozhodčí: Dunning, Joannette – Knorr, Sericolo.
    thejrc.org