Leicester – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Norwich 2:0 (kon.) | Everton – Sheffield Utd. 0:2 (kon.)
Manchester City – Watford 8:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:0 (kon.)
konec
Manchester City
8:0 (5:0)
Watford FC
Sobota 21.09.2019, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 13:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:9. (17:52:44)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Manchesteru City, který svého soupeře porazil poměrem 8:0. I druhý poločas byl jednoznačně v režii domácích, kteří si připsali další tři přesné zásahy, navíc spoustu dalších šancí nebylo zužitkováno. Watford dnes podal naprosto ledabylý výkon, který rozhodně na body nemohl stačit. Nejaktivnějším hráčem hostujícího celku byl Deulofeu, avšak žádný hráč se podobnému výkonu ani nepřiblížil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ederson rozehrál výhozem do strany na volného Cancela, který zcela evidentně nikam nespěchá. Citizens se zřejmě spokojí s osmibrankovým přídělem.
     
    90+1
    Gray se poprvé po svém příchodu připomněl, jeho hlavičkový pokus směřoval přímo do rukavic brankáře, Ederson si tak po delší době připsal zákrok.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Co scházelo! De Bruyne se doslova protlačil až do šestnáctky, kde měl hodně prostoru na zakončení, avšak to poslal kousek vedle.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Watford se stále pouze brání. Zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Mahrezovi se podařilo rozvinout další protiakci, během které se snažil oslovit naběhnuvšího Agüera, avšak včasným zákrokem zasáhl vracející se Mariappa.
     
    87
    Doucouré si poradil s napadající smečkou protihráčů, avšak včas se vrátili další protihráči. Watford to tak vyzkoušel po pravém křídle, kde ale číhal Cancelo.
     
    86
    Watford tak nezvládl ani bránění této akce, v tomto případě se jednalo o špatné bránění u hranice pokutového území, Foster byl na zakončení příliš krátký.
    85. Kevin De Bruyne - 8:0
     
    85
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tady máme osmou branku domácích! Postupná akce putovala na kopačku Mahreze, který ještě zvolil roztažený hry na levou stranu, kde to na sebe vzal KEVIN DE BRUYNE. Belgický playmaker si navedl míč na pravou nohu a poté ránou pod břevno nedal Fosterovi sebemenší šanci.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Angeliño (Manchester City).
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi zápasu je delší dobu rozhodnuto. Nyní se Fernandinhovi podařilo vyvézt míč ze šestnáctky.
     
    80
    Potlesk stadionu si vysloužil domácí Angeliňo, který skluzem zabránil průniku v podání Holebase. Prvně jmenovaný to udělal natolik chytře, že vybojoval aut.
     
    79
    Foster se na opačné polovině pokoušel najít Sarra, který se ani tentokráte neprosadil. Za ním se ale nacházel Pereyra, jenž pro změnu nevybojoval standardku.
     
    78
    Za pokutovým územím se nacházel Rodrigo, který to rovněž zkoušel přímo na branku. Pohotová rána levou nohou nebyla špatná, avšak směřovala kousek vedle.
     
    77
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Andre Gray.

    David Suchý

    Branky: 1. D. Silva (De Bruyne), 7. Agüero (pen.), 12. Mahríz, 15. B. Silva, 18. Otamendi (Agüero), 49. B. Silva, 60. B. Silva (De Bruyne), 85. De Bruyne (Mahríz)

    Karty:   19. B. Silva (MAC), 81. Angeliño (MAC) – 59. Deulofeu (WAT), 59. Femenía (WAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 13:0. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:9.
    Manchester City: Ederson – Walker (54. Cancelo), Fernandinho, Otamendi (63. García), B. Mendy (46. Angeliño) – De Bruyne, Rodri, D. Silva (C) – Mahríz, Agüero, B. Silva.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Angeliño, Jesus, Sterling, Gündoğan, García.

    Watford FC: Foster – Femenía, C. Dawson, Mariappa (C), Holebas – Capoue – Foulquier (33. Pereyra), Cleverley, Doucouré, Hughes (59. Sarr) – Deulofeu (77. A. Gray).
    Náhradníci: Gomes – A. Gray, Sarr, Pereyra, Kabasele, N. Chalobah, Janmaat.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Robathan
    thejrc.org