Motor ČB – Slavia 4:2 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 1:0 (kon.)
Poruba 2011 – Kadaň 4:2 (kon.) | Havířov – Sokolov 4:2 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Třebíč 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:1 (3:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 21.09.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Adam ZEMAN - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.

    Autorem vítězné branky je ADAM ZEMAN.
     
    63:36
    Holý si chtěl odčinit vyloučení a šanci, proto vybojoval kotouč v útočném pásmu a servíroval jej před absolutně prázdnou branku, Zeman ale ve finální fázi škobrtl o vlastní brusli!
     
    60:57
    Jan Holý pak navíc podrazil jednoho z hostujících obránců a dostává dvě minuty za podrážení. Litoměřice berou oddechový čas.
     
    60:45
    Čachotský našel skvěle najetého Holého mezi kruhy a domácí obránce měl zhruba tři hodiny času na zakončení. Ale nepochopitelně volil střelu, která skončila jenom na Škorpíkově hrudi!
     
    59:12
    Střondala mohl zpečetit Dukle osud! Po střílené přihrávce Kukly si najel před branku a kotouč jemně lízl. Ale také těsně nad břevno Lundströmovy branky!
     
    54:19
    Harkabus našel krásně zpoza branky Zemana, který byl úplně volný v předbrankovém prostoru, zblízka ale poslal kotouč vysoko nad, až do ochranné sítě!
     
    54:15
    Vojtěch Kropáček bude po komerční přestávce vyloučen za hrubost, která unikla mému chabému komentátorskému oku.
     
    44:31
    Kůzlátka, otevřete vrátka! Opět se tak děje na hostující straně a Vojtěch Střondala obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    39:28
    Kropáček našel puk ve své výstroji a okamžitě jej poslal na druhou stranu. Jenže Stadion pak opět špatně střídal a Davídek jel sám na gólmana po levém křídle, střelu ale jenom umístil do jeho výstroje!
     
    39:03
    Domácí pětka nyní absolutně rozebrala obranu Litoměřic a přišly dvě šance! Ta první byla střela Anděla z pravého kruhu po rychlém přenesení hry, Škorpík ale betonem výtečně zasáhl. Podruhé pálil od modré Pohl, i přes clonu však litoměřický brankář lapil puk podruhé!
     
    38:33
    87 sekund přred koncem přichází další vyloučení. Daniel Voženílek sekl pronikajícího Pekra na zápěstí a dostává dvě minuty.
     
    34:09
    Litoměřická obrana zapomněla při střídání na volného Matěje Pekra, který se tak vydal sám vstříc Škorpíkovi. Jihlavský šutér zkusil střelu mezi betony, litoměřický gólman ale výborně tento prostor vykryl!
     
    31:53
    Litoměřice zcela uzavřely útočné pásmo po 44 sekund a Šalda ukončil tento tlak tvrdou střelou od modré. Lundström lapačkou vyrazil jenom kotouč před sebe a spustil závar, který ale sám domácí gólman vyřešil a přerušil hru!
     
    31:19
    Kadlec pronikal blíže brance a šel do souboje s Marešem, jako třetí do souboje ale šel Daniel Kolář a je vyloučen za podrážení.
     
    29:20
    Severský souboj nyní dopadl lépe pro Lundströma, proti kterému se rázem zjevil osamocený Korkiakoski na levém kruhu. Lundström ale výborným zákrokem lapačkou vyškrábl puk mířící na zadní tyč mimo brankoviště!
     
    22:32
    Jan Grim přesekl hůl Poletínovi a dostává dvě minuty, nic jiného ani nešlo v tento moment udělit. Dukla má třetí přesilovku k dispozici.
    19:46 Robin STANĚK - 1:1
     
    19:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pro Duklu je tohle gól z ničeho, ale velmi důležitý! Po několika střelách, které mířily do prvních obránců, si vzal puk ROBIN STANĚK a vystřelil. Škorpík by tento kotouč určitě měl, ale teč jednoho z litoměřických obránců do protipohybu stav zápasu mění – 1:1! Asistence: Jan Pohl.
     
    16:03
    Pekr z nápřahu na levém kruhu napálil pouze bližší tyč!
     
    14:32
    Martin Kadlec je v pořadí druhý vyloučený, klasifikace trestu je vysoká hůl.
     
    10:43
    Dukla má možnost na srovnání stavu. Martin Štohanzl je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    07:32
    Korkiakoski vyměnil kotouč s Kadlecem a finský šikula z levého kruhu střílel, Lundströma zachránila bližší tyčka! Tlak ale pokračoval, během nástupu Chlubny na led se ale pískala litoměřická přihrávka rukou a je nařízen komerční brejk.
     
    05:53
    Stadion na nic nečekal a přešel do útoku, Pohl ale za svoji brankou podklouzl a situaci musel zachránit Niklas Lundström podražením Jánského u branky. Trest odpyká Chlubna.
     
    04:41
    Čachotský nahodil do útočného pásma na Fronka, který nedobruslil puk a Litoměřice přesunuly hru do středního pásma. Ale napodruhé se již Dukle přejít do útoku podařilo, po tvrdé střele Jiránka cinkla levá tyč!
    02:15 Radim ŠALDA - 0:1
     
    02:15
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci servírují zatím kalich, který Dukle nechutná! Kadlec zpoza branky vybojoval kotouč a posunul jej podél lajny na Vitoucha. Mladý útočník, dříve bojující za Spartu našel na modré čáře absolutně volného RADIMA ŠALDU, který nápřahem prostřelil Lundströma – 0:1! Asistence: David Vitouch, Martin Kadlec.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Staněk (J. Pohl), rozh. náj. A. Zeman – 3. Šalda (Vitouch, M. Kadlec)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
    1:0   Vojtěch Střondala (LTM)
    2. série:
    2:0   Adam Zeman (JIH)
    2:0   Markus Korkiakoski (LTM)
    3. série:
    2:0   Matěj Pekr (JIH)
    2:1   Radim Šalda (LTM)
    4. série:
    2:1   Tomáš Harkabus (JIH)
    2:1   Peter Jánský (LTM)
    5. série:
    2:1   Michal Poletín (JIH)
    2:1   Martin Kadlec (LTM)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Jan Brož) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Anděl, A. Zeman, Pekr (C) – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, Davídek, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.
    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (Sklíba) – Marcel (A), Kukla, Pavlas (C), Mlčák, Šalda, Strejček, Dajčar, R. Procházka – Voženílek (A), Korkiakoski, Kangas – Štohanzl, Střondala, Svoboda – Jánský, Grim, Vitouch – M. Kadlec, Kropáček, D. Sklenář.

    Rozhodčí: Čech, Maršálek – Novák, Král´

    Diváci: 1064
    ocianews.com