Vsetín – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Zlín – Olomouc 4:1 (kon.) | Technika Brno – Tábor 3:2 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (1:3 po s.n.) | Hvězda Praha – Chomutov 0:9 (kon.) | HC Litvínov – PZ Kladno 4:1 (kon.)
Kladno – Plzeň 2:6 (kon.) | Kobra – Sparta 0:4 (kon.) | K. Vary – Třemošná 5:1 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 1:7 (kon.) | Havířov – Třinec 4:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 4:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Přerov 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 10:3 (kon.) | Liberec – Jihlava 5:4 (3:2 po s.n.)
po s.n. (3:2)
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 0:1, 3:2 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 21.09.2019, 16:00 • Svijanská aréna Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Další kolo ELIOD Extraligy dorostu přinese klání mezi Libercem a Jihlavou.

    Mladým severočeským hokejistům se vstup do soutěže podařil na jedničku. V prvních dvou zápasech zatím potvrdili roli lídra se svoji bilancí 16:0 na vstřelené branky. Ve čtvrtek však o stoprocentní bilanci přišli a v přestřelce podlehli Boleslavi. Loni Tygři s Jihlavou ani jednou neprohráli. Ve Svijanské aréně uspěli 4:1, ale na Vysočině to byla pořádná divočina! Liberec vedl už ve třetí minutě utkání jasně 3:0, Dukla to ovšem nevzdala a za stavu 3:3 se prodlužovalo. Nastavený čas ukončil ve prospěch Liberce Petr Gajda.

    Poslední zápasy Liberce:
    Liberec U17 – Technika Brno U17 10:0
    Liberec U17 – Havlíčkův Brod U17 6:0
    Liberec U17 – Ml. Boleslav U17 5:7.

    Dukla na úvod přehrála Tábor 2:1 a poté doplatila na hrubě nepovedenou druhou periodu v Hradci, kde ztrátu 0:4 už pouze o dvě branky snížila. Jihlava se tedy bude chtít za každou cenu vyrovnat libereckému soupeři a bodově se přiblížit.

    Poslední zápasy Jihlavy:
    Jihlava U17 – Tábor U17 2:1
    Moutfield HK U17 – Jihlava U17 4:2
    Jihlava U17 – Slavia U17 1:5.

    Překvapí Dukla liberecké Tygry a vstřelí jim první branku v sezóně? Zápas je v plánu na 16 hodin!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Ačkoliv Tygři vyhráli úvodní vhazování, kotouč si ihned přebrala Dukla. První střelu jsme ale zatím neviděli.
     
    00:39
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Nevšímal – 2 min., hákování).
     
    01:00
    Liberec má k dispozici první početní výhodu. Zatím se ale u puku nedrží dlouho. Trunda zkoušel nahodit puk od levého mantinelu do středu kluziště, kotouč byl nicméně tečován a následně nechtěně vyhozen z ledu.
     
    01:38
    Kříž si udělal sólo do útočného pásma, následně objel branku, ale nezakončil tak, jak by chtěl. Liberec už má jen chvilku na to, aby proměnil početní výhodu.
     
    02:39
    Hosté v plném počtu.
     
    03:00
    Hra je zatím stále v rozehřívacím stádiu.
     
    03:08
    Putz zkoušel sám vystřelil z ostrého úhlu, trefil však jen hruď brankáře Maláče.
     
    03:37
    Hujer vyhrál vhazování, následně Šíma nahodil od modré. Ani druhý pokus bek Eremiáš nepropustil.
     
    04:14
    Další střela od Patzelta nedělala gólmanovi z Jihlavy problém. Teď je ale více zaneprázdněn než na začátku utkání.
     
    04:53
    Liberečtí byli v šanci ve třech na dva obránce, ale nedohodli se včas a nahozená nahrávka od Kříže si nenašla ani jednu z domácích holí.
     
    05:30
    Král zatím nemusel v utkání zatím nijak více zasahovat. Teď ale Tygři museli čelit nebezpečí při špatném střídání. Toho využil hostující Janda, ale jeho střela ze zápěstí těsně minula branku!
     
    06:24
    Šance na straně Tygrů! Putz nahrál na levou tyč, kde byl připravený Plos, brankář Jihlavy se však přesunul včas a pokus odrazil svým tělem.
     
    08:00
    Nevšímal zavezl kotouč do útočné třetiny. Poté měl prostor vystřelit bek Macek, ale ani na druhý pokus se puk nepřiblížil k brankové čáře. Následně se bude vhazovat před Králem.
     
    08:40
    Skvělá šance Libereckých! Sprintující Hujer objel obránce a připravil špičkovou nahrávku pro Trundu. Ten ale nestihl efektivně zakončit!
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hujer – 2 min., napadení).
     
    09:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jako první otevírá skóre a proměňuje přesilovku! Ze středu kluziště poslal Matyáš Sapík nahrávku do levého kruhu, kde pohotově zakončil DANIEL PAVELEC za záda libereckého gólmana. Asistence: Matyáš Sapík.
     
    10:26
    Jenčovský teď mohl spolu s Šímou na inkasovanou branku rychle odpovědět! Střela druhého zmiňovaného však na soustředěného Maláče nevyzrála.
     
    11:20
    Tygři teď Duklu sužují v útočném pásmu. Vodlan posléze nahodil puk bekhendem a puk prosvištěl těsně kolem pravého betonu hostujícího brankáře.
     
    12:30
    Jihlava se teď nedostává ke střele. Plos následně našel volného Trundu, který zakončoval do betonů. Poté se hra přesunula na druhou stranu, kde byl faulován hostující útočník!
     
    12:48
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patzelt – 2 min., podrážení).
     
    13:13
    Duschka nezvládl vyhodit kotouč ze své obranné třetiny. Ten byl zachycen jedním z útočníků Dukly, ale ještě před dalším útokem byl pískán ofsajd.
     
    14:07
    Trunda se stává aktivním střelcem Liberce. Maláč si s ním ale u levé tyče zatím vždy poradil.
     
    14:42
    Melenovský vypálil razantně z mezikruží, ale Král stál na správném místě a kotouč pokryl ve své výstroji.
     
    14:48
    Domácí v plném počtu.
     
    14:59
    Do útoku najížděl Kříž s Plosem, ale nahrávku měli mezi sebou příliš pomalou. Patzelt poté střílel zpoza kruhu, ale Maláč správně použil okraj svého pravého betonu.
     
    16:00
    Patzelt zůstal ležet na ledě po zásahu do ruky, ale naštěstí se zvedá. Vylučovat se nebude.
     
    16:22
    Hujer dostal nahrávku mezi kruhy, ale při kličce ztratil kotouč. Dukla poté vyhodila na icing a vhazovat se bude u Maláče.
     
    16:58
    Duschka nahodil od modré a hostující brankář neměl vůbec situaci pod kontrolou! Chybělo málo, aby Vodlan nebo Leden kotouč dorazili, ale jihlavští obránci svého gólmana podrželi.
     
    17:48
    Dukla se nyní také předvedla v útočném pásmu. Nejdříve na libereckého gólmana stříel Eremiáš, poté Valach. Oba však na Krále nevyzráli.
     
    19:00
    V poslední minutě se hra převážně odehrávala ve středním pásmu.
     
    19:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec srovnává! Jakub Hujer připravil skvělou nahrávku na pravou tyč, kde stál nenápadný TOMÁŠ TRUNDA. Ten zakončil bekhendem přímo pod břevno! Asistence: Jakub Hujer.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první část zápasu mezi Jihlavou a Libercem, kde jsme mohli vidět vyrovnaný hokej. V desáté minutě však otevřel skóre hostující Daniel Pavelec z levého kruhu. Vypadalo to, že si Jihlava vedení udrží až do konce třetiny. To se ale nestalo, jelikož ještě v závěru srovnal kapitán Liberce Tomáš Trunda. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 16:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Je tu další dvacetiminutkovka, ve které první střílela Dukla. Valach z bezprostřední blízkosti zkoušel zakončit z otočky, ale Král svůj tým podržel.
     
    21:30
    Na druhé straně najížděl Trunda, který se dostal až před Maláče, trefil pouze betony. Ani jeho druhý pokus se nedostal k brankové čáře, jelikož obránci Dukly jsou zatím hodně důrazní.
     
    22:00
    Culek ztratil kotouč mezi kruhy v obranné třetině, což mohlo být fatální! Janda se toho pokusil využít, ale střela bekhendem u pravé tyče nebyla efektivní.
     
    22:20
    Duschka zavezl puk do útoku a pak výborně nahrál u zadního mantinelu na volného Putze, který měl obrovskou šanci skórovat! Jeho střelu před brankovištěm však na poslední chvíli stihl Maláč chytit do lapačky!
     
    24:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    CYRIL VALACH překvapil liberecké hokejisty z ostrého úhlu! Z pravé strany kotouč prošel skulinkou mezi tělem Krále a pravou tyčí. Jihlava jde opět do vedení. Asistence: Šimon Zdarsa, Matyáš Sapík.
     
    25:11
    Po vhazování ve středním pásmu přebrala iniciativu Dukla, ale ne na dlouho. Vodlan se pokoušel prokličkovat mezi obránci, ale Eremiáš si puk přebral a následně vystřelil z mezikruží. Střela však neměla takovou razanci a Král ji bez problému pokryl.
     
    26:21
    Šabatka byl v obrovské šanci! Sám šikovně objel libereckého obránce a následně se bekhendem pokoušel vyzrát na Krále. Ani dorážka mu ale nestačila.
     
    27:40
    Dá se říct, že má teď Jihlava lehce navrch. Vstřelený gól je dostal do větší psychické pohody a při útočných akcích si více věří.
     
    28:30
    Hujer s Trundou se pokoušeli zaútočit, ale jeden z nich ztratil kotouč u mantinelu. Následně vyslal nebezpečnou střelu Culek od modré čáry, kdy musel jihlavský brankář použít svou lapačku.
     
    29:20
    Adam nahrával na rozjetého Pavelce, který však i ve veliké rychlosti kotouč nezachytil, Kdoví, co by se stalo, kdyby puk mezi kruhy dokázal zpracovat.
     
    29:44
    Nevšímal prudce vypálil kvůli nedostatku času, ale jeho střela mířila mimo libereckou svatyni. Teď se Dukla drží v útočné třetině, Král je však nedotčen.
     
    30:32
    Bulík ihned po vhazování zkoušel vystřelit z otočky, ale trefil výstroj libereckého gólmana. Následně je hra přerušena kvůli posunutí brankové konstrukce. Oba celky mohou vystřídat.
     
    31:12
    Liberec se dostal do útoku, ale ne na dlouho, jelikož se mu moc nedaří kombinovat.
     
    31:42
    Hra se přitvrdila, ani jeden z týmů se vzájemně nešetří. Nicméně se tato třetina zatím obešla bez faulů.
     
    32:35
    Kříž si dobře najel na pravou stranu a viděl najíždějícího Trundu přímo před Maláčem. Nahrávku však Trunda nezvládl kvůli dotírajícímu obránci zpracovat.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., podrážení).
     
    34:10
    Jihlava má další přesilovku, což se Tygrům rozhodně nehodí. Adam nahrál od modré na připraveného Pavelce za levým kruhem. Pavelec vystřelit hodně nebezpečně a kotouč byl odražen jedním z betonů libereckého brankáře. Následnou střelu od Adama chytil Král svoji lapačkou.
     
    35:00
    Liberečtí ve vlastním oslabení zkouší obsadit útočné pásmo. Plos poté vystřelil z osy kluziště, ale těsně minul nad horní tyč.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Damašek – 2 min., hákování).
     
    35:56
    Sotva se Tygři vymanili z oslabení, následuje další. Pavelec dostal skvělou nahrávku na levou stranu, kde prudce vystřelil golfákem! Král se ale dokázal včas přemístit!
     
    37:00
    Juřička pálil z ostrého úhlu, ale trefil pouze rozvířenou boční síť.
     
    37:50
    Liberec je již v plném počtu, ale času do konce druhé části moc nezbývá. Duschka zkoušel nahodit puk před bránu, ale nikdo z Tygrů nebyl dostatečně rychlý.
     
    39:00
    Culek špatně vyhodil z pásma a kotouč zachytil jeden z hostujících. Tygři mohou být rádi, že se střela z pravého kruhu Eremiášovi nepovedla!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě přebrala iniciativu celkem jasně Jihlava, která si pomohla brankou Valacha z ostrého úhlu v první polovině třetiny. Poté jakoby se všechno sebevědomí převalilo spíše na hostující celek. Tygři ztrácí ale jen o jednu branku a mají ještě celých 20 minut na obrat v poslední části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Tygři se dostali do útočné třetiny hned v úvodu, ale moc dlouho tam nepobyli. Následuje icing Dukly a vhazovat se bude před Maláčem.
     
    41:00
    Jenčovský si najížděl k brankovišti, dostal nahrávku, ale jeho střela nebyla dostatečně přesná.
     
    41:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme opět srovnávno! Jakub Hujer střílel z pravého kruhu nenápadnou střelou, na kterou Maláč moc neviděl. Kotouč navíc skvěle tečoval TOMÁŠ TRUNDA přímo do sítě, jenž si připisuje i druhou branku v utkání. Asistence: Jakub Hujer.
     
    42:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Výborná akce hostujícího celku! Při přečíslení dva na jednoho proběhla skvělá kombinace, kdy Šimon Juřička před Králem na poslední chvíli nahrál na levou stranu a JONÁŠ JUNGWIRTH měl dostatek času zakončit do prázdné brány. Asistence: Šimon Juřička, Marek Melenovský.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zdarsa – 2 min., sekání).
     
    44:30
    Tygři mají ideální šanci potřetí srovnat, ale ke kotouči se moc nedostávají. Damašek ztratil kotouč ve středním pásmu a Nevšímal mohl naopak zvýšit! Jeho prudká střela však narazila do zadního mantinelu.
     
    45:09
    Domácí v plném počtu.
     
    45:45
    Ze strany domácího mužstva je vidět mnoho nepřesností. Vhazovat se bude před libereckým gólmanem.
     
    46:29
    Mnoho střel aktuálně diváci nevidí, hra se přelévá ze strany na stranu. Hujer se pokusil vystřelit na ose kluziště, ale střela byla moc pomalá a Maláč v klidu sklapnul betony.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Sapík – 2 min., hákování).
     
    47:24
    Hujer nahrával za bránu Křížovi, který chtěl překvapit gólmana nahozením na jeho výstroj. Kotouč se ale na neštěstí pro Tygry neodrazil směrem do brány. Poté střílel Vodlan nadvakrát z pravého kruhu, ale ani jedna střela nemířila přímo.
     
    49:00
    Hosté v plném počtu.
     
    49:14
    Jenčovský s pukem zajel za bránu, poté nahrál na Hujera mezi kruhy. Jihlavští obránci jsou ale neskutečně obětaví!
     
    50:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    U hostující brány nastal menší zmatek, kde se nejlépe zorientoval MIKULÁŠ JENČOVSKÝ, jenž dorazil kotouč u pravé tyče přímo do sítě! V tomto zápase je tak už potřetí srovnáno! Asistence: Tomáš Trunda.
     
    50:14
    Damašek objel několik obránců a poté vystřelil z levé strany. Maláč však stihl sklapnout betony.
     
    50:50
    Severočeši už se zase dostávají do hry díky své aktivitě.
     
    51:10
    Hujer zkoušel vypálit od modré, střela však byla tečována mimo bránu. Tygři jsou teď častěji u puku, ale k žádné větší souhře nedošlo.
     
    52:12
    Putz se dostal ke střele u pravého kruhu, ale jeho prudký pokus Maláč zastavil svým tělem.
     
    52:33
    Juřička byl na modré úplně sám, dostal přihrávku, ale jeho následná střela z pravé strany byla přímo do Krále.
     
    53:32
    Leden to u brankoviště zkoušel z ostrého úhlu, ale trefil pouze boční síť. Na druhé straně byl rozjetý Bulík, ale jeho pokus byl zastaven jednou z libereckých holí. Následně je pískán ofsajd a vhazovat se bude v prostředním pásmu.
     
    55:05
    Král teď výborně zachránil situaci při přečíslení! Jungwirth nahrál na poslední chvíli nalevo na Eremiáše, ale liberecký gólman se včas přesunul a levou stranu zazdil!
     
    55:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Výborná akce Tygrů, kteří ovládli předbrankový prostor Po několika přihrávkách se rozhodl zakončovat LUKÁŠ PLOS a poprvé posílá Tygry do vedení! Asistence: David Putz, Luka Vodlan.
     
    56:00
    Liberec se vymanil z tlaku Dukly a následně vyhazují. Jihlava musí začít znovu.
     
    56:53
    Trunda si sám najel před Maláče a zkoušel zakončovat bekhendem. Nicméně byl faulován!
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Šabatka – 2 min., hákování).
     
    57:37
    Kříž dostal nahrávku přímo k pravé tyči, ale jeho nepřesná dorážka na skórování nestačila.
     
    58:32
    Ve vlastním oslabení mohl překvapit Valach, ale mířil mimo. Následuje ofsajd. Tygrům zbývá jen necelých dvacet sekund přesilové hry.
     
    58:35
    Hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    58:54
    Hosté v plném počtu.
     
    59:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    V poslední minutě Dukla stihla udeřit! Ve skrumáži před bránou se dostal Král do nepříjemné pozice a na poslední dorážku JANA NEVŠÍMALA z pravého kruhu už nedokázal zareagovat! Půjde se tak pravděpodobně do prodloužení. Asistence: Adam Eremiáš, Václav Macek.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Adam zkoušel střílet zblízka u pravé tyče, ale domácí si puk následně převzali do svých rukou.
     
    61:14
    Plos jel v plné rychlosti u pravého mantinelu! Poté se jeho střela odrazila betony na levou tyč, kde mohl dorážet Melenovský! Ten ale netrefil puk přesně.
     
    62:20
    Zdarsa jel sám na bránu a byl podražen libereckým obráncem! Následuje trestné střílení!
     
    62:20
    Jihlava vyslala Jungwirtha, který nic moc nevymyslel a zakončil do betonů libereckého brankáře! Naděje Tygrů tedy stále žije!
     
    62:40
    Trunda získal puk a mohl si dojít pro hattrick! Ani jeden z pokusů do horní části brány mu nevyšel!
     
    62:41
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Adam – 2 min., hákování).
     
    63:30
    Tygři jsou častěji v útoku. Hujer poté zkusil golfákem vystřelit, ale netrefil brankovou konstrukci. Trunda poté na druhé straně dostal tvrdý hit u mantinelu a těžce se za pomoci spoluhráčů vrací na střídačku.
     
    63:54
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Hrbek – 2 min., podrážení).
     
    64:30
    Tygři ani v pěti proti třem nevyzráli na jihlavskou obranu. Dukla se zvládla osvobodit. Následovat budou nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Hujer proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Pavelec neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Trunda neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Šabatka neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Jenčovský neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Eremiáš proměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Kříž neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Adam proměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Plos proměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Valach neproměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Adam neproměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Duschka neproměňuje.
     
    7. série
    2:2
    Juřička neproměňuje.
     
    7. série
    3:2
    Hujer proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je HUJER.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatický zápas to byl od začátku až do konce! Tygři se ve třetí třetině dostali poprvé do vedení, ale Jihlava srovnala několik sekund před koncem! Následovalo prodloužení, ale rozhodnout musely až dlouhé nájezdy, ve kterém byl nakonec úspěšnější Liberec s vítězným střelcem Jakubem Hujerem! Tygři si tak berou vybojované 2 body!
     
    Dnes je to ode mě už všechno. Přeji krásný víkend a brzy nashledanou! (18:37:12)
    Marken.cz

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 20. Trunda (Hujer), 42. Trunda (Hujer), 51. Jenčovský (Trunda), 56. Plos (Putz, Vodlan), rozh. náj. Hujer – 10. Pavelec (Sapík), 25. Valach (Zdarsa, Sapík), 43. Jungwirth (Juřička, Melenovský), 60. Nevšímal (Eremiáš, Macek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Hujer (LIB)
    1:0   Pavelec (JIH)
    2. série:
    1:0   Trunda (LIB)
    1:0   Šabatka (JIH)
    3. série:
    1:0   Jenčovský (LIB)
    1:1   Eremiáš (JIH)
    4. série:
    1:1   Kříž (LIB)
    1:2   Adam (JIH)
    5. série:
    2:2   Plos (LIB)
    2:2   Valach (JIH)
    6. série:
    2:2   Adam (JIH)
    2:2   Duschka (LIB)
    7. série:
    2:2   Juřička (JIH)
    3:2   Hujer (LIB)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Duschka, Meisel, Patzelt, Šíma, Culek – Hujer (A), Putz, Vodlan, Trunda (C), Jenčovský (A), Kříž, Leden, Plos, Jobek.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Sapík (C), Adam, Macek (A), Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský (A), Eremiáš, Zdarsa, Juřička, Nevšímal, Sopotník, Mlejnek, Valach, Pavelec, Jungwirth, Bulík.

    Rozhodčí: Luczków – Ševic, Povová
    bahis siteleri