Řisuty – Jablonec n/N 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 4:5 (po pr.) | SHK Hodonín – Opava 3:0 (kon.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Příbram – Kolín 5:7 (kon.) | Žďár n/S – Kopřivnice 1:3 (kon.)
Klatovy – Písek 6:1 (kon.) | Vrchlabí – Nová Paka 5:1 (kon.) | Kobra – Tábor 4:3 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:5 (0:1, 2:2, 2:1 - 0:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 21.09.2019, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000). • 2. liga skupina Východ • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z Kotliny vše. Sobotní večer skoro vybízí k dlouhým zápasovým rozborům v útrobách restauračních zařízení a věřte mi, že dnes bude o čem hovořit. Hezký večer přeje Richard Wagner. (19:27:29)
     
    Neskutečné drama přinesl souboj dvou celků ze špice tabulky. Draci vedli už 3:0, ale domácí zabojovali a srovnali. Ve třetí části Šumperk znovu odskočil, ale za osmnáct vteřin bylo srovnáno. Závěrečná loterie v nastaveném čase vyšla lépe hostům, kteří v početní převaze rozhodli o svém setrvání na čele tabulky východní skupiny.
     
    Konec zápasu.
     
    61:43
    Draci právě vstřelili branku!
    Máme hotovo! Jen čtrnáct vteřin stačilo Drakům na rozhodnutí. Tomáš Sedlák vyslal dělovku od modré čáry a puk odražený od zadního mantinelu uklidil za záda Martina Holíka TADEÁŠ JAROŠ. Velká radost na straně hostů, kteří ztratili v průběhu zápasu tříbrankový náskok. Díky výhře v nastaveném čase tak zůstanou i po tomto kole na čele tabulky. Asistence: Tomáš Sedlák.
     
    61:29
    Kryštof Kulhánek (HBR) dostává za faul na modré dvě minuty. Provinil se nedovoleným bráněním. Šumperk si bere time-out.
     
    61:20
    Jakub Matušík mohl být hrdinou večera. Dostal se totiž do samostatného úniku, kde si rozhýbal Waneckého. Ten klouzal k levé tyči a domácí útočník mu vyslal ránu do volné části branky. Tu ale přestřelil.
     
    60:58
    Neúspěšný únik Draků kontroval na levém křídle Miroslav Třetina, jehož střela z kruhu skončila v klíně pozorného brankáře hostů.
     
    60:09
    Prodloužení začalo výpadem Marcela Juráně po pravé straně. Jeho střelu ale zneškodnil vyrážečkou Michal Wanecki.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Neuvěřitelnou story píše tento mač. Domácí dokázali díky Přidalově trefě srovnat na 3:3, poté nevyužili dlouhou dvojnásobnou přesilovku a po Drtilově trefě to vypadalo všelijak. Hned za dvacet vteřin ale srovnal Matušík a máme tu tak dramatickou koncovku v podání nastaveného času!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Ostré pokusy o výpady ze středního pásma si obě obrany hlídají. Zápas spěje do prodloužení.
     
    58:23
    Tentokrát byl Jan Milfait tím, kdo způsobil ofsajd. Na modré čáře totiž přejel unikajícímu Tadeáši Jarošovi.
     
    57:46
    Jan Milfait našlapoval po levém křídle a když už si chystal puk na střelu, ozvala se píšťalka sudího, který signalizoval ofsajd.
     
    56:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je reklama na hokej! Za pouhých dvacet vteřin je v Kotlině opět vyrovnáno! Jakub Kadlec povodil mezi kruhy bránícího hráče a podal přihrávku JAKUBOVI MATUŠÍKOVI, který si položil Michala Waneckého a uklidil kotouč do sítě! To je řežba, panečku! Asistence: Jakub Kadlec a David Vala.
     
    56:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Říká se, že ten, který nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Bruslaři doslova pohrdli obrovskou šancí na zvrat v zápase, a tak přichází tvrdý direkt. Vladimir Antonov našel TOMÁŠE DRTILA, který se ocitl mezi kruhy a tvrdou střelou na bližší tyč překonal bezmocného Martina Holíka! Asistence: Vladimir Antonov.
     
    56:08
    Moravští hosté ožili a snaží se tlačit do útočného pásma, domácí se omezili jen na několik výhozů.
     
    55:39
    Fantastický Martin Holík! Daniel Vachutka vystřelil od modré, domácí muž s maskou dokázal puk vyrazit. O dorážku se přihlásil Tadeáš Jaroš, ale havlíčkobrodský čaroděj se převalil na záda a po haškovském způsobu jeho dorážku zlikvidoval. Neskutečné!

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 34. Cachnín (Plachý, Semrád), 36. Třetina (Semrád, Přidal), 46. Přidal (Třetina, Semrád), 57. Matušík (Kadlec, Vala) – 15. Milfait (M. Haloda), 30. Spratek (Pokorný, Krejčiřík), 31. Vachutka (Jaroš, Sedlák), 57. Drtil (Antonov), 62. Jaroš (Sedlák)


    BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Kliment, Semrád, Kulhánek, Vala, Krejčí – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kadlec, Matušík, Voříšek – Juráň, Cachnín ml., Plachý – Holenda.
    Trenér: Richard Cachnín st.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Wanecki (O. Haloda) – Drtil, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, M. Haloda, Řezáč – Jaroš, Milfait (A), Vachutka – Krejčiřík, Spratek, Pokorný – Scheuter, Antonov, Hroch – Urban, Šíp, Haluza.
    Trenér: Martin Janeček.

    Rozhodčí: Vojtěch Král – Robin Horký, Jiří Roupec

    Diváci: 648
    ocianews.com