Detroit – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 4:2 (kon.) | Tampa – Nashville 3:1 (kon.)
Toronto – Buffalo 3:0 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (po pr.) | Edmonton – Calgary 6:2 (kon.)
Columbus – Pittsburgh 3:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
Calgary Flames
Sobota 21.09.2019, 03:08 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Sam GAGNER - 6:2
     
    59:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Velká smůla pro Jona Gilliese, který už zaklekl k zákroku, ale střela SAMA GAGNERA byla tečována obráncem a zcela změnila směr. Gillies se sice snažil zareagovat, ale puk letící do protipohybu doletěl až do branky. Asistence: Zack Kassian, Darnell Nurse.
    50:10 Leon DRAISAITL - 5:2
     
    50:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na další akci zakončenou LEONEM DRAISAITLEM už byl ale Jon Gillies krátký! Německý útočník znovu pronikl do pásma po pravé straně, v prostoru kruhů si narazil se Samem Gagnerem a využil přesunu brankáře ke zvýšení vedení na 5:2! Asistence: Sam Gagner, Ethan Bear.
    44:26 Zack KASSIAN - 4:2
     
    44:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejen, že se nakonec usadit podařilo, ale ještě ZACK KASSIAN dokázal z pravého kruhu vyslat na branku soupeře přesnou střelu na bližší tyč a právě o tyčku poslal puk za záda Gilliese. Asistence: Ethan Bear, Sam Gagner.
    37:08 Joakim NYGARD - 3:2
     
    37:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat domácích! Darnell Nurse si najel s pukem do levého kruhu a prudkou střelou do boku Gilliese se snažil procpat puk za brankovou čáru. Brankář sice kotouč vyškrábl, ale pouze k JOAKIMU NYGARDOVI, který dorazil do branky. Asistence: Darnell Nurse, Leon Draisaitl.
    34:59 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:2
     
    34:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se prosadili v oslabení! Edmonton šel do útoku ve dvou proti dvěma, RYAN NUGENT-HOPKINS chtěl přihrát na pravou stranu, ovšem přihrávka neprošla přes obránce Calgary. Tomu se ovšem nepovedlo puk odpálit a Nugent-Hopkins po rychlé kličce na střed stihl puk zachytit a vystřelit z bekhendu. Gillies zakončení nechytil. Bez asistence.
    13:30 Ryan LOMBERG - 1:2
     
    13:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A z jednoho takového odraženého útoku se Flames dostali do protiútoku a přečíslení dva na jednoho! RYAN LOMBERG, který si najížděl na středu, dostal přihrávku z pravého kruhu od Zaca Rinalda a z první obstřelil přesouvajícího se Koskinena. Asistence: Zac Rinaldo, Oliver Kylington.
    07:01 Sam BENNETT - 1:1
     
    07:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary poprvé střílí na branku a je z toho vyrovnání! Stone se protlačil kolem obránce do pravého kruhu, vyslal puk na Koskinena, který sice jeho střelu vyrazil, ale jen na hokejku SAMA BENNETTA, který doráží do odkryté branky. Asistence: Michael Stone, Mikael Backlund.
    02:44 Alex CHIASSON - 1:0
     
    02:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Střelu od modré protečoval mezi kruhy ALEX CHIASSON, brankář David Rittich nedokázal na teč zareagovat a poprvé inkasuje. Asistence: Adam Larsson, Colby Cave.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 3. Chiasson (Larsson, Cave), 35. Nugent-Hopkins, 38. Nygard (Nurse, Draisaitl), 45. Kassian (Bear, Gagner), 51. Draisaitl (Gagner, Bear), 60. Gagner (Kassian, Nurse) – 8. Bennett (Stone, Backlund), 14. Lomberg (Rinaldo, Kylington)


    Edmonton Oilers: Koskinen (Starrett) – Nurse, Larsson, Lagesson, Bouchard, Manning, Bear – Nygard, Draisaitl, Kassian – Burdasov, Nugent-Hopkins, Gagner – Khaira, Sheahan, Archibald – Russell, Cave, Chiasson
    Calgary Flames: Rittich (33. Gillies) – Hanifin, Hamonic, Kylington, Stone, Davidson, Yelesin – Bennett, Backlund, Frolík – Mangiapane, Jankowski, Lindholm – Dube, Quine, Smith-Pelly – Lomberg, Gawdin, Rinaldo

    Rozhodčí: Dunning, Pollock – Mach, Murchison
    thejrc.org