Detroit – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 4:2 (kon.) | Tampa – Nashville 3:1 (kon.)
Toronto – Buffalo 3:0 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (po pr.) | Edmonton – Calgary 6:2 (kon.)
Columbus – Pittsburgh 3:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
New York Rangers
Sobota 21.09.2019, 01:00 • Prudential Center, Newark • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:53:18)
     
    Československá stopa v utkání:
    Marián Studenič (NJD)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 11:57
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:48
    Adam Huska (NYR) 30 minut, 15 zákroků, 1 gól, 93,8%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jack Hughes (NJD) 1+1
    2. Taylor Hall (NJD) 1+1
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) 21 zák., 2 góly, 91,3%.
     
    Střely na branku: 40 – 23 (14:5, 13:11, 13:7).
     
    Také druhé přípravné měření sil mezi těmito dvěma rivaly skončilo vítězstvím Devils, kteří dnes s přehledem využili mnohem kvalitněji obsazenou soupisku. Jasno bylo už po první třetině, když si góly a asistence vyměnili Jack Hughes s navrátilcem Taylorem Hallem, a třetí třešničku na dort přidal Blake Coleman. Zbytek zápasu už byl de facto vyrovnaný, na snížení Naměsnikova ale zareagoval McLeod a v poklidné třetí třetině, kterou si mnoha vynikajícími zákroky podmanil Adam Huska, na domácí výhře nic nezměnila ani gólová teč Howdena.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Asi poslední akce od Rangers. Prsty v ní měl Vinni Lettieri, který se rozmýšlel mezi přihrávkou a střelou a nakonec bekhendem jenom nahodil kotouč do Blackwooda.
     
    59:31
    Kdyby se vyhlašoval nejlepší hráč třetí třetiny, tak by to jednoznačně byl Adam Huska, který schoval do lapačky i Speersem protečovaný kotouč.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Joey Anderson zbyl na ledě jako poslední hráč z třetího útoku Devils, od modré čáry tak raději jenom nahodil a odevzdal puk hostům.
     
    58:36
    Kotouč se po odrazu od zadního mantinelu dostal přesně na hokejku domácího útočníka Andersona, jenž po obkroužení branky střílel z levé strany, ale trefil jenom dobře chytajícího Adama Husku.
     
    57:58
    Hosté v plném počtu.
     
    57:40
    Travis Zajac ztratil puk na modré čáře. Fontaine vyrazil v oslabení do útoku, během kterého přišla na svět i zablokovaná dalekonosná střela.
     
    57:09
    Wayne Simmonds se nenápadně dostal těsně před brankoviště. Bekhendovou střelou ze stoje ale neprocedil kotouč za Husku.
     
    56:40
    P. K. Subban poněkolikáté jenom naznačil střelu a ve finále přihrával. Hughesovi ale přeskočil puk hokejku a Rangers díky tomu vyhodili.
     
    56:09
    Předchozí přesilovka Ďáblům vůbec nevyšla. Ideálně nezačínají ani v tomto případě, kdy je na ledě v první třetině nezastavitelný Hughesův útok.
     
    55:58
    Po dnešku by bylo velkým překvapením, kdyby se Joey Keane ještě udržel ve hře o první tým Rangers. Za hákování Andersona míří už potřetí v zápase na trestnou lavici.
    55:02 Brett HOWDEN - 4:2

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. J. Hughes (Hall), 12. Hall (J. Hughes, Palmieri), 18. Coleman (Zajac), 34. McLeod (Subban) – 24. Naměstnikov (Bučněvič, Howden), 56. Howden (Morrow, Keane)


    New Jersey Devils: Blackwood (Senn) – Subban, Greene (C), Tennyson, Groleau, Jacobs, Mermis – Palmieri (A), J. Hughes, Hall (A) – Simmonds, Zajac, Coleman – J. Anderson, McLeod, Studenič – Speers, Street, Gignac.
    New York Rangers: Lundqvist (31. Huska) – Keane, M. Staal (A), Morrow, Reunanen, Geersten, Lindgren – Bučněvič, Howden, Naměstnikov – Fast (A), Chytil, R. Strome – Lettieri, Fogarty, Di Giuseppe – Newell, Fontaine, Haley.

    Rozhodčí: Halkidis, Hebert – Suchánek, Devorski
    ocianews.com