Detroit – NY Islanders 3:4 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 4:2 (kon.) | Tampa – Nashville 3:1 (kon.)
Toronto – Buffalo 3:0 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (po pr.) | Edmonton – Calgary 6:2 (kon.)
Columbus – Pittsburgh 3:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
New York Rangers
Sobota 21.09.2019, 01:00 • Prudential Center, Newark • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:53:18)
     
    Československá stopa v utkání:
    Marián Studenič (NJD)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 11:57
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:48
    Adam Huska (NYR) 30 minut, 15 zákroků, 1 gól, 93,8%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jack Hughes (NJD) 1+1
    2. Taylor Hall (NJD) 1+1
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) 21 zák., 2 góly, 91,3%.
     
    Střely na branku: 40 – 23 (14:5, 13:11, 13:7).
     
    Také druhé přípravné měření sil mezi těmito dvěma rivaly skončilo vítězstvím Devils, kteří dnes s přehledem využili mnohem kvalitněji obsazenou soupisku. Jasno bylo už po první třetině, když si góly a asistence vyměnili Jack Hughes s navrátilcem Taylorem Hallem, a třetí třešničku na dort přidal Blake Coleman. Zbytek zápasu už byl de facto vyrovnaný, na snížení Naměsnikova ale zareagoval McLeod a v poklidné třetí třetině, kterou si mnoha vynikajícími zákroky podmanil Adam Huska, na domácí výhře nic nezměnila ani gólová teč Howdena.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Asi poslední akce od Rangers. Prsty v ní měl Vinni Lettieri, který se rozmýšlel mezi přihrávkou a střelou a nakonec bekhendem jenom nahodil kotouč do Blackwooda.
     
    59:31
    Kdyby se vyhlašoval nejlepší hráč třetí třetiny, tak by to jednoznačně byl Adam Huska, který schoval do lapačky i Speersem protečovaný kotouč.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Joey Anderson zbyl na ledě jako poslední hráč z třetího útoku Devils, od modré čáry tak raději jenom nahodil a odevzdal puk hostům.
     
    58:36
    Kotouč se po odrazu od zadního mantinelu dostal přesně na hokejku domácího útočníka Andersona, jenž po obkroužení branky střílel z levé strany, ale trefil jenom dobře chytajícího Adama Husku.
     
    57:58
    Hosté v plném počtu.
     
    57:40
    Travis Zajac ztratil puk na modré čáře. Fontaine vyrazil v oslabení do útoku, během kterého přišla na svět i zablokovaná dalekonosná střela.
     
    57:09
    Wayne Simmonds se nenápadně dostal těsně před brankoviště. Bekhendovou střelou ze stoje ale neprocedil kotouč za Husku.
     
    56:40
    P. K. Subban poněkolikáté jenom naznačil střelu a ve finále přihrával. Hughesovi ale přeskočil puk hokejku a Rangers díky tomu vyhodili.
     
    56:09
    Předchozí přesilovka Ďáblům vůbec nevyšla. Ideálně nezačínají ani v tomto případě, kdy je na ledě v první třetině nezastavitelný Hughesův útok.
     
    55:58
    Po dnešku by bylo velkým překvapením, kdyby se Joey Keane ještě udržel ve hře o první tým Rangers. Za hákování Andersona míří už potřetí v zápase na trestnou lavici.
    55:02 Brett HOWDEN - 4:2
     
    55:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Koncovka zápasu by mohla být ještě trochu zajímavější, než to doteď vypadalo! Keaneovi se nepovedla přihrávka u modré čáry, Lettieri kotouč ale vybojoval a prvně jmenovaný ho mohl přehodit na pravou stranu. Joe Morrow bez váhání vystřelil z vrcholku kruhu a BRETT HOWDEN vynikající tečí sklepl puk k levé tyči Blackwoodovy branky. Asistence: Joe Morrow, Joey Keane.
     
    54:39
    Michael McLeod si pomohl nedovoleným bráněním a Rangers si tak v pětapadesáté minutě poprvé zahrají nezkrácenou přesilovou hru. Podle nových pravidel si také můžou vybrat, kde se bude vhazovat.
     
    54:23
    Hosté naopak první lajnu nasadili a hned to vedlo k zajímavému tlaku, který trvá i po hodně nepřesné střele obránce Ryana Lindgrena.
     
    53:42
    V posledních minutách se už zdá, že se zápas jenom dohrává. Největší útočné zbraně Devils už ani nechodí tak často na ledovou plochu.
     
    53:15
    Hosté v plném počtu.
     
    52:56
    Matt Tennyson to zkusil silou od modré čáry. Adam Huska zasahovat nemusel a puk opět zamířil pryč z jeho blízkosti.
     
    52:32
    Opět se hráči v bíločervených dresech jednoduše ubránili. Puk je znovu u Blackwooda, jehož spoluhráči nepospíchají s další rozehrávkou.
     
    51:53
    Úvod přesilovky sehráli Devils trochu ledabyle. Pernell-Karl Sylvester Subban se kvůli tomu musel vracet pro puk až k vlastnímu brankovišti.
     
    51:15
    Mason Geersten se před domácí střídačkou několikrát ohnal po Gignacovi. Z frustrace dokonce shodil rukavice a řekl si tím o menší trest za hrubost.
     
    50:39
    Jesper Fast obral o puk Gignace. Na útok mu ale nezbyly síly a po nahození k útočné modré čáře vyrazil se svými parťáky střídat.
     
    50:10
    Kvůli nepřesné přihrávce jednoho z hostů se karta obrátila. Rangers si vypomohli vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    49:22
    Ještě jeden zákrok pro domácího gólmana, který zastavil i Morrowův projektil od modré. Rangers zůstávají v útočném pásmu a dostávají domácí hráče pod značný tlak.
     
    49:13
    Trochu hlušší pasáž přeci jen skončila střelami na hostující branku. Jednu z nich vyslal z dálky Tarmo Reunanen, ale Blackwoodovi tím moc starostí nepřidělal.
     
    48:12
    McLeod byl zezadu přitlačen k zemi. Jezdci se po delší době podívali do útoku, ale Howdenova formace s ruskými křídla Bučněvičem a Naměstnikovem nezahrozila.
     
    47:34
    Hosté v plném počtu.
     
    47:34
    Tennysonova svižná střela tahem od modré čáry proletěla hodně vedle branky. Rangers vyhodili a tohle oslabení zřejmě ustojí bez inkasovaného gólu.
     
    46:49
    Po nějakých osmi minutách se zdá být oprava zadního hrazení u konce. Hra bude pokračovat vhazováním v útočném pásmu Devils, kteří budou hrát ještě 45 vteřin přesilovku.
     
    46:49
    Tennysonova střela zpoza levého kruhu už byla pro slovenského gólmana rutinní záležitost. Nyní se hrát ale nebude, protože po jedné z ran Taylora Halla bylo poškozeno tvrzené sklo za brankou.
     
    46:44
    A do třetice přenesení hry na pravou stranu k volnému Tayloru Hallovi. Ten se položil do střely bez přípravy, ale Huska si prostor na bližší tyči pohlídal.
     
    46:18
    Domácí se dobrou půlminutu rozestavovali do přesilovkového postavení. Hned dvakrát akce končila u Halla, který nejprve minul těsně minul bližší tyč a podruhé se nechal vychytat Huskou!
     
    45:34
    Domácí budou déle než minutu hrát v pěti proti třem! Za vyhození puku do hlediště odešel na trestnou lavici Joey Keane, který dnes nehraje vůbec dobrý zápas.
     
    45:33
    Znovu Hughes, který místo střely ještě přihrával na zadní tyč Simmondsovi. Zkušený útočník měl před sebou prázdnou branku, jenže při zakončení zcela promáchl.
     
    45:21
    Jack Hughes měl celou pravou stranu jen pro sebe, což vybízelo k přihrávce na střelu z první. Ta od jedničky draftu přišla, ale Huska ji opět zlikvidoval.
     
    44:47
    Fontaine dostal do zad krosček od Colemana, což se nelíbilo Haleymu. Ten chtěl jít s domácím útočníkem do bitky, ale Colemanovi se shodit rukavice nechtělo. Michael Haley tak dostal menší trest za nesportovní chování.
     
    44:36
    Simmonds dělal piruety v rohu útočného pásma tak dlouho, až mu nahánějící skupinka protihráčů kotouč čistě uzmula.
     
    44:05
    Matt Tennyson nechal hodně prostoru Lettierimu, který po pasu z pravého křídla mohutně napřáhl a trefil tyč za již překonaným Blackwoodem!
     
    43:34
    Marián Studenič objel branku, ale místo bekhendové střely ještě hledal na modré čáře Groleaua, jehož pokus Huska vyrazil do rohu.
     
    43:15
    Začátek třetí třetiny jednoznačně patří Adamu Huskovi, který si teď připsal i skalp nechytatelně rozjetého Jacka Hughese.
     
    42:41
    Andy Green si od modré čáry sjel až mezi kruhy, kam dostal nahrávku od Hughese. Střela na prostředek branky Husku znovu nepřekonala.
     
    42:13
    Blackwood zaklekl proti nápřahu Bučněviče. Puk se k němu ale nedostal, protože skončil na jednom z blokujících obránců.
     
    41:52
    Ben Street si dojel z druhé vlny pro přihrávku Speerse, jenže z osy kluziště vypálil jenom nad horní tyč Huskovy branky.
     
    41:02
    Hosté v plném počtu.
     
    40:52
    Už šestá střela na branku od P. K. Subbana, který to zkusil hned po vhazování, jenže slovenský brankářský talent byl opět připraven.
     
    40:47
    Hughes přenesl hru zprava doleva na zapomenutého Palmieriho, nicméně Adam Huska proti jeho dělovce vytáhl parádní semafor.
     
    40:09
    Brett Howden vyhrál buly nad rozesmátým Hughesem a Rangers díky němu mohou zkrátit své další oslabení o několik vteřinek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 27 – 16 (14:5, 13:11).
     
    Druhá dvacetiminutovka byla mnohem vyrovnanější. Rangers začali více hrát v útočném pásmu a díky Vladislavu Naměstnikovovi se v čase 23:49 dočkali snížení na 1:3. Devils tak nebezpeční nebyli, což bylo způsobeno i lépe hlídaným útokem Jacka Hughese. Přesto domácí ve čtyřiatřicáté minutě opět odskočili, když se proti slovenskému brankáři Adamu Huskovi individuálně prosadil Michael McLeod.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Simmonds nedokázal dorazit pobídku Hughese. Ryan Strome se mohl vydat do protiútoku, ale místo přihrávky do tandemu nechal vyniknout Blackwooda.
     
    39:25
    Hall uklidnil těžké boje před brankou přihrávkou k modré čáře. Subban otočil doprava na Hughese, který ještě nabil Zajacovi, ale ten z mezikruží přestřelil.
     
    39:02
    Na konci druhé části si Devils zahrají další přesilovku. Travis Zajac si výborně kryl puk v rohu hřiště, odzbrojit ho nedokázal ani Joey Keane, který si přitom pomohl později odpískaným hákováním.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Brandon Gignac ukončil trochu nepřehlednou šavlovačku ve středním pásmu odpálením kotouče na střídačku Devils. Vhazovat se bude u modré čáry poblíž Blackwooda.
     
    38:18
    Reunanen byl donucen nahodit puk za branku, zpoza které zkusil překvapit gólmana Michael Haley, ale Blackwood se stihl přesunout k levé tyčce.
     
    37:31
    Zpětná přihrávka McLeoda projela pod hokejkou Andersona a Devils kvůli tomu museli vyklidit pracně dobité útočné pásmo.
     
    36:58
    Andy Greene nahodil puk do rohu, odkud se k němu puk vrátil, ale jeden z protihráčů mu dobře zablokoval hokejku a zabránil tak zakončení.
     
    36:18
    Hughesova lajna po změně stran trochu vymizela do hry. Nezměnila to ani nyní, Simmonds přihrával z pravého kruhu na Hughese a ten tentokrát nepředvedl žádná kouzla.
     
    35:45
    Mason Geersten vypálil golfákem od modré, Blackwood lapačkou puk aspoň vyrazil a jeho hokejové ho pak dostali ven z obranného pásma.
     
    34:45
    Phillip Di Giuseppe udělal několik otoček na krátkém mantinelu a pak nabídl puk před brankoviště, kde se ani s pomocí velkého důrazu neprosadili Lettieri s Fogartym.
    33:58 Michael MCLEOD - 4:1
     
    33:58
    Devils právě vstřelili branku!
    Devils podruhé unikají na rozdíl tří gólů! P. K. Subban rozehrál z obrany na levou stranu středního pásma, kde se rozjel MICHAEL MCLEOD. Ten si udělal kužel s Morrowa a pak mu kotouč dost možná nechtěně utekl přesně do skulinky mezi nohama Adama Husky. Asistence: P. K. Subban.
     
    33:16
    Lettieri přenesl kotouč do levého kruhu, kde Chytil ještě vracel puk na střed. Newell tam trefil Greenea a vše skončilo chycenou bekhendovou střelou zmíněného českého útočníka.
     
    33:12
    Domácí v plném počtu.
     
    32:46
    Hostům chvíli trvalo, než se ve zkrácené přesilovce usadili v útočném pásmu. Kombinační akce skončila ranou Reunanena, kterou zablokoval Greene.
     
    32:20
    Hosté v plném počtu.
     
    32:15
    Rozjetý Marc Staal s chutí podpořil ofenzivu, ale střela z osy hřiště se zařadila jenom do skupinky těch propagačních.
     
    31:29
    Blake Coleman zůstal trpělivý v přečíslení dvou na jednoho. Přihrávku na Tennysona načasoval parádně, ale domácí obránce v dobré pozici přestřelil.
     
    31:12
    Přesilová hra Ďáblů končí po necelé minutě kvůli faulu Subbana. Za domácí brankou ho dostala do problémů těžká přihrávka od Blackwooda, po které si pomohl drobným hákováním v souboji s Fontainem.
     
    30:40
    Subban naznačil střelu zpoza levého kruhu a ve skutečnosti vypálil až po druhém nápřahu. Slovenský gólman při prvním zákroku obstál na výbornou.
     
    30:20
    Střídání v týmu New York Rangers: ze hřiště odchází Henrik Lundqvist, přichází Adam Huska.
     
    30:20
    Na startu druhé poloviny základní hrací doby tu máme přesilovku pro New Jersey. Menší trest za hrubost dostal ruský útočník Vladislav Naměsnikov.
     
    29:58
    Jeremy Groleau si pomohl tělem u zadního mantinelu a donutil hráče Rangers k návratu do středního pásma, ze kterého se už hosté nevrátili.
     
    29:25
    Speers tahal kotouč podél pravého mantinelu, přičemž si chystal přihrávku na Gignace. Vracející se obránce k němu puk nakonec nepustil.
     
    28:52
    Devils ještě pár desítek vteřin kroužili po útočném pásmu, ale ke střele na branku Henrika Lundqvista se už nedostali.
     
    28:02
    Strome se musel rychle vracet, protože se za obranu pomalu dostával Coleman. Kotouč se odrazil k Simmondsovi a ten nebezpečně zkoušel štěstí z pravého křídla.
     
    27:39
    Fast zabojoval o puk a v útočném pásmu ho dokonce získal pro Stromea, který z nulového úhlu na nikoho nepřihrál a zároveň ani neohrozil Blackwooda.
     
    27:07
    Travis Zajac vyhrál buly nad Chytilem, obránce Matt Tennyson okamžitě vypálil a Lundqvist měl s dalším zákrokem až nečekaně velké problémy, když nejprve odrazil puk nad sebe.
     
    27:05
    Naměstnikov se hodně ztěžka sbíral po srážce s Palmierim. Domácí mezitím pokračovali v útoku a Ludnqvist musel řešit Mermisovu střelu od modré.
     
    26:38
    Gabriel Fontaine se s trochou štěstí dostal k puku v pravém kruhu. Zakončovat se mu moc nechtělo a při kličce mu kotouč utekl až pod Blackwoodovu lapačku.
     
    26:20
    Fontaine poslal kotouč pod sebe směrem k modré čáře, odkud přiletěla tvrdá střela Morrowa, ale té scházelo opravdu hodně přesnosti.
     
    25:58
    Marc Staal nahodil kotouč z poloviny hřiště na hrudník Blackwooda, který opět nechtěl rozehrávat a zapříčinil se o vhazování po své levici.
     
    25:17
    Simmonds absolvoval několik tvrdých soubojů a pak se objevil i v dobré palebné pozici, kterou zhatil Lundqvistův zákrok lapačkou.
     
    24:41
    Filip Chytil rozehrával v obranném pásmu na Geerstena, jenže ten našel ve středu kluziště jenom jednoho z domácích hokejistů.
    23:49 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:1
     
    23:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Mackenzie Blackwood dobře viděl na pokus Morrowa od modré čáry a pro jistotu přerušil hru. Howden pak vyhrál buly a bruslí posunul puk na Bučněviče, jehož střelu z vrcholku pravého kruhu dorazil za trošku rozhozeného Blackwooda VLADISLAV NAMĚSTNIKOV. Asistence: Pavel Bučněvič, Brett Howden.
     
    23:24
    Po několika odrazech mohl zaútočit Fontaine. Místo vjezdu do otevřeného prostoru na křídle ale jenom nahodil a odjel za spoluhráči střídat.
     
    22:51
    Rangers nakonec zvládli velký počet soubojů v obranném pásmu. S pukem se ale znovu nedostali ani za červenou čáru.
     
    22:05
    Znovu v akci Gignac, ke kterému se nahozený puk odrazil ze zadního mantinelu. Střela z levého kruhu mu však příliš nesedla.
     
    21:43
    Brandon Gignac zaútočil po levé straně, ale zakončení mu bylo jedním z protihráčů přesměrováno až do ochranné sítě.
     
    21:09
    Lundqvistův beton vyrazil projektil od modré čáry. Rangers rychle přešli do protiútoku, ale obránci Ďáblů nenechali Blackwooda ve štychu.
     
    20:40
    Colemanovu střelu z levého kruhu tečoval Travis Zajac. Lundqvist nezareagoval nejlépe, ale rozhodčí mu trochu pomohli předčasným hvizdem.
     
    20:33
    Subban projel středním pásmem a pokračoval dále do křídla. Ve finále ale vymyslel slaboučké bekhendové nahození z takřka nulového úhlu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 5.
     
    Hned první minuta naznačila, jak to v celém úvodním dějství bude na ledě vypadat. Jack Hughes už po čtyřiatřiceti vteřinách potrestal špatně načasované střídání a v úniku poslal puk mezi betony o několik hokejových generací staršího Lundqvista. V přesilové hře si jednička draftu připsala i asistenci na gól Halla a hostující zmar v čase 18:00 korunoval gólem na 3:0 Blake Coleman. Výkon Rangers je hodně poznamenaný slabě obsazenou obranou, která bude mít v dalších dvou třetinách ještě veliké starosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Greene se u obranné modré čáry nezalekl hostujícího napadání. Subbanovo nahození pak ale nenašlo nikoho v červeném a v první třetině se tak nic dalšího nestane.
     
    19:36
    Po buly mezi Chytilem a Hughesem se Rangers dostali z nejnebezpečnějších pozic, jenže směrem dopředu vymysleli jenom neadresné nahození.
     
    19:03
    Zakázané uvolnění Rangers vrací hru do útočného pásma New Jersey. Na led navíc míří elitní lajna s Hughesem, Hallem a Palmierim.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
    18:00 Blake COLEMAN - 3:0
     
    18:00
    Devils právě vstřelili branku!
    Rovných sto dvacet vteřin před koncem první části vedou Ďáblové už 3:0! O místo v prvním týmu si teď dvakrát neřekl Joey Keane, který za Lundqvistem snadno podlehl aktivnímu forčekingu Gignace. Zajac okamžitě adresoval vybojovaný puk do levého kruhu a BLAKE COLEMAN precizně zacílil nad lapačku švédského gólmana. Asistence: Travis Zajac.
     
    17:21
    Domácího kapitána neposlechl puk u levého mantinelu. Devils na chvíli přišli o pásmo, do kterého záhy vjel Anderson, ale švihem branku minul.
     
    16:53
    Andy Greene si pomohl tělem a nepustil Jespera Fasta k nahozenému kotouči, který tak skončil v domácím držení.
     
    16:18
    Jack Hughes si vzal volně ležící puk ve středním pásmu, okamžitě nabral parádní rychlost, ale zleva si na veterána v brance Rangers tentokrát nepřišel.
     
    16:07
    Domácí v plném počtu.
     
    15:17
    Kotouč se dotkl domácí střídačky a hra musela být zastavena. Ben Street pak uspěl na vhazování a Subban nekompromisně odpálil puk přes všechny čáry.
     
    15:01
    A další vyhození domácích hokejistů. Chytilova formace chtě nechtě přepouští pozici čerstvé pětici, aniž by způsobila nějaký vzruch u Blackwooda.
     
    14:29
    Na hostující přesilovce je také český útočník FIlip Chytil. Po vyhození Devils si však Reunanen dojel pro puk až za vlastní branku.
     
    14:07
    Henrik Lundqvist si jednoduše poradil se střelou Zajace. U jeho brankoviště se pak do sebe pustili Lindgren a Simmonds, kteří po vzájemné bitce půjdou na trestnou lavici. Domácí útočník navíc dostal dvojku za krosček, takže Rangers budou mít přesilovku.
     
    13:31
    Hosté jenom nahodili a odjeli střídat. Ďáblové v poklidu rozjíždějí akci zpoza branky Mackenzieho Blackwooda.
     
    12:39
    Marc Staal je podle očekávání nejvytíženějším obráncem Rangers. Teď se podíval i na útočný výlet, ovšem střela z levého křídla byla o kousek nepřesná.
    11:55 Taylor HALL - 2:0
     
    11:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a odskakují na 2:0! O založení útoku se postaral Jack Hughes, který jednoduše projel středním pásmem a pak přihrál na TAYLORA HALLA, který parádní střelou švihem vymetl vzdálenější horní růžek. Asistence: Jack Hughes, Kyle Palmieri.
     
    11:35
    Hall dal puk do jízdy Hughesovi, který moc dobře věděl o rozjetém Palmierim. Ten dostal přihrávku na pravé křídlo a trefil tyč Lundqvistovy klece!
     
    11:09
    První přesilovka Devils. Na ledě jsou Hughes, Hall, Simmonds, Subban a Palmieri. Na papíře extrémně kvalitní pětice, uvidíme co uvede v praxi.
     
    11:04
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Ryan Strome – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hřiště).
     
    10:27
    Blake Coleman to zkoušel z levého mantinelu hned po Zajacem vyhraném vhazování. Pro Lundqvista to ale nepředstavovalo žádné nebezpečí.
     
    10:19
    Simmonds přišel o puk na ose kluziště. Následoval souboj před hostující střídačkou, který skončil odpískaným ofsajdem Devils.
     
    09:56
    Čtvrtý útok Rangers se na chvíli zabydlel v útočném pásmu. Po sraženém nahození Marca Staala se však domácí osvobodili.
     
    09:03
    Phillip Di Giuseppe šel v souboji s posledním obráncem do otočky, ze které rovnou zakončil, ale Blackwoodovu branku netrefil.
     
    08:32
    Taylor Hall shodil puk k modré čáře, odkud nahazoval Groleau, nicméně hokejka Jespera Fasta srazila kotouč do ochranné sítě.
     
    08:10
    Chytil díky spoluhráčům vyhrál buly nad Hughesem. Rangers se ale nedostali z obranného pásma a už čelí dalšímu tlaku od prvního útoku New Jersey.
     
    07:49
    Další přečíslení domácího týmu. Zajac dával puk pod sebe na Simmondse, jehož střela byla rovněž sražená obětavým obráncem.
     
    07:22
    Simmonds se chtěl zachovat týmově v situaci dvou na jednoho. Přihrávku k druhé tyči mu však dobrým zákrokem překazil Marc Staal.
     
    07:09
    Naměstnikov si na ose kluziště počkal na přihrávku z pravého mantinelu, jenže Blackwood si i s jeho střelou z mezikruží poradil.
     
    06:16
    Palmieriho střela byla zablokovaná. Haley rychle otočil hru, ale kromě vlastního bodyčku nevymyslel žádné ohrožení domácí klece.
     
    05:35
    Phillip Di Giuseppe se zničehonic utrhl za domácí obranu. Poslední překážku v podobě Mackenzieho Blackwooda ale nepřekonal.
     
    05:21
    Od začátku se hraje zajímavý útočný hokej. Matt Tennyson se prezentoval tvrdou ranou golfákem, ovšem Lundqvist puk za svá záda nepustil.
     
    05:02
    První dobré střídání také od hostů. Prsty v tom měla Chytilova formace, kterou kvalitní střelou podpořil i Marc Staal. Blackwood nepříjemné okamžiky ale zvládl vyřešit po další střele od modré v podání Geerstena.
     
    04:39
    McLeod nabral rychlost a z pravého křídla propagačně nahazoval puk na branku. Henrik Lundqvist žádnou školáckou chybu ale neudělal.
     
    04:02
    Zajac přihrával do pravého kruhu, kde už na kotouč čekal Wayne Simmonds, ale z dobré pozice vůbec netrefil Lundqvistovu klec.
     
    03:45
    Hughes nepřesně hledal Halla. Za hosty zaútočil Bučněvič, ale ani jeho finální pas nenašel plánovaný cíl.
     
    02:45
    Subban chytře odložil střelu, aby nechal odklouzat Haleyho. Zpoza pravého kruhu to pak nezkoušel špatně, ale Lundqvist kotouč vyrazil.
     
    01:50
    Studenič nechal puk McLeodovi, který ho ze středového kruhu nahodil a pak mohl Ďáblům usadit se v útočném pásmu.
    00:34 Jack HUGHES - 1:0
     
    00:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to je hodně nepovedený start pro Rangers, kteří šli střídat s vědomím, že je u puku Howden. Jeho nahození ale skončilo vypíchnutím Halla a únikem JACKA HUGHESE, který si před Lundqvistem párkrát zamíchal s kotoučem a pak chladnokrevně poslal mezi betony. Asistence: Taylor Hall.
     
    00:10
    Na první buly uspěl Jack Hughes a jeho Devils, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v tradičních bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Lundqvist (Huska) – Keane, M. Staal (A), Morrow, Reunanen, Geersten, Lindgren – Bučněvič, Howden, Naměstnikov – Fast (A), Chytil, R. Strome – Lettieri, Fogarty, Di Giuseppe – Newell, Fontaine, Haley.

    New York Rangers: Blackwood (Senn) – Subban, Greene (C), Tennyson, Groleau, Jacobs, Mermis – Palmieri (A), J. Hughes, Hall (A) – Simmonds, Zajac, Coleman – J. Anderson, McLeod, Studenič – Speers, Street, Gignac.

    Rozhodčí: Halkidis, Hebert – Suchánek, Devorski.
     
    New York Rangers

    Pět dní po začátku přípravy už jsou jenom dva týmy, které dosud odehrály jediné utkání. Kromě Kačerů z Anaheimu jsou to právě Rangers, kteří na ledě tradičního rivala z New Jersey prohráli 3:4. Ode dneška může klub z Manhattanu znovu počítat s obráncem Tonym DeAngelem, se kterým generální manažer David Quinn dojednal podmínky nové roční smlouvy. Utkání proti Devils se tohoto hráče ale týkat nebude, Rangers nasadí velmi mladou obranu, ve které vyčnívá jen jméno Marca Staala. Zkušenost naopak bude v brankovišti, které bude patřit Henriku Lundqvistovi. Dvojkou bude slovenský talent Adam Huska.

    Očekávaná sestava: Lundqvist (Huska) – Keane, M. Staal, Morrow, Reunanen, Geersten, Lindgren – Bučněvič, Howden, Naměstnikov – Fast, Chytil, R. Strome – Lettieri, Fogarty, Di Giuseppe – Newell, Fontaine, Haley.
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové mají za sebou už tři přípravné zápasy. V prvním z nich prohráli 2:4 s Montrealem, ale pak dokázali porazit 4:3 v prodloužení Boston a stejným výsledkem před dvěma dny udolali i Rangers, se kterými dnes svedou odvetu. Do žádného z těchto duelů nenastoupil hvězdný útočník Taylor Hall, který vynechal i třiatřicet posledních zápasů loňské sezóny. Dnes už by ale měl být po operaci kolena k dispozici, protože figuruje v předběžné podobě sestavy v první formaci s Jackem Hughesem a Kylem Palmierim. V brankovišti podle všeho začne Mackenzie Blackwood, kterému bude krýt záda Gilles Senn.

    Očekávaná sestava: Blackwood (Senn) – Subban, Greene, Tennyson, Groleau, Jacobs, Mermis – Palmieri, J. Hughes, Hall – Simmonds, Zajac, Coleman – J. Anderson, McLeod, Studenič – Speers, Street, Gignac.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textévého přenosu z přípravného zápasu na novou sezónu National Hockey League. Od jedné hodiny se můžeme těšit na atraktivní duel mezi New Jersey Devils a New Yorkem Rangers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. J. Hughes (Hall), 12. Hall (J. Hughes, Palmieri), 18. Coleman (Zajac), 34. McLeod (Subban) – 24. Naměstnikov (Bučněvič, Howden), 56. Howden (Morrow, Keane)


    New Jersey Devils: Blackwood (Senn) – Subban, Greene (C), Tennyson, Groleau, Jacobs, Mermis – Palmieri (A), J. Hughes, Hall (A) – Simmonds, Zajac, Coleman – J. Anderson, McLeod, Studenič – Speers, Street, Gignac.
    New York Rangers: Lundqvist (31. Huska) – Keane, M. Staal (A), Morrow, Reunanen, Geersten, Lindgren – Bučněvič, Howden, Naměstnikov – Fast (A), Chytil, R. Strome – Lettieri, Fogarty, Di Giuseppe – Newell, Fontaine, Haley.

    Rozhodčí: Halkidis, Hebert – Suchánek, Devorski
    thejrc.org