Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 22.09.2019, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:01
    Burian se valil sám na branku, nicméně Novotný stačil vytáhnout fantastický zákrok. Naděje Energie ještě žijí. Západočeši totiž míří ještě do jednoho brejku.
     
    57:55
    Irgl nebyl daleko od klíčové trefy! Před prázdnou brankou ale jen promáchl při dorážení, Karlovarští si museli pořádně oddechnout.
     
    56:17
    Irglova aktivita v útočném pásmu byla proti chuti Michala Plutnara (KVA), který olomouckého veterána zvládl na chvíli znehybnit u hrazení. Ale bylo to jen za cenu porušení pravidel, Hanáci totiž budou po jeho vyloučení hrát přesilovku. Sudí faul kvalifikovali jako držení.
     
    53:48
    Koblasa nebyl daleko od vyrovnání! Karlovarský hráč stačil najít odražený kotouč a rychlou stahovačkou neutralizoval Švrčka. Následná rána tahem ovšem končí pouze na plexisklu, rána to byla příliš vysoká.
     
    50:25
    Dujsík ještě zvládl ukázat parádní bombu z první, nicméně to už rozhodčí přerušovali hru. Byla sice nařízena výhoda po faulu Petra Šenkeříka (KVA) na Viléma Burian (OLO), po oplácení byl však vyloučen i olomoucký hráč. Oba shodně budou pykat za sekání.
     
    44:26
    Handl s Tomečkem se natlačili před karlovarskou branku a hned několikrát se snažili nacpat puk pod Novotného. Karlovarský brankář nicméně znovu předvedl velmi slušné zákroky. Škůrek to následně zkoušel i z kruhů, při ráně se mu ovšem zlomila hůl.
    43:31 Petr STRAPÁČ - 3:2
     
    43:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou znovu do vedení! Po rychlém protiútoku se na pravém křídle objevil perfektně najetý PETR STRAPÁČ, který svůj projektil namířil přesně nad beton Novotného. Karlovarský brankář se za pukem jen ohlédl, až tak to byla blesková akce. Asistence: Petr Kolouch, Lukáš Klimek.
     
    39:09
    Ostřížek se snažil rozehrávat zpoza branky, jenže ještě na kruzích mu pod nohy strčil hokejku Václav Skuhravý (KVA). Karlovarského kapitána posílají rozhodčí a trestnou lavici.
     
    38:16
    Konrád předvedl znovu důkaz, proč patří mezi slovenské reprezentační brankáře! Tomáš Rachůnek se totiž objevil před bránou úplně sám a měl na ránu velkou porci času, nakonec však pálil pouze do lapačky olomouckého brankáře. Sám střelec, mimochodem bývalý hráč Olomouce, se jen drží za hlavu.
     
    37:01
    Karlovy Vary se podruhé v zápase dostanou do přesilovky. Za podrážení v obranném pásmu bude pykat olomoucký harcovník Zbyněk Irgl (OLO). Karlovy Vary ani svou dlouhou výhodu nestačila zužitkovat.
     
    34:58
    Tutovku si připsal i tým Energie. Konkrétně Dávid Gríger pořádně protáhl Konráda, který musel jeho bombu vyrážet lapačkou až po ukázkové robinsonádě. Olomoucká obrana nyní lehce nestíhala.
     
    33:44
    Tomečkovi sice napoprvé uskočil puk, nicméně druhý pokus o kličku už byl podle jeho představ. Následná rána bývalého hráče Karlových Varů ale znovu skončila na výborně chytajícím Filipu Novotném. Kotouč skončil vyražený v rohu kluziště.
     
    32:05
    Olesz při přečíslení krásně vybídl k zakončení Nahodila, ten se však při střelbě z levé strany nakonec neprosadil. Kotouč pod padajícího Novotného nezametl, olomoucké křídlo může další promarněné šance dost litovat.
     
    26:58
    Burian si připsal v oslabení zajímavou šanci! Svou ranou zpoza kruhů poté, co zachytil špatnou rozehrávku soupeřů, totiž Novotného dost vylekal. Karlovarský brankář musel na poslední chvíli vytáhnout exkluzivní zákrok.
     
    26:09
    I Energie se dostane k první přesilovce v utkání. Po dlouhém přetlačování za Konrádovou brankou se nakonec provinil lehkým přidržením protihráče Jan Švrček (OLO).
     
    23:45
    Kolouch spálil další olomouckou tutovku! Exvítkovický útočník se mohl dostat na hranici slotu k přímé palbě na karlovarskou branku, jedna malá kudrlinka nicméně byla asi přespříliš. Novotný totiž jeho pohyb perfektně vykopíroval, puk následně lapil do lapačky.
    21:48 Petr ŠENKEŘÍK - 2:2
     
    21:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se dočkala snížení! Ze druhé větší šance druhé třetiny vstřelila druhou branku. Po rychlém kontru se dokázal dostat na levém křídle k puku PETR ŠENKEŘÍK, jehož rána přesně z první doletěla na vzdálenější tyč. Konrád se po ní natahoval jen marně. Asistence: Petr Koblasa, Václav Skuhravý.
    20:14 Matěj STŘÍTESKÝ - 2:1
     
    20:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to bylo bleskové snížení! PO rychlém protiútoku se na ose hřiště objevil MATĚJ STŘÍTESKÝ, který parádní dělovkou z první trefil přesně pravou šibenici. Konrád nestihl na jeho pohyb ani reagovat. Asistence: Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger.
    19:38 Lukáš NAHODIL - 2:0
     
    19:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přidávají v koncovce třetiny svou druhou branku dne! Po Burianově aktivitě se sice Novotný pořádně zapotil, nicméně až nápad LUKÁŠE NAHODILA uspěl. Velmi rychlá otočka kolem druhé tyče nakonec karlovarského brankáře dost zaskočila. Asistence: Vilém Burian, Rostislav Olesz.
     
    15:51
    Kolouch už už z levé strany zasunoval puk pod Novotného, jenomže kotouč vyplaval nakonec pouze na druhé straně brankoviště. Energie ustála další krušnou chvilku.
     
    14:02
    Olomouc byla dlouho natlačena v útočném pásmu, ale nakonec vystrnadění za modrou čáru se hra přerušuje. Rozhodčí se tak mohou dostat k vyloučení Michala Plutnara (KVA), který opravdu zahákoval Handla za bránou. Energii tak čekají další krušné chvilky.
     
    11:00
    Novotný ustál nyní neuvěřitelný počet šancí! Nejprve mu stál tváří tvář Kolouch, ale svou tutovku spálil, když pálil pouze do karlovarského muže v masce. Olesz a Strapáč pak hrdinu energie napálili i v době, kdy se Novotný nacházel v dost akrobatické pozici vleže. Beci Energie následně raději kotouč vyhazují na icing.
     
    08:16
    Nahodil nebyl daleko od další olomoucké branky! Po rychlém proháčkování za karlovarskou obrannou řadu stanul tváří tvář Novotnému, jeho rána ale nakonec i zásluhou karlovarské jedničky skončila mimo tři tyče. Energie ustále těžký moment.
    07:56 Petr KOLOUCH - 1:0
     
    07:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí tým nakonec proměňuje přesilovku! Olomouci se zatím dlouho v nové sezóně v početních výhodách trápila, PETR KOLOUCH ale zvládl po geniální přihrávce Olesze vypálit příklepem přesně nad beton Novotného. Karlovarská defenzíva nakonec obrovský nápor hanácké pětice nezvládla. Asistence: Rostislav Olesz, David Škůrek.
     
    07:39
    Strapáč a Klimek pálili golfákem, Novotný ale zatím drží nulu. Tohle bylo o fous.
     
    06:53
    Olomouc si zahraje první přesilovku. Branislav Kubka (KVA) totiž zastavuje olomoucké přečíslení pouze za cenu faulu, Knotka poslal na led ukázkovým podražením na modré čáře.
     
    05:05
    Jaroměřský se postaral o první gólovku zápasu! Olomoucký bek, který se na konci minulé sezóny potýkal se zraněním kolene, parádně vypálil zpoza kruhů. Jeho dělovka z první nicméně po teči Novotného a jednoho beka hostí nakonec skončila mimo tři tyče. Svěřenci kouče Pešouta si mohou pořádně oddechnout.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Olesz, Škůrek), 20. Nahodil (Burian, Olesz), 44. Strapáč (Kolouch, Klimek) – 21. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 22. Šenkeřík (Koblasa, Skuhravý)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Valenta – Irgl, J. Knotek (A), Ostřížek – Klimek, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Handl, V. Tomeček.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, Kubka – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, Raška I, T. Mikúš – Kohout, T. Knotek, Hlava – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Rampír, Klouček

    Diváci: 3635
    thejrc.org