Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 22.09.2019, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Branka není uznána, padla až po uplynutí hrací doby.
     
    59:59
    Hosté vystřelili v poslední vteřině přes všechny čáry, puk skončil v síti. Na řadu přijde přezkoumání od videorozhodčího!
     
    59:25
    Ondřej Kacetl na hráčské lavici, Pardubice v šesti, ale za vlastní brankou!
     
    57:31
    Radoslav Tybor se mohl stát spasitelem Dynama! Po rychlém pasu od Kousala střílel z mezikruží ostrý projektilem, trefil ale jen masku Marka Mazance. To může být rozhodující zákrok dnešního večera!
     
    55:54
    Tak přece jen přišla velká šance, kterou měl útočník Jan Mandát! Snad natřikrát vracel puk před Marka Mazance, jenž ho chytal jako horký brambor. Nakonec to pro Hradec Králové dobře dopadlo, hosté nadále drží těsné vedení!
     
    54:00
    Hosté se drželi s pukem v útočné třetině, tomu je ale nyní konec. Lukáš Cingel (HKM) je vyloučen za podrážení.
     
    51:22
    Jan Kolář křižnou přihrávkou našel čepel Marka Hovorku, který jen jemně usměrnil kotouč na branku. Zajímavý pokus prolétl těsně vedle pravé tyče Mazancovy branky!
     
    50:12
    Ondřej Machala se propracoval do dobré střelecké pozice, zakončení bekhendem si ale Marek Mazanec pohlídal!
     
    49:37
    Již několikrát dnes byli hostující hráči napomínáni na vhazování a nyní jsou za to trestáni. Za špatné vhazování dostává menší trest Radek Smoleňák (HKM).
     
    49:37
    Jenže faul v obranné třetině situaci nevylepší. Sekání pro Patrika Poulíčka (PCE).
     
    46:05
    Naděje Dynama na vyrovnání se zvyšuje, Tomáš Voráček (HKM) se provinil zdržováním hry, za což již sklesle míří na trestnou lavici.
     
    38:19
    Piché dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec ale vymyslel pas do šance. Puk se volně kutálel hradeckým brankovištěm a naštěstí pro Mountfield vyplul jen těsně vedle pravé tyče Mazancovy branky!
     
    32:58
    Trochu unést se nechal pardubický zadák Rhett Holland (PCE), jenž po odpsíkání zezadu sekl dotírajícího hráče soupeře a situaci domácímu týmu vůbec neulehčuje.
    32:18 Filip PAVLÍK - 1:2
     
    32:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce po Pardubicích využívají přesilovou hru i Hradečtí a taktéž jim k tomu přispělo ve značném množství štěstí! FILIP PAVLÍK hledal přihrávkou z levé strany spoluhráče před brankou, jeden z pardubických zadáků si ale smolně srazil kotouč do vlastní sítě – 1:2! Asistence: Oskars Cibulskis a Adam Kubík.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Machala – 2 min., držení).
     
    31:18
    Ani Hradec se ale nechce nechat zahanbit. Smoleňák nabil v přečíslení Červenému, který z první branku Dynama minul!
    30:56 Marek HOVORKA - 1:1
     
    30:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra domácímu týmu přináší vyrovnávací branku! Kombinace v útočné třetině znamenala kotouč pro MARKA HOVORKU, který ho po ledě poslal na Mazancovu klec. Jeho střela byla zřejmě ještě tečovaná a doklouzala mezi betony hradeckého brankáře do sítě – 1:1! Asistence: Sebastien Piché.
     
    29:48
    Dynamo cítí, že následující početní výhoda může zbytek zápas všelijak ovlivnit. Ladislav Lubina si tak bere oddechový čas!
     
    29:48
    Nyní Pardubicím vyšlo rychlá přečíslení, které končí hákování na Ondřeje Machalu. Petr Zámorský (HKM) již sedí na trestné lavici.
     
    26:47
    Také při hře v pěti je Hradec Králové aktivnějším mužstvem, za což si nyní vysloužil další vyloučení z řad Dynama. Dvě minuty za sekání pro Rhetta Hollanda (PCE).
     
    25:43
    Krátce po návratu Tybora z trestné lavice se mohli prosadit domácí! Právě Tybor připravil kotouč pro Ondřeje Machalu, jenž se natlačil před Mazance, jeho zakončení mu ale gólman Mountfieldu vyrážečkou zastavil!
     
    23:32
    Radoslav Tybor (PCE) si v rohu kluziště pomohl háčkem, další početní výhoda pro Mountfield.
     
    20:26
    A ihned si zahraje přesilovou hru. Za krosček dostává menší trest Rhett Holland (PCE).
    16:55 Mislav ROSANDIĆ - 0:1
     
    16:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na konci sedmnácté minuty předvedli hosté rychlá akci, která si na samotném konci vysloužila přízvisko gólová! Rychlá kombinace v útočné třetině přivála puk na hokejku MISLAVA ROSANDIČE, jenž měl dostatek času si vybrat, kam ho pošle. Zvolil přesně a poslal Mountfield do vedení – 0:1! Asistence: Matěj Chalupa a Patrik Miškář.
     
    15:46
    Domácí útočník Jan Mandát mohl navázat na skvělý výkon v Litvínově, nyní postupoval sám na Mazance. Jenže po zpracování neměl rychlost, a tak se nechal dohnat obránci. I přesto však vyslal jedovatou střelu, kterou Mazanec odrazil mimo tři tyče levým betonem.
     
    15:15
    Rudolf Červený pálil po křižné přihrávce přes celé pásmo, pardubický gólman se přesouval, stihl ale na ledě nechat pravý beton, kterým zachránil čisté konto ve svých statistikách!
     
    13:58
    Po třech přesilových hrách Dynama si tuto herní variantu vyzkouší i rival z Hradce Králové. Martin Látal (PCE) obdržel menší trest za hákování.
     
    12:22
    A naopak měl Mountfield zřejmě největší šanci první třetiny! Mislav Rosandič postupoval do přečíslení ve dvou proti jednomu, nakonec vzal vše na sebe a prudkou střelou napálil pravé rameno Ondřeje Kacetla!
     
    11:19
    Podrážením na útočící modré čáře se provinil Patrik Miškář (HKM), který již sedí na trestné lavici. Třetí početní výhoda pro pardubický tým v průběhu úvodní dvacetiminutovky prvního derby nového ročníku.
     
    07:27
    Střela Eklunda trefila do zad stojícího Kousala, od kterého se puk odrazil k volnému Johanu Harju! Švédský útočník ale ve velké šanci ztroskotal na skvělém Mazancovi!
     
    07:03
    Denis Kindl z levého kruhu nastřelil Mazancův beton, hradecký brankář byl hodně vyjetý a dal tím prostor pro zajímavé dorážky! Puk skákal na jeho brankovišti, ale brankovou čáru nepřekročil.
     
    06:43
    Další oslabení pro hradecké hokejisty. Matěj Paulovič (HKM) dojel za brankou Kacetla a za nedovolené bránění míří za katr.
     
    02:09
    Pardubickému brankáři Kacetlovi vypadl puk z lapačky, čímž dal prostor dorážkám. Jenže hosté to s důrazem poněkud přehnali a budou za to pykat. Za sekání míří na trestnou lavici Oskars Cibulskis (HKM).
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 31. Hovorka (Piché) – 17. Rosandić (M. Chalupa, Miškář), 33. F. Pavlík (Cibulskis, Kubík)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Harju, R. Kousal, Tybor – D. Kindl, Mandát (A), Hovorka – Machala, Poulíček (A), Látal – M. Kratochvil, Pochobradský, Matýs.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Perret, Bičevskis, Dragoun (A) – Červený (A), Rákos (C), Smoleňák – Jergl, Cingel, Paulovič – Miškář, Kubík, M. Chalupa.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zika

    Diváci: 9253
    thejrc.org