Sassuolo – Spal 3:0 (kon.) | Bologna – AS Řím 1:2 (kon.) | Lecce – Neapol 1:4 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Fiorentina 2:2 (kon.) | Lazio – Parma 2:0 (kon.)
konec
US Lecce
1:4 (0:2)
SSC Neapol
Neděle 22.09.2019, 15:00 • Stadio Comunale Via del Mare (Lecce) • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Neapol se tak dostala na třetí flek za vedoucí duo Inter – Juventus. Lecce spadlo na sestupový osmnáctý flek.

    Děkujeme za pozornost a zase někdy u Serie A na počtěnou! (16:58:53)
     
    Utkání čtvrtého kola Serie A mezi Lecce a Neapolí je u konce. Domácí celek bojoval statečně, ale na favorizovaný celek nestačil. Hosté o svém triumfu rozhodli již v prvním poločase, kdy se prosadili Fernando Llorente a Lorenzo Insigne z penalty. Ve druhé polovině navyšoval vedení Fabián Ruiz. Matteo Mancosu sice z penalty snížil, ale tříbrankové vedení navrátil opět Fernando Llorente.

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě ovšem mohla přijít jedna branka. Jeden z domácích dostal dobrou přihrávku do pokutového území, ale z penaltového puntíku trestuhodně zakončil pouze vedle branky!
     
    90+3
    Nyní už hosté hrají jen v obraně a čekají na uplynutí nastaveného času. Ten se naplní brzy a ukončí čtvrté kolo Serie A.
     
    90+2
    Rohový kop sice nevyšel podle představ, ale nakonec z toho byl přecijen pokus na branku. Piotr Zieliński vybojoval míč a před vápnem zakončoval levačkou, branku ovšem těsně minul.
     
    90+1
    Hirving Lozano ještě jednou ohrozil domácí branku. Mexický fotbalista se na pravé straně vápna dostal ke střele na první tyčku, ale Gabriel pohotovým zákrokem vyráží na roh!
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby. Fotbalisté Neapole kombinovali ve středu hřiště a následně přišla přihrávka do útoku, Ghoulam ale levačkou střílel jen vedle. Nastavují se čtyři minutky.
     
    89
    Domácí tým se po pravé straně dostával do šestnáctky, ale zakončení nepřišlo. Míč v obraně odkopla Neapol, která si odveze domů další tři body.
     
    88
    Hostující Neapol se hnala do útoku. Faouzi Ghoulam překonal obranu a šel do otevřeného prostoru. Před vápnem posouval míč do běhu spoluhráči, ale ten jeho záměr nepochopil.
     
    87
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Sebastiano Luperto.
     
    85
    Šestá branka utkání visela ve vzduchu! Andrea Tabanelli si ve vápně hrudí zpracoval míč a levačkou zakončoval. Ospina na ránu nedosáhl, ta ale nakonec skončila na brankové konstrukci!
     
    84
    Domácí celek se hned po levé straně nastěhoval do vápna, ale střelecké zakončení skončilo na těle bránícího hráče. Toho rána sice bolela, ale po chvilce se ze hřiště zvedl.
    82. Fernando LLORENTE - 1:4
     
    82
    Neapol právě vstřelila branku!
    A nakonec je z toho ještě jedna branka a trefa pro FERNANDA LLORENTEHO. Ten stál ve správný čas na správném místě. Gabriel sice střelu z levé strany vyrazil, ale na dorážku u pravé tyčky byl již krátký.
     
    81
    Poslední minutky jsou ovšem hodně unuděné. Neapol kontroluje míč a nechce ho domácímu celku půjčit. Ten se sice snaží, ale směrem do ofenzívy to není žádná sláva.
     
    80
    Až nyní se hosté odhodlali ke střeleckému pokusu. Piotr Zieliński to zkoušel po zemi, ale obranný val před ním mu to nedovolil. Hra ale pokračuje.
     
    79
    Pokračující pomalá kombinace Neapolských v útoku. Tohle je snad nejnudnější část celého utkání, ale dá se to pochopit vzhledem k taktice v posledních minutách.

    David Panuška

    Branky: 61. Mancosu (pen.) – 28. F. Llorente, 40. L. Insigne (pen.), 52. Ruiz (L. Insigne), 82. F. Llorente

    Karty:   37. Tachtsidis (LCC), 39. Gabriel (LCC), 49. Tabanelli (LCC) – 22. Ghoulam (NEA), 45+1. Elmas (NEA), 53. Ruiz (NEA)

    Neproměněná penalta: 38. L. Insigne (NEA), brankář Gabriel zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:9.
    US Lecce: Gabriel – Rispoli (70. Benzar), Lucioni, Rossettini, Calderoni – Tabanelli, Tachtsidis (46. Petriccione), Majer – Falco (65. Lapadula), Farias, Mancosu.
    Náhradníci: Bleve, Vigorito – Babacar, Dumančić, Lapadula, La Mantia, Lo Faso, Šachov, Benzar, Petriccione, Riccardi, Vera.

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Nikola Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Elmas (74. Callejón), Ruiz, P. Zieliński, L. Insigne – Milik (73. Lozano), F. Llorente (87. Luperto).
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Di Lorenzo, Luperto, Rui, Lozano, Hysaj, Gaetano, D. Mertens, Callejón.

    Rozhodčí: Piccinini – Galetto, Baccini
    ocianews.com