Nové Zámky – Trenčín 2:4 (kon.) | Poprad – Nitra 5:0 (kon.) | Detva – Michalovce 0:4 (kon.)
Košice – Zvolen 4:2 (kon.) | Miskolc – Lipt. Mikuláš 3:0 (kon.) | HC Slovan – Banská Bystrica 1:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
HKM Zvolen
sk Neděle 22.09.2019, 17:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., krosček).
     
    58:20
    Oddychový čas domácich.
     
    57:54
    Tomek znova odchádza. Ešte to Zvolen skúsi.
     
    57:39
    Košice dali gól!
    A tak sa zdá, že je definitívne rozhodnuté. Gólom do prázdnej bránky upravuje na 4:2 z košického pohľadu OLIVER JOKEĽ.
     
    57:22
    Tomáš Tomek ostáva na striedačke. To je poriadne odvážny ťah Andreja Podkonického.
     
    57:22
    Hra je teraz pomerne často prerušovaná. Ťažko povedať, komu to bude vyhovovať viac. Každopádne, Zvolen na to reaguje svojím oddychovým časom.
     
    53:20
    Na ťahu sú hostia, ktorí to dobre vedia. Košarišťana teraz donútili skočiť na ľad a puk tam prikryť. Zdá sa, že sa to po góle znova trochu rozbieha.
     
    52:47
    Košice dali gól!
    Dnes je to zápas o brejkoch. Potvrdilo sa to aj v tomto prípade. Absolútne nič nenasvedčovalo tomu, že by sa Košice mali ujať vedenia. Potom sa však PAVEL KLHŮFEK pretlačil do úniku a prekonal prekvapeného Tomeka. Asistencia: Vojtech Zeleňák.
     
    47:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., sekanie).
     
    45:37
    Teraz to už bolo o poznanie nebezpečnejšie. Letiaci puk tečoval s najväčšou pravdepodobnosťou Jokeľ a Tomáš Tomek mal obrovské šťastie, že mu prepadol len cez bránkovisko.
     
    41:01
    Suja prenechal puk Haščákovi, ten to skúsil strelou švihom. Tomek ešte túto ranu ramenom vytesnil k jednému z Košičanov, následne mu kvalitným blokom pomohol jeho obranca.
     
    39:39
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Allan McPherson – 2 min., sekanie).
     
    37:36
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že práve toto Oceliari potrebovali. Vzpruha v podaní inkasovaného gólu prináša okamžitú odpoveď. Chybobali aj Zvolenčania, ktorí nechali súperovi pred bránkou priveľa priestoru. Využil to DALIBOR BORTŇÁK. Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    37:16
    Zvolen dal gól!
    Gól platí. Druhá tretina patrí jednoznačne Zvolenu, to je fakt. Hostia zatiaľ vyťažili z minima maximum a po vyrovnaní sa sami dostali do vedenia. Z netradičnej palebnej pozície skóroval KYLE DANIEL BONIS.
     
    37:16
    Hosťom sa podarilo skórovať, ale proti hlavnému arbitrovi okamžite vyštartoval Andrej Košarišťan. Ten pre Košice vybojoval telefonát videorozhodcovi.
     
    34:36
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Branislav Rapáč – 2 min., hrubosť).
     
    34:36
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Patrik Maier – 2 min., hrubosť).
     
    32:23
    A mohli ju aj využiť. Prihrávku do gólovej pozície dostával Juraj Majdan, no ten z medzikružia puk medzi tri žrde neupratal.
     
    31:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Milý – 2 min., hrubosť).
     
    31:25
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Samuel Petráš – 2+2 min., hrubosť).
     
    28:49
    Zmätky pred košickou bránkou. Zvolenčania si tam puk dobre pohadzovali, no do siete ho chceli doslova dotlačiť. Chýbala tomu častejšia streľba. Vypáliť sa napokon rozhodol Halama, ten tesne minul priestor troch žrdí.
     
    27:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vojtech Zeleňák – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    24:24
    Zvolen dal gól!
    Košiciam sa napokon ich pasivita vypláca. Košarišťanovi chýbala pomoc v zadných radoch. Prvú strelu síce ešte vyrazil, pred bránkou stál ale nekrytý KYLE DANIEL BONIS, ktorý puk pohodlne zasunul do siete. Asistencia: Alian Mathew James McPherson.
     
    14:37
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Tomáš Tomek – 2 min., zdržiavanie hry).
     
    11:33
    A bola z toho nebezpečná situácia pred Košarišťanom. Po rýchlom prieniku si priestor pred bránkoviskom vytvoril Brock Trotter. Košický gólman sa musel hodiť na ľad a hru prerušiť. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:58
    Zvolenský gólman pokračuje v dobrej práci. Chovan dostal puk medzi kruhy, pálil bez prípravy. Proti svojim bývalým spoluhráčom ale neskóroval, znemožnil mu to Tomek.
     
    08:37
    Tvrdá rana Bortňáka, puk teraz tesne minul priestor troch žrdí a prepadol k mantinelu. Pred bránkou sa pri následnej neprehľadnej situácii ocitla až trojica Košičanov, ale Tomáš Tomek to zvládol bravúrne a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    07:26
    Košice dali gól!
    Príliš veľa to ale neznamenalo. Oceliari sa totiž prakticky okamžite vrátili do pásma a rýchlym gólom stihli využiť presilovku o dvoch mužov. O otvárací presný zásah sa postaral MARCEL HAŠČÁK. Asistencia: Andrej Košarišťan.
     
    07:12
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Jacob Michael Hansen – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:26
    Košice sa po úvodných nepríjemnostiach usadili v pásme. Zeleňák si puk potiahol od čiary a zakončil k vzdialenejšej žrdi. Tomáš Tomek predviedol dobrý švih ľavou rukou a strelu vytesnil.
     
    05:55
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ryan Lowney – 2 min., držanie).
     
    01:23
    Zdalo sa, že Košice pôjdu vo vlastnom oslabení do prečíslenia. To sa síce nestalo, ale Zvolen si musel dať pozor aj napriek tomu. Jokeľ totiž potiahol puk po pravej strane a zakončil zápästím, Tomek jeho pokus zblokoval k mantinelu.
     
    00:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., podrazenie).

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 8. Haščák (Košarišťan), 38. Bortňák (Rapáč), 53. Klhůfek (Zeleňák), 58. Jokeľ – 25. Bonis (McPherson), 38. Bonis


    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Koch (A), Čížek (C), Repe, Růžička, Zeleňák, Michalčin — Majdan, Chovan, Haščák — Klhůfek, Suja (A), Jokeľ — Rapáč, Bortňák, Belluš — Milý, Hrabčák, Bučko
    HKM Zvolen: Tomek (Hollý) — Lowney, Švarný (C), Roman, Corrin, Drgoň (A), Maier, Chlepčok, Fatul — Hansen, Špirko (A), Kelemen — McPherson, Trotter, Bonis — Handlovský, Halama, Thompson — Kolenič, Preisinger, Petráš

    Rozhodčí: Snášel (SVK), Rencz (HUN) — Šoltés (SVK), Soltész (HUN)
    ocianews.com