Boston – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Montreal – Toronto 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 3:2 (po pr.)
Vancouver – Ottawa 6:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 3:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
6:4 (3:1, 2:2, 1:1)
Ottawa Senators
Úterý 24.09.2019, 04:00 • Abbotsford Centre, Abbotsford • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (07:00:21)
     
    Československá stopa v utkání:
    Christián Jaroš (OTT)
    0+0.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Elias Pettersson (VAN) 2+2
    2. Alexander Edler (VAN) 1+3
    3. Brock Boeser (VAN) 0+3.
     
    Střely na branku: 33 – 41.
     
    Tato akce pro hokejové fandy ve stočtyřicetitisícovém Abbotsfordu se opravdu povedla. Sedm tisíc diváků mohlo vidět parádní útočný hokej, moře šancí na obou stranách a k tomu rovnou desítku gólů. První z nich dal z premiérové střely na Markströmovu klec Bobby Ryan, domácí však v pětiminutové přesilovce skóre otočili a své vedení si udrželi až do samotného konce. Ottawa se nevzdala ani za stavu 3:6 a do posledních vteřin se snažila zápas zdramatizovat, jenže jí to stačilo jen na snížení na konečných 4:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Podobně dopadla také střela Chabota, kterou ještě mohl dorážet Chris Tierney, ovšem Markströmův vynikající zákrok vzal Senátorům i tu poslední naději.
     
    59:18
    Ennis nahodil puk jenom na Benna, který pod tlakem Tierneyho kotouč ztratil. Byla z toho možnost pro Duclaira, jenž z pravého kruhu golfákem přestřelil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:48
    Beagle buly vyhrál, nicméně Ryan pokus o vyhození zastavil. Menší závar před svou brankou pak Vancouver rovněž přečkal bez inkasování.
     
    58:38
    Ještě jedno vyloučení. Hákováním se provinil Alexander Edler, takže Senátoři zkusí štěstí v šesti proti čtyřem.
     
    58:17
    Duclair nahodil puk k pravému mantinelu, kde se k němu nedostal Ennis. Senátoři se přesto usadili v útočném pásmu a hledají si další střeleckou pozici.
     
    57:36
    Ottawa si za svůj výkon ve třetí třetině zaslouží velkou pochvalu. Pátý gól ale stále nepřichází a naděje na vyrovnání se rychle blíží nule.
     
    57:17
    Ryanovi utekl puk od hokejky a namířil si to až do rukavice Jacoba Markströma, který se opět rozhodl počkat na přerušení hry.
     
    57:02
    Chabotovu střelu gólman s kosatkou na hrudi také zlikvidoval. Vancouver mohl uklidit hru, jenže Virtanen poslal puk na jednu ze střídaček.
     
    56:33
    Sens rozjeli další povedenou kombinaci končící střelou z levého kruhu od aktivního Logana Browna. Markström však s přehledem zasáhl a přerušil hru.
     
    56:17
    Anisimov byl sice odzbrojen, ale Josh Leivo bez rozmyslu odhodil kotouč až na zakázané uvolnění. Sutterův útok tak musí zůstat na ledě.
     
    55:36
    Parádní individuální průnik od Anthonyho Duclaira, který se na útočné modré mihl kolem obou beků, ale forhendem pak neprotlačil puk za Markströmův levý beton.
     
    55:02
    Sens získali puk po další nejisté rozehrávce soupeřova gólmana. Resultovala z toho vyražená střela od modré v podání Christána Jaroše.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. J. T. Miller (Boeser, Pettersson), 12. Pettersson (Boeser, Edler), 17. Edler (Sutter, Leivo), 33. Pettersson (Edler, Boeser), 40. J. Benn (Myers), 45. Horvat (Pettersson, Edler) – 7. Ryan (Tierney, Balcers), 30. Anisimov, 34. Balcers (Batherson), 47. Tierney


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler, Stecher, J. Benn, Biega, Fantenberg – J. T. Miller, Horvat, Pearson – Boeser, Pettersson, Bärtschi – Leivo, Sutter, L. Eriksson – Virtanen, Beagle, Schaller.
    Ottawa Senators: Nilsson (Högberg) – Zajcev, Chabot, Jaroš, Borowiecki, DeMelo, Brannström – Ryan, Tierney, Balcers – Duclair, Anisimov, Ennis – Batherson, L. Brown, Paul – Sabourin, Szwarz, Kelly.

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Mills, Kovachik

    Diváci: 7 000
    thejrc.org