Boston – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Montreal – Toronto 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 3:2 (po pr.)
Vancouver – Ottawa 6:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 3:0 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
6:4 (3:1, 2:2, 1:1)
Ottawa Senators
Úterý 24.09.2019, 04:00 • Abbotsford Centre, Abbotsford • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hokejisty Vancouveru čeká v noci na úterý utkání proti Ottawě Senators, proti nimž budou chtít potvrdit svou prozatím velmi slušnou bilanci z přípravy.
     
    Canucks vyhráli v této přípravě zatím tři z pěti zápasů, poslední duel na ledě Kings se ovšem týmu nevyvedl a prohrál na ledě Los Angeles 5:7. Předchozí úspěšný dvojzápas s Edmontonem ovšem dodal týmu dostatečnou sebedůvěru a v přípravných duelech Canucks hlavně ukazují svou velkou sílu v ofenzivě.
     
    Ottawa má za sebou zatím tři zápasy. Napřed vyhrála dva duely nad Torontem a až domácí zápas s Montrealem se jim nepovedl. S Canadiens prohráli hladce 0:4 a napravit své zaváhání budou chtít na ledě Vancouveru, který ovšem porazili naposled v říjnu 2017.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Stecher, J. Benn, Biega, Fantenberg – J. T. Miller, Horvat (A), Pearson – Boeser, Pettersson, Bärtschi – Leivo, Sutter (A), L. Eriksson – Virtanen, Beagle, Schaller.

    Ottawa Senators: Nilsson (Högberg) – Zajcev, Chabot, Jaroš, Borowiecki, DeMelo, Brannström – Ryan, Tierney, Balcers – Duclair, Anisimov, Ennis – Batherson, L. Brown, Paul – Sabourin, Szwarz, Kelly.

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Mills, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Hned v úvodu si Canucks zahrají přesilovou hru. Za podražení ve středním pásmu bude dvě minuty sedět na trestné levici sedět Chris Tierney.
     
    00:52
    Edlerovu dělovku nedorazil mezi tyče Leivo. Prvně jmenovaný pak pálil ještě jednou, ale Nilsson si připsal další dobrý zákrok.
     
    01:13
    Po hodně náročné půlminutě se hostující čtveřice osvobodila a mohla v klidu vyrazit na střídačku.
     
    01:25
    Brock Boeser přidal další prudkou dělovku zpoza levého kruhu, ale pro hosty to i v tomto případě dobře dopadlo.
     
    02:10
    Virtanenova přihrávka byla sražená na modrou čáru, odkud přiletěla jen nepřesná střela Ennise a hosté hned vzápětí vyhodili.
     
    02:38
    Senators v plném počtu.
     
    03:01
    Fantenbergovo nahození podle všeho tečoval Leivo, ale Nilsson dokázal zasáhnout pravým betonem.
     
    03:16
    Ještě jednou to od modré čáry zkoušel Oscar Fantenberg, ale puk znovu skončil na betonu brankáře Ottawy.
     
    03:35
    Tlak Kosatek bude moci pokračovat. Menší trest za hákování dostal Jordan Szwarz
     
    03:39
    Edler střílel hned po buly. Nilsson měl zakrytý výhled, ale puk k jeho štěstí rozvlnil jen ochrannou síť.
     
    04:03
    Pettersson přenesl hru doleva, Boeser jeho pas ale nezpracoval a toho využil vyhazující Jaroš.
     
    04:26
    Další nepřesnost Boesera, jehož přihrávka neprošla na Millera a Canucks se kvůli tomu museli vrátit až za vlastní branku.
     
    04:56
    Tyler Myers nezastavil pokus o vyhození. Ve vlastním oslabení vyrazil vpřed Kelly, ale dvojice protihráčů ho nenechala vystřelit na Markströma.
     
    05:20
    Myersův projektil z pravého konce modré čáry Nilsson v pokleku zastavil a přerušil hru. Z přesilovky Vancouveru zbývají poslední vteřiny.
     
    05:35
    Senators v plném počtu.
     
    06:15
    Paulova střela z vrcholku pravého hráčů neprošla. Na druhé straně to zkoušel Schaller, ale Brannström taktéž srazil puk mimo brankoviště.
     
    06:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens se z první střely dostávají do vedení! Myers za Markströmem ztratil puk v souboji s Balcersem, k zadnímu mantinelu si pro něj přijel Tierney a ten okamžitě našel BOBBYHO RYANA, jenž se z mezikruží nemýlil. Asistence: Chris Tierney, Rūdolfs Balcers.
    06:53 Bobby RYAN - 0:1
     
    07:14
    Anthony Duclair nezpracoval vysoký pas do středního pásma, ze kterého resultovalo zakázané uvolnění Ottawy.
     
    07:20
    Jordie Benn to zkoušel krátce po vhazování, ale Nilsson proti střele z vrcholku levého kruhu předvedl zcela rutinní zákrok.
     
    07:48
    Oscar Fantenberg byl za domácí brankou tvrdě naražen na mantinel hned dvěma hráči zároveň. Na led musel přispěchat doktor, ale obránce Vancouveru se nakonec zvedl a odjel na střídačku.
     
    07:48
    Jordan Szwarz se po krátké pauze vrací na trestnou lavici. Za tvrdý zákrok u mantinelu vyfasoval pět minut a k nim osobní trest do konce zápasu. Na trestné lavici to odsedí Bobby Ryan.
     
    08:05
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí skórují hned v úvodních vteřinách pětiminutové přesilovky, která navíc bude pokračovat. Pettersson po dalším vyhraném buly přenesl hru před levý kruh na Brocka Boesera, jehož střelu protečoval do sítě J.T. MILLER. Asistence: Brock Boeser, Elias Pettersson.
    08:05 J. T. Miller - 1:1
     
    08:56
    Kelly odpálil puk co nejdál od své branky a dal hostům dostatek času na vystřídání.
     
    09:10
    Alexander Edler měl spoustu času na modré čáře, odkud vystřelil zápěstím, ovšem Nilsson s drobnými problémy zasáhl.
     
    09:19
    Senátorům se vůbec nedaří na vhazování. Domácí si opět rychle připravili zajímavou příležitost, kterou z pravého kruhu nevyužil Sven Bärtschi.
     
    09:49
    Rána Pearsona byla zablokovaná a Anisimov bez váhání vyhodil puk až k brance Jacoba Markströma, jenž je stále bez zákroku.
     
    10:18
    Další střela Edlera, která byla před brankovištěm tečovaná, ale Nilsson i tak dokázal zasáhnout svým betonem.
     
    10:56
    Pettersson přihrál do druhé vlny, kde si Edler vyměnil puk s Leivem, ale pak nedostal své nahození ani mezi kruhy.
     
    11:17
    Parádní kombinaci měl po přihrávce Millera zakončovat Miller, jenže to by v mezikruží nesměl po nápřahu promáchnout.
     
    11:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Byla to jen otázka času – obrovský tlak Kosatek končí gólem na 2:1! Brock Boeser přenesl hru na pravý kruh k ELIASI PETTERSSONOVI, který z bodu pro vhazování dost možná přihrával na Millera, ale kotouč se od jednoho z hostů šťastně odrazil za Nilssonova záda. Asistence: Brock Boeser, Alexander Edler.
    11:34 Elias PETTERSON - 2:1
     
    12:48
    Senators v plném počtu.
     
    13:10
    Stecher místo rozehrávky k útočníkům přihrál směrem k vlastnímu brankáři, Jacob Markström ale nezaspal a kotouč posunul zpět do pole.
     
    14:28
    Anisimova střela z otočky neprošla přes první překážku a Canucks se tak velmi snadno ubránili zatím bezzubému útoku Ottawy.
     
    15:13
    Logan Brown přihrál po ose hřiště na Kellyho, ale jeho střela švihem nebyla pro Jacoba Markströma nebezpečná. Pokud se nemýlím, tak to byl první zákrok pro švédského gólmana.
     
    15:57
    Sabourin neměl žádnou podporu spoluhráčů, z pravého křídla z nouze nahodil puk za branku Vancouveru, kde už byli připravení obránci v modrých dresech.
     
    16:25
    Od druhého gólu Canucks se dlouhatánskou dobu nepřerušovalo. Změnil to až Nilsson, který vychytal tvrdou střelu Suttera.
     
    16:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí dávají bezbrannému soupeři třetí zásah! Brandon Brutter bekhendem přihrál na střed modré čáry, odkud střílel hodně aktivní ALEXANDER EDLER a puk se po teči některého z hráčů dostal až za Nilssonova záda. Asistence: Brandon Sutter, Josh Leivo.
    16:57 Alexander EDLER - 3:1
     
    17:51
    Střela Browna byla zablokovaná a Senators se znovu nedostali k odraženému kotouči, takže se musí zase rychle vracet.
     
    18:07
    Senators vyhodili na zakázané uvolnění. Beagle tradičně uspěl na buly, ale Stecherova střela od modré byla rovněž sražená.
     
    18:20
    První početní výhoda také pro hosty. Za vysokou hůl míří na čtyři minuty za katr Jake Virtanen.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Ryannovu střela zpoza pravého kruhu k Markströmi nedoletěla. Gólman Vancouveru se přesto musel činit proti dorážce Ennise.
     
    19:16
    Ještě jednou Ryan, který přihrál z pravého kruhu na opačnou stranu, ale zakončení Duclaira pak nebylo pro Markströma moc nebezpečné.
     
    19:36
    Eriksson vyhodil puk k červené čáře. Hosté pak zkazili rozehrávku a čelili akci Suttera, který zprava těsně minul vzdálenější tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sváteční utkání v Abbotsfordu v první třetině rozhodně nenudilo. Vancouver jednoznačně dominoval, ale v sedmé minutě dostal od Ryana lekci z produktivity. Za tvrdý faul na Fantenberga pak byl na pět minut vyloučen Szwarz a Canucks v přesilovce skóre rychle otočili, když Nilssona překonali Miller s Petterssonem. Velké problémy dělaly obraně Ottawy i střely od modré z hokejky Edlera, který se v sedmnácté minutě také dočkal gólu a upravil skóre na 3:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Senators budou pokračovat v rozehrané přesilové hře. Pokud nepřibude další trest, tak budou hrát v pěti proti čtyřem ještě dvě minuty a dvacet vteřin.
     
    20:12
    Logan Brown se elegantně prosmýkl do útočného pásma. Pak ale vystřelil nepřesně, stejně jako o chvíli později Brannström.
     
    20:35
    Ještě jedna velká šance, kterou Brownovi vytvořila přihrávka do brankoviště od Tierneyho. Útočník Senators však zblízka trefil tyč!
     
    20:52
    Jacob Markström si vychutnal svůj zákrok po střele lotyšského útočníka Balcerse. Kotouč skončil v jeho lapačce.
     
    21:09
    Alexi Biagovi se podařilo vyhodit, takže Thomas Chabot musí rozehrávat až zpoza branky Anderse Nilssona.
     
    21:39
    Duclair přihrál mezi kruhy na Ennise, kterému trvala příprava bekhendové střely. Vše skončilo nepřesnou střelou z dálky od Chabota.
     
    21:57
    Ruský forvard Arťom Anisimov zkoušel štěstí z nulového úhlu, ale Jacob Markström si situaci u levé tyčky pohlídal.
     
    22:20
    Domácí v plném počtu.
     
    22:36
    Virtanen aktivně napadal rozehrávku Zajceva, který v obranném pásmu ztratil stabilitu, ale puk zůstal na hokejkách hráčů Ottawy.
     
    23:10
    Po faulu Szwarze se Oscar Fantenberg ještě nezapojil do hry. Obránce Canucks bude zřejmě mimo až do konce zápasu.
     
    23:27
    Kotouč vyletěl z obranného pásma Sens mimo ledovou plochu. Vhazování před Andersem Nilssonem se bude opakovat.
     
    24:05
    Elias Pettersson promáchl při pokusu o střelu z jedničky. Puk propadl k Bärtschimu, který byl u pravého mantinelu čistě odzbrojen.
     
    24:36
    Anisimov protečoval přihrávku Chabota na Ryana, ale ani ten se nedostal do pozice, odkud by mohl pálit na branku.
     
    25:19
    Stecher střílel od modré ve chvíli, kdy měl Nilsson hodně zakrytý výhled. K podobnému gólu, jako v případě Edlera, to ale nevedlo.
     
    25:48
    Těla před sebou trefil i Virtanen, který nahazoval z vrcholku pravého kruhu. Druhá třetina je zatím mnohem klidnější.
     
    26:15
    Horvat přihrával zpoza pravého kruhu před rozjetého Pearsona. Kotouč na něj ale nedostal a následoval protiútok Paula, jehož střelu tahem srazil do ochranné sítě Jordie Benn.
     
    26:42
    Tierney prohrál buly v útočném pásmu. Brannström se musel rychle vracet za vyhozeným pukem, o který teď bojuje na zadním mantinelu.
     
    26:50
    Z velkého boje na krátkém hrazení vyletěla přihrávka na Horvata, který bez přemýšlení vypálil, ale na překonání Nilssona to nestačilo.
     
    27:01
    Elias Pettersson vyhrál vhazování za sebe, Brock Boeser si přichystal prudkou střelu tahem, která ale proletěla nad brankou.
     
    27:23
    Christián Jaroš couval před rozjetým Petterssonem a ve finále jeho střelu zablokoval do relativního bezpečí v rohu kluziště.
     
    28:15
    Loui Eriksson jenom nahodil a odjel střídat. Po hostující chybě v útočném pásmu se ale řítí na Nilssona další modrá vlna.
     
    28:40
    Opět se Canucks dostali do zajímavé šance po vyhraném souboji na zadním mantinelu. Ani Jake Virtanen však na stavu 3:1 nic nezměnil.
     
    29:11
    Anisimov přenesl těžiště hry na pravou stranu. nicméně Sabourinova střela zpoza kruhu gólové parametry neměla.
     
    29:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři snižují na rozdíl jediné trefy! J. T. Miller udělal velkou chybu v obranném pásmu, když se nechal školácky obrat o puk ARŤOMEM ANISIMOVEM. Ruský útočník si sjel na střed a parádní bekhendovou střelou nedal Markströmovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
    29:19 Arťom ANISIMOV - 3:2
     
    30:04
    V polovině základní hrací doby je potvrzeno, že se Oscar Fantenberg na ledovou plochu už nevrátí. Canucks si musí poradit s pěti obránci.
     
    30:19
    Zakázané uvolnění Vancouveru, který po změně stran hodně polevil. Za deset minut hry vyprodukoval pouze tři střely na Nilssonovu branku.
     
    30:21
    Arťom Anisimov vyhrál buly pro Bathersona, který okamžitě pálil, ale Jacoba Markströma na švestkách nenachytal. Pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    30:31
    Mark Borowiecki přidal dalekonosnou střelu zápěstím. Puk sice letěl na branku, ale Markström znovu neměl velké problémy.
     
    31:07
    Anisimov po odehrání kotouče bolestivě trefil hokejkou Tylera Myerse, který se v předklonu dobelhává na střídačku.
     
    31:36
    Bärtschi v přečíslení dvou na jednoho přihrával Boeserovi, ale vynikající obranný zákrok Zajceva tuto nahrávku do místa určení nepustil.
     
    32:03
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Parker Kelly – 2 min., sekání).
     
    32:15
    Bärtschi přihrávkou na vrcholek pravého kruhu nabil na tvrdou střelu Myersovi, který si však na Nilssona nepřišel. Před brankou marně číhal na dorážku Pearson.
     
    32:28
    Brock Boeser dostal nabito od Edlera. Další dělová rána z blízkosti modré čáry ale skončila jen v ochranné síti.
     
    32:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks potřetí v utkání skórují v přesilové hře a znovu vedou o dva góly! Alexander Edler znovu fungoval jako režisér hry na modré čáře, odkud tentokrát přihrál do pravého kruhu. Švédský talent ELIAS PETTERSSON napřáhl k ráně bez přípravy a kotouč prosvištěl až do sítě. Asistence: Alexander Edler, Brock Boeser.
    32:37 Elias PETTERSSON - 4:2
     
    33:08
    Sens dávají Kosatkám hodně prostoru ke kombinaci u modré čáry. Po další jednoduché souhře pálil Stecher, ale tečovaná střela si tentokrát cestu do branky nenašla.
     
    33:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se z náskoku 4:2 ani nestihli doradovat a už zase kapitulují! Senátoři ve třech vyrazili do rychlého protiútoku. Střelu tahem od RUDOLFSE BALCERSE Markström levým betonem jenom vyrazil a jeden z dojížděních parťáků mu kotouč nešikovně srazil do vlastní branky. Asistence: Drake Batherson.
    33:18 Rūdolfs BALCERS - 4:3
     
    33:49
    Další zákrok levým betonem od švédského gólmana Vancouveru, kterého z levého mantinelu prozkoušel Chris Tierney.
     
    34:30
    Schaller zbrzdil rychlý přechod Kosatek. Na útočné modré se úplně zastavil a hráči v bílém se jednoduše stihli vrátit do obrany.
     
    34:47
    Byla z toho aspoň střela Troye Stechera, po které tým z hlavního města Kanady vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    35:11
    Po propadnutí hráčů Ottawy se Chris Tierney ocitl v přečíslení dvou na jednoho. Bývalý útočník San Jose se ale dostal příliš blízko brankovišti a trefil jenom ruku Nilssona.
     
    35:41
    Rozjetého Duclaira během obkružování branky zahákoval Alexander Edler. Je z toho přesilová hra pro Senators.
     
    36:15
    Chabot rozehrál pod sebe na Ryana, který si sním pak vyměnil puk v útočném pásmu. Zkušený útočník pálil zpoza pravého kruhu, ale na Markströma si nepřišel.
     
    36:32
    Anthony Duclair převzal Ryanovu přihrávku do levého kruhu. Se zakončením ale malinko otálel a Markström se stihl před zákrokem přesunout.
     
    36:43
    Chabot se posunul až do levého kruhu. Jeho střelu pak bekhendem dorážel Tyler Ennis, ale Markström předvedl výborný zákrok levou nohou.
     
    37:17
    Logan Brown otočil hru doprava na Balcerse, jehož střelu zablokoval Stecher a ten pak zabránil i možným dorážkám.
     
    37:41
    Canucks v plném počtu.
     
    37:52
    Canucks si v pěti lidech moc dlouho nezahráli. Za držení u zadního mantinelu putuje na trestnou lavici Jordie Benn.
     
    38:16
    Thomas Chabot nezpracoval Ryanovu nahrávku k modré čáře. Puk mu přeskočil čepel hokejky utekl až do středního pásma.
     
    38:50
    Arťom Anisimov dostal puk od Duclaira, ale střelu švihem z levého kruhu mezi tři tyče Markström nevměstnal.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Ryan tentokrát otáčel hru doprava, odkud bez přípravy pálil napřažený Chabot, jenže puku se do cesty poněkolikáté postavil Troy Stecher.
     
    39:39
    Tierneyho zradilo zpracování Brannströmovy přihrávky. Kotouč skončil v chumlu těl u zadního mantinelu a přesilovka Senators pomalu končí.
     
    39:52
    Canucks v plném počtu.
     
    39:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je hodně nepříjemný gól do šatny pro Ottawu! JORDIE BENN naskočil na led z trestné lavice a po vynikajícím pasu Myerse se snad poprvé v životě ocitl v samostatném úniku, který vyřešil nechytatelnou střelou nad vyrážečku. Asistence: Tyler Myers.
    39:57 Jordie BENN - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhém dějství se hrál velmi atraktivní hokej. Senators byli disciplinovanější a hru výrazně vyrovnali, což vedlo ke snížení Anisimova. Po gólu Petterssona si domácí dali nešikovný vlastenec, ale po dvou ubráněných oslabeních ještě stihli zvýšit na 5:3, když se v úniku nemýlil sváteční střelec Jordie Benn.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Na úvodním buly třetí třetiny uspěl Horvat. Canucks však nebezpečně ztratili puk v obranném pásmu a měli kliku, že úplně volnému Duclairovi kotouč před zakončením utekl.
     
    40:41
    Nikita Zajcev odblokoval Horvata a nepustil jej k přihrávce jeho spoluhráče. Dopředu se znovu řítí tým z Ottawy.
     
    41:17
    Myers přitvrdil u mantinelu, Balcers jeho hit ale ustál a zleva nahodil puk do brankoviště, u kterého nebyl nikdo na dorážku.
     
    41:41
    Brock Boeser se jednoduše utrhl obraně Senators a řítil se sám na Nilssona, který střelu švihem z pravého kruhu nadvakrát zastavil.
     
    42:15
    Leivo byl čistě sražen k ledu, v protiútoku chtěl o sobě dát vědět Logan Brown, ale bekhendové nahození z pravého kruhu gólem taktéž neskončilo.
     
    42:42
    Dobrý obranný zákrok Zajceva, který zablokoval střelu rozjetého Jaye Beaglea do ochranné sítě za Nilssonovou brankou.
     
    42:57
    Znovu se kotouč dostal mimo ledovou plochu. Diváci se přesto skvěle baví, sedmitisícovým stadionem v Abbotsfordu obíhá mexická vlna.
     
    43:06
    Bo Horvat se snažil zhoršovat výhled Nilssonova při střele Stechera. Nechtěně ji ale zablokoval a gólman Ottawy zůstal bez práce.
     
    43:30
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Dylan DeMelo – 2 min., držení).
     
    43:35
    Pettersson nebezpečně pálil golfákem z pravého kruhu. Druhý gól tímto způsobem ale nedal, proti byl jeho krajan Anders Nilsson.
     
    44:06
    Chris Tierney zezadu narazil na mantinel Boesera, což se nemohlo obejít bez dalšího trestu. Canucks budou hrát dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    44:25
    Vancouveru se celý zápas daří vyhrávat buly v přesilových hrát. Úspěšný byl i Horvat, načež Nilsson vyrazil střelu tahem od Edlera.
     
    44:46
    Od Kosatek to teď bylo trochu statické, všech osm hráčů na ledové ploše jenom stálo a Nilsson nemusel řešit žádné zaoknčení.
     
    45:00
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Čtvrtý přesilovkový zásah asi definitivně rozhoduje o výhře Vancouveru! Nechyběl u toho Edler, který nahrál na pravou stranu Pettersson. Ten dobře načasoval přihrávku do brankoviště a číhající BO HORVAT už měl při zakončení hodně jednoduchý úkol. Asistence: Elias Pettersson, Alexander Edler.
    45:00 Bo HORVAT - 6:3
     
    45:18
    Modří propadli ve středu hřiště, ale Parker Kelly to potrestat nedokázal. Střela z levého kruhu byla sražená do ochranné sítě.
     
    45:46
    Eriksson dal pod sebe na Myerse, který přijel z druhé vlny, ale střelou švihem kotouč do Nillsonova brankoviště nedostal.
     
    46:06
    Senator v plném počtu.
     
    46:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí inkasují další hodně laciný gól! Vina tentokrát jde za Jacobem Markströmem, který bekhendem rozehrával na Myerse. Zprava však zasáhl bok vlastní branky, puk si dojel CHRIS TIERNEY a ten už neměl problém trefit nehlídanou klec. Bez asistence.
    46:15 Chris TIERNEY - 6:4
     
    47:25
    Další starosti pro Jacoba Markströma, kterého trochu překvapila DeMelova střela od modré. Díky dobrému výchozímu postavení však kotouč vyrazil.
     
    48:09
    Arťom Anisimov vyjel zpoza branky, ovšem střelou z nulového úhlu Jacoba Markströma tentokrát nepřelstil.
     
    48:35
    Na straně Vancouveru se teď nepříjemně množí ztráty puku v obranném pásmu. Sens jsou naopak při chuti a rádi by se dotáhli na rozdíl jediného gólu.
     
    49:24
    Miller protečoval puk do hloubi útočného pásma Canucks. Markström si může konečně oddechnout, neboť se bojuje na opačném konci kluziště.
     
    49:56
    J. T. Miller rozdal přihrávku k levému mantinelu, odkud golfákem vystřelil Tanner Pearson, ale Nilssson zvládl puk vyrazit.
     
    50:21
    Scott Sabourin nezpracoval těžkou přihrávku mezi kruhy od Anisimova, návštěva útočného pásma Ottawy tak trvala jen pár vteřinek.
     
    51:12
    Parker Kelly si neodpustil další podrážení, které spadá do kategorie těch zbytečných. Kosatky boudou mít šanci na vstřelení pátého přesilovkového gólu.
     
    51:24
    Před Boeserem zívala téměř prázdná branka, domácí útočník ale střílel z úhlu a z nepříjemného záklonu, což vedlo k minutí Nilssonovy klece.
     
    51:50
    Edler neměl šanci zachytit bezmyšlenkovitou přihrávku Boesera na modrou čáru. Vancouver poměrně zbytečným způsobem přišel o útočné pásmo.
     
    52:20
    A další zpětná přihrávka, která vyletěla do středního pásma. Vypadá to na nejhorší početní výhodu Canucks v tomto utkání.
     
    52:58
    Pearson nahazoval ze středu hřiště, kotouč se od zadního mantinelu neočekávaně odrazil před brankoviště, ale zmíněný útočník Canucks na něj ve finále nedosáhl.
     
    53:12
    Senators v plném počtu.
     
    53:53
    Po Ofsajdu Canucks se hra přesunula do útočného pásma Ottawy. Od modré tam střílel DeMelo a tečovaný puk proletěl těsně vedle branky.
     
    54:09
    Neuspěl ani Brown, jehož střelu z pravého mantinelu Markström levou rukou vyrazil. Následoval icing Vancouveru, po kterém komickým pádem pobavil diváky DeMelo. I on to ale vzal s úsměvem.
     
    54:36
    Jay Beagle dloubl kotouč do středu hřiště, Schaller pak aktivně napadal a donutil Chabota vrátit se až za vlastní brankoviště.
     
    55:02
    Sens získali puk po další nejisté rozehrávce soupeřova gólmana. Resultovala z toho vyražená střela od modré v podání Christána Jaroše.
     
    55:36
    Parádní individuální průnik od Anthonyho Duclaira, který se na útočné modré mihl kolem obou beků, ale forhendem pak neprotlačil puk za Markströmův levý beton.
     
    56:17
    Anisimov byl sice odzbrojen, ale Josh Leivo bez rozmyslu odhodil kotouč až na zakázané uvolnění. Sutterův útok tak musí zůstat na ledě.
     
    56:33
    Sens rozjeli další povedenou kombinaci končící střelou z levého kruhu od aktivního Logana Browna. Markström však s přehledem zasáhl a přerušil hru.
     
    57:02
    Chabotovu střelu gólman s kosatkou na hrudi také zlikvidoval. Vancouver mohl uklidit hru, jenže Virtanen poslal puk na jednu ze střídaček.
     
    57:17
    Ryanovi utekl puk od hokejky a namířil si to až do rukavice Jacoba Markströma, který se opět rozhodl počkat na přerušení hry.
     
    57:36
    Ottawa si za svůj výkon ve třetí třetině zaslouží velkou pochvalu. Pátý gól ale stále nepřichází a naděje na vyrovnání se rychle blíží nule.
     
    58:17
    Duclair nahodil puk k pravému mantinelu, kde se k němu nedostal Ennis. Senátoři se přesto usadili v útočném pásmu a hledají si další střeleckou pozici.
     
    58:38
    Ještě jedno vyloučení. Hákováním se provinil Alexander Edler, takže Senátoři zkusí štěstí v šesti proti čtyřem.
     
    58:48
    Beagle buly vyhrál, nicméně Ryan pokus o vyhození zastavil. Menší závar před svou brankou pak Vancouver rovněž přečkal bez inkasování.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Ennis nahodil puk jenom na Benna, který pod tlakem Tierneyho kotouč ztratil. Byla z toho možnost pro Duclaira, jenž z pravého kruhu golfákem přestřelil.
     
    59:36
    Podobně dopadla také střela Chabota, kterou ještě mohl dorážet Chris Tierney, ovšem Markströmův vynikající zákrok vzal Senátorům i tu poslední naději.
     
    Konec zápasu.
     
    Tato akce pro hokejové fandy ve stočtyřicetitisícovém Abbotsfordu se opravdu povedla. Sedm tisíc diváků mohlo vidět parádní útočný hokej, moře šancí na obou stranách a k tomu rovnou desítku gólů. První z nich dal z premiérové střely na Markströmovu klec Bobby Ryan, domácí však v pětiminutové přesilovce skóre otočili a své vedení si udrželi až do samotného konce. Ottawa se nevzdala ani za stavu 3:6 a do posledních vteřin se snažila zápas zdramatizovat, jenže jí to stačilo jen na snížení na konečných 4:6.
     
    Střely na branku: 33 – 41.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Elias Pettersson (VAN) 2+2
    2. Alexander Edler (VAN) 1+3
    3. Brock Boeser (VAN) 0+3.
     
    Československá stopa v utkání:
    Christián Jaroš (OTT)
    0+0.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (07:00:21)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. J. T. Miller (Boeser, Pettersson), 12. Pettersson (Boeser, Edler), 17. Edler (Sutter, Leivo), 33. Pettersson (Edler, Boeser), 40. J. Benn (Myers), 45. Horvat (Pettersson, Edler) – 7. Ryan (Tierney, Balcers), 30. Anisimov, 34. Balcers (Batherson), 47. Tierney


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler, Stecher, J. Benn, Biega, Fantenberg – J. T. Miller, Horvat, Pearson – Boeser, Pettersson, Bärtschi – Leivo, Sutter, L. Eriksson – Virtanen, Beagle, Schaller.
    Ottawa Senators: Nilsson (Högberg) – Zajcev, Chabot, Jaroš, Borowiecki, DeMelo, Brannström – Ryan, Tierney, Balcers – Duclair, Anisimov, Ennis – Batherson, L. Brown, Paul – Sabourin, Szwarz, Kelly.

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Mills, Kovachik

    Diváci: 7 000
    bahis siteleri