Banská Bystrica – Nové Zámky 0:2 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 6:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:5 (kon.)
Miskolc – Poprad 2:3 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 4:1 (kon.) | MAC Budapešť – Košice 5:1 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
HK Poprad
sk Pátek 27.09.2019, 18:00 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:06)
     
    Poprad bol i v tretej tretine aktívnejší, na výhru sa ale napokon poriadne nadrel. Domáci z ojedinelého útoku a navyše vo vlastnom oslabení vyrovnali zásluhou Magosiho, potom ale hostia poriadne zatlačili domácich do ich tretiny a vytvorili si obrovské množstvo gólových príležitostí. Minútu a pol pred koncom riadnej hracej doby napokon strelil víťazný gól Popradu Patrik Svitana, ktorý rozhodol o zaslúženom víťazstve Podtatrancov. Výkon domácich dnes bol sklamaním a v závere si nedokázali už vytvoriť ani v šestici tlak v útočnom pásme.
     
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Vandane už trochu zúfalým nahodením od modrej trafil jedného z Popradčanov, ktorý vyhodil puk do prázdnej domácej bránky. Podľa rozhodcov však puk neprešiel bránkovú čiaru pred koncom tretej tretiny, Poprad tak dnes víťazí napokon len o gól.
     
    59:37
    Hostia dokonca ešte zaútočili. Výborne hrajúci Patrik Svitana zaviezol puk do útočnej tretiny, kde ho drží za Adorjánovou bránkou.
     
    59:09
    Domáci sa okamžite pokúsili dostať sa do útočnej tretiny, Popradčania ale oba ich pokusy umne zachytili už v strednom pásme.
     
    58:29
    Poprad dal gól!
    Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a tesne pred koncom riadnej hracej doby sa dostávajú do vedenia! Paločko výbornou prihrávkou z pravej strany našiel medzi kruhmi PATRIKA SVITANU, ktorý i z trochu ťažkej pozície z prvej prestrelil strelou pod hornú žŕďku brankára Adorjána. Asistencie: Peter Bjalončík, Matúš Paločko.
     
    57:41
    Tentokrát vyhrali buly domáci, hostia ale znovu získali okamžite puk. Štrauch strelou z vrcholu ľavého kruhu minul Adorjánovu bránku a Matis ho v rohu útočnej tretiny v súboji s domácim obrancom stratil.
     
    56:59
    Popradčania znovu vyhrali vhadzovanie a od modrej pálil Magovac, strelou z prvej ale bránku Adorjána minul. Domáci následne vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    56:36
    Popradčania po vyhranom vhadzovaní posunuli puk dozadu na Ulrycha, ktorého skrytú strelu cez obrancu znovu chytil brankár Adorján.
     
    56:10
    Fabianovu strelu vyrazil Adorján a brankár Miškovca potom zlikvidoval i Fabianovu dorážku.
     
    55:47
    Kramár sa našťastie postavil na nohy a odchádza v hlbokom predklone na striedačku Popradu. Beauviller vylúčený nebude.
     
    55:47
    Beauviller narazil na mantinel v strednom pásme padajúceho Kramára, ktorý zostáva otrasený ležať na ľade. Okamžite sú pri ňom lekári.
     
    55:20
    Odtiaľ domáci vyhodili puk do stredného pásma, Popradčania ale získali v strednej tretine puk.
     
    54:43
    Patrik Svitana obral rozohrávajúcich domácich o puk, nemal ale na koho prihrať. Útok hostí sa tak nateraz zasekol v rohu útočnej tretiny.
     
    54:10
    Popradčania sú stále iniciatívnejší a chcú dnešný zápas vyhrať už po 60 minútach. Matis si so Štrauchom vymenil puk a nakoniec pripravil pozíciu na strelu od modrej Ulrych. Pripravený Adorján chytá i túto ranu.
     
    53:35
    Harrison sa pokúsil zaskočiť strelou spoza bránky Vošvrdu, ten si ale dal pozor, aby si jeho nahodenie nezrazil do vlastnej bránky. Na opačnú stranu potom vyrazil Patrik Svitana, ktorého strelu z pravého kruhu chytil výborne chytajúci Attila Adorján.
     
    52:47
    Takáč z ostrého uhla minul domácu bránku a domáci sa následne zmocnili puku.
     
    52:19
    Takáč hneď po vhadzovaní vyrazil dopredu a strelou spoza obrancu donútil Adorjána k vyrazeniu puku na ochrannú sieť.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 18. Reszegh (Beauviller, Dudás), 50. Magosi (Harrison, Ross) – 4. Magovac (Kozák, P. Svitana), 24. Paukovček (Magovac, Kozák), 59. P. Svitana (Bjalončík, Paločko)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján – Dudás, Ross, Vandane, Göz, D. Kiss, Szirányi, Farkas, Láda – Rodman, Vas, Reszegh – Magosi, Galanisz, Beach – Beauviller, Harrison, Ritó – P. Kiss, Lövei, Vojtkó
    HK Poprad: Vošvrda – Ťavoda, Kozák, Kramár, Erving, Magovac, Ulrych, Fabian, Česánek – P. Svitana, Paukovček, Karterud – Leclerc, Zagrapan, Takáč – Matis, Mlynarovič, Štrauch – R. Svitana, Bjalončík, Paločko

    Rozhodčí: Konc st., Korba – Jurčiak, Durmis

    Diváci: 1 204
    thejrc.org