Chabarovsk – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Čerepovec – Ufa 4:3 (kon.)
Kazaň – Kunlun 5:0 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 5:4 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 4:1 (kon.)
Viťaz – Magnitogorsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Omsk – Spartak Moskva 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
Amur Chabarovsk
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 28.09.2019, 09:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto duelu vše, odpoledne se na vás budu těšit u zápasu Omsku se Spartakem. Napočtenou! (11:28:28)
     
    V Chabarovsku je dobojováno! Domácí tygři dnes na svém ledě předvedli výborný výkon a po zasloužené výhře 3:0 si do tabulky připisují další dva body, kterými se odlepují od dna Východní konference! Sibir dnes v Platinum Areně neodehrál špatné utkání, kvůli krátkému fatálnímu selhání v prostředku druhé třetiny se ale domu do Novosibirsku vrací s prázdnou.
     
    Československá stopa
    Michal JORDÁN (CHA) – 0+0, 2 střely, icetime 23:52
    Ondřej VITÁSEK (CHA) – 0+0, 3 střely, icetime 21:22
    Hynek ZOHORNA (CHA) – 1+1, 5 střel, icetime 20:23
    Tomáš ZOHORNA (CHA) – 0+0, 3 střely, icetime 19:53

    Marek LANGHAMER (CHA) do zápasu nezasáhl.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 33 – 33.
    Zblokované střely: 11 – 11.
    Vhazování: 33 – 29.
    Trestné minuty: 10 – 12.
    Využití přesilovek: 1/5 – 0/4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Tři sekundy před koncem základní hrací doby vytáhl Alikin z rukávu další zákrok, tentokrát zasáhl lapačkou. O vítězi je rozhodnuto, za chvilku končíme.
     
    59:12
    Jokipakka z posledních sil předal kotouč Ruohomovy, Sibir udržel útočné pásma. Hokejisté Novosibirsku se snaží vstřelit alespoň čestný zásah.
     
    58:19
    Alikin se teď musel hodně natáhnout, aby vykryl dvě dorážky Milovzorova! Sibir ani dvě minuty před koncem ještě nehodlá skládat zbraně.
     
    57:33
    Jermakov to zkusil z prostoru pro vhazování, jeho střela se od betonu hbitého maskovaného strážce hostující svatyně odrazila někam do rohu kluziště.
     
    56:58
    Domácí gólman je dnes ve formě, proti střele k kruhu předvedl další úspěšný zákrok. Jestli se mu podaří udržet čisté konto, bude naprosto zasloužené.
     
    56:27
    Amur oslabení zvládá na jedničku, Novosibirsk většinu přesilovky zatím strávil ve středním pásmu. Jevgenij Alikin má naprosté minimum práce.
     
    55:31
    Hynek Zohorna (CHA) si krom dvou kanadských bodů do statistik připisuje také menší trest, český útočník je na dvě minuty z kluziště vykázán za podrážení.
     
    54:14
    Jeden z hostů se pokusil puk za Alikina doslova procpat, což se Chabarovským samozřejmě nelíbilo. Následná hromadná strkanice se ovšem obejde bez vyloučení.
     
    53:49
    Zakázané uvolnění vrátí hru před svatyni Jevgenije Alikina, kterého od prvního čistého konta v letošním ročníku dělí jen šest minut a jedenáct sekund.
     
    52:40
    Novosibirsk je stále pod tlakem, za celé oslabení se snad ani jednou nepodíval ven z vlastního obranného pásma. Hostující čtveřice na ledě už jede z posledního.
     
    51:53
    Zohorna nahrál Jordánovi, který se po pár sekundách balancování na modré čáře rozhodl vystřelit. Jeho rána se zastavila o jednoho z protihráčů před brankovištěm.
     
    51:14
    Danil Romancev (SIB) u střídaček okatě fauloval Vitáska, bude se vylučovat. Hostující borec dostává dvouminutový menší trest za držení.
     
    49:51
    Hosté mají jednoznačně více ze hry, Chabarovští si už nějakou dobu na kotouč prakticky ani nesáhli. Uvidíme, jestli Sibir utkání ještě zdramatizuje.
     
    48:59
    Morozov nahrál Timašovovi, jehož prudkou ránu od modré zblokoval jeden z protihráčů v mezikruží. Novosibirsk se dostal před Alikina a snaží se tlačit.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 11. Vl. Ušenin (Vj. Ušenin), 27. H. Zohorna, 32. V. Vasiljev (H. Zohorna)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Korobov, Jordán, V. Vasiljev, Kondratěv, Turbin, Vitásek, Alexandrov – H. Zohorna, T. Zohorna, Fajzullin – A. Lazarev, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Ruděnkov, Kapiturov, Gorškov – Železkov, Veličkin, Kacuba.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (32. Krasikov) – Loginov, Jokipakka, Jefremov, K. Alexejev, Jermakov, Timašov, Chabarov, Ilja Morozov – Ruohomaa, Puustinen, J. Peltola – N. Korotkov, Sajustov, Česalin – Milovzorov, Torčeňuk, Kazakov – Michajlov, Pervušin, Romancev.

    Rozhodčí: Belov, Oskirko – Zacharenkov, Sivov.

    Diváci: 4 621
    ocianews.com