Konyaspor – Kayserispor 2:1 (kon.) | Ankaragücü – Gençlerbirliği 2:1 (kon.) | Antalyaspor – Yeni Malatyaspor 3:0 (kon.)
Trabzonspor – Besiktas 4:1 (kon.)
konec
Konyaspor
2:1 (1:1)
Kayserispor
Neděle 29.09.2019, 13:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:13:26)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 8 – 3
    Střely mimo: 11 – 3
    Držení míče: 63% – 37%
    Rohové kopy: 5 – 3
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 10 – 19
    Žluté karty: 4 – 7
    Červené karty: 0 – 2.
     
    Na dnešní utkání se bude v Kayseri hodně dlouho vzpomínat. Hosté měli dobře nakročeno k první výhře v sezóně, když si dal vlastní gól Šengelia. V nastaveném čase první půle ale vyrovnal Milošević, nicméně ta pravá turecká divočina vznikla až v koncovce druhého poločasu. Kayserispor byl s remízou spokojený a viditelně zdržoval. V nastavení pro něj ale přišla pohroma v podobě přísně odpískané ruky Basaçikoglua a nařízené penalty, kterou proměnil Jevtović. Hostující hráče tato situace velice podráždila a v nervózní koncovce nakonec dohrávali bez vyloučených Mensaha a Henriqueho. Konyaspor tedy vyválčil tři body a posunul se v tabulce na páté místo, zatímco tým z Kayseri je bez výhry předposlední.
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Jeden ze členů hostujícího realizačního týmu byl zároveň vykázán z technické zóny. Rozhodčí závěr zápasu moc nezvládají...
     
    90+11
    A to ještě není vše, protože červenou kartu za druhou žlutou dostal také Pedro Henrique. Naprosto rozčíleného Mensaha mezitím musí uklidňovat Adebayor.
     
    90+11
    Kayserispor si musí vypít kalich hořkosti až do úplného dna. Bernard Mensah za strkanici s Jönssonem skutečně vyfasoval druhou žlutou a automaticky i červenou kartu.
     
    90+10
    Mensah koncovku zápasu moc neunáší. Místo toho, aby pomohl v poslední útočné akci, tak se pustil do křížku s Jönssonem a hodně tím riskoval udělení druhé žluté karty.
    90+8. Marko JEVTOVIĆ - 2:1
     
    90+8
    Konyaspor právě vstřelil branku!
    V osmé minutě čtyřminutového nastavení dávají domácí rozhodující gól! Míč si na penaltový bod postavil MARKO JEVTOVIĆ, který ustál velký tlak a bezpečně vystřelil ze svého pohledu do pravé strany, zatímco Lung skákal k opačné tyč.
     
    90+7
    Bernard Mensah tak dlouho promlouval do duše hlavního arbitra, až si vykoledoval žlutou kartu. Pro Kayserispor je to hodně frustrující situace.
     
    90+6
    Hosté samozřejmě protestují, takže se exekuce kopu o několik desítek vteřin odkládá. Pravda je taková, že rozhodnutí to bylo dost přísné.
     
    90+5
    Obrovská radost v hledišti! Bilal Basaçikoglu se podle videa dotkl míče rukou a skutečně je z toho pokutový kop pro Konyaspor!
     
    90+4
    Domácí mají velkou naději, že budou moci rozhodnout z pokutového kopu. Hlavní rozhodčí se jde podívat na zákrok Basaçikoglua k obrazovce!
     
    90+3
    Nejc Skubič sklepával dlouhý nákop před branku. Basaçikoglu mu to v tom zabránil, nicméně není jasné, zda ve vápně nezahrál rukou. Slovinský krajní bek v tom měl jasno a za přehnanou gestikulaci dostal žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí Ulusoy už to nevydržel a udělil zdržujícímu Lungovi žlutou kartu. Hosté nevypadají, že by chtěli zabojovat o první výhru v sezóně.
     
    90+2
    Šengelia i v závěru zápasu hýří aktivitou. Sraženým pasem z hranice šestnáctky sám pro sebe vybojoval rozehrávku rohového kopu, jenže Miloševićova střelu z voleje pak Lung řešit nemusel.
     
    90+1
    Oba týmy mají na rozhodnutí ještě čtyři minuty, které jsou přidány nad rámec základních devadesáti.
     
    90
    Jeden ze členů balkánské enklávy v sestavě Konyasporu neškodně vystřelil z dálky. Silviu Lung s odkopem od branky rozhodně nespěchá.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+1. Milošević (Skubič), 90+8. Jevtović (pen.) – 9. Šengelia (vla.)

    Karty:   42. Uludağ (KOY), 72. Aničić (KOY), 90+3. Skubič (KOY) – 11. Basaçikoglu (KAY), 29. Henrique (KAY), 89. Miguel Lopes (KAY), 90+2. Lung (KAY), 90+7. B. Mensah (KAY)   90+11. B. Mensah (KAY), 90+11. Henrique (KAY)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:19.
    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ali Turan (77. Hadžiahmetović), Aničić, Uludağ (81. Akçay) – Jevtović, Jönsson – Şahiner, Milošević, Šengelia – Bajić (46. Miya).
    Náhradníci: Atalay, Taşkıran – Akçay, Ay, Daci, Findikli, Hadžiahmetović, Miya, Öztorun, Yaşar.

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Abdennour (64. Alkurt), Subaşı (74. Atila Turan) – Basaçikoglu, B. Mensah, B. Rienstra, Henrique – Adebayor (46. Dja Djedjé), Bulut.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Alkurt, Demir, Dja Djedjé, Korkmaz, Kula, Ntep, Adryan, Atila Turan.

    Rozhodčí: Ulusoy – Narinç, Birinci
    thejrc.org