Jekatěrinburg – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Ufa – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Minsk – Soči 2:1 (po pr.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:9 (kon.)
konec
Spartak Moskva
3:9 (1:2, 1:4, 1:3)
CSKA Moskva
Úterý 01.10.2019, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:07:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Július Hudáček (SPM)
    34 minut, 4 inkasované góly
    Robin Hanzl (SPM) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:12
    Jiří Sekáč (CSKA) 1+2, 1 střela, čas na ledě 14:28.
     
    Střely na branku: 20 – 37 (7:7, 6:16, 7:14).
     
    CSKA slaví sedmou výhru v řadě a posun do čela Západní konference. Spartak zůstal šestý s náskokem dvou bodů na desátý Čerepovec, který je dán výrazně větším počtem odehraných zápasů.
     
    Je dobojováno! Moskevské derby mezi Spartakem a CSKA končí na první pohled jednoznačným vítězstvím obhájců Gagarinova poháru, kteří o všem podstatném rozhodli mezi třináctou a čtyřicátou minutou. CSKA čtyřmi góly uteklo z 2:2 na 6:2 a díky čistému hattricku Kalinina po druhé přestávce uteklo až na rozdíl šesti gólů. Herně to od Spartaku tak špatné nebylo, doplatil však na rychlé brejky, které hosté s obrovskou úspěšností proměňovali v góly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do poslední chvíle se hosté pokouší o vstřelení desátého gólu. Chomčenko však zastavil i střelu Nestěrova z levého křídla.
     
    59:39
    Maxim Šalunov dostal od Okulova nebezpečný pas z krátkého mantinelu, ale Chomčenko proti střele z první vytasil asi svůj nejlepší zákrok zápasu.
     
    59:08
    Ivan Tělegin zavezl puk do útočného pásma CSKA, ovšem jeden z hostů ho okamžitě odhodil zpět k Naumenkovovi.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:15
    Sekáč se nedočkal přihrávky od spoluhráče, který se probíjel podél levého mantinelu. Byla z toho jen střela od modré, která byla navíc zablokovaná.
     
    57:46
    Stoljarov pomohl Nikoncevovi u útočné modré čáry, puk vydoloval a přenesl jej doleva na Kokareva, jehož střela byla sražená až do ochranné sítě.
     
    57:04
    Gleb Šaškov nabral rychlost, ale po obkroužení hostujícího brankoviště zprava nedovezl puk za Sorikinova záda.
     
    56:46
    Spartak nedostal prostor na kombinaci i útočné modré čáry. Domácí byli vytlačeni do středního pásma a nakonec rozehrávají až od Chomčenka.
     
    56:12
    Pavel Chomčenko sebral neúplně plánované nahození Tělegina a přerušil hru. Utkání se začíná už jenom dohrávat.
     
    55:40
    Gončarov nechal puk Stoljarovovi, který střílel z pravého mantinelu. K teči ale nedošlo a zasahovat tak musel až Ilja Sorokin.
     
    54:48
    Kaprizov hezky potáhl puk po levé straně, ale Chomčenko jeho střelu z úhlu na bližší tyči vyrazil. O chvíli později se neprosadil ani Grigorenko.
     
    54:08
    Akim Trišin rozdal puk do pravého kruhu, ale jeden z jeho spoluhráčů minul vzdálenější tyč Sokorinovy branky.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 8. D. Višněvskij (Rylov, Nikoncev), 22. Gončarov (Nikoncev, Stoljarov), 41. Karsums (R. Hanzl) – 9. Vey (Mamin, Sekáč), 14. Kalinin, 30. Okulov, 35. Grigorenko (A. Romanov, Světlakov), 39. Sekáč (Nestěrov, Vey), 40. Grigorenko (Světlakov), 44. Kaprizov (Grigorenko), 46. Kaprizov (Sekáč), 53. Kaprizov (Grigorenko, A. Romanov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (35. Chomčenko) – D. Višněvskij, Gončarov, Hersley, Rylov (A), Kulik, Grišin, Trišin – Karsums, Šaškov, Daugavinš – Fjodorov, R. Hanzl, Chochlačov – Kokarev, Stoljarov (A), Nikoncev (C) – Cyplakov, Zlobin, Talalujev – Šablovskij.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Nestěrov (C), Blažijevskij, Marčenko, Kiselevič, Dahlbeck, Naumenkov, A. Romanov – Grigorenko, Světlakov, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Kalinin – Mamin, Vey (A), Sekáč – Slepyšev, P. Karnauchov, Tělegin (A).

    Rozhodčí: Bělov, Olenin – Zacharenkov, Sivov

    Diváci: 10 765
    thejrc.org