Vladivostok – Novosibirsk 1:2 (kon.) | Kazaň – Petrohrad 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Jokerit 1:2 (kon.)
Riga – Omsk 0:7 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Jokerit Helsinky
Středa 02.10.2019, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:22.
    Zblokované střely – 9:68.
    Vyloučení – 4:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/4.
    Vhazování – 26:22. (20:14:10)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Všechny branky jsme sledovali až ve třetí třetině, přičemž se do vedení dostal právě finský celek, jenomže soupeři se včas podařilo vyrovnat. Krátce před koncem třetí třetiny Helsinky podruhé udeřily, což bylo pro domácí hráče smrtící. Dnešní utkání ale nabídlo hodně ofenzivní podívanou, navíc jsme se dočkali celé řady vyložených šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Nižněkamsk se dostal k velice slušnému náporu, avšak žádnou slibnější ránu jsme neviděli. Jokerit se navíc brání velice zodpovědně, do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    58:10
    Kalninš se dostal ke své konstrukci, kde zalehl kotouče. Domácí to zkoušejí bez brankáře!
    57:47 John NORMAN - 1:2
     
    57:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté jdou krátce před koncem třetí třetiny opět do vedení! Jokerit se totiž dostal k zadnímu hrazení, načež si před branku nabruslil JOHN NORMAN, kterému se povedlo reagovat na zadovku od svého spoluhráče. Šaryčenkov zřejmě nechal ve své brance místečko.
    Asistence: Tommi Kivistö, Henri Ikonen.
     
    57:02
    U zadního hrazení byl jako první hostující Kivistö, který si musel dát na své rozehrávce hodně záležet. Bleskově se k němu dostával Kulikov, který ho ještě dohrál.
     
    56:06
    O další útočný výpad se staral hostující Haapala, který to zřejmě ještě zkoušel na teč. Šaryčenkov navíc vyrazil před sebe, kde Kontiola nedokázal dorazit volný touš.
     
    54:02
    Jako první se k vyhození dostal hostující hráč, logicky se tak jednalo o další zakázané uvolnění. Hra se tak přestěhovala do pásma Nižněkamsu, kde uspěl na buly Kontiola.
     
    53:08
    To nakonec vedlo k zakončení z hokejky Normana, jehož pokus skončila v moci brankáře Šaryčenkova. Následuje komerční přestávka, pro tento zápas již poslední.
     
    52:10
    Málem došlo k posunutí hostující branky, která se přeci jenom překlopila zpět do svého výchozího postavená. Jokerit Helsinky poté dostal puk do útočné třetiny.
    51:46 Alexandr BRYNCEV - 1:1
     
    51:46
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno! Nižněkamsk se nyní usadil v pásmu soupeře, kde měl na modré čáře hodně prostoru na střelecký pokus ALEXANDER BRYNCEV. Jeho zakončení se zřejmě povedlo tečovat Kulikovovi, avšak dost možná se jednalo o čistý průstřel, neboť je za autora branky označen právě Bryncev.
    Asistence: Alexander Černikov, Pavel Kulikov.
     
    51:11
    Pajgin zbytečně nic nevymýšlel, naopak z ostrého úhlu spíše jen nahazoval na Kalninše, který i tentokráte odolal. Lotyšský brankář vychytal také útočníka Whitea.
     
    50:02
    Následná nahrávka na Šiksatdarova nebyla vůbec přesná, avšak o zakázané uvolnění se nakonec nejednalo. Směrem dopředu to zkoušel Ikonen, který daleko nedojel.
     
    49:11
    I tentokráte se domácímu celku povedlo uspět na vhazování. Sergejev navíc zavezl kotouč k levému hrazení, avšak tam se nacházela mnohem důraznější dvojice protihráčů.
     
    48:25
    Neftěchimik se konečně dostal k zajímavé kombinaci. Nakonec to z vrcholku pravého kruhu zkoušel na branku Kulikov, který napálil pouze výstroj hostujícího brankáře.
     
    47:13
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 2 min., držení).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 52. Bryncev (Černikov, P. Kulikov) – 47. H. Ikonen (Norman), 58. Norman (Kivistö, H. Ikonen)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Rjasenskij, Pajgin, Bryncev, An. Sergejev (A), Šaripzjanov, Aťušov (C) – Porjadin, Z. Mitchell, White – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Denis Kazionov, Chafizov, Avcin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Grošev – Fazlejev.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen, E. Räsänen – Mäenalanen, Kontiola, Haapala – O'Neill, Norman, H. Ikonen – Moses, Regin (C), Joensuu – Anttila (A), Pihlström, Myttynen.

    Rozhodčí: Bondar, Sidorenko – Ivanov, Černyšov
    bahis siteleri