Bayern – Hoffenheim 1:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:2 (kon.) | Leverkusen – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Paderborn – Mohuč 1:2 (kon.) | Schalke – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
1:2 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 05.10.2019, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:12. (17:27:24)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec přidal ve druhém poločase rovnou pět minut. Ty jsou ale minulostí a Hoffenheim se může radovat z velkého vítězství nad Bayernem.

    Domácí tým vstoupil do utkání s velkou chutí. Zdlouhavá kombinace před vápnem ale brankovou příležitost nepřinesla. Naopak na druhé straně mohl otevřít skóre Oliver Baumann. Samostatný únik ale nedokázal zakončit a stav se opět neměnil. Také v závěru první půle Bayern přidal v nasazení, ale ani tentokrát Baumanna nezaměstnal.

    Po změně stran sice stále útočil Bayern, ale hosté se ujali vedení. Po ztrátě Tolissa získal míč Geiger, který ještě našel volného Adamjana a ten už prostřelil Neuera k přední tyči. Tlak Bayernu ještě stoupl. Po příchodu Müllera měli domácí hned několik šancí, ale jedinou proměnit hlavou Robert Lewandowski. Poslední slovo měl opět Sergis Adamjan, který využil dalšího zaváhání v domácí obraně a podruhé překonal Manuela Neuera.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samém závěru druhého poločasu ještě inkasuje žlutou kartu střídající Ivan Perišić.
     
    90+3
    Také Manuel Neuer se vydal podpořit spoluhráče do pokutového území. Ve snaze hlavičkovat ale sestřelil bránícího Posche a hra je přerušena.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Kimmich posouval míč za obranu na Gnabryho. Ten už nedokázal balon lépe zpracovat, ale alespoň ho posunul směrem na Baumanna. Hostující gólman ale opět podržel svůj tým.
     
    90
    Bebou vletěl do souboje s Boatengem a přinutil hlavního rozhodčího odpískat faul. Po rozehrávce pálil Gnabry jen vedle hostující branky.
     
    89
    Bayern má sice stále balon pod kontrolou, ale k ohrožení Baumannovy branky nedochází. Ani Gnabry s Müllerem do pokutového území nepřešli.
     
    88
    Tlak Bayernu pokračuje. Lewandowski byl zády k brance a nemohl zakončovat. Následně pálil Müller jen do soupeře před sebou a nakonec namířil balon vysoko nad Süle.
     
    87
    Ani další Coutinhův svůj cíl nenašel. Bayern se ale záhy dostal k míči. Ani Pavard se svým centrem neuspěl proti stažené obraně.
     
    86
    Oliver Baumann si nechtěl zadělat na problémy a tak před napadajícím Gnabrym odpálil balon daleko do bezpečí. Útočit ale mohou znovu domácí.
     
    85
    Bayern se opět tlačí do útoku. Müllerova přihrávka sice našla Coutinha, ale dále se už balon nedostal. Navíc takticky fauloval po ztrátě míče Kimmich.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Ermin Bičakčić.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut zbývá do konce druhého poločasu. Bayern musí znovu dotahovat vedení Hoffenheimu. Navíc nyní musel rychle přispěchat do obrany Kimmich.
     
    81
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hoffenheim opět vede! Perišić chyboval v rozehrávce a hosté mohli jít do protiútoku. Robert Skov našel přihrávkou z levé strany na hranici vápna SARGISE ADAMJANA, který se stačil obtočit kolem Boatenga a ještě přesně zakončit k tyči.
     
    80
    I další Kimmichův roh byl pořádně nebezpečný. Tentokrát hlavičkoval Niklas Süle, ale domácí stoper napálil jen soupeře stojícího před sebou.
     
    79
    Serge Gnabry měl míč pod kontrolou na pravé straně. Po dlouhém centru našel Müllera, ten poté neuspěl v silovém souboji proti Hübnerovi.
     
    78
    Coutinhova pobídka za obranu měla najít Gnabryho. Mladý Francouz ale neměl příliš šancí dotáhnout na přetažený pas. Balon skončil daleko za koncovou čárou.

    Vít Schück

    Branky: 74. Lewandowski (T. Müller) – 56. Adamjan (Geiger), 81. Adamjan (Skov)

    Karty:   45+3. Th. Alcântara (BAY), 90+4. Perišić (BAY)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:12.
    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Süle, J. Boateng, Pavard – Tolisso (60. Perišić), Th. Alcântara – Coman (60. T. Müller), Coutinho, Gnabry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Perišić, T. Müller, A. Davies, Javi Martínez, Cuisance, Mai.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Akpoguma, Hübner – Kadeřábek (62. Stafylidis), Rudy, Grillitsch (67. Nordtveit), Geiger, Skov – Bebou, Adamjan (84. Bičakčić).
    Náhradníci: Pentke – Nordtveit, Brenet, Ribeiro, Baumgartner, Locadia, Rupp, Stafylidis, Bičakčić.
    thejrc.org