Třinec – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:7 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 6:5 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Rytíři Kladno
Neděle 06.10.2019, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný nedělní podvečer z Pardubic, kde budeme dnes svědky dalšího duelu Tipsport extraligy. Poslední tým průběžné tabulky Dynamo Pardubice přivítá na svém ledě Rytíře Kladno, kteří se po ospalém začátku začínají v pozici nováčka tabulkou zvedat vzhůru.
     
    Pardubickému týmu se nedaří zvládat těsné duely, z posledních pěti zápasů skončily čtyři nejtěsnějším možným rozdílem a pouze jednou slavilo Dynamo. To se pohybuje na spodku tabulky a prohrálo již čtyřikrát v řadě, což stálo pozici hlavního trenéra Ladislava Lubinu. Pozici šéfa střídačky tak v neděli před domácími fanoušky zaujme dosavadní asistent Radek Bělohlav, jehož nečeká lehký úkol, Pardubice na domácí půdě v letošní sezoně Tipsport extraligy nezískaly ještě ani bod.

    Východočeši znají Kladno velice dobře z loňské baráže, kde ho třikrát porazili. V základní části nejvyšší české soutěže se Pardubice utkaly s Kladnem naposledy v sezoně 2013/2014, pardubický celek v této sezoně porazil Rytíře ve třech ze čtyř utkání. Na poslední dva zápasy proti Kladnu v pardubickém dresu bude chtít navázat Radoslav Tybor, jelikož se v nich vždy jednou gólově prosadil
     
    Nováček Tipsport extraligy se dostal v posledních třech utkáních na vítěznou vlnu, první zisk všech tří bodů si připsal po výhře 2:1 ve Zlíně, poté doma v prodloužení porazil Olomouc a v posledním duelu si připsal velice cenný skalp Liberce. Rytíři se stali prvním mužstvem, které v letošní sezoně Bílé Tygry porazilo, což z jejich pohledu jistě může v nedělním duelu smazat jejich handicap, že hráli místo v pátek až v sobotu a nemají tak téměř žádný čas na odpočinek.

    „V prvních dvou třetinách jsme byli lepší, bohužel jsme pohořeli na naší koncovce. Šancí jsme měli dost, ale neproměňovali jsme je. Liberec z minima vytěžil dva góly a po dvou třetinách vedl. Byli jsme rádi, že se nám to povedlo otočit, ale bohužel jsme dostali gól na 3:3. Naštěstí jsme znovu dokázali dát branku a vyhrát,“ byl spokojen po obratu a vítězství 5:3 trenér David Čermák. Dvěma přesnými zásahy pomohl k sobotní výhře svému týmu Jaromír Jágr.
    Naváží Rytíři na včerejší výhru s Libercem?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Štěpánek (Kacetl) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Machač – Blümel, Matýs.

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Smetana, Barinka, Zelingr – Zikmund, Stach, Jágr – J. Strnad, Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Valský – Š. Bláha, Melka, Hajný.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Jindra, Zika.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první si hru s kotoučem po pardubickém nahození vyzkoušel Denis Godla, hosté ale úvodní kooperaci ve vlastní obranné třetině zvládli.
     
    00:36
    Obrovskou šanci hned v první minutě měl pardubický Radoslav Tybor! Po perfektní práci Eklunda před ním doslova zívala prázdná branka, nakonec se rozhodl kotouč zaseknout a střílet až se zpožděním. V nejdůležitější moment mu ale do střely vlétl jeden z kladenských hráčů, který zabránil de facto jisté brance.
     
    01:05
    Harju připravil pozici pro Hovorku, jeho přízemní střelu zpracoval pravý beton Godly.
     
    01:21
    A znovu minisouboj Hovorka – Godla, kladenskému brankáři sice kotouč vypadl z náruče, nakonec ho ale dokázal před dojíždějícími domácími hokejisty stihl ukrýt pod lapačku.
     
    01:59
    Úvodní okamžiky zvládají mnohem lépe hokejisté Dynama, kteří zatím Kladno vůbec k ničemu nepustili.
     
    02:35
    Austin nejprve čistým způsobem obral o puk Blümela, následně ale nepřesnou rozehrávkou posílá kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    03:30
    Jakub Štěpánek sebral hokejkou nahozený puk za jeho branku, to byl jeho první kontakt s kotoučem v dnešním zápase.
     
    03:51
    Domácí útočník Martin Látal na druhé straně z levého kruhu jen těsně přestřeluje, Dynamo i nadále u kotouče.
     
    04:17
    Zřejmě nejsledovanější forvard na českých kluzištích Jaromír Jágr si převzal puk ve středním pásmu a zamířil k útoku. Jeho střela přes nohy obránce skončila mimo branku Pardubic.
     
    05:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté jsou za velkou aktivitu v úvodních minutách odměněni tím nejlepším způsobem! Nastřelený puk od levého mantinelu se po odrazu dostal až na hokejku DENISE KUSÉHO, který z první trefil puk za záda přesouvajícího se Godly – 1:0! Asistence: Patrik Poulíček a Jan Zdráhal.
    05:07 Denis KUSÝ - 1:0
     
    05:32
    A nyní hrálo zase Kladno, Machač se Strnadem ale branku Jakuba Štěpánka ohrozit nedokázali.
     
    05:58
    Radoslav Tybor měl již druhou gólovku, od půlící čáry postupoval sám na gólmana, jenže ani tentokrát neuspěl. Jeho střelu slovenský brankář dokázal vyrazit!
     
    07:17
    Jágr se Zikmundem si nepohlídali přesun přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    08:20
    Po reklamním brejku se přece jen začínají probouzet i hosté, kteří dlouhou dobu honili puk po útočném pásmu, k šanci se ale nedostali.
     
    08:48
    Z ničeho nic ale Patrik Machač trefuje levou tyčku Štěpánkovy branky! Domácí nyní měli z pekla štěstí.
     
    09:33
    Hostující zadák již nedokázal ubránit útočnou modrou čáru, Kladno se tak znovu vystavilo do postavení mimo hru.
     
    09:56
    Látalův postup zakončený bekhendovou střelou končí na rameni Denise Godly.
     
    10:17
    Misky vah se začínají vyrovnávat, ba dokonce bych řekl, že překlápět na stranu Kladna. Hosté se agilně snaží o vstřelení vyrovnávací branky.
     
    11:08
    Brady Austin dostal od Jágra přesný pas na modrou čáru, střela tahem ale našla jen vyrážečku domácího gólmana.
     
    12:11
    Po delší odmlce předvedlo pěknou akci Dynamo, teč před Godlou ale svůj cíl nenašla. A tak se hra vrací před Jakuba Štěpánka.
     
    12:42
    Obránce Tomáš Redlich vyslal v krátkém sledu dva pokusy. Nejprve minul, podruhé trefil jen bránícího hráče Pardubic.
     
    13:35
    Úvodní obranná dvojice Pardubic nyní úspěšně ohrožovala kladenskou branku. Rána Eklunda skončila na vyrážečce Godly, opakovaný pokus Hollanda již kladenský gólman ze své moci nepustil.
     
    14:15
    Radoslav Tybor vs. Denis Godla 0:3! Slovenský souboj jeden na jednoho znovu zvládl lépe brankář Rytířů, Tybor mu roztáhl nohy a snažil se zasunout kotouč přímo mezi ně. Godla ale sklapl betony včas a podruhé v zápase puk za svá záda nepustil!
     
    14:38
    Příklep Rhetta Hollanda znovu končí u neomylně chytajícího Denise Godly.
     
    14:48
    Po komerční přestávce uvidíme úvodní přesilovou hru a to na straně Kladna. Tomáš Kaut byl při postupu na branku zahákován Markem Hovorkou (PCE), který dostává menší trest.
     
    15:12
    Pardubice se na úvod oslabení hladce osvobozují.
     
    16:08
    Jaromír Jágr chytře natlačil puk do brankoviště, kde tím vznikl zajímavý závar. Domácí se ale proti přesile dokázali ubránit.
     
    16:48
    Poměrně dlouho bylo Dynamo pod silným tlakem, největší šance však přišla až po skončení oslabení! Jakub Strnad odražený puk do poloprázdné branky nezametl, přestřelil!
     
    17:50
    Po delší odmlce musí Godla do pozoru, proti lehké střele Blümela ale neměl problém zareagovat.
     
    18:41
    Domácí vytlačili kladenského soupeře mimo útočnou třetinu, po dalším nahození končí kotouč mimo hrací plochu.
     
    19:12
    Nyní se po nepřesném pasu vyhnalo z útočného pásma samo Dynamo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První periodu dnešního zápasu zvládli daleko lépe pardubičtí hokejisté, kteří vedou díky trefě Denise Kusého nad Kladnem nejtěsnějším možným způsobem. Dynamo je nebezpečnější, vytvořili si větší množství brankových příležitostí, zejména Radoslav Tybor již mohl nastřílet hattrick.
     
    Střely v první třetině:

    Pardubice –
    11
    Kladno – 7
     
    Druhé dějství odstartuje zhruba v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Fantastický vstup do druhé třetiny předvedli kladenští Rytíři! Jaromír Jágr ujel všem na levé straně útočného pásma, natlačil se až před branku, kde jeho práce dokonal DAVID STACH – 1:1! Asistence: Jaromír Jágr.
    20:34 David STACH - 1:1
     
    21:13
    Dynamo se pochopitelně snaží o odpověď, nahození Koláře od modré čáry zaplulo do náruče Godly.
     
    21:57
    A už znovu skákal kotouč v blízkosti Jakuba Štěpánka, tentokrát skončil za jeho brankou. Rytíři po vstřelené brance evidentně ožili, domácí v drobném útlumu.
     
    22:33
    Ofsajd Dynama, posouzen jako úmyslný. Vhazovat se bude před Štěpánkem.
     
    23:18
    Individuální akci do útočného pásma si střihl Robert Kousal, rána tahem však skončila mimo branku. Stejně jako následné zakončení Tybora.
     
    23:59
    A znovu Radoslav Tybor rozjetý do útočné třetiny, nyní se s ním dobře vrátil Tomáš Kaut, který mu v kloudném zakončení čistým způsobem zabránil.
     
    24:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou ztracené vedení zpět na svoji stranu! Pardubice dokázaly svého soka zatlačit v jeho obranné třetině, na modrou čáru dostal nabito Jan Zdráhal. Jeho střelu ještě před brankou tečoval MARTIN LÁTAL a poslal tím Dynamo podruhé v utkání do vedení – 2:1! Asistence: Jan Zdráhal a Johan Harju.
    24:38 Marek HOVORKA - 2:1
     
    25:41
    Kladenští odpověděli přeřazením na vyšší rychlost, Dynamo vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:17
    Jágr znovu ukázal to, proč je ve svém věku nadále tak platný a od kotouče neodstavitelný. Nakonec připravil ránu pro Austina, se kterou si pozorný Štěpánek poradil. Na řadě je komerční brejk.
     
    26:51
    A znovu musí být Jakub Štěpánek v pozoru, tentokrát udržel pod lapačkou lehké nahození od pravého mantinelu.
     
    27:36
    Střelu obránce Nashe Jakub Štěpánek viděl, a tak mu nemohla nadělat sebemenší potíže. Kladno však nadále častěji před pardubickou brankou.
     
    28:13
    Denis Kusý si hlasitým klepáním říkal o kotouč, Ivan nakonec volil přímo nahození na branku. Minul.
     
    28:38
    Na druhé straně byla Redlichova rána sražena, tím ale spíše přidělala Štěpánkovi starosti. Nakonec dokázal pardubický gólman na změnu směru včas zareagovat.
     
    29:25
    Do střelecké listiny se chtěl zapsat také člen čtvrté formace Dynama Ondřej Matýs, rána tahem ale skončila na pravém rameni slovenského gólmana ve službách kladenských Rytířů.
     
    30:03
    Střeleckou smůlu by rád protrhl také Robert Kousal, nyní z prostoru z mezikruží trefil jen pravý beton Godly. Následně se kotouč třepotal v ochranné síti.
     
    30:52
    Denis Godla musí být znovu v pozoru, nahození od modré čáry mu vypadlo tak, že dal možnost Kousalovi dorážet. Nakonec to pro Kladno dopadlo bez újmy.
     
    31:11
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté nyní předvedli hodně nedůrazné vyhození z obranné třetině a jsou za to krutě potrestáni! Denis Kusý předložil puk na hokejku PATRIKA POULÍČKA, jenž rychlou ranou umístil puk do šibenice kladenské branky – 3:1! Asistence: Denis Kusý a Jan Kloz.
    31:11 Patrik POULÍČEK - 3:1
     
    31:52
    Dynamo nadále hýří energií a snaží se definitivně zlomit kladenského soupeře do kolen.
     
    32:01
    Navíc k tomu budou mít další slušnou příležitost. Ondřej Smetana (KLA) dostává menší trest za držení, Pardubice si zahrají první přesilovou hru v utkání.
     
    32:37
    Patrik Poulíček se mohl znovu zapsat do střelecké listiny, po pasu Kusého ale Godlu neprostřelil. Neujala se ani nebezpečná dorážka Denise Kusého!
     
    33:11
    Tyborovi dnes nepřeje štěstí, tentokrát dorážel z těsné blízkosti předchozí střelu Kousala. Godla se brzo stane jeho noční můrou.
     
    33:47
    Dynamo si vytvořilo silný tlak, nyní ale Kladno vyhazuje až za branku domácích.
     
    33:57
    Stoprocentní příležitost měl po hrubici pardubické defenzívy Zikmund, který stál před gólmanem, jenže ani po zamíchání kotouče Jakuba Štěpánka neprostřelil!
     
    33:57
    Dynamo hrálo v šesti a bude za to pykat. Chvilku uvidíme hru čtyři na čtyři, po čtyřech vteřinách půjde Kladno do přesilové hry.
     
    34:40
    Stachovu střelu tahem vyrazil Štěpánek před sebe, před brankou ale nebyl připraven nikdo k dorážce.
     
    35:57
    Domácí oslabení zvládli a jsou v plném počtu.
     
    36:24
    Začínají pracovat nervy na obou stranách, za drobnou potyčku dostávají vzájemný trest Martin Látal (PCE) a Jakub Hajný (KLA). Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    36:58
    Ač se Jaromír Jágr nyní zlobí, odpískaný ofsajd již ale zpátky nevezme. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    37:25
    Hra v nižším počtu hráčů výrazněji vyhovují Pardubicím, které jsou nastěhovány před Denisem Godlou. Stále ale nemohou dostat puk do palebné pozice.
     
    37:51
    Dnes poprvé uvidíme hru čtyři na tři. Za podrážení míří na lavici hanby Johan Harju (PCE). Hosté mají šanci dostat se zpět do zápasu.
     
    38:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenská osmašedesátka koriguje na rozdíl jediného gólu! JAROMÍR JÁGR zamíchal na pravé straně s kotoučem a ranou na vzdálenější tyč vrací Rytíře zpátky do hry – 3:2! Asistence: Brady Austin a Ladislav Zikmund.
    38:16 Jaromír JÁGR - 3:2
     
    38:47
    Keharovo nahození od modré čáry bylo těsně před Štěpánkem sraženo, defenzíva Dynama se ale dokázala včas zkonsolidovat a možným dorážkám zabránila.
     
    39:37
    Jaromír Jágr znovu předvedl svoje umění, nabil na modrou čáru Nashovi, který tvrdou ranou jen těsně minul pardubickou klec. Dnešní zápas bude ještě nesmírně zajímavý.
     
    40:00
    Po závěrečné siréně dostává menší trest za podrážení kladenský Tomáš Redlich (KLA). Třetí dějství začne Kladno ve čtyřech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Celkově se nám rozdíl ve skóre ve druhé třetině neposunul, obě mužstva však skórovala dvakrát. Rytíře drží ve hře faktor Jaromír Jágr, který má, stejně jako Denis Kusý na domácí straně, zatím 1+1. Uvidíme, zda se hosté dokáží ve třetí třetině ještě zvednout.
     
    Závěrečná dvacetiminutovka odstartuje zhruba v 19:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:00
    Pardubice si v početní výhodě žádnou výraznou šanci nepřipravily, Kladno je v plném počtu.
     
    42:58
    Zatím se hraje bez jediného přerušení, hokej nahoru dolů. Na nebezpečnější střelecký pokus však stále čekáme.
     
    43:43
    Nahození Austina tečoval těsně před brankou krajan O'Donnell, puk prolétl vedle levé tyče Jakuba Štěpánka.
     
    44:22
    Kladenští se drželi před brankou Dynama hodně dlouho, nyní ale jejich tlak maří špatná rozehrávka plynoucí v zakázané uvolnění.
     
    45:40
    Kladnou s kotoučem v útočné třetině hledá ideální pozici na střelu...
     
    46:11
    Hosté ji zřejmě nenašli, nahození od modré zblokováno. Domácí následně poslali kotouč mimo hřiště, dle názoru rozhodčích to ale bylo s tečí.
     
    46:11
    Po reklamní přestávce před vhazováním se do drobné potyčky pustili Ladislav Zikmund (KLA) a Patrik Poulíček (PCE). Oba si odnáší po dvou minutách za hrubost.
     
    46:26
    Ofsajd Pardubic vrací hru na jejich obrannou polovinu.
     
    46:37
    O několik sekund později se Dynamo stejným prohřeškem provinilo znovu.
     
    47:06
    Je tu vyloučení na straně Kladna, za sekání při průniku do útočného pásma dostává dvouminutový trest Jaromír Jágr (KLA). Šance pro Dynamo přiblížit se tříbodovému zisku ještě o krok více.
     
    47:27
    Jeden z bránících hráčů zlomil hůl, Pardubice tak hrály ve čtyřech proti dvěma. Jenže Tybor umístil svoji střelu neomylně do lapačky Godly.
     
    47:47
    Nyní se již Rytíři osvobozujím vyhozením za branku Jakuba Štěpánka.
     
    48:20
    Kusý se pokusil zavést puk do brankoviště, tam byl ale zastaven kladenskými zadáky.
     
    49:06
    Přesilovou hru Pardubic ukončuje střelou do Godlovy náruče Juraj Mikuš.
     
    49:06
    Dnešní utkání sleduje 9241 diváků.
     
    50:04
    Třetí třetina vstupuje do své druhé poloviny, Dynamo stále o krok blíže k prvnímu domácímu vítězství v sezoně.
     
    50:14
    Domácí se znovu provinili ofsajdem.
     
    51:22
    S domácími to vypadá ještě lépe, neboť si Pardubice znovu zahrají v početní výhodě. Štěpán Bláha (KLA) si může odpočinout za katrem, na vině je nedovolené bránění.
     
    51:55
    Střela Marka Hovorky končí na betonu Godly, další pokus z dílny pardubického Dynama již kladenská jednička ukryla ve své výstroji.
     
    52:39
    Křižná přihrávka na Kusého odražena mimo ledovou plochu, domácí zůstanou nastěhováni před Godlou.
     
    53:15
    Nyní již Rytíři vyhazují.
     
    53:22
    Hosté jsou v pěti a mohou se vrhnout do závěrečného tlaku za vyrovnáním.
     
    53:46
    Čtvrtá pardubická formace mohla rozhodnout! Matěj Blümel nejprve přestřelil, kotouč se následně odrazil do brankoviště, kde došlo k velkému závaru. Godla chytal vleže, dvě rány schytali kladenští obránci, puk ale brankovou čáru nepřešel!
     
    54:16
    Zakázané uvolnění Pardubic pošle hru před branku Jakuba Štěpánka.
     
    54:59
    Naděje Kladna klesají stále níže a níže. Na trestnou lavici totiž znovu míří Ladislav Zikmund (KLA), který obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    55:44
    Kaut se po nahození puku dral do útočného pásma, dvojice pardubických zadáků pro něj tvořila však příliš velké sousto.
     
    56:15
    Godla si po střele Hovorky připsal již 38. úspěšný zákrok dnešního zápasu.
     
    56:59
    Kladno je v plném počtu, dokáže ještě něco v závěru vymyslet a odveze si z východu Čech alespoň bod?
     
    58:00
    Hosté krouží v těsné blízkosti branky Pardubic, Jágr rozdává jeden pas za druhým. Dynamo zatím odolává.
     
    58:46
    Godla již na půli cesty ven z branky...
     
    58:51
    Nahození z půlící čáry končí u Štěpánka, logicky přichází oddechový čas kladenských Rytířů.
     
    58:51
    Godla pochopitelně zůstává na hráčské lavici, Kladno v šesti a prázdnou brankou!
     
    59:15
    Dynamo mohlo do prázdn= branky vsítit pojistku, Látalovi ale kotouč v útočném pásmu utekl.
     
    Konec zápasu.
     
    Pardubické Dynamo slaví úvodní domácí vítězství, Kladno udolalo výsledkem 3:2! Troufnu si říci, že tříbodový zisk je více než zasloužený, Pardubice svého soupeře vysoko přestřílely a slaví další tři body do tabulky Tipsport extraligy.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Pardubice -
    Denis Kusý
    Kladno - Jaromír Jágr
     
    Střely na branku:

    Pardubice: 42
    Kladno: 18
     
    To je pro dnešek z Pardubic již vše, příjemný zbytek večera přeje Petr Dejnožka. (20:30:08)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 6. Kusý (Poulíček, J. Zdráhal), 25. Látal (J. Zdráhal, Harju), 32. Poulíček (Kusý, J. Kloz) – 21. Stach (Jágr), 39. Jágr (Austin, Zikmund)


    HC Dynamo Pardubice: Štěpánek (Kacetl) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Poulíček – Machač, Blümel, Matýs.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Smetana, Barinka, Zelingr – Zikmund, Stach, Jágr – J. Strnad, Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Valský – Š. Bláha, Melka, Hajný.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Jindra, Zika

    Diváci: 9241
    ocianews.com